Şimdi Ara

'Evde 1-2 Petek YAKMA Hepsini YAK' YALANI ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
35.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Ben koskoca dubleks evde hepsi yaniyo 180 lirayi gecmiyo

İMKANSIZ

Buyrun benim.

• quote:

İstanbuldayım hocam yan tarafım önüm full açık dağları tepeleri görüyorum leventte.

evin altındaki ve üstündeki daire doluysa o da etkiler bir sürü etken var

TurtleTut

siz hangi şehirdesiniz evin altı üstü boşmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: PERENAL.

öğrenciyim 1+1 evde yalnız yaşıyorum. 45derecede sadece yattığım odayı yakıyorum. bir de elektirikli soba aldım onu yakınca içerisi fırın gibi oluyor en üst kat olmasına rağmen. evde don atlet oturuyorum. koca kışı 50tl doğalgaz 50tl elektirik faturasıyla geçirdim.

Manisa mi? Hangi şehir veya? Şehir çok fark eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

quote:

Orijinalden alıntı: PERENAL.

öğrenciyim 1+1 evde yalnız yaşıyorum. 45derecede sadece yattığım odayı yakıyorum. bir de elektirikli soba aldım onu yakınca içerisi fırın gibi oluyor en üst kat olmasına rağmen. evde don atlet oturuyorum. koca kışı 50tl doğalgaz 50tl elektirik faturasıyla geçirdim.

Manisa mi? Hangi şehir veya? Şehir çok fark eder

kırklareli

• quote:

Orijinalden alıntı: TurtleTut

Yönetici ile konuştum konuyu... Bu arada arkadaşlar doğal olarak ev ve yalıtım konularına girmiş... Kiracıyım, öğrenciyim, klasik Toki evi, İzmitteyim. Ev zaten bildiğin kumdan. Elimin omuzun çarptığı bir kaç duvarın çatlamış hatta ufak ufak dökülmüşlüğü var. Pek çok duvar bom boş zaten. Bir kaç kolon olduğu belli olan duvar sert ve adına duvar konmaya değer.

Evin her tarafından Irma kasırgası gibi rüzgar geliyordu zaten. Ev sahibi ile her yere yalıtım bandı çektik, bütün pencere ve kapı altlarını süngerledim de öyle bir şeye benzedi. Şimdi pek sızdırma kaçırma yok.

Benim en büyük problemlerimden birisi ALT kattaki komşunun şu soğuk kış günlerinde aniden gitmesi. Sıcaklığın düşüşünü en net böyle hissettim ki elim dereceye gitmek zorunda kaldı maalesef.

Üstte ise aile var ve oda planlamasını beklenenden farklı yapmışlar, benim kaldığım bölgede kimse kalmıyor. Yani ne alttan ne üstten bir ısı desteğim yok.

Evin yalıtımı iyi değil. Dolayısı ile 3-5 peteği birden yakınca canımı böyle fazlası ile yaktı. Şimdi düşürdüm min. dereceye sadece bulunduğum yeri yakıyorum, kapı altını da havluladım. Eski usule geri döndüm.

Yani evet evin yalıtımı ve bina içi ısı rezalet. Ama yine de konu olan rakam 330 330 330 ! Almanya da ki teyzem 1 kuruş vermiyor alayı kiranın içinde (toplamda 670 euro veriyorlar kira-internet-elektrik-su-doğalgaz) evde şortla atletle geziyorlar. Ne zaman skype'a çıksak yanakları domates domates evin içi hamam gibi. Diyorum oraya kış gelmedi mi, dışarıyı gösteriyor buz...

Öyle işte, dolmuş içim, 2 gündür bu lanet faturayı düşünüyorum. Destekleriniz ve mesajlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Oksijen yerine karbondioksit mi soluyorsun? Oksijen mi kalır o evde?

• şöyle daha mantıklı olur, peteklerin yanmadığı odanın kapısını kapatacaksin, yoksa yanan petekler, yanmayan odaları da ısıtmak için devamlı yanacak
  • nası lan. bize her ay 500 lira rahat giriyo ama hırka giyiyorum şuan. odam 20-21 derece arası.
  • Klimayla ısınıyorum maksimum 55 geldi
  • Kombi falan hikaye. Petek kapat aç falan kafa yormayın.

Binanızın dış cephesi iyiyse, orta katta oturuyorsanız tamamdır.

İnanın odadaki peteği açmıyorum. Alttan üstten zaten komşular yakıyor :) birde ben açtığım zaman oda yanıyor. Geçen peteği açayım dedim terledim resmen.
  • Bu ne ki ben 510 liralık doğalgaz faturası gördüm bu ay evde şaka gibi ya .
  • CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    Günde en az 30-40 dakika havalandırıyorum odayı. Bu arada salon çok geniş. Direkt aklınıza bir oda şeması gelebilir ama 130 m2 evin yarısı salon zaten. Bende burada kalıyorum. O yüzden hacimden kurtarıyor ve havası fazlaca yetiyor. Endişeleriniz için teşekkürler

L takımı bir koltuk 44" tv , tv ünitesi ses sitemi, benim bench ve spor aletleri, 2 çalışma masası, 5-6 tane küçük sehpa, 2 parça halı falan, ona rağmen bom boş duruyor salon o kadar büyük
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

quote:

İstanbuldayım hocam yan tarafım önüm full açık dağları tepeleri görüyorum leventte.

TurtleTut

İzmitteyim hocam. Dağlık kesimde, rakımı yüksek, okula yakın olmak zorunda olması sebebi ile... Alt katım boş. Üsttekilerde benim bulunduğum odayı pek yakmıyorlar. Yani ısınmam bir tek bana ait maalesef. Alt kattakiler taşınmadan önce iyiydi ama bayağı.

E bu evler nasıl yapılıyor böyle, ben altımda adam var mı yok mu kışın 3 ay nasıl geçireceğim hesabı ile ev mi arayacağım. Bu evlerin kendi yalıtımlarını azami şekilde halletmeleri gerekmiyor mu ? Tokinin daha 2 yaşında evi.

• Simdi her zaman yakmak sacmalik. Adam 1 gun evde olmayacak diyelim, buna degmez. Ama belki 15 dakika markete gitse olur ya da 1 saat. Biz 8 saat okuldayiz mesela cikarken kapatiyoruz. Boyle daha karliyiz bence.
  • quote:

İmkansız diye birşey yok eve 500 milyar para ödemişim bırakta o kadar gelsin.

dış cephede yalıtım olarak ne var ?
    bizim eve doğal geldi yeni.ytong tuğla kullanılmış. terasta membran ve köpük olması lazım.çatı yok.
    yalıtım yaptırılmalı mı sizce ?
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Yutong bu şey nedir pamuk gibi şeyler yapmışlar önü çelik karkas teras normal zeminden baya bi yüksek yaz -kış salon da sıcaklık değişimini fark etmiyoruz yani öyle diyim bence yaptırılmalı cok farkettiriyor hocam.
  • quote:

Yutong bu şey nedir pamuk gibi şeyler yapmışlar önü çelik karkas teras normal zeminden baya bi yüksek yaz -kış salon da sıcaklık değişimini fark etmiyoruz yani öyle diyim bence yaptırılmalı cok farkettiriyor hocam.

ytong yani gaz beton duvarlar.

taş yünü mü sizin dış cephe?
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam çatılarda öyle beton bide.
  • o oda ter kokuyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurtleTut

quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

quote:

TurtleTut

İzmitteyim hocam. Dağlık kesimde, rakımı yüksek, okula yakın olmak zorunda olması sebebi ile... Alt katım boş. Üsttekilerde benim bulunduğum odayı pek yakmıyorlar. Yani ısınmam bir tek bana ait maalesef. Alt kattakiler taşınmadan önce iyiydi ama bayağı.

E bu evler nasıl yapılıyor böyle, ben altımda adam var mı yok mu kışın 3 ay nasıl geçireceğim hesabı ile ev mi arayacağım. Bu evlerin kendi yalıtımlarını azami şekilde halletmeleri gerekmiyor mu ? Tokinin daha 2 yaşında evi.

tam bilmiyorum ama alt ve üste yalıtım yapılmıyor olabilir

• Herkes 300 liraya şaşırmış niye şaşırmış anlamadım?. İstanbul'da oturuyorum alttan ısıtmalı bizim evde en üst kat. 350 liraya kadar gördüğüm oldu kış ayının nasıl geçtiğine bağlı. Geçen ay 223 TL ödedim. 62 lira su ( bir önce ki ay 99 gelmişti), 82 TL Elektirik geldi. Bu faturalarda evde 2 kişiyiz ve sadece akşamları kullanılıyor. Gerçi bu ay işten çıktığım için daha da yüksek geleceğini düşünüyorum iş bulana kadar Allah kerim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.