Şimdi Ara

Eve mürekkepli yazıcı Epson mu Canon mu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ev işleri için mürekkepli yazıcı almak istiyorum. Belge, döküman, ödev ıvır zıvır çıktı sayımız aylık minimumda kalır heralde. Bazı aylar hiç baskı alınmaz tahminim.
    Fotoğraf hobim olduğu için, ortalamanın biraz üstünde foto basma yeteneği olsun isterim. Aylık foto basma sayım da, minimumda kalır diye tahmin ediyorum ama çok hoşuma giderse de, baskı sayım artabilir. Albümler falan yapabilirim.

En çok kararsızlığım, Canon mu Epson mu ? Kimi fotoda Canon önde diyor, kimi Epson önde diyor.
    Diğer kararsızlık ise tanklıya daha para vermeye değermi benim açımdan ? Yoksa elbette, tanklı kartuşludan üstündür diye düşünüyorum ???

Bu arada, muadil mürekkep kullanmak istemiyorum. Orjinal kullanırım. Wifi olmalı. Tarayıcı olsa iyi olur.

Birde 4 renk yazıcı ile 5 renk yazıcı arasında foto baskı kalitesinde çok fark olurmu ? Yani +1 farklı siyah içeren yazıcılar. pigment siyah.

6 renk yazıcılar foto konusunda, galiba profesyonel sınıfa giriyor ve ekonomik olanı yok ??? en ucuzu 2bin TL ???

Şimdiden Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Epson mu Canon mu: En İyi Mürekkepli Yazıcıyı Seçme

Epson mu Canon mu? Mürekkepli yazıcı satın alırken karşı karşıya kaldığın önemli bir seçimdir. İşte iki markanın artılarını ve eksilerini karşılaştıran bazı temel ipuçları:

Fiyat

Epson ve Canon yazıcılarının fiyatları, özelliklerine ve modeline bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak, Epson yazıcıları Canon yazıcılara göre daha uygun fiyatlı olma eğilimindedir.

Yazdırma Kalitesi

Hem Epson hem de Canon mürekkepli yazıcılar, yüksek kaliteli baskılar üretir. Bununla birlikte, fotoğraf baskısı için Epson yazıcıları genellikle Canon yazıcılara göre daha iyi bilinir.

Hız

Epson yazıcıları tipik olarak Canon yazıcılara göre daha hızlı baskı yapar. Ancak bu, yazdırılan belge türüne ve yazıcının modeline bağlı olarak değişebilir.

Tanklı Yazıcılar

Mürekkep maliyetlerini azaltmak istiyorsan, Epson ve HP'nin sunduğu tanklı yazıcıları düşünebilirsin. Bu yazıcılar, mürekkep kartuşları yerine mürekkep tanklarına sahiptir ve bu da mürekkep maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilir.

Marka Güvenilirliği

Epson ve Canon, yazıcı endüstrisinde köklü bir geçmişe sahip güvenilir markalardır. Her iki marka da yüksek kaliteli yazıcılar üretir ve iyi müşteri hizmetleri sunar.

Sonuç

En iyi mürekkepli yazıcıyı seçmek, benzersiz ihtiyaçlarına ve bütçene bağlıdır. Epson yazıcıları uygun fiyatlı, hızlı ve fotoğraf baskısı için idealdir. Canon yazıcıları da yüksek kaliteli baskılar üretir ve daha geniş bir özellik yelpazesi sunar. HP yazıcılarını da, özellikle düşük mürekkep maliyetleri için tanklı yazıcıları düşünmek isteyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • öncelikle uzun süre (1 ay ve üzeri) kullanılmama durumu söz konusu olacaksa mürekkep püskürtmeli bir cihaz almayın zira inkjet cihazlar marka model farketmeksizin 1 ayı aşkın sürelerde kulanılmama durumlarında kafalarda kuruma ve püskürtememe sorunları oluşma riskini barındırır eğer buna mahal verilmeyecekse tanklı modellerden epson tercih etmeli hangi epson olacağı beklentinizle alakalı bir durum ama hız gereksinimi yoksa ve orta şeker fotoğraf baskısı yeterli ise L3050, L3150 hatta bulabilirseniz L386 modelleri ideal olabilir. gerçekten yüksek kalite, stüdyo kalitesinde fotoğraf baskısı için tarayıcısız L805, tarayıcılı ama wifisiz L850 modellerini öneririm. tanklıda canon yada hp tavsiye etmem

canonun hem fotoğraf baskısında hemde özellik olarak eksiksiz TS8050 TS9050 gibi modelleri var fakat bunlar tanklı değil kartuşlulardır. orjinal kullanım çok çok maliyetli olur bunlar içinde kolay dolan kartuşlar vardır 1 kere temin eder ve devamlı surette kolaylıkla doldurarak kullanırsınız gayette stabil çalışırlar fakat tanklılara nazaran daha sık doldurmak icap edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı m. -- 21 Kasım 2019; 13:4:19 >

• erdem baskı m. kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim.
    Yalnız, bahsettiğiniz canon modelleri şuanda satılmıyor. Galiba yeni modelleri var piyasada.

Gerçi iyiden iyiye, Epsona karar vermiş durumdayım. Modeli netleştirmeye çalışıyorum.

Giriş seviye tanklılar içindeki en üst model 3160. yanılmıyorsam ???

Epson 3160 da şuanda piyasada en düşük fiyat: 1200 TL (4x70ml + 1 siyah orjinal mürekkep seti ile)

Birde 3150 ve 3151 var. Teknik özellikler tamamen aynı. fark bulamadım ??? 3160dan tek farkları ekranı yok.
    3151: 848TL (orjinal mürekkep 4x65ml)
    3150: 900 TL ( 4x70ml + 1 siyah orjinal mürekkep seti ile)

Bu kadar çok model çıkarmanın mantığınıda anlamış değilim. Aralarında neredeyse fark yok. Kafa karışıklığından başka bişey değil.

SOn tahlilde; +300 daha verip ekranıda olsun demek mantıklı mı ?
    Ve hangi modeli alayım ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 23 Kasım 2019; 13:11:25 >
  • allaturcha A kullanıcısına yanıt
    ekranıda olsun diye 300 tl vermek mantıklımı sorusunu cevaplamak için ekran oluşunun ne avantajları olacağını sormak lazım
    herhalde bu avantajlar şöyle listelenebilir;

*aynı belgeden 1'den fazla kopya çekmek icap ettiğinde kopya adedi girmek mümkün olacak. fotokopi baskı kalitesi kağıt ebatı ayarlamak mümkün olacak.
    *kafa temizleme püskürtme denetimi vb. işlemleri ekrandan yapmak daha kolay olacak
    *belki wifi kurulumu vs. daha basit olabilir.
    *kart yada usb bellek girişi olsaydı bu belleklerdeki resim dosyalarını ekranda görüntüleyip kağıt türü baskı kalitesi vs. ayarları yapıp basmak mümkün olacaktı ama kart yada usb bellek girişi olduğuna dair bir bilgiye rastlamadım

benim aklıma gelen avantajlar bunlar, eğer bunlar için 300 tl verilir derseniz L3160, gerek yok ekranda olmayıversin derseniz L3150 / L3151'den ucuz olanı sizin için en mantıklı seçimlermiş gibi duruyor.

• HP 652 kartuş kullanan ucuz printer işini görür. Kartuşlar 50-65 civari. Printer da 200 TL altını bulursun indirimlerde.. O kadar az yazdırma yapıyorsan fazla para verme.
  • bence alacağınız tanklı yazıcının (hp ,canon ,epson ) yedek mürekkeplerinin fiyatı ile yazıcı kafa kartuşunun bozulması durumunda kaç lira olduğuna bakın sonradan pişman olmayın
    örnek canon g3400 iki kafa kartuşu yeni makina fiyatına denk geliyor :)
  • media markt dan epson 3160 aldım 899TL ye. 4+1 orjinal mürekkep seti çıktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ev için 179 liraya 101 den e414 aldım kullanıyorum, kartuş dolum setleri mevcut fiyat uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturcha

media markt dan epson 3160 aldım 899TL ye. 4+1 orjinal mürekkep seti çıktı.
    3160 için fiyat çok iyi değil mi nasıl denk geldi? Şu an 1150 civarı orjinal mürekkepliler
  • sakurek kullanıcısına yanıt
    Efsane cuma, mağazaya özel fiyattı. Görür görmez kaptım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı m.

öncelikle uzun süre (1 ay ve üzeri) kullanılmama durumu söz konusu olacaksa mürekkep püskürtmeli bir cihaz almayın zira inkjet cihazlar marka model farketmeksizin 1 ayı aşkın sürelerde kulanılmama durumlarında kafalarda kuruma ve püskürtememe sorunları oluşma riskini barındırır eğer buna mahal verilmeyecekse tanklı modellerden epson tercih etmeli hangi epson olacağı beklentinizle alakalı bir durum ama hız gereksinimi yoksa ve orta şeker fotoğraf baskısı yeterli ise L3050, L3150 hatta bulabilirseniz L386 modelleri ideal olabilir. gerçekten yüksek kalite, stüdyo kalitesinde fotoğraf baskısı için tarayıcısız L805, tarayıcılı ama wifisiz L850 modellerini öneririm. tanklıda canon yada hp tavsiye etmem

canonun hem fotoğraf baskısında hemde özellik olarak eksiksiz TS8050 TS9050 gibi modelleri var fakat bunlar tanklı değil kartuşlulardır. orjinal kullanım çok çok maliyetli olur bunlar içinde kolay dolan kartuşlar vardır 1 kere temin eder ve devamlı surette kolaylıkla doldurarak kullanırsınız gayette stabil çalışırlar fakat tanklılara nazaran daha sık doldurmak icap edecektir.
    tanklı da hp veya canon neden onermediniz hocam?hp 515 veya canon g3415 dusunuyordum. arada kaldım.epsonların fiyatları cok arttı.

• muhendizz M kullanıcısına yanıt
    hp ve canonların kafa mekanizması biraz daha farklı. eski 2 kartuşlu (renkli/siyah) modellerdeki kartuş mekanizması ile aynı mantıkta çalışan bir sistem var bu hem avantaj hem dezavantaj. avantaj şu ki; sorun yaşanıpta kafanın değişmesi icap ederse piyasadan kolalıkla temin edilip kartuş takar gibi kolayca takmak ve servise uğramadan işinize devam etme imkanı sağlar
    deazavantaj olarakta epsonlara nazaran bence daha dayanıksız kafalar bunlar epsonlarda biraz da şanslıysanız 100 binlere varan adetlerde baskı alınabiiyor canon ve hp ler 50 binlerde teklemeye başlayabiliyor. bunlar benim gözlemim ve tecrübelerim illede böyle olacak diyemem.
    Hp'ye nazaran canonu genede üstte tutarım. Ayrıca brother dcp T serisinede bakın derim brotherlarda epsonlara benzer bir kafa mekanizması kullanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı m.

hp ve canonların kafa mekanizması biraz daha farklı. eski 2 kartuşlu (renkli/siyah) modellerdeki kartuş mekanizması ile aynı mantıkta çalışan bir sistem var bu hem avantaj hem dezavantaj. avantaj şu ki; sorun yaşanıpta kafanın değişmesi icap ederse piyasadan kolalıkla temin edilip kartuş takar gibi kolayca takmak ve servise uğramadan işinize devam etme imkanı sağlar
    deazavantaj olarakta epsonlara nazaran bence daha dayanıksız kafalar bunlar epsonlarda biraz da şanslıysanız 100 binlere varan adetlerde baskı alınabiiyor canon ve hp ler 50 binlerde teklemeye başlayabiliyor. bunlar benim gözlemim ve tecrübelerim illede böyle olacak diyemem.
    Hp'ye nazaran canonu genede üstte tutarım. Ayrıca brother dcp T serisinede bakın derim brotherlarda epsonlara benzer bir kafa mekanizması kullanır.
    50bin alsak yeter bana :)
    canon g3415 almayı dusunuyorum
    epson l3151 ile arada 300 tl fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhendizz

50bin alsak yeter bana :)
    canon g3415 almayı dusunuyorum
    epson l3151 ile arada 300 tl fark var.

Alıntıları Göster
    canon orjinal makina sı normal kartuşlu makina lardan pekde farkı yok cıktı sayınız çoksa epson dan şaş mayın

300 tl lik fark sonra 2 misli fark olarak geri döner

ilerde foto basmak isterseniz canon ile basacağınız fotolar solar ama epsona biraz masraf yaparsınız ve alacağınız resimler ömür boyu güneş altında dahi tutsanız solmaz kuşe basma imkanı sağlar hata kaseden gecen hertürlü plastik üzerine baskı imkanı sağlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartusbankasi -- 29 Eylül 2020; 8:46:17 >

• quote:

media markt dan epson 3160 aldım 899TL ye. 4+1 orjinal mürekkep seti çıktı.

Epson 3160 Mediamrkt ve vatanda 1999 tl kredi kartına 4 taksit. Evkurdan 1949 tl karta 9 taksitle sipariş verdim bugun. Yazıcıdan memnun musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: osamanos

Epson 3160 Mediamrkt ve vatanda 1999 tl kredi kartına 4 taksit. Evkurdan 1949 tl karta 9 taksitle sipariş verdim bugun. Yazıcıdan memnun musunuz?

Alıntıları Göster

Ürünle ilgili yorumlarımı şurada yazdım:

https://forum.donanimhaber.com/epson-l3160-yazici-deneyimim--150699075#150699075

• quote:

Ürünle ilgili yorumlarımı şurada yazdım:

https://forum.donanimhaber.com/epson-l3160-yazici-deneyimim--150699075#150699075

Alıntıları Göster

teşekkürler.

• merhaba arkadaşlar evde çocukların okul ödevlerini çıkarmak için tarayıcı özelliği olan maksimum 2000 tl bütçe için epsonun hangi modelini önerirsiniz?

• evde kullanıcak sanız epsonu pek tavsiye etmiyorum okul bitince kullanılmıyor ve baskı kafası kuruyor ve nerdeyse yazıcı fiyatına geliyor

kartuş bankası
    CANON E514 BİTMEYEN KARTUŞLU
    https://www.kartusbankasi.com/canon-e514-bitmeyen-kartuslu
  • kartuşu mürekkebi fyat performans olarak hangisi iyiyse onu tercih edin. foto işi olmasa lazer alın derdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.