Şimdi Ara

Evde köpek bakımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
3.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trplayer

quote:

Orijinalden alıntı: Xerneo

Barınaktan sahiplensende o köpeği sokağa atacaksan, başkasına vereceksen çıkma bu yola ne olur.

Mahallede köpek beslemek ayrı, evin içinde köpekle yaşamak ayrı şeyler.

Öncellikle çok yalnız kalamazlar, hele ki bazı türler bu konuda kendilerine acı çektirip ciddi psikolojik bozukluklara yol açarlar.

Mesela benim daha doğrusu komşumun sokağa attığı bir Shiba'm var şuan. Düşün daha 5 aylık ve yalnız bırakamıyoruz. Ben durmadan yanındayım zaten. Dışarı çıkartıyorum ama yavru olduğu için çok gezdirmiyorum. İshal oluyorlar, hasta oluyorlar, parazit çıkarıyorlar (Allah'a şükür onu yaşatmadı ama eminim yaşayacağız) ağlıyorlar, ilgi bekliyorlar.

Ben onla oynamadım ders çalıştım diye eski bir kitabımı dişlerken yakaladım. Oynamak içinde değildi, diş çıkarmak içinde değildi. Sırf onla oynamam için yapıyordu.

Yeri gelecek kıçındaki :D kakayı bile sileceksin, hasta olduğunda başında bekleyeceksin. Emin ol bir cana bakmak çok zor. İlk ciddi bir köpekle arkadaş olacaksan, evini paylaşacaksan barınaktan 5-6 yaşlarında olan birini sahiplenebilirsin.

Hem daha bilinçli olurlar, hemde birbirinizi anlarsınız.

Arkadaşım kendi tuvaletini tek başına yapamıyormuki her zaman kıçını benmi sileceğim

tabiki sen silcen hayvan kendi kıçını nasıl silsin. ayrıca dışarda saga sola çamura basıp eve gelcek patılerını sılmezsen evın ıcı agıra doner

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaperVR -- 16 Mart 2018; 13:57:1 >

• quote:

Evin içinde bakacağım diyorsun.

İyi kakasını bulaştırsın iki tarafa.

Birde yavru diyorsunuz ya pes.

Arkadaşım profesyonel köpek eğitmenlerine götürsem kendi kendine kıçını temizleyebilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaperVR

quote:

quote:

Barınaktan sahiplensende o köpeği sokağa atacaksan, başkasına vereceksen çıkma bu yola ne olur.

Mahallede köpek beslemek ayrı, evin içinde köpekle yaşamak ayrı şeyler.

Öncellikle çok yalnız kalamazlar, hele ki bazı türler bu konuda kendilerine acı çektirip ciddi psikolojik bozukluklara yol açarlar.

Mesela benim daha doğrusu komşumun sokağa attığı bir Shiba'm var şuan. Düşün daha 5 aylık ve yalnız bırakamıyoruz. Ben durmadan yanındayım zaten. Dışarı çıkartıyorum ama yavru olduğu için çok gezdirmiyorum. İshal oluyorlar, hasta oluyorlar, parazit çıkarıyorlar (Allah'a şükür onu yaşatmadı ama eminim yaşayacağız) ağlıyorlar, ilgi bekliyorlar.

Ben onla oynamadım ders çalıştım diye eski bir kitabımı dişlerken yakaladım. Oynamak içinde değildi, diş çıkarmak içinde değildi. Sırf onla oynamam için yapıyordu.

Yeri gelecek kıçındaki :D kakayı bile sileceksin, hasta olduğunda başında bekleyeceksin. Emin ol bir cana bakmak çok zor. İlk ciddi bir köpekle arkadaş olacaksan, evini paylaşacaksan barınaktan 5-6 yaşlarında olan birini sahiplenebilirsin.

Hem daha bilinçli olurlar, hemde birbirinizi anlarsınız.

Arkadaşım kendi tuvaletini tek başına yapamıyormuki her zaman kıçını benmi sileceğim

tabiki sen silcen hayvan kendi kıçını nasıl silsin. ayrıca dışarda saga sola çamura basıp eve gelcek patılerını sılmezsen evın ıcı agıra doner

Ömür boyumu ben sileceğim yoksa belli bir yaşa kadarmı

Sokağa çıkardığım zaman ayaklarına galoş takarım silmeye gerek kalmaz

• quote:

quote:

Arkadaşım profesyonel köpek eğitmenlerine götürsem kendi kendine kıçını temizleyebilirmi

Yemek bile yapar reis...

Şaka bir yana evde süs köpeği hariç beslemeyin abi tabi yine karar sizin kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

quote:

quote:

Yemek bile yapar reis...

Şaka bir yana evde süs köpeği hariç beslemeyin abi tabi yine karar sizin kolay gelsin.

Hoş geldin arkadaşım yemek değilde televizyonda haberlerde görüyorum köpekler alış verişe gidiyor

Tavsiye için teşekkür ederim

• Evde köpek bakması çok meşakkatli ve sakıncaları olan bir iş. En büyük sıkıntısı tüy. Bulaşık süngerine kadar her şeye tüy bulaşabiliyor. Düzenli olarak dışarı çıkarmanız, ilgilenmeniz tıpkı bir çocuk gibi yaklaşmanız gerekiyor. Diğer arkadaşların da dediği gibi bahçeli bir evin bol zamanın yoksa çok zor.

Güzel yanı ise tek yaşayan bir insansan ve canın çok sıkılıyorsa kendine çok yakın bir arkadaş kazandın demektir.
  • ReaperVR R kullanıcısına yanıt
    Bak diyorum ki bende köpeklerde genelde eğitim 6 aylıkken başlar.

Ve hala Algıda Seçicilik görüyorum. Köpeğin alışmasından konuyu eğitime getirdin.

Barınaktaki o goldenlar, labradorlar vs. ırkları leylekler indirmiyor gökten. Bazı kendini bilmez andavallar alıyorlar petshoptan üç gün sonra barınağa bırakıyor. Ve çoğu barınakta komut eğitimi olmasada tuvalet eğitimi vb. basit eğitimler veriliyor köpeklere.

Ayrıca barınağa gittiğinizde oradaki gönüllüler çok yardımcı oluyorlar. Köpekleri gözlemledikler için size uygun karakterde bir köpek buluveriyorlar hatta. Bende çoğu kişiye buldum. Barınaklara uğrarım ara sıra.

Sonra gelelim benim hakkımda ki yargına ilk köpeğim Angeline ile 6 yaşında tanıştım. Ama iki ayaklı canavarlar tarafından kaçırıldı ben 12 yaşındayken. Ondan sonra Barınaklarda yardım ettim köpeklere. Şimdi ise 5 aylık bir Shiba Inu'm var. Komşum petshoptan aldı ve tam tamına 3 günde sokağa attı. Biz bunu duyduğumuz gibi köpeği aramaya çıktık ve bulduk. 2 aydır yanımda. Tuvaletini tutamıyor mesela poposunu bile siliyoruz.

Konu sahibi gibi köpek yapsın kendi neden ben silicem? gibi bir aklı sıkıntımda yok Allah'a şükür. Yani senin dediğin gibi kendin yetiştirmedin gibi bir algı söz konusu bile değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• trplayer kullanıcısına yanıt
    Oyuncak köpekler var onlardan edin bir tane istersen.

• quote:

Bak diyorum ki bende köpeklerde genelde eğitim 6 aylıkken başlar.

Ve hala Algıda Seçicilik görüyorum. Köpeğin alışmasından konuyu eğitime getirdin.

Barınaktaki o goldenlar, labradorlar vs. ırkları leylekler indirmiyor gökten. Bazı kendini bilmez andavallar alıyorlar petshoptan üç gün sonra barınağa bırakıyor. Ve çoğu barınakta komut eğitimi olmasada tuvalet eğitimi vb. basit eğitimler veriliyor köpeklere.

Ayrıca barınağa gittiğinizde oradaki gönüllüler çok yardımcı oluyorlar. Köpekleri gözlemledikler için size uygun karakterde bir köpek buluveriyorlar hatta. Bende çoğu kişiye buldum. Barınaklara uğrarım ara sıra.

Sonra gelelim benim hakkımda ki yargına ilk köpeğim Angeline ile 6 yaşında tanıştım. Ama iki ayaklı canavarlar tarafından kaçırıldı ben 12 yaşındayken. Ondan sonra Barınaklarda yardım ettim köpeklere. Şimdi ise 5 aylık bir Shiba Inu'm var. Komşum petshoptan aldı ve tam tamına 3 günde sokağa attı. Biz bunu duyduğumuz gibi köpeği aramaya çıktık ve bulduk. 2 aydır yanımda. Tuvaletini tutamıyor mesela poposunu bile siliyoruz.

Konu sahibi gibi köpek yapsın kendi neden ben silicem? gibi bir aklı sıkıntımda yok Allah'a şükür. Yani senin dediğin gibi kendin yetiştirmedin gibi bir algı söz konusu bile değil.

kardeşim bende aynı şeyi soyluyorum zaten. yavru ikenden kastım dogdugu gun degıl 3-5 aylıkken alıcaksın sende benım dedıgmıı dıosun zaten. barınaktakı kopekler hep 3-5 aylık mı oluyor ? 3-4 yasında kopegı al egıtebılıyorsan egıt yavruya gore cok zorlanacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: yureklibatur

Evde köpek bakması çok meşakkatli ve sakıncaları olan bir iş. En büyük sıkıntısı tüy. Bulaşık süngerine kadar her şeye tüy bulaşabiliyor. Düzenli olarak dışarı çıkarmanız, ilgilenmeniz tıpkı bir çocuk gibi yaklaşmanız gerekiyor. Diğer arkadaşların da dediği gibi bahçeli bir evin bol zamanın yoksa çok zor.

Güzel yanı ise tek yaşayan bir insansan ve canın çok sıkılıyorsa kendine çok yakın bir arkadaş kazandın demektir.

Hoş geldin arkadaşım tüy dökülmesine karşı bioxin kullansak tüylerin dökülmesi durabilirmi

Yalnız yaşıyorum zamanım bol olduğu için ilgisiz ve sevgisiz bırakmam köpeğimi

• quote:

Oyuncak köpekler var onlardan edin bir tane istersen.

Arkadaşım bana sinir olduğun için böyle diyorsun biliyorum yoksa beni seviyorsun

ilkokuldan bu yana kadar hep köpeğimin olmasını istiyorum

• 9 sene küçücük evde doberman besledim ve evet dışarı çıkaramayacaksanız hiç bakmayın köpeğe o derece önemlidir.

Duş aldırmayı anlamadım köpek çamurların içinde yuvarlanmayacak sonuçta yani gerek yok. Eve girerken patilerini silersiniz tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 16 Mart 2018; 19:50:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

9 sene küçücük evde doberman besledim ve evet dışarı çıkaramayacaksanız hiç bakmayın köpeğe o derece önemlidir.

Duş aldırmayı anlamadım köpek çamurların içinde yuvarlanmayacak sonuçta yani gerek yok. Eve girerken patilerini silersiniz tamamdır.

Hoş geldin arkadaşım toprakta çimlerde yuvarlanınca yıkanması şart değilmi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

9 sene küçücük evde doberman besledim ve evet dışarı çıkaramayacaksanız hiç bakmayın köpeğe o derece önemlidir.

Hoş geldin arkadaşım toprakta çimlerde yuvarlanınca yıkanması şart değilmi

Hoşbulduk dostum valla toprak kuruysa gerek yok zaten kendini silkeliyor ama olmadı eve girerken tüylerindeki tozu fırçalarsın mis gibi olur.

• Eğer köpek sürekli havlıyorsa ve sen köpeğini balkonda bakacaksan,Senin milleti rahatsız etmeye hakkın yok hiç burda hümanistlik kasmaya gerek yok,balkonlu evde bakılmaz,eğer bahçeli evin varsa bakılabilir ama sürekli havlayan köpeğini millet dinlemek zorunda değil,Eğer çok köpek bakmak istiyorsan sakin olan köpeklerden alıp bakılabilir.
  • Evde köpek beslemek imkansız gibi bir şey. Ben hayatım boyunca evde hep köpek besledim fakat yaklaşık on yıl önce annemin rahatsızlığından dolayı köpeği vermek zorunda kaldık. İşte o zaman anladım köpek beslemenin ne kadar yanlış olduğunu. Sabah akşam dışarı çıkarmak, aşısı maması piresi kenesi derken bazen maddiyatı zorluyor. Bizim köpek son zamanlarda bir de tüy dökmeye başladı eyvah eyvah. Sofrada ekmeğin üzerinde bile köpek tüyü oluyordu. Köpeği verdikten neredeyse bir yıl sonra arındı ev. Bir de köpek sık yıkandıkça kokuyor. Eve gelenlerin yüzü ekşiyordu bazen kapıdan girerken. İnsan alışınca kokuyu almıyor ama bir çok cins köpekte kötü bir koku oluyor.

Arada ne yaparsanız yapın iki dakika bir yiyeceği öyle sehpada falan bırakamıyorsunuz. Hasta oldunuz, gripsiniz ama aksıra tıksıra, dışarıda yağmur kar fırtına da olsa o köpeği çıkarmak zorundasınız. Ha bir de cinslerine göre günde 7-8 km yürümesi gereken köpekler var. Yoksa ömürleri kısalıyor. Bunu Fransız köpek psikoloğu bir arkadaştan duymuştum ki bir önceki köpeğim çoban cinsi olduğundan aşıorı enerjisi vardı ve yeterince çıkaramıyordum. Kim yürüyecek günde 10 km falan. Bir süre sonra enerjisini bize yöneltti ve vahşileşmeye başladı. Eve gelen bir kaç arkadaşa zarar verdi. Veteriner acilen bir ciftliğe falan verin dedi. Neyse daha çok yazarım ama eve köpek almanı ne kadar büyük dert olduğunu anlamışsındır umarım.

Aslında en önemli şeyi yazmayı unutmuşum. Köpeğe nekadar iyi bakarsanız bakın 13-14 yıl sonra ölecek ve size evlat acısı gibi koyacak. 13 yaşında öleceğini kesin bilseniz çocuk yapar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macsimust -- 17 Mart 2018; 0:0:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

Eğer köpek sürekli havlıyorsa ve sen köpeğini balkonda bakacaksan,Senin milleti rahatsız etmeye hakkın yok hiç burda hümanistlik kasmaya gerek yok,balkonlu evde bakılmaz,eğer bahçeli evin varsa bakılabilir ama sürekli havlayan köpeğini millet dinlemek zorunda değil,Eğer çok köpek bakmak istiyorsan sakin olan köpeklerden alıp bakılabilir.

Hoş geldin arkadaşım haklısın kimseyi rahatsız etmemek lazım o yüzden küçük boyutlu köpekler ideal gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Evde köpek beslemek imkansız gibi bir şey. Ben hayatım boyunca evde hep köpek besledim fakat yaklaşık on yıl önce annemin rahatsızlığından dolayı köpeği vermek zorunda kaldık. İşte o zaman anladım köpek beslemenin ne kadar yanlış olduğunu. Sabah akşam dışarı çıkarmak, aşısı maması piresi kenesi derken bazen maddiyatı zorluyor. Bizim köpek son zamanlarda bir de tüy dökmeye başladı eyvah eyvah. Sofrada ekmeğin üzerinde bile köpek tüyü oluyordu. Köpeği verdikten neredeyse bir yıl sonra arındı ev. Bir de köpek sık yıkandıkça kokuyor. Eve gelenlerin yüzü ekşiyordu bazen kapıdan girerken. İnsan alışınca kokuyu almıyor ama bir çok cins köpekte kötü bir koku oluyor.

Arada ne yaparsanız yapın iki dakika bir yiyeceği öyle sehpada falan bırakamıyorsunuz. Hasta oldunuz, gripsiniz ama aksıra tıksıra, dışarıda yağmur kar fırtına da olsa o köpeği çıkarmak zorundasınız. Ha bir de cinslerine göre günde 7-8 km yürümesi gereken köpekler var. Yoksa ömürleri kısalıyor. Bunu Fransız köpek psikoloğu bir arkadaştan duymuştum ki bir önceki köpeğim çoban cinsi olduğundan aşıorı enerjisi vardı ve yeterince çıkaramıyordum. Kim yürüyecek günde 10 km falan. Bir süre sonra enerjisini bize yöneltti ve vahşileşmeye başladı. Eve gelen bir kaç arkadaşa zarar verdi. Veteriner acilen bir ciftliğe falan verin dedi. Neyse daha çok yazarım ama eve köpek almanı ne kadar büyük dert olduğunu anlamışsındır umarım.

Aslında en önemli şeyi yazmayı unutmuşum. Köpeğe nekadar iyi bakarsanız bakın 13-14 yıl sonra ölecek ve size evlat acısı gibi koyacak. 13 yaşında öleceğini kesin bilseniz çocuk yapar mısınız?

Hoş geldin arkadaşım geçmiş olsun anneniz iyidir umarım

Her köpekmi 15 yıl yaşıyor niye öyle genç yaşta ölüyorlar anlamadım

Diyelim benim köpeğim durduk yeremi vahşi olup saldırabiliyor

• trplayer kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Köpeklerin ömrü ortalama 10-13 yıl. Cinsine göre değişiyor. Mesela babamın en sevdiği köpek cinsi bullmastiff. Mükemmel bakmasına rağmen 6 yıldan uzun yaşayan olmadı. Normalde 8-10 yıl arası ama öyle denk geldi herhalde.

Köpeğiniz durduk yere saldırmaz fakat köpeğin cinsi çok önemli. Mesela geçenlerde bir bayan iki pitbull cinsi köpeğini gezdirirken fenalaşmış veya ölmüş herhalde, köpekleri kadının kaburgalarını sıyırırken bulmuşlar. İzmir'de de bir abimiz kalp krizi geçirmişti. Sahil yolunda köpeği yerken bulundu adamcağız. Benim köpeğimin durumu ise farklı. Onu yavru iken küçük cins diye aldık fakat sonradan koca çoban köpeği çıktı. Açık alanda tarla vs. beslenmesi gereken bir hayvan. Evde olunca hırçınlaştı. Tehlikeli hale gelince vermek zorunda kaldık.
  • Konu trole dönmüş ama teyzem 7 yıldan beri bakıyor ondan dolayı bilgim var biraz anlatayım size.

7 yıldan beri dişi bir beagle besliyor köpeğin olması gereken kilo 15 kg ama şu an 40 kg teyzem ona kıyamayıp hep yedirdiği için artık köpekle dana kurban diye alay ediyoruz sokakta gören hamile mi diye soruyor.

Günde 4 defa 10 dk gezer. Sabah işe gitmeden saat 9 gibi eniştem gezmeye çıkarır öğlen 2 de gene gezer akşam saat 6 gibi gene gezer geç vakit saat 11 de eniştem işten eve gelir eve girmeden köpeğini gene gezdirir.

Aşıları maması falan yıllık rahat 1500₺ masrafı var.

Tüy dökme zamanları bahar aylarında yaz ayında ve kışa girerken aşırı derece tüy döküyor bu yüzden teyzem en az günde 2 kere evi süpürür.

Günde 1 en fazla 2 saat oyuncakları ile oyun oynarlar.

Aşırı kıskanç bir köpek mesela evde bazen yalnız bırakıldığı zaman evi dağıtıp veya işeyebiliyor. Ama kıskançlığı tutmazsa uslu uslu bekliyor.

Motosiklet sesine sinir oluyor.

Benim gözlemlediklerim bunlar. Bence siz illa hayvan sahiplenmek istiyorsanız kedi sahiplenln. Köpek yağmur çamur kar soğuk demez her gün gezmek ister. Ve çok tüy döker. Masrafı da iki katı üstelik. Ama kedi öyle değil daha uysal anlayışlı dışarı çıkmadığı için daha temiz hayvan. Ben de 1 Aydan beri dişi British Shorthair bakıyorum şu an yavru 3 aylık çok oyuncu aktif fıkır fıkır yerinde duramıyor kedi nankör derler ama bana çok çabuk alıştı çok sadık beni kıskandığı için onunla ilgilenmediğim bir gün Yatağa işemişti mesela. Ayrıca sürekli yanımda uyuyor şu an başucumda kıvrılmış uyuyor evde nereye gideyim mutfak salon vb beni takip ediyor. Dediklerimi bir düşünün isterseniz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.