Merhaba, 5-6 ay kadar önce Turkcelle geçiş yapmıştım. Evimde hiç sorun yoktu. İyi de çekiyordu. Son 2 aydır evde hiç çekmiyor. 2g de bile çekmiyor. Turkcelle 2-3 defa durumu ilettim, inceleyip "olumlu geri dönüş yapamıyoruz" şeklinde dönüş yaptılar. Her şey düzgünken bir anda ne oldu anlayamadım. Cimer'e şikayet ettim, bir link verdiler buraya yazın dediler. Orada zaten otomatikman benim şikayetlerim düşmüş. Bu sebeple tekrar talep açamadım. Sistem izin vermedi. E artık ev telefonu da yok. Evde iletişimimiz sıfır. İmzaladığım taahhüt ve sözleşmelere baktım. Her maddeye "coğrafi koşullar sebebiyle değişkenlik gösterebilir" ibaresi yazmışlar. Tüketici haklarında hizmetten fayda sağlayamamak haklı cayma sebebi. Ancak hakem heyetinde vs durumlar 6 aydan önce çözülmüyor. Benim taahhütümün zaten bitimine 6 ay civarı var. Hiç başına gelen, yaşayan ya da şahit olan oldu mu diye sizlere danışmak istedim. Tartışmasız, uzatmadan turkcell ile olan sözleşmeyi haklı sebeple bozma hakkım var mı evimde bana hizmet sunamadıkları için? |
Evde Çekmeyen Operatöre Verilen Taahhüt Cezasız Bozulabilir mi?
-
-
Tüketici hakem heyetine danış. Büyük ihtimalle ekran görüntüsü vs eklendiğinde, iptal edin iade alalım derler. -
Hakem heyetine çok başvurum oldu hocam. Hepsinde hakkımı aldım ama 6 aydan önce sonuçlanan olmadı. Taahhüt bitimine zaten 6 ay var.
-
Aynı sorun bizde de var ama bizde en azından evin bir köşesinde ara sıra 4G görülebiliyor, 2G ve 3G'de çok az çekiyor. Turkcell bölgedeki baz istasyonu sökmüş. Sizin bölgede de aynı şekilde oldu büyük ihtimalle. Bir başka yol cayma bedelini ödeyip taahhütü bozmak ve yine Tüketici Haklarına gidip lehinize sonuçlanırsa ödediğiniz parayı faiziyle geri alırsınız. Ama biraz riskli çünkü sözleşmede bahsettiğiniz coğrafi koşullar maddesi var. Ayrıca VoWifi kullanabilir ve bu şekilde paketteki haklarını kullanabilir diyeceklerdir.
-
"Bildirimde bulunduğunuz bölgede çekim gücü iyileştirme çalışmalarımız devam etmektedir. İlgili bölgede sahibi bulunduğunuz mülkünüz var ise, iletişim noktamızın kurulumu (baz istasyonu) için değerlendirebiliriz."
banada şöyle bir dönüş verdiler geçen gün turkcell şikayetim telefon ne internet konusması ne de normal arama da stabil degıldı ses kesılıyordu 3g düşünce boyle sorun yok gıbıydı ama bır de kazı yaptı turkcell yenı pazarın yanına dırek dıktıler ınternet baya hızlanmıstı sonra boyle pronlemler baş göstermeye başladı. hem dırek dıkıp ınternetı hızlandırıp sonra boyle olmasına hıc bır anlam veremedım ama verdıklerı cevaptan anladıgım baz yetersız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem Taha -- 10 Temmuz 2024; 19:13:35 > -
Vowifi hayat kurtariyor boyle durumlarda -
https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365-5
Yazın bakalım ne yanıt gelecek
-
bana da telefonunuz sabit telefon değil çıkın dışarda konuşun diye yanıt vermişti bu analarınj sevdiğimin türkceli. O gün ceza falan umrumda olmadı Turk Telekoma geçtim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365-5
Yazın bakalım ne yanıt gelecek
Sikayetlerim otomatik buraya düştüğü için şikayet açamıyordum. Mevcut şikayetler otomatik kapanmış. Simdi açabildim. Bakalım hocam.
-
evde wifi varsa wifi araması ile sorunsuz iletişim kurabilirsiniz
-
Vowifi ile evdeki sikintiyi cozebilirsiniz dogru ama burada sikinti olan şey iletisim ozgurluk vr hakkin elinden alinmasi. Evin konumu bodrum kat olur tamam tabiki vowifi diyebilirim ama bir insan bir operatorden konusma hizmeti bile alamayacaksa burada bir sorun var. -
İletişim özgürlüğü açık alan için mevcut.
Kapalı alanı sallamıyorlar
-
Aynı sorun bizde de başladı ve aynı cevabı verdiler. Wi-fi ile arama yaparken bile kesinti yaşadım, operatörü değiştirdik. Bu arada evimizde de sabit hattımız vardı onu da Turknet kafasına göre iptal etmiş 11 gündür açılması için uğraşıyoruz.
-
Hangi operatör? Bu aralar özellikle Turkcell olmak üzere operatörlerin baz istasyonu sökmesini duymaya başladım. Çalıştığım yerde de TT baz istasyonunu sökmüş ama bizde çok etkisi olmadı hala 2-3 diş 4G çekiyor sadece hız çok düştü artık en fazla 10-15 Mbps alınabiliyor. Normalde 100'ün altına düşmezdi.
-
Turkcell'den Vodafone'a geçtik.
-
Turkcell de Wi-Fi arama sorunsuz diyenler konuya bekleniyor
-
Turkcell'in kendisi sorunsuz demiyor ki benim şikayetime bölgenizde sağlıklı bir şekilde 2G hizmeti verilebilmektedir dediler.
-
forumda turkcell için konuşan zatlar var onlar diyor
-
Neden söküyorlar acaba?
-
Uçak modunda herhangi bir kesinti olmaması lazım.
Benzer içerikler
- yeni sim kartı taktım servis yok diyor
- turkcell wifi ile arama çalışmıyor
- turkcell den bimcell"e geçiş
- ses paket aşımı nedir
- telefon sürekli meşgul çalıyor
- mobil imza nasıl alınır
- turkcell abone sayısı
- turkcell internet gönderme
- hat takılı ama şebeke yok
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X