Şimdi Ara

Evime baz istasyonu kurulmasını istiyorum... Nasıl yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Evime baz istasyonu kurulmasını istiyorum... Bize en yakın baz istasyonu evimizden yaklaşık 2 KM uzakta ve bu mesafe gerçekten fazla sayılır. Özellikle elektrik kesintisinde neredeyse hiç çekmez ve sıkıntılar yaratır. Bizde bu sebeple evimizin çatısına Türk Telekom'dan yüksek MHz'li B3 veya B7 tipi bir LTE Advanced (4.5G) baz istasyonu kurdurtmak istiyoruz. Kısaca en yüksek Download ve Upload hızlarını destekleyen bir baz istasyonu istiyoruz. Bunu isteme sebebimiz, çevremizde evinde internet altyapısı olmayan veya hala ADSL'ye maruz kalmış insanlara daha iyi hizmet sunulmasını sağlamak, hemde elektrik kesildiği zaman, baz istasyonu bize çok yakın olduğu için iyi bir internet hızı elde edebilmek ve bazı diğer sebepler diyelim...

Bu işlem için yapmam gereken prosedürler nelerdir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Babamda 4.5G baz istasyonunun az çekmesinden şikayetçi.

Bu arada, Türk Telekom'un bize belirli bir aylık ücret ödemesi zorunlu diye biliyorum. Eğer baz istasyonu kurdurtabilirsek... Bu doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 18 Temmuz 2023; 18:54:34 >

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Kimse istemediği için isteyen biri çıkınca ticari değeri olan bir noktaysanız cüzi bir ücret karşılığı kurarlar, Web sitesinden başvuru yapın…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

Ücretsiz değil miydi? Hani sırf kontrol etsinler sinyal testleri falan genel olarak ihtiyaç halinde bedava kurarlar, bize para öderler. Öyle biliyorum. Çünkü sonuçta bizim eve koyacaklar, bu durumda bize yüklü miktarda kira bedeli ödemeleri gerekmez mi?

Cüzi derken ne kadar ücret alırlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 18 Temmuz 2023; 19:27:7 >
  • Mum dibine ışık vermez diye bir söz gibi antenin karşısında olmak daha verimli, altında olmak o kadar verimli olmaz diye biliyorum.

• Bu konularda çalışmış birisi olarak evet evinizin çatısında anten olursa bundan faydalanma durumunuz oldukça düşük olur tabi antenler belki ona göre ayarlanabilir ama bu durumu da sağlığınız için hiç önermem.

%100 şuna sebep olur buna sebep olur diyemesekte doğrudan baz istasyonunun yayılım alanına yakın mesafede uzun süreli ve sürekli maruz kalmanın bir çok kanser türünü tetiklediği bir çok bilimsel çalışmayla gösterilmiş. Tabi telefonunuz zar zor çekiyorsa düşük sinyal seviyesinde çalışmaktan bu seferde telefonunuz fazla ışıma yapmaya başlar ancak bu baz istasyonu yanında tabiki de hiç kalır. İletişiminiz aksıyorsa başka bir yol bulmanızı öneririm örneğin elektrik gittiğinde internetiniz olmasını istiyorsanız en kolay yol ups destekli bir modem kullanarak ev internetine geçmektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • judger90 kullanıcısına yanıt

Peki antenler bizim eve değilde genel alana yönlendirilirse zarar verir mi bize?

• Ekonomik değeri olan fazla para verilecek bir yer olsaydı çoktan bulurlardı sizi, bunca zaman olmadığına göre, hobi olarak istasyon isteyen birine fazla bir para vermezler diye düşünüyorum ama belli de olmaz, ayrıca sürekli bir elektro manyetik alan içinde kalmak kesinlikle insanı etkiler, etkilemez diyene inanma…

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maaart M kullanıcısına yanıt

2 KM ötedeki baz istasyonu bizim sağlığımızı olumsuz etkilemez mi peki?

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Etkilemez

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    bende sizin bu sözünuze katılıyorum bu forumda bir arkadaş yazmıştı dibinde bile sukadar hız alıyorum diye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • judger90 kullanıcısına yanıt

"bu konuda çalışmış" birisi olsaydınız, baz istasyonlarının sağlığa zararını kanıtlayan hiçbir bilimsel çalışma olmadığını bilirdiniz.

• swiltord kullanıcısına yanıt

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0013935122011781

En güncel review yani alanda yıllar içerisinde yapılan tüm çalışmaları dikkate alıp bir sonuç çıkarmaya çalışan bir makale, ingilizceniz varsa ve tam metinine erişebiliyorsanız dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Orada atıfta bulunulan laboratuvar çalışmalarını da ayrıca inceleyebilirsiniz

Zaten net bir etkinin olmadığını ben de belirttim yine de yapılan çalışmalara göre uzun süreli sürekli ve baz istasyonu yakını gibi yüksek güç yoğunluklarında maruz kalmamanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judger90 -- 19 Temmuz 2023; 21:5:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu işler talebe göre yapılır bölgede şikayet yoksa hiçbir operatör baz istasyonu kurup size kira ödemez. Tam aksine siz şikayetçiyseniz sizden para istenerek yapılır. Ayrıca baz istasyonuna jeneratör, akü kurulmazsa elektrik kesildiğinde yine aynı şekilde sinyal alamazsınız.

• Baz istasyonları yatayına frekans daha güçlü verir dikey çok vermez neredeyse hiç vermez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.