Şimdi Ara

'Evde 1-2 Petek YAKMA Hepsini YAK' YALANI ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
5
Favori
35.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet ya bedava yaşıyor, ya da soğukta oturuyor. Klima gece 28, gündüz 24 e ayarli durmadan calisiyor. Bu ay 610 lira geldi, gecen sene 1200 lira ödedigimi bilirim, daha soğuktu...
  • Dubleks 4 petek minde gecen ay 250 tl geldi bazen 5. Petegi aciyorum
  • Eğer petekleri kapatmak farketmeseydi tek kombiyle tüm apartmanı ısıtır geçerdik. Ne kadar çok petek o kadar enerji.
  • Bütün peteklerin ortalama bir sıcakta tutulması (havlupanlar mutlaka kapalı olmali kullanilmuyorsa) evin dış ve iç cephesi varsa, alt katta- ust katta biri varsa 150-200 üstü cikmamali 3+1 7 petekli evde. Amcam Petek temizleme ve doğalgaz tesisatı işi yapiyor. Petek temiz değilse alt üst Bossa yalıtım yoksa tek Petek bile dunya yakabilir. Petek temizliği ve yalitim düşük fatura için şart.
  • Bir de ekleyeyim 3 yildir her sömestr arasında bu işi yapıyorum.
  • Anlamıyorum burada yazılanları. Herkes "200 lira geldiğinde şok olduk, dubleks evde 250lira anca geliyor" falan yazmış. Hayır şimdi bilmesek inanacağız yani. Bende 2.5 katlı müstakil bir evde oturuyorum; alt kattaki petekleri yakmıyoruz. Sadece salonda 3, diğer odalarda(lavabo dahil) birer petek var. Doğalgazı ay boyunca kapatmıyoruz yani üst kattaki ısıtma sistemi kapatılmıyor. Gelen en ucuz fatura 500 liradan aşşağı olmuyor. Yani 500den aşşağısını biz görmedik. Ev eski falan desen değil; 5-6 yıllık bir yapı. Malzemeler falan kalitesiz değil zaten yani bilmiyorum.

Dubleks evde 200-300 lira ödüyorsanız öpün başınıza koyun.
  • peteklerinizin ayarlarını kombilerinizin bakımını termodinamik okumuş boğaziçi, odtü vs... bulamazsanız itü de olur en az yüksek lisans yapmış alan derslerini zamanında verebilmiş en az 3.4 (4 üzerinden) ortalamayla okulu bitirmiş mühendislere yaptırın. Gidipte tamirci çağırmayın eve. saçma sapan işler yapmayın. Klima taktırırken de aynı şekilde mühendis arayın bulun.
  • bizim burda 7/24 acik hemde son ayarda, elektrik, su, gaz toplam gelen fatura 40-50 TL tekabul ediyor ,

hii ne dedin

Rusya, Kazakistan, Belarus

bunlarin sistemi her sehirde merkesi isitma sistemi var yani normal su borusu gibi bride sicak su borusu dosemisler , oda merkezden sitiliyor boylece ne her eve kombi, masrafi felan gidiyor, hepsi tek merkezde cok iyi oluyor

maalesef turkiyede daha yeni yasa cikti, toplu yerlerde merkezi olmak zorunda diye
    yazik gercekten, adamlarin 1920 lerde bu sistemi kullaniyordu bizde hala gecmedik

sorsan ameriga, israil, avrupa derler
  • herkesin amacına göre değişebilecek durum bunlar ,böyle tek örnekle ustaları suçlamak saçma değil mi ?
    param yok dersin ve mümkün olduğunca az petek çalıştırırsın (diğer yerlerin kapısı kapalı olacak şekilde)
    ama sen o ustaların demek istediğini anlamamışsın ,onların demek istediği kombiyi günün bir bölümünde kapalı ,bir bölümünde açık tutmanın çok faydasının olmayacağı durumudur ve bende o fikirdeyim

evi aşırı soğutup ,sonra ısınsın diye açtığında bazen daha fazla harcama yapabiliyor
    sen tek petek kullanıp 120 tl. ödüyorsan zaten yanlış kullanımın olduğu belli oluyor ,ayrıca binanız yalıtım yönünden çok kötü demektir

bir petek çalışması ile 7 petek çalışması durumunda aynı tüketim beklemek hayal bile olamaz ,bu doğru ama tek petek çalıştırıp 120 tl. sarfiyat da akla zarar

kaliteli bir oda termostatı alırsın ,programlarsın (gündüz düşük ısı ayarı ve eve dönüş saatinde normal ısı ayarı)
    tabi kombi kalitesi dahi fark oluşturuyor ,yani bu işlerde bir sürü faktör var ve öyle her şeyi kapatın diyerek olmuyor bu işler

ki zaten söylediğin tamamen anlamsız bir durum (tek petek ile , 7 petek çalışması durumunda aynı sarfiyat olma durumu) ,hiçbir usta veya firma böyle saçma bir şey söylemez (hiç duymadım)

• Hocam bu durum evden eve değişiyor. Yalıtım binanın yapı malzemesi alt ve üst katlar (en üst katsa çatının durumu) tesisatın kalitesi, evin bulunduğu cephe (güney-kuzey olayı) hepsi etkiler.

Biz şu an dubleks daire de oturuyoruz. Üst katta 2 oda alt katta 1 oda yanıyor. Ev güney cephe. 3 katlı binanın son katı. Geçen ay 240 TL geldi bu ay 190TL geldi. Kombi 35-40 derece arasında. Evin içinde tişört ile geziyoruz. Ve tüm odaların kapıları açık. Bazen sıcağın bunalttığı günler bile oluyor.

Önceki evimiz 6.kattı. Çatı izolasyonu yoktu. Kuzey cephe 4 tarafı açıktı. Evde donuyorduk. Üstüne birde ısıtıcı yakıyorduk. 500 TL'nin altında fatura hiç ödemedim. Şükür bu evde kafamız her türlü rahat o konularda.

Demem o ki yerine göre bu değişiyor. Sebepleri en başta belirttim. Size katıldığım nokta ise kullanmadığınız odanın kapalı olması gerektiği. Kullandığımız 3 oda dışında hiçbir yeri açmıyoruz. Hem gerek yok hem de fazla yakıyor o zaman. Herkes ayrı kafadan konuşuyor. Zaten deneyerek kendiniz buluyorsunuz size uygun olan sistemi.

• Evinde mantolama ve yalıtım olmayan bir garibanın yakarışı, hangi yıldayız bilader? benim petekler açık 7/24 cayır cayır evde küçük çocuk var tuvalette bile yanıyor 80 m2 net evde 130-140 tl ödüyorum ayda çünkü apartmanın ısı yalıtımı var bu arada giriş katı bahçe dubleksindeyim ısıtması en zor ev ara katlar 60-70 tl yi geçmiyordur.
  • Katı yakıtlı kazan yakıyoruz aylık 700 lira kömüre gidiyor ve sıcak su ve tüpü içinde değil. Yat kalk haline dua et
  • Tek odayı 120 tl ye ısıtmışsın bunu başarı olarak görüyorsun biz dublex 4+1 evi 300 tl ye filan ısıtıyoruz kombiyi hiç kapatmadan.
  • yalıtım olmadığı için 1+1e 440 vermişliğim var.

bu sıcak havalarda bile 240 verdim bakalım bu fatura kaç gelecek

yalıtım yoksa petek işi hikaye
  • Selam

*Günlük 7m3 civarı tüketim yani aylık 200m3 yani 200TL. Benimki kartlı sistem. Kışın başından bu tarihe kadar toplam 1250 TL lik gaz aldım. Sayaçta hala 453 m3 gaz var.

İstanbulda olsam günlük 3-4 m3 yaktırırım. Mustakil ev daha avantajlı bence istediğin yalıtım ıvır zıvır işlemi yapabiliyorsun. Mesela apartmanda yalıtım yoksa büyük sıkıntı tek başına yapamazsın

*yer Ankara Batıkent
    *3 katlı müstakil, 5+2 oda , 60m2 zemin üzere kurulu
    *Dışçephe 6cm siyah EPS malzeme ile yalıtımlı
    *Çatı altı 6 cm poliüretan köpük sıkılı
    *Toplam 10.5 mt yani 11 adet petek var
    *Danfoss RA2000 termostatik vana her peteğe takılı ve hepsi 22C ayarlı her yer(3,1 de yani)
    *Ferroli econcept 35C 30Kw yoğuşmalı kombi
    -Sirkülasyon pompası 1. kademede
    -kombi 30C ye ayarlı,
    -suyun sıcaklığı 30C ile 60C arasında geziyor.
    -suyun sıcaklığı 29C olduğu an kombi yanıyor.
    -dış sıcaklık düştükçe kombi ısı ayarını 30C den 33C ye kadar arttırıyorum
    *Evin alt katı, orta katı, üst katı heryer 22C
    *24 saat sürekli yanıyor kombi ev genel ısısı düşmeden yani soğumadan sadece kayıpları karşılıyor.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 12 Şubat 2018; 20:12:52 >

• Tum sıkıntımiz evlerimizin karaduzen insaa edilmis olmasindan. 4 tarafini tugla ile cevirdikleri yerleri ev demis gecmisler. Ne bir mimarlik yetenegi ne bir mutteahhit standardi var evlerimizde. En ucuz bu duvari ne. Orer ise onunla. Ormusler yalitim iletim hicbir sey yok.

Neyse... Dedemlerden biliyorum ceohe yalitimi yapilmadan once 300 350 tl yakar ustelik ısınmazlardi bile. Neyse bina tadilata girdi daire basi 65oo gibi bir para odediler yalitim cati bina ici vs. Simdi aylik 150yi gecmiyor faturalari isin guzel yanı isiniyorlar bir de
  • 3+1 ev 4 petek yakarım sabit hiç kapatmam evde olmasam bile yanar aylık 200.240 arası geliyor 45 derecede.
  • Senin 1tane veya 30 tane petek yakmanin tesisatciya ne gibi bir yarari olabilir ki. Ama en az 2 petek yakilmasi kombinin verimli calismasini saglar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Ben koskoca dubleks evde hepsi yaniyo 180 lirayi gecmiyo

İnandım
  • Evim 130 mt2. İstanbul/Beylikdüzü. Kombiyi en düşük seviyede açıyorum. Evdeki tüm petekler açık durumda.
    Geçen sene mantolama yokken aynı seviyelerde 300-350 tl arası fatura geliyordu. Bu sene mantolama yapıldı 200 tl faturayı geçmedi.
    Bu sene geçen seneki gibi kış yapmadı. Karşılaştırma yaparken bunu da göz önüne alıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.