Şimdi Ara

'Evde 1-2 Petek YAKMA Hepsini YAK' YALANI ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
5
Favori
35.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Faturayı atıyım yalan borcummu var ? oturdugum eve verdiğim fiyatı sende ver sende ödersin satıyım istersen sana 950 bin getir senindir.
  • Bu ülkedeki enerji israfına çok üzülüyorum. geçen ay Norveç'e gittim. Çok az yanıyor içeride petekler. oysa ki içerinin ısısı yüksekti ve dışarısı fazlasıyla soğuk olmasına rağmen. yani yalıtımı çok iyi becermiş adamlar. bir defa binayı sağlam yalıtımlı yapıyorlar ısı kaybı çok çok az oluyor. pencereler desen çiftcamlıydı. yani bizde öyle ısı almak istesen o soğukta peteklere dokunamazsın. oysa ki çok az açmışlar ama fazlasıyla yetiyordu.
    hemen her işte olduğu gibi o övündüğümüz inşaat işinde de maalesef modern dünyanın gerisindeyiz. artık mehterle ısınır farklı düşünen varsa da.
  • şunu bir anlamamız gerekiyor. HER EV AYNI DEĞİLDİR.
    sana şu geldi bana bu geldi benikide şu seninki de bu oydu buydu yok HER EV AYNI DEĞİL.
    neler etkiliyor:
    hangi il de yaşadığınız - örnek : erzurum ile muğla aynı olmaz
    hatta hangi ilin hangi ilçesinde yaşadığınız - örnek : istanbul da bakırköy ile başakşehir arasında çok fark var.
    yaşadığınız binanın dış cephesi - kimisi eski binadır yalıtım hiç yoktur. kimizi sonrada dış yalıtım yapmıştır. kimiside bina yapılır iken 2 tuğla arası yalıtımı vardı.
    yaşadığınız binadaki dairenizin cephesi. güney cephe ile kuzey cephe çok fark eder
    komşularınızın kullanımı - alt komşunuz yoksa dükkan üstü iseniz yada çatı katı üstünüzde kimse yok ise, altta ve üstte doğalgaz yanan dairesi olan ile arasında çok fark olur.
    evde yaşayan kişilerin sayısı - tek yaşayan yada sadece karı koca olan bir ev ile 3 çocuklu ve büyük anne büyük baba olan ev arasında çok fark vardır
    evde yaşayanların sağlık durumları - kimisi petekler in ayarı az açık olsada üşümez kimisi kansızdır son ayarda olsada üşür.
    petek temizliği - aynı binada 3-4 yılda bir temizlik yaptıran ile hiç yaptırmayanı kıyaslayabilirsiniz. birisi kısık ayarda petekler sıcacık. biriside yüksek ayara rağmen üstü sıcak altı soğuk petekler.
    ve en son kombinin markası - markadan markaya ve eski teknolojiden yeni teknoloji arasında fark var

bunlar sayabildiklerim. bu kadar değişken varken " seninki bu geldi benimki bu geldi nasıl ya benimki de bu ama bu geldi" gibi muhabbetler çok saçma oluyor. bu kadar değişken var ikende o sözde "ustaların" abuk sabuk yorumları sadece bak ben biliyorum ben ustayım demek içindir kulak asmayınız.

konu sahibine not: kredi kartınız var ise yada bir arkadaştan bulabilirseniz bu aylarda doğalgaz faturalarına ücretiz taksit yapanlar bankalar var. sanırım 3 taksitti bir araştırın.

• Tek örnekle bir görüşü çürüttüğünü sanmak..
  • Evin ici gunduz 23, gece 21.5 derece olacak sekilde ayarliyorum. Ev 2+1 77 m2. Salon gece kapali, gunduz acik. 2 oda ve banyo 24 saat acik. Sadece disarisi 17 18 dereceye cikarsa kapatiyorum, ayda 3-4 gun. Onun disinda ayda en az 25 gun yaniyor. Gecen ay 80 TL geldi. Bu ay da 85 civari gelecek.
  • Oda termostatını 23 dereceye ayarlı kullanıyoruz. En yüksek 400tl filan geliyor. Gece yatarken 21'e çekersek fatura biraz daha düşüyor. 6 petegin 1'i kapalı. Evin cephesi çok kötü neredeyse hiç güneş almıyor.
  • Katılıyorum, bir matematikçi olarak 10 yıldır ev geçindiriyorum, bir çok kış gördüm denenmiş, oturduğun odanın peteğini yak, yatmadan 2 saat önce yatak odasını yak, salonu kapa, sabah işe giderken komple kapa gelince mutfağa gir yemekten ısınır o sırada salonu yak otur yemekten sonra maksimum 110
  • Bir evde tek başına yaşayıp da diğer odaların kaloriferini neden açıyorsun ki anlamadım?

Bizim evin tüm odaları yanıyor. Ama ev kalabalık. 1-2 gün dışarı çıkınca kapatıyorduk sonra 2 gün ev ısınmıyordu ve fatura da şişiyordu.

Yan tarafımız boştu 250 civarı fatura geliyordu, bina yapıldı fatura 180'i geçmiyor. Üst komşu da yakmaya başlayınca ev hamam gibi oldu çok şükür.

Bunlar hep etken. Ama oturulmayan odanın açılması çok saçma. Kullanırsan fatura artar. Mantık düz.
  • Alın size gerçek Türkiye.. insanlar daha doğalgaz borcunu ödeyemiyor..

Vay babam vayyyyy

Fakirlikten kırılıyor millet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NurullahGüney

evde 3 petek yanıyor. 300tl fatura geliyor bi ara 6 petek yakıyım dedim yaklaşık 2 katına çıktı sarfiyat . eve doğalgaz döşüyorsun yakamıyorsun. rezillik başka birşey değil .

aynen 3+1 evlere 66 tl geliyor yazmışlar kafasımı iyi bunların
  • Konu açanın durumunu daha önce bende yaşadım.
    Yıllar sonra evin tesisatını revize ederek değiştirmiştim.Mühendis bana dediki hepsini yak bak göreceksin çok gelmeyecek.
    Dedimki çok gelirse sen ödermisin öderim vallahi dedi.
    Aradan bir ay geçti sadece 3 odanın petegini yaktim ve her ay 250-300 tl gelen fatura 450 geldi.
    Ne kadar az petek o kadar daha az dogalgaz sarfiyatı!
  • - Gereksiz petekleri kapatırım.
    - Doğalgazı sadece gereksinim duyduğumda kalorifer için açarım, 45-50 derece arası bişey yaparım. Ev ısınınca kapatırım. Evin yalıtımı iyi.

Ama doğalgazcı bilim adamlarına göre:

- Tüm petekler açık olacak
    - Tüm kapılar açık olacak
    - Doğal gaz 24 saat boyunca 30 derecede çalışacak

Sonra gelsin 300 liralık doğal gaz ücreti.

Öğrenci evindeyken kazan daireli kaloriferli evde kalıyordum. Ev kışın buz kesiyordu. Ev sahibine söyledim, tek odada tüm kapılar kapalı donuyoruz diye. Adam "tüm kapıları açın, ısı tüm eve eşit şekilde yayılsın" dedi. Dediğini yaptık, ertesi gün üşütmüştük kardeşimle (bu arada Ağrı'dan bahsediyorum).

Bu bilim adamlarına inanmayın, hatta siz dünyadaki bilim adamlarına da hemen inanmayın. Kendileri kendilerinin teorilerini çürütebiliyorlar. Kozmoz belgeselinin son bölümünde astrofizikçi Neil deGrasse Tyson "Bizim söylediklerimizi kendi doğrunuz olarak kabullenmeyin, kendi doğrunuzu kendiniz bulun" demişti.

• Yalıtım ve termostatik vana az faturanın sırrı... Bu vanalar kombiye en uzak petek hariç evdeki bütün peteklere takılıyor, sadece ihtiyaç olan odaların ihtiyacı kadar vanayı açıyor. 22C ye ayarladığınızda oda ısısı bu değerin altına düşerse petek yanıyor çıkınca tekrar duruyor. Mesela güneş giren odalar sıcak olacağından petekleri çalışmıyor, güneş gidince soğuduğunda petek yanıyor. Yaklaşık %30 fatura düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 12 Şubat 2018; 15:48:34 >
  • Yer: İstanbul / Avcılar
    Daire: 6. kat (Çatı katı) Dış cephe montolama yok. 3+1 140 metre.
    Mutfak, Hol, Y.Odası, Çocuk odası, O.Odası açık, salon kapalı. Toplam 5 petek açık.

Geçen ay gelen 400 TL.
  • Etki etmesi için (tek bir odayı sıcak tutmak için) tüm petekleri kapatıp sadece o odayı açık bırakın. Ve en önemlisi, kombinin sıcaklık ölçme aparatını o odada bulundurun. Mesela bizim evde koridorda bulunuyor kombinin termometresi, o nokta istediğimiz sıcaklığa gelene kadar kombi sürekli çalışıyor.

Böyle yapmazsanız ev soğuk, sizin oda sıcak olduğu için kombi sizin odayı algılayamacaktır ve evi soğukmuş gibi yorumlayıp ısıtmayı hiç kesmeyecektir. Bu da faturayı arttırır
  • Haklısın hocam. benim evimdede boy boy farklı olmak üzere 6 petek var. 3 tanesini yakıyorum 45 derecede 24 saat. ayda ortalama 250-260 geliyor. hepsini yakınca 450 civarı geliyor. bende inanmıyorum tesisatçılara
  • 5 yıl su tesisatı ile uğraştım sağlık problemleri nedeni ile bıraktım. Genel algının dışında söyledikleriniz doğrudur . Benim evde kışın çok soğuk ha ve eksinin altına düşmediği sürece doğalgaz yakmıyorum. Alttaki üsteki yandakiler yakıyor . Mutfakta 1 çay yapsan bile ev ısınıyor .

Tek petek açarsanız sadece oradan devirdaim yapacağı için hem kombi az yorulur hem hem kazandaki suyu ısıtmak için ektradan çalışmaz kombi.

Tesisattan anlıyorum ama sonuçta bu kombiyi ben icad etmedim ve teknoloji vs kafam yatkın biriyim . Düşünüyorum; evde 2 petek yansa ve bu petekleri gece kapatmadan yatsak atıyorum 15 lira yakacak, kombiyi kapatıp yatınca sabah 2 peteği ısıtması için açınca 15 lira nasıl yakacak

Mantıksız abi bende yııllarca denilenin dışındakileri yaptım millete 200 gelirken bana 90-70 fatura geliyordu . Halen öyle çok soğuk olmadığı sürece gece açık bırakmam kombiyi enayiliktir, ha üşüyorum 3-5 lirayımı düşünücem derseniz bunada saygı duyarım ama tasarruf edicem diye gece açık bırakıyorsanız kendinizi kandırmayın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 12 Şubat 2018; 17:40:5 >

• Bu sorun bendede var kafayı sıyırmak üzereyim.Peteği tekmelemekten petek yamuldu o ses yine kesilmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetGüler

Bu sorun bendede var kafayı sıyırmak üzereyim.Peteği tekmelemekten petek yamuldu o ses yine kesilmedi.

heralde perek hava yapiyo icinde

bi kaloriferciye gösterin hocam uyunmaz o petegin oldugu yerde
  • evdde 5 metre civari petek 24 saat acik 150 tl fatura geldi
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.