Şimdi Ara

evden kovuldum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sevgili büyüklerim 18 yaşına gireli 1 ay olmadı sizden yardım isitiyorum. Hayatımı anlatıyım size biraz

normal bir gencim kötü alışkanlıklarım yok sigara alkol uyuşturucu vs işim olmadı bunlarla. Etrafına ailesine saygılı bir gencim nedenini bilmiyorum ama çok erken olgunlaştım herkes bana ufakken ağırbaşlı derdi. Şimdiye dönelim bu sene sınava girdim çalışmadığım için batırdım bütün sene içimden ayağa kalkmak bile gelmedi baygın baygın gezdim sene boyu halada öyleyim içimde yaşama isteği yok bi takım psikolojik rahıtsızlıklarla mücadele ediyorum. ona okumayacağımı söyledim tercihlerin geldiğini okumak zorunda olduğumu söyledi bugün çalışmadığımı görünce benim evimden siktirip gideceksin iş bulup derhal dedi bana acayip koydu ailem tarafından her fırsatta kardeşlerimin akrabalarımın yanında aşağılanan biriyim. zaten 16-17 yaşlarındada bunu ima ederlerdi hep bana edven kovma mevsuzu. ekonomik bi sorunları yok dedemin serveti babamın kendi işiyle refah içinde yaşanıyor çekirdek ailede. şimdi sizden tavsiye istediğim yer şu ben evden gidersem sokakta ne yapıcam kimler bana yardım eder nerelere gidebilirim ben dayanamıyorum artık atıcam kendimi biyerden lütfen tavsiye verin

• yazıp yazıp siliyorum Allahım yardım et

• 18 yaşındasın evet reşitsin ama bazı şeyler için çok gençsin, ailenle aranı düzeltmeye ve evinde kalmaya bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: sfkli

18 yaşındasın evet reşitsin ama bazı şeyler için çok gençsin, ailenle aranı düzeltmeye ve evinde kalmaya bak.

Çok katıldığım söylenemez evet böyle yapsa daha iyi olur ama bazı ailelerle iletişim kurmak gerçekten zor.

Yaşın çok genç aileler bazen çok bilgisiz yanlış davranabiliyor ama finansal olarak bağlısın yapacak bir şey yok dışarıda parasız kalamazsın hem çalışıp hem okumak imkansıza yakına ama orta bir yol var. Aklıma gelen seçenekleri yazayım

Ağırbaşlı olduğun için kan kusup kızılcık şerbeti içtim taktiğiyle dediklerini yapmaya çalış finansal olarak bağlısın evde kalıp finansal olarak desteklenirsen ve senle uğraşmazlarsa devam edersin ama burada kilit nokta bir daha bu kadar yükselmemen lazım göze batmadan ekmeğini aşını ye yatağında yat hedefine ilerle kendini kurtarana köprüyü geçene kadar dayı de

Hiç oluru yoksa yine de seni finansal olarak desteklemeleri lazım yatılı yurda yazılmak istediğini söyle seni yurda yazdırıp cebine harçlığını koysunlar bu şekilde hedefine ilerle.

Konunun uzmanı değilim pdr uzmanları veya psikologlardan yardım alabilirsin.

• Ailenle konuş, ciddi biçimde konuşman gerekiyor. Ne yapacağına karar ver, iyi düşün, anlaşılan baban yükselip fevri karar vermiş, hem babanla hem annenle, doğrusu tüm ailenle karşılıklı konuşman elzem, kötüleme, küçümseme yaklaşımının çirkin ve sevimsiz olduğunu belirt, düşündüklerini, hissettiklerini anlat, umarım orta yolu bulursunuz, sen de rahat edersin. Ailende sivri olma, iğneleme, yaptırım uygulama eğilimi mevcut anladığım kadarıyla, sıkıntı tabii. Ne yapmak istediğine sen karar vereceksin elbette ama okumaya, eğitim almaya karşı en ufak ilgin varsa uğraş, yap derim, sana katkısı büyük olur. Sen de gerilme, sakinleşmeye, aranı düzeltmeye bak, ilerisi için kararlar alırsın, açıklarsın. Kendini toparlaman, ayağa kalkman iyileştirir seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 3 Eylül 2024; 17:7:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalacak yer veren bir iş bularak hayatını kurmaya sıfırdan başlama zamanı gelmiş.

• Tam olarak niye evden kovuyorlar, ders çalışmadığın, üniversiteyi kazanamadığın için mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yıllardır evden çıkmadım
    2 ay önce açıldı
    Kedimi sokağa bıraktım
    10 yıl önce açıldı
    Florya Evden Eve Nakliyat
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet abi

• Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

abi babam söylese bi nebze anlarım annem dedi bana bunu o yüzden aşırı koyuyor

• son3ayss S kullanıcısına yanıt
    Baban sandım, öyle düşündüm. Hem annenle hem babanla, açıkçası tüm ailenle ciddi biçimde konuşman iyi olur, anlatman gereken her noktayı anlat. Orta yolu bulmaya çalışın, önüne bakarsın bu esnada, kararlarını verirsin. Evden ayrılana kadar idare et, kendine alan yarat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 3 Eylül 2024; 20:10:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok kötüysen önce psikolojik sorunlarını aşıp sonra okuyacağını söyle. Onlarda haklı, böyle hayat geçmez. Hayata tutunmanı istiyor onlarda. Baba, dede parası yiyerek yetişirsen ileride parayı elinde tutmayı öğrenemediğin için hayatın kötü yola girer. Biraz çalış çabala hayatı öğren ki güvenlerini kazan. Sırf sigaran alkolün yok diye sana güvenmelerini bekleme.

• Akrabalarına gitme imkanın varsa sokakta yatmaktansa amcama, dayına filan git.

• Yazdıkların kadarıyla tükenmişlik sendromu yaşıyor gibi duruyorsun. Yapıcı tavırla karşılaşmayıp istismar edilen insanlar bundan muzdarip olabiliyorlar. Biliyorum; söylemesi kolay, yapması zor ancak ayağa kalkmalı ve devam etmelisin. Kendine küfür ettirme diyeceğim de böyle bir anne ile çatışmak rasyonal bir tutum olmaz. Bence çalışıp başarılı ol. Onu yanılt. Bu şekilde utandır. Sonra günün birinde, büyüyüp iş güç sahibi olduğunda, evlendiğinde vs istersen sırtını bile dönersin. Kötü örnek olarak aklında tut ve ileride onun gibi olma. Günün birinde zaten gözlerini kapayıp öteki tarafa gidecek ebeveynlerin çocuklarına tam istedikleri gibi değiller veya o an başarısızlar diye küfür etmelerine, bu biçimde kötü istismarcı muamele göstermelerine anlam veremiyorum. Hayat tabii senin sonuçta, onların değil. Ama bence bir noktaya gelme anlamında başarılı olmalısın. Daha çok gençsin. Önünde uzun bir hayat yolu olacak. Bu sene bir üniversiteye giremediysen seneye girersin. Aileni de bu şekilde idare edersin. Onlara sorarsan muhtemelen onlar da iyiliğini ister. Sadece çocuklarının iyiliğinin onlara küfrederek veya evden atarak baltalandığını anlayacak kadar olgun ve aklı başında değiller. Böyle manasız ters etki yapmalarına, öz saygını seni iyicene sorunlar yumağına sürükleyecek biçimde yok etmelerine izin verme. Onlar olgun değilse sen olgun ol.

Bazen hayat erkenden büyümeni senden talep eder. Bunu ediyorsa büyüme, toparlanma, yapman gerekeni yapma zamanı asker.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ailen haklı bütün gün mastürbasyon yapıp hayalet gibi gezmekten vazgeç içtiğin su kullandığın elektrik hep masraf sonuç itibariyle reşit olmuşsun ve çocuk sahibi olacak yaştasın o hâlde ya evin kurallarına uy yâda başının çaresine bak

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

sağol abi durumu tam anlamıyla anlayan bi sen varsın

• quote:

Orijinalden alıntı: son3ayss

sağol abi durumu tam anlamıyla anlayan bi sen varsın

Kimse tamamen anlamaz; bu senin mücadelen. Hayat böyle. Hakikate direnmemeli, en azından başta kötü görünen ama devamının nasıl geleceği belli olmayan kaderle barışmalı, kendi yolunu çizmelisin. İyi ya da kötü çizeceksin de, bu kaçınılmaz. Ama başkaları için değil, kendin için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.