Şimdi Ara

evin sadece 1 odasını en ucuza nasıl ısıtırım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
2
Favori
22.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

O elektrikli ısıtıcılar yani UFO dediklerimiz çok elektrik yakıyor zaten kombiden kaçıyorsunuz buna yakalanmayın acayip elektrik faturası gelir arkadaşın ona da laf eder.
    hocam elektrik normalde 55-65 arası geliyor sen bana 30 lira ver faturanın kalanını ben öderim eğer alırsam dedim öyle anlaştık. kwh bedeli 0.55tl yani 600w lık ufak bir şey alsam saati 0,33tlye geliyor günde 12 saat çalışsa günlük 4 aylık 120 liraya malolur. doğalgaz da geçen seneye göre %30 civarı zamlandı geçen sene kişi başı 75 tl gaz ödüyorduk bu sene kişi başı 100 geleceğini düşünürsek bana doğalgaza göre çok maliyetli gelmedi elektrikli ısıtıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 27 Ekim 2018; 20:8:14 >
  • Bak biraderim evin kullanılmayan yerlerini yakın ve kullandığınız yerlerin duvarlarını ıslatın ki yangın oralara sıçramasın. Tertemiz ısınma
  • 60 TL üzerine en fazla 30 TL ödeyeceğin şekildeki en uygun çözüm ufak UFO'lar. Ben de yeni eve taşındım ve ufak UFO aldım, Migros'ta 80 TL. Doğalgaz gelecek hafta sonuna kadar ancak açılır ve o sürede bunu kullanacağım. Gayet de ısıtıyor, hatta Elektrik faturasının durumuna göre bunu kullanmaya devam edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Demireller

60 TL üzerine en fazla 30 TL ödeyeceğin şekildeki en uygun çözüm ufak UFO'lar. Ben de yeni eve taşındım ve ufak UFO aldım, Migros'ta 80 TL. Doğalgaz gelecek hafta sonuna kadar ancak açılır ve o sürede bunu kullanacağım. Gayet de ısıtıyor, hatta Elektrik faturasının durumuna göre bunu kullanmaya devam edebilirim.
    ben de hesapladım aylık 100 120 liraya kapatırım gibi geliyor zaten gaz açsak 200 tl kişi başı 100 tl düşecekti.
  • Laptopu starbucksta şarj et evde benchmark aç fanlar sonda güzel ısıtıyo alternatif olarak mangal al ufak sokaktan çalı çırpı topla bunla metal ağır bi objeyi ısıtıp eve al yada su ısıt

Elektrik yada doğalgaz bir şekilde ısınıp ödiyecen üzerinde çok durma bence
  • berk70 kullanıcısına yanıt
    hocam bir şekilde ısınıp ödeyecem diye kombiyi açıp bütün faturayı tek mi ödeyeyim adam param yok kombi açmayalım diyor
  • Kombi elektriği de var
  • tek kalorifer açık(1.5 m civarı) 35-45 arası yalıtımlı evde 60-70 arası geliyordu geçen sene ama şimdi yaklaşık yüzde 30 zam geldi geçen seneden bu yana onu da hesaba katarsak 80-90 arası gelir.yalnız evde olmayınca kapatmayı unutma.
  • Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    hocam tek kalorifer açık olmasıyla hepsinin açık olması gaz tüketimini pek etkilemiyormuş internette araştırdım. tek kaloriferi açsak bile yine çok gelecektir geçen seneki gibi. geçen sene 150 geliyordu bu sene zamla birlikte 200 gelir tek başıma 200 ödeyemem sanırım elektrikli ısıtıcı alıcam.
  • Adam resmen senin üzerinden beleş ısınacak. Sen yaktığında diğer odalara büyük ısı kaybı olacak onlar da ısınacak. Ben senin yerinde olsam ev arkadaşını değiştiririm. Konforunu bu kadar düşürmeye değer mi?
  • Hocam kumtel fanlı ısıtıcı al ayda yaklaşık 30 TL elektrik parasına ısıtırsın bence. Ama yine doğalgazdan pahalıya mı gelir bilmiyorum
  • evin elektrik faturasını 3 zamanlı ödeme yöntemine çevireceksin. gece 10 ile sabah 5 arası elektrikli ısıtıcıyı maksimumda kullanacaksın. gündüz ise endüşük seviyede kullanacaksın.
  • fx 9590 amd işlemci al evin içi sıcacık olur:D
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    hocam dedigin alet 2000watt 2 kademeli muhtemelen düşükte de 1000watt çalışıyor çok yakar bu. bana 700 800 wattlık bir şey lazım
  • Bu yazıyı okuduktan sonra arkadaşına uyacaksın sen de

İdeal oda sıcaklığı ne olmalı?

Atmosfere salınan karbon oranının önemli bir kısmı konut ve iş yerlerinin ısıtılması için harcanan yakıttan kaynaklanıyor.

Enerji ve İklim Değişikliği yetkilileri, 2050 yılına gelindiğinde İngiltere'nin karbon salımını yüzde 80 düşürmeyi hedeflerken, acaba evlerde oda sıcaklığı bu iddialı hedeften nasıl etkilenecek?

İngiltere'nin evleri genelde birçok yabancıya halihazırda zaten soğuk gelir. Ortalama İngiliz evinde oda sıcaklığı 17,5 derece.

Kimileri, evde kazak giyip daha çok hareket edilirse, termostatı biraz daha indirip daha az yakıt harcamanın hem parasal açıdan tüketiciye hem de çevreye büyük faydası olacağını savunuyor.

İzolasyon ve ısıcam kullanımının yaygınlaşması, enerji israfının önüne geçilmesinde kayda değer katkıda bulunuyor. Yetkililer yaşam tarzının değiştirilmesinin de artı bir katkı sağlayacağını savunuyor.

İklim Değişikliği konusunda hükümete tavsiyede bulunan bilim ekibinin başkanı David MacKay, evinde ısı kaybını engellemenin yanısıra, termostatı evde bulunduğu sırada aşağı yukarı 13 derecede tuttuğunu, ama sabah yataktan kalkma saatlerinde kendine biraz daha iyilik edip 15 dereceye çıkarttığını söylüyor.

'Kazak giymek seksidir'

David MacKay, ''yünlü kazaklarla evde oturan seksi kişilerin'' televizyonlarda, dergilerde öne çıkarılmasının toplumun algısını değiştirebileceğini savunuyor.

Bir odanın ne zaman soğuk, ne zaman sıcak olduğu kişiden kişiye değişen bir konu, fakat David MacKay'in 13 derecede seyreden evinin birçoklarınca fazla serin bulunacağına şüphe yok.

Dünya Sağlık Örgütü'nün oturma odası için koyduğu standart sıcaklık 21 derece. Örgüt diğer odalar için ise 18 dereceyi uygun görüyor.

İngiliz evleri, geleneksel olarak bu oranların altında seyrediyor. Konutlarda Karbon İndirimi adlı proje tarafından açıklanan rakamlara göre 1970'lerin İngiltere'sinde 12 derece olan ev sıcaklığı günümüzde ortalama 17,5 dereceye ulaşmış durumda.

İngiltere'nin iklim değişikliği uzmanlarını endişelendiren, daha sıcak odaların rahatlığına alışan İngilizlerin ileriki yıllarda termostatı giderek daha yükseltmesi ve atmosfere daha çok karbon salımına yol açılması.

Oda sıcaklığı tartışması sadece İngiltere'ye özgü değil. Japonya'da sıcak yaz günlerinde klimaların aşırı kullanımını azaltmak için Tokyo hükümeti memurlardan ceket ve kravatlarını çıkarmalarını istemişti.

Japonya'da bazı yerel yönetimler kış aylarında da termostatı düşük tutarak memurların masa başında battaniyeye sarılabileceğini öneriyor.

Japonya hükümetinin 2005 yılında geçirdiği karar uyarınca devlet daireleri kışları 20 derecenin üzerinde ısıtılamıyor ve yazları klimalar 28 derecenin daha altına indirilemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Adam resmen senin üzerinden beleş ısınacak. Sen yaktığında diğer odalara büyük ısı kaybı olacak onlar da ısınacak. Ben senin yerinde olsam ev arkadaşını değiştiririm. Konforunu bu kadar düşürmeye değer mi?
    alternatif arkadaş yok malesef. tek kalmak daha da masraflı. diğer odalara ısı kaybı olacak ama o kadar çok farkedeceğini sanmıyorum. zaten büyük çaplı bir ısıtıcı almam ufak alır dibime koyarım odanın da pek ısınacağını sanmıyorum anca beni ısıtır.
  • Tek çare klima. Elektrikli ısıtıcılar arasında en tasaruflusu klima. Aslında bütçeniz olsa 2000₺ ye sıfır 9.000 btu inverter klima alsanız 15-20 mt odada ısınmak için ayda 50₺ yakar anca. Isıtıcıların COP oranı 1 iken klimalarda bu 3,5. Isıtıcı 1 harcar 1 verir. Klima 1 harcar 3,5 katında ısı verir.
  • Verimli bir elektrikli isitici alacaksin pahaliya kacmadan nekadar elektrik faturasi gelebikir ki zaten ogrenciysen gunduz okulda disarda olcaksn gece yakarsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

Tek çare klima. Elektrikli ısıtıcılar arasında en tasaruflusu klima. Aslında bütçeniz olsa 2000₺ ye sıfır 9.000 btu inverter klima alsanız 15-20 mt odada ısınmak için ayda 50₺ yakar anca. Isıtıcıların COP oranı 1 iken klimalarda bu 3,5. Isıtıcı 1 harcar 1 verir. Klima 1 harcar 3,5 katında ısı verir.
    hocam 2000 tlye bir şey almaya imkan yok adam 200 tl gaz faturası gelecek diye kombi açtırmıyor sen ne diyorsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.