Şimdi Ara

EVGA ekran kartı pazarından çekiliyor: Firma, Nvidia’yı suçladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
3.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EVGA ekran kartı pazarından çekiliyor: Firma, Nvidia’yı suçladı

Dünyanın en büyük bilgisayar bileşen üreten şirketlerinden olan EVGA, özellikle ekran kartı pazarında önemli bir isim olarak yıllarca dikkat çekti. Yıllar süren Nvidia ortaklığı ve başarılı GTX/RTX ekran kartları üretmesinin ardından firma, ekran kartı üretmeyi bırakıyor. İddialara göre EVGA’nın pazardan çekilmesinin en büyük nedeni Nvidia’nın kötü bir partner olması.

Ayrıca Bkz.Instagram dondurma linkiyle 4 adımda Instagram hesap dondurma

Nvidia yüzünden EVGA, ekran kartlarından zarar ediyor

Gamers Nexus ve JayzTwoCents tarafından gelen bilgilere göre EVGA’nın GPU pazarından çekilmesinde Nvidia suçlu tutuluyor. EVGA, Nvidia’nın GPU çekirdekleri için firmaya kesin bir fiyat vermeden RTX 3080 gibi kartların fiyatını kamuya duyurduğunu ve böylece EVGA’nın ekran kartlarındaki fiyat stratejisine zarar verdiğini iddia ediyor. Ayrıca JayzTwoCents’e göre Nvidia, ekran kartları için gereken sürücüleri EVGA ile paylaşmadan önce gazetecilerle paylaşmış.

EVGA ekran kartı pazarından çekiliyor: Firma, Nvidia’yı suçladı

Gamers Nexus’a göre ise EVGA, Nvidia’nın Founders Edition kartları ile rekabet edebilmek için RTX 3080 ve RTX 3090 ekran kartlarını yüzlerce dolar zarar ederek satmak zorunda kalmış. İddiaların ardından The Verge’e konuşan Nvidia temsilcisi Bryan Del Rizzo; Nvidia ve EVGA’nın yıllar boyunca güzel bir ortaklığa sahip olduğunu ve firmanın var olan EVGA kartlarını desteklemeye devam edeceğini belirtti. EVGA, Nvidia konusu hakkında bir açıklama yapmadı ancak kendi forumunda “EVGA müşterilerine bağlıdır ve mevcut ürün yelpazesinde satış ve destek sunmaya devam edecektir. Ayrıca EVGA olarak uzun yıllar boyunca grafik kartlarımıza destek ve coşku duyan topluluğumuza teşekkür ederiz” dedi.

EVGA, bilgisayar bileşenleri üretmeye devam edecek

Gamers Nexus’a konuşan firma, bilgisayar bileşenleri üretmeye devam edeceklerini ve herhangi bir çalışanını işten çıkarmayacağını belirtti. Ancak ekran kartı satışları, firmanın büyük bir gelirini oluşturduğu için firmanın küçülme ihtimali oldukça olası gözüküyor. Firma, grafik kartı pazarından çekilecek olsa da ileride AMD veya Intel ile yeni bir anlaşma yapıp ekran kartı pazarına dönmesi mümkün olabilir.

Kaynak:https://www.theverge.com/2022/9/16/23357031/evga-nvidia-graphics-cards-stops-making

• Madenciler yüzünden ekran kartı kıtlığı yaşanırken, gerçek oyunculara liste usülü tanıtımdaki fiyatından piyasanın çok altına ekran kartı satmışlardı. Oyuncular bunu unutmaz. Ürettikleri ürünler de her zaman premium seviyede olmuştu. Umarım AMD ekran kartları ile tekrar görürüz.
    Ticari açıdan Nvidia'nın bela bir firma olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Linus Torvalds'ı bile çıldırtmışlardı.

8xxx, 9xx ve 10xx zamanlarında yurt dışından getirilen kartlara bile uluslararası garanti vermesi sebebiyle forumdaki birçok kişi tarafından ilk tercih olarak EVGA alınırdı, kartları da taş gibi sağlamdı özellikle sc olanları tam fiyat/performans ürünüydü. Özelleştirilmiş soğutucu açısından da en başarılı firmalardandı. Nvidia için önemli değildir ancak oyuncular için büyük bir kayıp.

• Çirkef firma olduğunu biz bişiyorduk. Yazık evga yenimi uyanmış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evga en sevdiğim üreticilerden birisidir. Yurtdışından garantili kartları bile ptt ile gönderip sıfırıyla değiştirip adresimize gönderiyorlardı. Zaten sadece nvidia kart ürettiği için nvidia konusunda ilk tercih oluyordu. Keza amd alınacak olsada sapphire alınmalı en iyi soğutmaya sahip kartlar her zaman sapphire de olmuştur. Ama garantisi 2 yıl ile limitli olduğu için insanlar asus ve msi ürünlerine kaydılar haklı olarak. Bende şu anda msi referance 6800xt kullanıyorum. Nitro alıp 1 yıl garantiden olmaya gerek yokmuş.

• Gel amd ye qral

• Haberi okumadiniz sanirim nvidia founders editionlari ucuz sattigi icin zarar ettik diyor adamlar :))))

• Yazık keşke mining devam etseydi her şey başka ola bilirdi.

• Madenciler yüzünden ekran kartı kıtlığı yaşanırken, gerçek oyunculara liste usülü tanıtımdaki fiyatından piyasanın çok altına ekran kartı satmışlardı. Oyuncular bunu unutmaz. Ürettikleri ürünler de her zaman premium seviyede olmuştu. Umarım AMD ekran kartları ile tekrar görürüz.
    Ticari açıdan Nvidia'nın bela bir firma olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Linus Torvalds'ı bile çıldırtmışlardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    En iyi soğutma genellikle msi ve asus'ta olur maalesef yanlış bir tespitte bulunmuşsun.
    Sapphire üst modelleri hariç alt modelleri pulse gibi ısı performansı konusunda o kadar da iyi değil ama fiyat olarak gayet uygunlar.
    NITRO PLUS bir efsane .AMD de sapphire güvenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdoka11234 -- 17 Eylül 2022; 18:29:40 >
  • Yok mu bir AMD Evga serüveni

• erdoka11234 E kullanıcısına yanıt
    AMD kartlarda en son alman gerekenler MSI ve ASUStur :D tepe modellerinde bile NVIDIA baskısı yüzünden malzemeden kısıyor adamlar AMD için :D
    Al Sapphire geç AMD kart alacaksan bakma bile diğer modellere

• Evga demek kalite demek.Bundan sonra ne yapacağım bilemiyorum.

• erdoka11234 E kullanıcısına yanıt

Bende bu şekil düşünüp aldım ama pişman oldum. 2 kart değiştirdim coil whine yüzünden servis en sonunda iade kararı verdi. Bende rtx serisi bir kart ile hayatıma devam ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı alacağım zaman ilk baktığım markaydı. Müşteri hizmetleri olsun, kalitesi olsun benim ilk tercihimdi. Üzüldüm bu habere.

• Nvidia daha önce xfx markasını da böyle kendinden uzaklaştırdı. Onlar amd'ye geçtiler. Bence evga da amd'ye dönecek sadece sözleşmesi gereği şuanda böyle birşey açıklamak istemiyordur.

• Şöyle bir 7950XT K|NGP|N gelmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 17 Eylül 2022; 22:03:11 >
  • AMD ye hiç kart üretme Hep Nvidiaya çalış.

İyi olmuş sadece nvidia ile çalışıp AMD ye ayrımcılık yapıyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus peynir ekmek gibi satış yapıyor bence tasarımda çok önemli Asus Rog tasarımı Evga nın tasarımlarından daha iyi soğutma olarak bilmiyorum nasıllar ama yabancı sitelerde de en favori kartlar arasında Asus başı çekiyor Evga bence rekabet edemedi diğer markalarla Asus Rog serisiyle piyasayı domine etti üstelik Asus daha köklü bir firma bir çok ürünü satılıyor Türkiye de bilindik bir marka ama ben Evga yı daha önce hiç duymadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öfkeli Türk -- 17 Eylül 2022; 22:23:47 >
  • EVGA Sadece Ekran Kartı satmaz, Ekran Kartı ile birlikte kalite satar. Umarım bu piyasada devam eder EVGA markası bir şekilde.

• Öfkeli Türk kullanıcısına yanıt

EVGA yı hiç duymadıysan demek ki PC pazarı hakkında neredeyse hiç bir bilgin yok. Olmayabilir olmak zorunda da değil. Manli'yi duymadım desen neyse. EVGA pazarın en iyi bir kaç firmasından biridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EVGA, AMD ile devam edecektir şuan açıklama için erken tabi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.