Şimdi Ara

ev yapimi maliyeti ve detaylari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba cumleten antalya sehir merkezi disinda 415 mt2 bi arsam var etrafinda ufak tefek gece kondular bulunan geneli bos arazi olan bi yer oraya kucuk bir ev yaptiricam 45 50 mt 2 civarinda arada sirada gidip ekip diktigim sebzelere bakmak ailecek pazar gunleri piknige gitmek icin kullanicagimiz imari tapusu herseyi hazir benim Kafama takilan elektirik su tesisati nasil cekilecek ve gerekli izinler icin neler yapilacak bunlarin maliyeti nedir kaba taslak hesap yapilip geciliyor hep ama ticaretle ugrastigimdan bu islerin boyle olmadigini iyi biliyorum ise girismeden en azindan yuzde 70 ini hesaplayabilirim umarim tesekkur ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam harçlar falan çok pahalı. Sadece ruhsata 30 bin falan gider. hazır ahşap veya prefabrik evlerden alın. Ruhsat gerekmez. Elektigi de tarım abonesi olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ewet mantikli elektirik su isini ewi yaptirmadan cozeyim en iyisi bi sekilde prefabrigin icine aldirtirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşaat için usta, amele, belediye uğraşma...500 çeşit prefabrik çelik evler var.Alacağın evin planına göre sana söylüyorlar....Tabana iki karış beton döküp çok güzel yalıtım yaptır...Soğuk gelmesin....Sonrası kanalizasyon , su ve elektrik bağlantılarını yaptır...Hepsi o kadar...Devamı 1 ay bile sürmüyor..Taşıyıp getirip yerine kurup gidiyorlar.... 25.000 liradan 500.000 Liraya kadar yüzlerce farklı plan ev seni bekliyor...Çevrenizde ev , inşaat işleri yapan birileri vardır..Onlara sorun...Belediye işleri az çok bellidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Mayıs 2015; 12:55:34 >

• bencede prefabrik daha mantıklı
  • prefabrik le uğraşma adam gibi betonarme yap, kafan rahat etsin bir kere masraf yaparsın. prefabrik evlerin garantisi, yapan firmanın batmasına kadardır. 5 sene sonra prebarikte çıkacak hasar ve tadilatta çelik işlerinden anlayan usta lazım olacak, ama betonarme evde istediğin gibi tadilat ve dekorasyon yaparsın. klima taktırmak isteyecen sorun, atık su temiz su tesisat arızalınca hep sorun. şantiye barınma prefabrik ucuzdur ama eli düzgün prefabrikler betonarme ile aynı fiyata geliyor. İnternet yapan firmaları araştır.
  • bende antalyada 160 metre kare bir ev yaptırmak istiyorum. acaba tahmini ne kadar gider. bilgisi olan var mı acaba.
  • murat1080 M kullanıcısına yanıt
    160 m2 lik daire derken? arsa kac m2? orada kac kata izin veriyorlar ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Champarator kullanıcısına yanıt
    arsa 500 metre kare. 3 kata izin veriyorlar. 0,60 emsal. ama ben sadece tek katlı veya dubleks olarak 160 metre kare civarında bir ev yaptırmak istiyorum.
  • murat1080 M kullanıcısına yanıt
    m2 si 590 tl olur ama bu fiyat malzeme kalitesine gore artabilir de azalabilir de yani kaliteye gore degisir. Projeler ,belediyeye odenecek harclar vs. haric bu fiyatta. Gecici muteahhitlik belgesi alip insaati yaptirabilirsiniz. Ayrica kalfalara,ustalara cok guvenmeyin size zarar ettirirler. İnce islerde surekli takip etmelisiniz cunku cok hatalar olabiliyor. Kat karsiligi muteahhite verip cati piyesli daire + daireler karsiliginda (piyasaya gore) yaptirsaniz en sıkıntısız halde kurtulursunuz:) Baştan söyleyelim . Para konusunda sorununuz yoksa yaptirin tabiki ama herkes birbirini öpüyor her işte oldugu gibi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir daireyi topraktan alirken ne kadar indirim yaptirabilirim arkadaslar? nakit odedigimde 50bin tl indirim yaptirabilirmiyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep hayalimde kendi ev projemi çizmek vardı !

geçenlerde kendi kafama göre biraz minimalist ve birazda optimalist bir proje taslağı oluşturdum,

ev yapimi maliyeti ve detaylari

şimdi inşaat işinden anlayan birisi varsa böyle bir hayali gerçekleştirmek
    ne kadara mal olur diye bir piyasa araştırması yapmak isterim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 19 Şubat 2017; 17:30:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.