Şimdi Ara

'Evde 1-2 Petek YAKMA Hepsini YAK' YALANI !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
35.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz şu kendisini tesisatçı diye atfeden şerefleri sorgulanasacılar her videoda, forumda, bizzat evde tesisatı yaparken hep derler ki kombi içindeki radyatörün suyu zaten ısınıyor, sadece çok yanmasını istemediğin peteklerin vanayı kısmen kıs (regülasyon zart zurt saat yönüne çeyrek çevirmeler falan) ...

Yok aşağıdaki mavi kırmızı vanaları asla kapama, yok hava yapar yok gaz yapar, yok evden çıkınca kapama geldiğinde açtığında tekrar ısıtmak için daha fazla doğalgaz gider yok şu yok bu, yok diğer odalar soğuk olunca tek odayı ısıtmak daha zor olur evin genel ısı önemli ... Bin bir türlü elde tornavida atomu keşfetmiş bilim adamı gibi konuşurlar.

3 yıldır kendi taktiğimi uyguluyorum ve 120 liranın üzerinde getirmemiştim doğalgazı... Çok basit, tek petek (salonda kalıyorum) yalnız yaşıyorum, kapının altına süngerinide bantlamışım oluyordu bitiyordu. Genelde 100 liranın altında gelir.

Geçenlerde böyle bir tanesi ile tekrar konuşunca yok "onun yerine elektirikli soba yak xd xd" , "biz yıllardır bu işi yapıyoruz" laflarını işitince e bir deneyeyim dedim, internet aleminden tut her yere kadar aynı şeyi söylüyor yapayım bari dedim... Neymiş bir tek pompa çalışırmış suyu dolaştırmak için başkada bir şey yokmuş. 10-15 lira oynarmışta neymişte.

Yahu basit bir matematik değil mi, o su tekrar kombiye döndüğünde ne kadar soğumuşsa (istenen dereceye göre) o kadar enerji gerekecektir, e ne kadar fazla petek o kadar fazla geri dönecek olan potansiyel soğuma ve enerji gideri demek değil midir ?

Neyse yaptım ve bu sabah fatura gelmiş baktım 330 lira !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Allah hepsinin belasını versin ! Arkadaşlar bu şarlatanları dinlemeyin kesinlikle. Kendi bildiğinizi yapın mutlaka.

Kullanmadığınız ne varsa toptan kapatın. Gerek vanasından gerek kırmızı mavi musluğuna kadar. Dışarı mı çıktınız kapatın. Alttan kapatın, üstten kapatın. Hepsi kuruş kuruş yansıyor kesinlikle faturaya.

Şimdi kara kara düşünüyorum bu ay ne yapacağım diye, hakkım haram olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 11 Şubat 2018; 22:36:17 >

• AMC A kullanıcısına yanıt
    A AMC demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Atiyim faturayi yarin yogusmali kombi

şehir olayı çok büyük etken konu sahibi hangi şehirde siz hangi şehirdesiniz
    birde evin alt ve üst katının dolu yada boş olması da çok etki ediyor
  • geçmiş olsun hocam 330 lira neymis öyle
  • Ben koskoca dubleks evde hepsi yaniyo 180 lirayi gecmiyo
  • quote:

Ben koskoca dubleks evde hepsi yaniyo 180 lirayi gecmiyo

Bu kadar az gelmesi imkansız, bizim evde dubleks her odayı yakmadığımız halde 200 liradan az gelmiyor.
  • Atiyim faturayi yarin yogusmali kombi
  • Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Ev 130 m2 , toplamda 7 petek var. Ben sadece salona yakın olanları açtım birde. Daha bana çok çok uzak olan 2 odaya dokunmadım. 5 petek yani toplamda. Onlarıda yaksam 500 gelmişti herhalde.
  • bende 3 tane petek var salonda 2 tane odada 1 tane,ev 1 +1 zaten,odadaki petekden tık tık ses geliyor sabaha kadar uyutmuyor nedenini bilen var mı acaba,66 tl geldi bana da fatura ama ben fazla yakmıyorum işe giderken kapatıyorum akşam gelince açıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evin muhafazalı olmasında İnanılmaz önemli. Bizde yok. 2-3 petek durmadan boşlukları atarsak 20 gün yakıyoruzdur. 240 gelmiş. Şükrediyoruz.
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 10:29:23 >
  • Diğer odalardan da soğuk geliyor, ısıttığın oda soğuyor. Ben hepsini açıyorum, diğer odalarda üşümeye niyetim yok
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Bütün odaların kapıları kapalı... Evde tek yaşıyorum. Varım yoğum salonda zaten. O yüzden tek oda yetiyordu bana. Bende işte en az 3 petek, işte bütün petekleri aç fark etmezciler yüzünden bu ay yandım. Evin büyük olması ve alt katımın boş olmasınında yadsınamayacak bir katkısı var sanırsam.
  • Hocam 150m² dublekste var 250m² dublekste
  • Bizimde hepsi açık sadece yazın kombiyi kapatıyoruz 140-160 civarı geliyor altı var üstü yok
  • 109 lira geldi bana

Sadece oturduğum odanın pwteklerini açıyorum.
  • quote:

Atiyim faturayi yarin yogusmali kombi

şehir olayı çok büyük etken konu sahibi hangi şehirde siz hangi şehirdesiniz
    birde evin alt ve üst katının dolu yada boş olması da çok etki ediyor
  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt
    İstanbuldayım hocam yan tarafım önüm full açık dağları tepeleri görüyorum leventte.
  • Yıllardır iki veya üç petek açık. Bazen bire düşüyor. Hiçbir zararını görmedim, göremedim. Yıllardır bir sorun yaşamadıysam bundan sonra zor :)
  • evde 3 petek yanıyor. 300tl fatura geliyor bi ara 6 petek yakıyım dedim yaklaşık 2 katına çıktı sarfiyat . eve doğalgaz döşüyorsun yakamıyorsun. rezillik başka birşey değil .
  • quote:

Ben koskoca dubleks evde hepsi yaniyo 180 lirayi gecmiyo

İMKANSIZ
  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    İmkansız diye birşey yok eve 500 milyar para ödemişim bırakta o kadar gelsin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.