Şimdi Ara

'Evde 1-2 Petek YAKMA Hepsini YAK' YALANI ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
35.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Müdür 3 petek kesinlikle yakacaksin gerisini kapat kombiye en yakın 3 petek yak tamamdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç ülke böyle sorunlarla uğraşıyor çok merak ediyorum :S
  • geçmiş olsun öncelikle. Aslında internet alemini pek dinlememek lazım. bunlara kalsa içtigin suyuda içme diyecekler , yedigin ekmegide yeme diyecekler.

1 petek çalışıyorsa örnegin oda sıcaklıgı 22 derece ise kombi ona göre ayarliyor. haliyle o petekteki su tekrar kombiye gittiginde suyun sicakligi düşmüş oluyor.
    örnegin 18 derece. haliyle kombi suyun sıcaklıgını tekrar 22 veya 23 dereceye getirip açık olan petege gönderiyor.

şimdi siz eğer 3 petek veya 3 odayı açarsanız. kombiye gelen soguk su miktarı daha fazlalaşacak. haliyle okadar suyu tekrar ısıtması için daha cok dogalgaz yakıcak.

Ben sadece şöyle bişey duydum kombi'nin iyiligi için en az 2 petek çalıştırın. tek petek zarar verebilir denildigini duydum. ama dogruluk payı nedir bilemiyorum.
    Ayrıca evde olmadıgınız zaman kesinlikle kapatin. boş evi neden ısıtıyor insanımız anlamam !

bi yaşadıgım olayı anlatayım çok uzatmadan. çalıştıgım firmada bir karı-koca aynı yerde çalışıyoruz. kadın diyor ki bizim kombi 7/24 yanar. sabah Evden çıkınca kombiyi en düşüge alırız çıkarız. akşam eve gelince hem sıcak oluyor hemde ısı ayarını açtıgımızda hemen evi daha da sıcak yapiyor. sonra içimden dedim iyide ablacım yani 12-13 saat işte çalışıp o evi ısıtmanın ne mantıgı var evde kim var ? hayır yani eve geldin kombiyi yak toplam kaç dakika sürecek evi ısıtması

Ben böyle şeylere karşıyım. O mantıkla bakarsak çeşmeleri de açık bırakalım ! ne gerek var muslugu açıp kapatmaya dimi elimizi yıkar gideriz o aksin !

• sadece ilk mesajına bakıyorum diğer mesajlarına ve başkalarına bakmadım.
    donanımhaber eskiden böyle değildi.
    yaşını bilmiyorum ama trolllüğün bile sınırı var.
    bu konu nasıl popüler olur anlamak güç.
    senin hesaba göre bakkala gidince bile kapatmak gerek.
    birincisi, senin yaptığın hesaba göre o kadar farketmez (3+1 evde olup da hiç kullanmadığım odanın peteğini tabiki kapat sürekli).
    ikincisi, diyelimki kendince tasarruf ettin... gazdan kıstığını hastaneye bırakıyo olmalısın.
    üçüncüsü, herkes tek başına yaşamıyor. o petek açılacak.
  • ülke kurulur şu doğal gaza giden paralarla daire başı 300 ne demek şuan ist kaç tirilyon yakıyodur kim bilir

• 3+1 140m2 ara kat güney doğu cepheli yeni bir siteden yalıtımlı dairemiz.
    Salon ve mutfağın petekleri misafir gelmediği sürece kapalı. Kapı altları izolasyon süngerli.
    Boyları 120cm olan 4 petekle ısınıyor evin geri kalanı. (3 odada ve 1 antrede)
    Kombi yoğuşmalı değil (Vaillant) ama termostat var antrede ve 2 kişi de gündüz çalıştığımız için zaman ayarlı, gündüz evde olmadığımız süre boyunca 19C'ye düşene kadar çalışmayacak şekilde ayarlı -ki düşmüyor zaten. Evde olduğumuz süre boyunca da 22C olacak şekilde ayarlı. Kombi sıcaklığı 50C.

30 günlük ocak ayı faturası 121 TL.

Geçen sene aynı zamanda altımızdaki daire boşken ve kombiyi gereksiz yüksek derecede (65C) kullanırken gelen fatura 275 TL idi.
  • ev 195m2 trabzonda 1 ay boyunca hemen hemen 24 saat 35derecede demirdöküm yoğuşmalı kombi kullanıyoruz bütün petekler açık fatura 168tl geldi normalmidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelated -- 13 Şubat 2018; 3:8:45 >
  • DallasPage kullanıcısına yanıt
    Sorun gözüme takıldı hemen cevap vereyim dedim. İtalya'ya binalar genelde merkezi ısıtma (bireysel kombin falan varsa açıkcası nasıl oluyor bilmiyorum ama aynı kısıtlama var sanırım). Türkiye'de merkezi sistem ısıtma nedir? 7/24 full + full yanar. Burada öyle değil. Sabah 6 gibi açıyorlar. Akşam 23 gibi kapanıyor. Site kararı değil. Devlet gece yakamazsın diyor. Milano'dayım bi de. Aşırı soğuk bura. Evler de eski genelde camlar çılgın gibi ısı kaçırıyo. Geceleri donuyoruz kısacası. Yani anlayacağın başka ülkelerin de farklı dertleri var. Ayda 150 euro apartman gideri var (site olduğu için bu kadar pahalı, normalde 50 veya 100 arası. Sanki o çok ucuz ya neyse) ama istediğin gibi ısınamıyorsun. Ha tabi ben gene de ısıncam dersen elektrikli soba alırsın devletin ona yapabileceği bir şey yok da onda da fatura çok gelir.
  • sürekli 21 derecede termostat, üşürsem 22ye çıkarıyorum akşamları. petek sıcaklığı 70derece ev 3+1, atron marka kombi. geçen ay 120 geldi ortalama 100 civarı geliyor kışın.
    size nasıl o kadar geliyor anlamadım
  • V-for-vandetta kullanıcısına yanıt
    Aynen. Kimi en üst katta oturuyor, ısı yukarıdan uçup gidiyor, kiminin pencereler hava geçiriyor, kimi en altta betondan direkt soğuk yürüyor zeminden.

Çok uzun hikaye.
  • Evin güney cephe, mantolu ve ısı camlı olması büyük etken, bu dönem bir kez bile kombiyi yakmadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 petek açtığımız evde ilk bir ay gündüzleri en düşükte, geceleri de 50-60 derecede çalıştırdık. 200 lira geldi. Bunu beğenmeyen babam laf etti ve sonraki bir ay gündüzleri tamamen kapatarak kullandık 250 lira geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Millet ya bedava yaşıyor, ya da soğukta oturuyor. Klima gece 28, gündüz 24 e ayarli durmadan calisiyor. Bu ay 610 lira geldi, gecen sene 1200 lira ödedigimi bilirim, daha soğuktu...
    klima çok enayi bir yöntem. mersine taşındığımda evler hep klimalıydı,doğalgaz çok azında vardı. yakıyorsun ısınamıyorsun,kapatıyorsun hemen soğuyor,bir ton elektirik geliyor. 600 liralık doğalgaz yakacağım desen 150 metre kare evin herköşesinde tshirt ile gezersin.
  • YALITIM YALITIM YALITIM! BU KADAR BASİT HER ŞEY
  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    Çözebildiniz mi

• Abi şaka mı bu konu ben sabah okul akşam iş derken eve sadece yatmaya geliyorum yaptığım tek şey duş. 35 lira fatura gelmiş yaksam 200 gelir heralde

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.