Arkadaşlar 18 yaşındayım boyum 1.82 kilom 63. Kendimi bildim bileli spor yaparım. Normalde street basketol oynarım ama uzun bir süredir (Neredeyse bir sene ) eskisi gibi oynayamıyorum. Pc başında hantallaştım iyice dedim yeter kabuktan çıkma vakti geldi artık Amacım body yapan birinin fiziğine sahip olmak değil ama az da olsa şekil vermeye çalışıyorum Önceden aldığım bi dumble vardı 4kg. Yakın zamanda arttırıcam ama şimdilik tek dumble ile 5x25 olmak üzere 125 kere dumble'a asılıyorum. 8 dk'lık soluksuz bir mekik programım var. 45 sn ara ile 10x10 toplamda 100 şınav çektiğim bir programım var. 3x12 30 sn ara ile alt karın kas grubunu çalıştıran bacakları çekerek yapılan egzersizle devam ediyorum ve yine dumble ile omzu çalıştırmak için de yan tarafa doğru kol tamamen kalktığında yere paralel olacak şekilde 3x12 dumble kaldırıyorum. (Örneğin sağ kolumla sağ tarafa kaldırııp indiriyorum işte ) Daha çok göğüs bölgesini düşünüyorum bu kadar şınav yeterli olur mu sizce ? (Şınavda kolları biraz daha aşağıdan alarak göğüse ağırlık veriyorum.) Bu arada bütün bu programa başlamadan genellikle dışarı çıkıp koşuyorum. Şimdilik 10 dk ile başladım yavaş yavaş koşu süremi arttırıyorum. Karın kasları da sıkmadan az belli oluyor ama kasılınca iyi duruyor Şimdilik yeni dumble alamadığımdan (5 kg vs..) daha fazla dumble kaldırarak farkı ortadan kaldırabilir miyim ? 1 ay olmadı daha programa başlayalı koşmaya ise daha yeni başladım. Her kas grubu için önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar iyi mi yapıyorum yoksa kötü mü ? İleriye dönük düşünürsek işe yarar mı bu egzersizler ? Eleştirilere ve tavsiyelere sonuna kadar açığım Derdimi anlatabilmişimdir umarım top sizde
ilk önce 5*25 çok çok fazla bir kere kaslarına zarar verir.salonda çalısanlar bile o kadar yapmıyor.sonra kendine dambıl seti ayarlamaya bak 4-5 kiloluk dambıllarla olcak iş degil.benden bu kadar çünkü bildiklerim buraya kadar
quote:
Orijinalden alıntı: carispa
ilk önce 5*25 çok çok fazla bir kere kaslarına zarar verir.salonda çalısanlar bile o kadar yapmıyor.sonra kendine dambıl seti ayarlamaya bak 4-5 kiloluk dambıllarla olcak iş degil.benden bu kadar çünkü bildiklerim buraya kadar
En yakın zamanda ayarlamaya çalışıyorum Bana da fazla gibi geldi ama bilmiyorum yani anca kesiyor