Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.214
Cevap
109
Favori
226.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bence, cpu ve ram ile alakalı bir durum var. mikrotik'te cpu'yu hızlandırma seçeneği var ayarlarda. keenetic'te buna yönelik bir imkan yok galiba. "Network accelerator engine" eklentisi gözüme ilişti. sanki işlemciyi hızlandırsan, ram kullanımını azaltırsın gibime geliyor. belki de ram kullanımı o modelde, tasarıma bağlı olarak o değerlerde gerçekleşiyordur.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Donanım hızlandırma var zaten Keenetic modellerinin bazılarında.

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDIsizi bilgilendiriyoruz
    (Network Accelerator Engine)
    https://blog.keenetic.com.tr/untitled-2/
  • Merhabalar millenicom servis sağlayıcının zorla verdiği modemi değiştirmek istedim çünkü 1000 mbps hızı kaldırmıyor. araştırmam sonucu keenetic hopper ax1800 dsl e karar verdim ve aldım internette araştırdım kurulum ara yüzüne girip mac adresini kullanıcı adı ve şifremi girdim fakat bir türlü bağlantı sağlayamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azata A kullanıcısına yanıt

Hat değerlerini elindeki aletle gördüğü için ve sorun yaşamayın diye gerekli bilgilendirmeyi yapmış oluyorlar zaten.

Ama bazen bu marjı yüksek bırakıyorlar yani 35'ten yukarı desteklemez diyorlar ama 50 destekleyebiliyor. Sen yine de 50 yaptırabilir ve SNR ayarı ile de hattınızı stabilize edebilirsin. Tabi hız kaybı yaşayabilirsin.

Daha önceki mesajlarda yine uzun uzun cevaplamıştım.

• @KYTECHNGAMING Hocam DoH veya DoT kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız bir sorum olacak. Bende DNS bileşenleri yüklü değil. NextDNS kullanmak için sadece DoH ve DoT adreslerini internet güvenliği kısmına girdim. ISP'den gelen dns adresleri ignore durumda ve hiç DNS4 adresi ekli değil. Bu şekilde router'ı yeniden başlatınca internet geliyor ancak dns probleminden dolayı internete çıkamıyor. Benim bildiğim DoH DoT adresi eklenince bu adreslerin ip numarasını DNS4 ile alıp kaydetmesi gerekiyor. Keenetic özelinde Doh dot için nasıl etkin bir yapılandırma yapmak lazım? DNS4 adresi de eklemeli miyiz yani ayrıca? Diğer bir sorumda bunu daha önce cloudflare eklediğimde de yaşamıştım, aynı sorun nextdns'te de var. Log kısmında ara ara şu mesaj geçiyor. Dns::Secure::Tools: unable to obtain addresses for "XXXXXX.dns.nextdns.io". Sanki bağlanmıyor gibi.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Her zaman önerim:

DNS yoksay seçili ise ilgili arayüz içinde DNS'leri girin.

DOH ve DOT aynı anda girerseniz DOH'u öncelikli olarak kullanır.

Bugüne kadar sorun yaşamadım.

• KEENETIC kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Keenetic Omni Dsl Modem kullanıyorum. Zaman zaman internette yavaşlık oluyor ve ping 300 lere çıkıyor. Stabil ayar olarak neleri önerirsiniz?

Mesela kanal sabit mi olmalı, otomatik mi olmalı? Hangi stabil firmware önerirsiniz? Geliştirici modu mu kullanılmalı? Db ortalama kaçlarda olmalı?

Şimdiden çok teşekkürler.

• Kötü çok kötü mesh kiçin 2. Modemi aldm oda degistrince 30 saniye net kopuyor

• R.Romanoviç kullanıcısına yanıt
    Kesintisiz dolaşım özelliğiniz aktif mi? Cihazlarınız bu ozelliği destekliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 21 Temmuz 2024; 8:35:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bariskaradag07 B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bariskaradag07,

ISP firmanız ile iletişime geçerek, yada eski modeminizin web ara yüz ekranına erişip Alt yapınızın desteklediği VLAN ID değerini (bu değer genel olarak 35 dir.) öğrenip aşağıdaki video ve makale yardımı ile kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve destek için web sayfamızda bulunan destek bölümündeki makalelerimizi inceleyebilir yada Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.
    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000466959-PPPoE-ile-%C4%B0nternet-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1
    Keenetic Türkiyeyoutube
    Keenetic Ultra (KN-1810) Türk Telekom Fiber İnternet Kurulumu
    https://www.youtube.com/watch?v=ZK0fIv9GbnE&t=2s

• kerem2018 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kerem2018,

KeeneticOS işletim sisteminde varsayılan ayarlar en iyi performans için tasarlanmıştır, alt yapı yada cihazların kullanıldığı ortama göre bazı özel ayarlar yapılabilir, öncelikle mutlaka modeminizin kararlı sürüm kanalında bulunan desteklediği son FW sürümünü kullanmanızı öneririz. DSL alt yapısı üzerinden internet hizmeti alıyorsanız, modeminizi 24 saat açık tuttuktan sonra Tanılama menüsünde bulunan DSL sekmesi altında Hat istatistik raporunuzu destek@keenetic.com.tr adresine gönderin alt yapınızdaki oluşan durumu inceleyerek gerekli bilgilendirme yapabiliriz.

Kablosuz kanal cihazınızın kullanıldığı ortamda yoğun bir kablosuz ağ yayını varsa mutlaka oto olarak seçin, "en uygun kanal seçimi" menüsünden de "Dinamik - "Her 6 - 12 yada 24 saatte" olarak kullandığınız yerdeki sinyal yoğunluğuna göre kendiniz belirleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve destek için web sayfamızda bulunan destek bölümündeki makalelerimizi inceleyebilir yada Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

• R.Romanoviç kullanıcısına yanıt
    Merhabalar R.Romanoviç,

Öncelikle FW sürümünüz güncel değilse mutlaka cihazınızın desteklediği kararlı sürüm kanalında yayınlanan son FW sürümünü yükleyip test ediniz. Yaşamış olduğunuz durum devam etmesi halinde uzak bağlantı ile incelemek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.
  • Keenetic ürünleri için açılmış diğer başlığa yazmıştım ancak buraya da yazmak istedim.

Keenetic Extra DSL (veya Hopper DSL) modemi olup VDSL2 ile kullanan arkadaşlar varsa hat değerlerinin bulunduğu arayüz sayfasını (sinyal-SNR gürültü marjı, hat zayıflaması, iletim gücü vs.) ekran görüntüsü olarak yollar mısınız?

Ne kadar detay içeriğini merak ettiğim için rica ediyorum. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Temmuz 2024; 21:16:8 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

Tarayıcı eklentisi ile CRC vs hataları da görünüyor.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

Dediğiniz gibi keenetic-dark-theme-extension adında bir tarayıcı eklentisi varmış. Modem arayüzünde veya mobil uygulamada hazır gelmemesi ilginç biraz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Keenetic'te linux üzerine yapılabilecek her şeyi adamlar yapmış. Ancak bazı özellikleri sadece komut satırı ile kullanılabiliyor. Bazıları uzantı ile görülüyor. CRC hataları ile çok ilgilenmiyordum DSL kullanırken. Yakında yeni arayüzü devreye alınacak zaten. Bir kaç ay içinde gelir muhtemelen. Eklenti kısmıda lazım ise kurarım sizin için. Modem arkadaşın, uzaktan bağlandım :)

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.