Şimdi Ara

evin sadece 1 odasını en ucuza nasıl ısıtırım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
2
Favori
22.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam meraktan soruyorum. Bölümünüz nedir, arkadaşınızla bölümünüz aynı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heidinindedesi

hocam bana da şuan en mantıklı yol bu gibi geliyor. saati 50 kuruşa geliyor günde 6 saatten 3 tl ayda 90 tl yapar.

edit: aslında bu da pek mantıklı değil. 175 tl buna verip 3 ay 270 tl elektrik ödersem 445 tl yapıyor doğalgaz yakarken aylık kişi başı 75 3 ayda 225 ödüyorduk
    90TL içerisinde dağıtım bedeli + trt payı ve vergide var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkan60

90TL içerisinde dağıtım bedeli + trt payı ve vergide var mı ?

Alıntıları Göster
    hocam elektrik kwh bedeli her şey dahil 0,46tl ben o hesabı yaparken 0,55 sanıyordum orada yazdığımdan da düşük olması lazım. evet trt payı ve vergi var.
  • ermanas22 kullanıcısına yanıt
    makine müh okuyorum arkadaş elektrik elektronik müh. yurttan arkadaşım
  • En ucuz kombi. Elektrikli ısıtıcıyla hem ısınamazsın hem daha pahalıya gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyDrama

ufo falan alma bildiğin insanın cildini yakıyor, sen ders çalışırken az ötede duran yatağın buz gibi, en mantıklısı elektrikli fan veya bütçeyi arttırırsan yağlı radyatör
    hocam elektrikli fan odayı ne kadar sürede ısıtır ve ısınınca ne kadar süre sıcak kalır? bir de 2 kademeli 2000 watt çalışıyordu baktıklarım ilk kademede 1000 watt odayı ne kadar ısıtır sence? evin ortalama bir yalıtımı var benim odayı ısıtsa yeter 25 metrekare civarı bir alan.
  • cLk kullanıcısına yanıt
    hocam kombi şuan mümkün görünmüyor
  • Ayaktan soğuk yemediğin sürece üşümezsin. Güzel bir terlik al, Çek çorapları giy uzun yünlü bir içlik. Senden kralı YÖK. Bu arada ev arkadaşın soğuklara karşı napıcakmış? Bir de ona sor
  • Kombi elektrik den ucuza gelir . Elektrik zaten doğalgazdan üretiliyor.
  • CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    kendisini hipotermiyle başbaşa bıraktım
  • quote:

kendisini hipotermiyle başbaşa bıraktım
    Odanın içinde koş, nefesinle ısıt. Hatta Arkadaşınıda çağır gel benim odada muhabbet edelim de, ekstra kalori. Hem senin hem onun nefesi odayı ısıtır. Tek sıkıntı artan co2 biraz kafa yapabilir.
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Ben yıllar önce UFO marka UFO aldım. Üstelik odam en fazla 15 m2 di. UFO sadece gördüğü yeri ısıtıyor. Odam ısınmadı soba kurmuştum. Eğer kombi kullanmana bir engel yoksa tek kendi odanı yakarak en ucuz ve en iyi ısınma ile işi çözersin. Kombiden sonraki en iyi ısınma klima ile olur. Klima yoksa yağlı radyatör. Bunlar tecrübeyle sabittir. Elektrikle ısınmak pahalıya gelir. Klimanın verimi çok olduğu için elektrikle en ucuz ısınma çeşitidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLk

Ben yıllar önce UFO marka UFO aldım. Üstelik odam en fazla 15 m2 di. UFO sadece gördüğü yeri ısıtıyor. Odam ısınmadı soba kurmuştum. Eğer kombi kullanmana bir engel yoksa tek kendi odanı yakarak en ucuz ve en iyi ısınma ile işi çözersin. Kombiden sonraki en iyi ısınma klima ile olur. Klima yoksa yağlı radyatör. Bunlar tecrübeyle sabittir. Elektrikle ısınmak pahalıya gelir. Klimanın verimi çok olduğu için elektrikle en ucuz ısınma çeşitidir.

Doğru söze ne denir
  • ufo marka olanlar çok pahalı be hocam soğuktan ölmesem yeter bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 28 Ekim 2018; 0:17:39 >
  • cLk kullanıcısına yanıt
    hocam kombi kullanmama engel yok ama diğer odaların vanasını kapatıp sadece benim kaloriferi açsam bile maliyetin pek azalmadığını faturanın yine aynı geldiğini duydum. klima çok pahalı bu kışı geçirsem yeter seneye tek kalacağım zaten. radyatör de pahalı geldi sadece bu kışı kombisiz geçirebilmek için bir şey alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 28 Ekim 2018; 0:20:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

Bu mesaj silindi.
    hll knk
  • Şöyle birşey işini görür. Ucuz hemde.

https://www.tekzen.com.tr
    Zen Home OR701-5 3 Kademeli 5 Dilim Yağlı Radyatör 1000 Watt | Tekzen
    https://www.tekzen.com.tr/zen-home-or701-5-3-kademeli-5-dilim-yagli-radyator-1000-watt-233462

• Quartz isiticilar cok fazla yakacaktir. Ufo yarzi seyler de ayni sekilde. Ozellikle ufo asiri sacma cunku havayi isitmaz sadece yuzeyi isitir. Kapattigin an tum etkisi biter. Quartz isiticilar da ufolarin dusuk akim gecirilerek kizilotesi isinlarla degil de telin kendi isinmasiyla yapilan ufoya gore daha eski bir teknoloji. Bence en mantiklisi fanli isiticilar ozellikle de tek oda icin dusunuyorsan. Max 70 80 liraya termostatli bir fanli isitici alirsin, oda icinde durulabilecek bir sicakliga gelince kendisini otomatik durdurur. Sicaklik biraz duserse yine calisir. Ufo gibi surekli elektrik harcamaz hem de odanin her yeri isinir kapansa bile oda sicak kalmaya devam eder. Fanli isiticilarin tek kotu yani ilk calistiginda koku olabiliyor o yuzden alindiginda 1 saat tam gucte balkonda calistirmani oneririm. Tabi bir de ses yapabiliyor ama alirken verdigin parayla ters orantili olarak bu ses daha dusuk olabiliyor.
  • Aynı şeyi ben de yaşadım ama ben zorluktan yaşadım, git kaz tüyü bir battaniye ve sıcak su torbası al birkaç tane. Yatacağın zaman sıcak su torbalarını yanına koya ve yatağa pijama ile girme çünkü kaz tüyü battaniye işlevini daha iyi yerine getiiyor ama sen bilirsin yine de.
  • quote:

hocam kombi kullanmama engel yok ama diğer odaların vanasını kapatıp sadece benim kaloriferi açsam bile maliyetin pek azalmadığını faturanın yine aynı geldiğini duydum. klima çok pahalı bu kışı geçirsem yeter seneye tek kalacağım zaten. radyatör de pahalı geldi sadece bu kışı kombisiz geçirebilmek için bir şey alıyorum.
    O sekilde fatura azalmaz zaten. Tek odada kâr edebilmenin tek yolu odaya termostat koymak. Tabi termostata uyumlu bir kombi de gerekiyor ;) bu sartlarda bile diger sistemlerden pahali olabilir ama denemek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 28 Ekim 2018; 0:27:26 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.