Şimdi Ara

evin sadece 1 odasını en ucuza nasıl ısıtırım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
2
Favori
22.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana sorarsanız soğukta oturmak tasarruf yapmanın en kötüsü şeklidir. Zaten evin diğer odalarında sıcaklık düşük iken kalan tek odayı doğru düzgün ısıtamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Quartz isiticilar cok fazla yakacaktir. Ufo yarzi seyler de ayni sekilde. Ozellikle ufo asiri sacma cunku havayi isitmaz sadece yuzeyi isitir. Kapattigin an tum etkisi biter. Quartz isiticilar da ufolarin dusuk akim gecirilerek kizilotesi isinlarla degil de telin kendi isinmasiyla yapilan ufoya gore daha eski bir teknoloji. Bence en mantiklisi fanli isiticilar ozellikle de tek oda icin dusunuyorsan. Max 70 80 liraya termostatli bir fanli isitici alirsin, oda icinde durulabilecek bir sicakliga gelince kendisini otomatik durdurur. Sicaklik biraz duserse yine calisir. Ufo gibi surekli elektrik harcamaz hem de odanin her yeri isinir kapansa bile oda sicak kalmaya devam eder. Fanli isiticilarin tek kotu yani ilk calistiginda koku olabiliyor o yuzden alindiginda 1 saat tam gucte balkonda calistirmani oneririm. Tabi bir de ses yapabiliyor ama alirken verdigin parayla ters orantili olarak bu ses daha dusuk olabiliyor.
    odanın 12 saat sıcak kalması için bu 12 saat içinde kaç saat çalışır sence? daha önce hiç kullanmadım öyle bir şey. bu biraz daha kafama yattı

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

O sekilde fatura azalmaz zaten. Tek odada kâr edebilmenin tek yolu odaya termostat koymak. Tabi termostata uyumlu bir kombi de gerekiyor ;) bu sartlarda bile diger sistemlerden pahali olabilir ama denemek gerek.

Alıntıları Göster
    bu kış sağ salim geçsin yeter hocam bana daha pratik bir çözüm lazım
  • Elektrik li battaniye al bol yemek ye duş al sıcak tutar olmadi şeyal dogalgaz sobası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O elektrikli ısıtıcı yeterli gelmez, hep üşürsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heidinindedesi

hocam elektrik kwh bedeli her şey dahil 0,46tl ben o hesabı yaparken 0,55 sanıyordum orada yazdığımdan da düşük olması lazım. evet trt payı ve vergi var.

Alıntıları Göster
    vergiler dahilse iyi hocam sonra iki katı gelir fatura cebiniz yanmasın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkan60

vergiler dahilse iyi hocam sonra iki katı gelir fatura cebiniz yanmasın :)

Alıntıları Göster
    elektrik şirketinin sitesinden baktım hocam her şey dahil diyordu fiyata
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın sigara içiyorsa parası vardır Tabi içip içmediğini bilmiyorum.

Sağlık şakaya gelmez. Para için evde donup hasta olmak mantıklı bir iş değil. Diğer giderlerden kısarak yakıt için bütçe oluşturun. Mesela kola, aburcubur vs. şeyleri bir müddet almayın. Ekstra harcamalardan kaçınırsanız rahat geçirirsiniz kışı. Bir de petek kapatma olayı mantıklı değil çünkü diğer odalar soğuk olacağı için hem ısı kaybı fazla olacak hem de kombi evi ısıtabilmek için daha fazla gaz harcayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 28 Ekim 2018; 1:10:43 >
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    abi kendisiyle çok samimiyetimiz yok evde herkes kendi işine bakıyor bu arada sigara içmiyor gereksiz harcama yapan birisi de değil. şu an fanlı ısıtıcı mantıklı geliyor sadece bunun için aylık 100 lirayı gözden çıkarabilirim.
  • Oda büyüklüğün nedir?
    Siz bilirsiniz umarım sorunlar çözülür iyi geceler
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    İyi geceler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    25 metrekare falan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok elektrik yakar o fan hiç girme

Elektrik üretmek için doğal gaz yakılıyor buradan elektrik üretiliyor

Yani çok kıymetli bir şey doğalgazı aç burda dilen biz tamamlarız faturayı
    Fanlı ısıtıcılardan kumteli hele sinboyu falan direkt ele. Belki önümüzdeki 1-1,5 ay daha iş yaparlar ama sonrasında masa altında ancak ayak ısıtır.

Delonghi öyle değil ama ortalama 15 m2 odayı 5-10 dk içerisinde baya baya ısıtıyor. Tahminen ısıtır odanı. Tüm cihazların yorumlarına bakabilirsin.

Delonghi için insanlar ses ve taşıma zorluğundan hayıflanırken ısıtmasını gerçekten başarılı buluyorlar. Sinbo ve kumtel gibi cihazlarda da ısıtamama ve sesten müzdaripler.

Ben ilkini tercih etmiştim memnundum.

• Neden yurtta kalmıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elemanı KYK ya postala. Sen yanına bir düzgün ev arkadaşı bak. İlla ki biri bulunur kimse vazgeçilmez değildir.
  • Seramik ısıtıcı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bir de yağlı radyatörlere bak bence. İlk maliyetleri fazla ama sıcacık tutarsın odanı. Bir kere ısınınca kolay kolay da soğumaz. Elektrik sarfiyatını tecrübelemedim ama devamlı çalışmasına gerek kalmayacağı için fazla olmayabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.