Şimdi Ara

evde vücut geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu yaz 2 ay spor salonuna gittim son 1 ayım kaldı fakat düzenli olarak her gün gidemiyorum. son 1 ay daha düzenli gitmeyi planlıyorum fakat okullar açılınca oldukça yoğun olacağım için spor salonuna gidemeyebilirim. bunun için evehttp://www.hepsiburada.com/delta-deluxe-agirlik-sehpasi-58-kg-vinyl-dambil-plaka-barlar-seti-ch-10-p-SPORDELCH10-YK?magaza=Delta%20Store linkteki seti ve barfiks çubuğu alsam vücut gelişir mi (iyi bir beslenmeyle) ?

• Hocam evde ağırlık bir süre sonra yetmiyor. Ya sağlam bir yatırım yapıp ihtiyaç oldukça ağırlık alacaksınız, ya da calisthenics yapip barfiks barı, ağırlık takma kemeri, pilates bantları ve ağırlık plakalariyla destekleyeceksiniz. Ben ikinci hal tarzını tavsiye ederim. Malzemeleri alıp parkta, yeşil alanda, okulda bile yapabilirsiniz. Daha pratik ve ucuz olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Hocam evde ağırlık bir süre sonra yetmiyor. Ya sağlam bir yatırım yapıp ihtiyaç oldukça ağırlık alacaksınız, ya da calisthenics yapip barfiks barı, ağırlık takma kemeri, pilates bantları ve ağırlık plakalariyla destekleyeceksiniz. Ben ikinci hal tarzını tavsiye ederim. Malzemeleri alıp parkta, yeşil alanda, okulda bile yapabilirsiniz. Daha pratik ve ucuz olacaktır.

hocam 2 ay spor salonuna gittim kaldırdığım ağırlıkları biliyorum linkteki sette 58kg ağırlık diyor ki ben halterde şuan 2.5 2.5 dambılda 5kg çalışıyorum (çalıştığım hareketlere göre değişiyor)
    58kg beni uzun süre götürür diye düşündüm.
  • Agirliktan zarar gelmez tabiki ancak sehpayi ve bari alirken planını salondaki gibi çalışacakmis gibi yapma. evde çalışacaksan vücut hareketlerini esas almalisin.

Mesela bench press yerine Şinav daha merkez bölgesinin de çalıştığı doğal bir hareket. Normal şinavda vücudunun %65ni, ayaklar sehpada cekersen %75ni kaldirirsin. Yani 80 kilo birisi 60 kiloyu sifir maliyetle kaldırıyor. Sen sehpa, agirliklara epey para harcayacaksin ve 58 kilo arti ince bar toplam 65 kiloya kadar kaldırabileceksin. 65 kilo çok küçük bir rakam ve eger ciddiysen kesinlikle kisa sürede yetmeyecek. Ancak sen şinavla baslarsan alacağın her plakayı sırtına koyar, tek el/plyo/pseudo gibi daha zorlu varyasyonlarla daha uzun vadeli bir sistem kurarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Agirliktan zarar gelmez tabiki ancak sehpayi ve bari alirken planını salondaki gibi çalışacakmis gibi yapma. evde çalışacaksan vücut hareketlerini esas almalisin.

Mesela bench press yerine Şinav daha merkez bölgesinin de çalıştığı doğal bir hareket. Normal şinavda vücudunun %65ni, ayaklar sehpada cekersen %75ni kaldirirsin. Yani 80 kilo birisi 60 kiloyu sifir maliyetle kaldırıyor. Sen sehpa, agirliklara epey para harcayacaksin ve 58 kilo arti ince bar toplam 65 kiloya kadar kaldırabileceksin. 65 kilo çok küçük bir rakam ve eger ciddiysen kesinlikle kisa sürede yetmeyecek. Ancak sen şinavla baslarsan alacağın her plakayı sırtına koyar, tek el/plyo/pseudo gibi daha zorlu varyasyonlarla daha uzun vadeli bir sistem kurarsin.

hocam beni 2 ay rahat götürür gibi geliyor. ağırlık fiyatlarına baktım o paraları ileride verebilirim.

• bro inan evde olmuyor.bir süre sonra disiplin bozuluyor inan bana.yarın salona kaydolmaya gidecem bende en azından parasını verdim diye gidilebiliyor.
  • Evde vücut gelişmez diye bir şey yok hiç bir alet almadan da aletsiz egzersiz hareketleri , sağlam bir antrenman progrmı, sağlam bir beslenme programı ve disiplin ile evde gayet sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilirsin. Fakat evde vücut geliştireceksen Jay Cutler, Branch Warren ,Kai Greene vs. gibi bir vücut hayalinde olmaman gerekir evde vücudunu belirli bir yere kadar geliştirebilir sonrasında ise oluşturduğun kas kütlesini korumak ve sağlıklı daha estetik bir vücut için çalışmaya devam edersin. Ve gerçekten kafana koyduysan bir çok insanın senelerce spor salonlarında sahip olmadığı vücuda da sahip olabilirsin
  • P90x gibi programlar tercih edebilirsin ben 2 aydan fazladır evde yapıyorum zaman olarakda karlı maddi olarakta spor salonuna yazıldım ama yapamadım evde hergün yapabiliyorum gayette zevkli oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redd06

P90x gibi programlar tercih edebilirsin ben 2 aydan fazladır evde yapıyorum zaman olarakda karlı maddi olarakta spor salonuna yazıldım ama yapamadım evde hergün yapabiliyorum gayette zevkli oluyor.

ben de 2ay kjadar yapmıştım aşırı zordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizliğim

quote:

Orijinalden alıntı: Redd06

P90x gibi programlar tercih edebilirsin ben 2 aydan fazladır evde yapıyorum zaman olarakda karlı maddi olarakta spor salonuna yazıldım ama yapamadım evde hergün yapabiliyorum gayette zevkli oluyor.

ben de 2ay kjadar yapmıştım aşırı zordur

Kesinlikle zihinsel olarak kendini hazırlamalısın önemli olan başlamak gerisi geliyor. Demek istediğim programa başlamak değil her egzersize başlamak bugün yapmasam dersen yarın o programı bırakırsın ama başlayınca egzersizin devamını getiriyorsun ve bol bol aynaya bakın farkı görüyorsun hissediyorsun devam etmeni kolaylaştırıyor. Karın egzersizlerine ekleme yapmak mantıklı ama alt karın için ve yanlar için bi kaç hareket daha ekliyorum daha etkili oluyor bazen üstüne eliptik bisiklet ilede çalışıyorum ekstra kardiyo iyi oluyor dizlere yük binmedği içinde eliptik bisiklet iyi bir seçenek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.