Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (735. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: harbi24 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
15.454
Cevap
160
Favori
1.651.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 733734735736737
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En boş miele en dolu bsh grubundan daha iyidir avrupada ki yabancı forumları okuyun inanılmaz kalite düşüşü çin malı rulman kullanıldığından bahsediliyor.Zaten bir çoğunda tıkırtı sorunu var bsh grubu önce istediği ücretin karşılığını versin bir çok modeli yavan özelliklere sahip su jeti bile yıllar sonra geldi ayrıca buncacık suyla yaptığı yıkamalarda vasat tambur hareketleri verimsiz.

• Arçelik. 9124N MG var bende şuanlık mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarq26 -- 21 Temmuz 2022; 14:28:43 >
  • Merhabalar Bütcem 8.000 TL bu fiyata alınabilecek en iyi makine hangisidir_?

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

Yanılıyorsunuz. Şu günkü şartlarda en boş mieleye vereceğim paraya gider başka marka tercih ederim ben. Sadece BSH de değil bu kalite düşüşü tüm markalar için geçerli. Düşük modeller için haklı olabilirsiniz birşey diyemem ama almanya üretimi makineler için dediklerinize katılmıyorum. Kaldı ki bsh ilk logixx serisinden beri aynı rulmanı kullanıyor zaten. Kasnak kazan tasarımı değiştiği ve motorların tümü inverter olduğu için bu sesler açığa çıktı. Videosunu açıp izleyin eski seri logixxler ve yeni seri home professional-serie 8 arasındaki ses farklılıklarını. Rulman kalitesinden ziyade üretim esnasındaki kalite kontrolü yeterli yapmadığı için BSH bu kadar sıkıntılı. Yoksa bugün üretilen çamaşır makinelerinin zaten bir çoğu aynı materyalleri aynı parçaları kullanıyor. İşin sırrı parçayı nasıl kullandığında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizata06 D kullanıcısına yanıt

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz yeteri kadar test edilmiyor diye miele'de test işlemleri sıkı tutuluyor adamlar boşuna 20 yıl dayanım testi yapmıyorlar.İlk kez makine kullanmıyoruz ailede bsh grubunun eski ve yeni modelleri aktif olarak kullanılmakta eski serilerde sorun yokken yeni seriler 3 kere servislik oldu.Kalite düşüşü tüm markalarda var ama bosch grubunda bu durum fiyat endeksli değil hem kalite düşük hemde fiyat gereğinden fazla 10.000 verdikten sonra sorun potansiyeli olan özellikleri kısıtlı bir makine alacağıma daha düşük fiyata ekstra özelliği fazla olan yerli marka tercih edip ek garanti yaptırırım daha iyi.Artık almanya üretimi cihazlarında bile şikayetler hat safha da dolayısı ile rakiplerine oranla cihazlarına ekstra özellik katamamış bir marka tercihim değil.Yıllar sonra su jetini getirdiler oda her programda çalışmıyor leke çıkarmama çamaşır yırtma gibi şikayetler de yüksek oranda dolayısı ile yüksek meblağlara çıkınca miele gibi oturaklı makineleri tercih etmek daha mantıklı.

• Merhabalar Bütcem 8.000 TL bu fiyata alınabilecek en iyi makine hangisidir? Bilen birisi aydınlatabilirmi?

Hocam miele de reklamını güzel yapıyor. Bu 20 yıl dayanım işi hikaye. Evet makineler kalitesi ve duruşuyla ayrıca kullanılan materyallerle 20 yıl çalışacak gibi durabilir ama pratikte iş öyle değil. Yabancı forumların birçoğu kart arızası veren makine yorumları ile dolu. Tıpkı bir zamanlar 5 yılını bitiren was serilerinin f57 vermesi gibi aynı. Temel taşları sağlam olmayan makinada isterse su kullanmadan yıkama yapsın bana yaramaz. Belki sizin için gerekli gelebilir ancak sujetini 7 yıllık bosch makinemizde biz hiç aramadık. Ha bilen bilir. Biz makinemizde çok sorunlar yaşadık servisin yanlış işlemleri onarımları yüzünden makinemiz mahvoldu ama buna karşılık hemen her gün çalışıyor makinemiz ve yıkama performansı gayet güzel. Haliyle 4 kere kazanı değişipte kendisi bir türlü değişmediği için makinenin o eski sessizliği yok tabii bunda servisin arızalı parça takmasında payı büyük. Ama konumuz bu değil. Ben makinemin kalitesini şu an piyasada bulunan birçok makineye göre oturaklı buluyorum. Buna karşılık yönlendirme ve öneride bulunuyorum. Çevremizde birçok lg arçelik aeg kullanan kimseler var üstelik boş makineleri de değil. Buna rağmen herkes bizim makinenin yıkamasına hayran.

Bu arada en başta bahsettiğim test mevzusu üretim sonrası kalite kontrolden ziyade (fabrikalarda her ürüne uygulanamaz bu testler random olarak gerçekleşir) üretilen her bir parçanın (örn tambur grubu) kalibrasyonunun bant üzerinde yapılması gereklidir. Bunu bosch eskiden her bir üretimde sağlarken günümüzde diğer firmalar gibi maliyeti azaltmak için 10 da bir gibi bir oranda yapıyor atıyorum. Bu yüzden bu kadar şikayet çoğalıyor.

Bir de hocam bosch anladığım kadarıyla bazı ürünlerinde almanya faktörünü bitiriyor artık. Dikkat edin bir çok model bulunduğu ülkedeki fabrikadan çıkmaya başlamış. Mesela bizim buradaki wat-wga lar tr üretimi ama almanyada direkt alman üretm geçiyor. Bunla beraber çindekiler de çin üretimi olarak geçiyor. Üç ayrı ülkede aynı ürün üretiliyor anlayacağınız. Bu muhtemelen kıtalar şeklinde ayrılacak gibi. Bu durumda zaten eskisi gibi alman üretim veya yerli üretim esprisi de kalmayacak sanırım. Mieleye gelirsek her şey kalite değil aynı zamanda süreklilik ve desterkte çok önemli. Mielede sadece kalite var ancak diğer taraftan bakınca müşterisini çok yıpratan bir marka özellikle bizim ülkemizde. Çünkü distribütör ağından satılıyor. Kurumsal bir yapı değil onu da düşünmenizi tavsiye ederim.

• Makinam Profilo cmg 140 modeli 4 yıl önce aldım garantiyi 7 yıl a uzatmamıştim.dun eşim makinanın çalışmadığını hiç bir ışığının yanmadigini söyledi ,bosh servisi çağırdım anakart ın yandığını değişmesi gerektiğini söyledi. Bende tamir şansımı deneyeceğimi tamir olmazi ise anakart değişimi yapalım dedim.tamam dedi. ,Bugün televizyon tamircisine götürdüm 100 lira ya sağolsun tamir yaptı,servisi takması için tekrar çağırdım oda tekrar yerine monte etti . çalıştırdık sorun gitti.250 lira da o istedi. 2000 lira anakart yenisini almadigim için bu fiyatlardan memnun kaldım LÜTFEN ANAKART DEĞİŞİMİ YERİNE TAMİR şansınızı deneyin.

• Arkadaşlar bana 7-8 bin TL bandında alınabilecek donanımlı bir makine önerebilecek birileri var mı?

• biryeregitmiyoruz2 kullanıcısına yanıt

Yerli isterseniz Altus AL9123xs ek garanti yaptırırsanız karlı çıkarsınız.

Peki dediğiniz dahil bunlar içinde hangisini tercih ederdiniz? Nedeni ne olurdu? Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.

trendyol.com
    Regal CMI 121202 Çamaşır Makinesi 12 kg 1200 Devir Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/regal/cmi-121202-12-kg-1200-devir-camasir-makinesi-p-96479155

trendyol.com
    Grundig GWM 101414 B 10 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi Bluetooth Fiyatı - Trendyol
    https://www.trendyol.com/grundig/gwm-101414-b-10-kg-1400-devir-bluetooth-baglantili-camasir-makinesi-p-98164669

trendyol.com
    Profilo CGA242X1TR 9 kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi Beyaz C Enerji Sınıf Fiyatı - Trendyol
    https://www.trendyol.com/profilo/cga242x1tr-9-kg-1200-devir-camasir-makinesi-p-90769564?boutiqueId=61&merchantId=364190

Bir iki hafta önce şu hoover 6168 tl idi HB da. Kullananlar çok şikayetçi olmamış. 9 kg 1400 devir ve A sınıfı görünüyor. Annem kapağın üst kısmını beğenmedi resimlerden o yüzden almadık. Bana kalsa alırdım belki.

https://www.hepsiburada.com/hoover-hwp-49ambcr-1-s-9-kg-wi-fi-bluetooth-baglantili-1400-devir-camasir-makinesi-p-HBCV000001D6BI?magaza=Hepsiburada

20 bin tl ve C sınıfı?!

• abrooke139 kullanıcısına yanıt

Herkes servis konusunda çok olumsuz konuşmuş ama_?

sanırım bunu alacağım

https://www.hepsiburada.com/grundig-gwm-101414-b-10-kg-1400-devir-bluetooth-baglantili-camasir-makinesi-p-HBV00001CE62A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biryeregitmiyoruz2 -- 29 Temmuz 2022; 11:56:34 >

Herşey parasına göre. O kadar kişi almış kullanmış ve neredeyse %90 beğeni var. Hemen servislik ne iş olacak ki. Kurulumu yapar giderler o kadar. Şansa bozuk çıkarsa o ayrı tabi. Senin baktığın grundig B class. Nedense bu yerli markaların burnu iyice büyümüş. Ben de mesela elektrolux markasını merak ediyorum. Şu model 9000 tl ama 6500 tl lik hoover den ne fazlalığı var bilmiyorum. İkisi de 9 kg 1400 devir ve A class. Hatta hoover antrasit renk.

https://www.hepsiburada.com/electrolux-ew7f249pst-9-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-HBCV000029U821

Edit: Bu arada 2 gün önce grundig kampanyası vardı sanırım o model 5800 tl ye iniyordu 600 tl sepet indirimiyle. Şimdi de 1500/150 ile 5928 tl ye gelmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 30 Temmuz 2022; 3:16:43 >

Hocam grundig Türkiye modelleri yurtdışına ihraç edilen modeller gibi değil. Altustan biraz kaliteli modeller. Bana sorarsanız altus-grundig tercih etmek yerine profilodan bahsettiğim modeli almanız daha mantıklı olacaktır. Cga142 modeli birçok mağazada mevcut. Markaları gidin inceleyin dokunun hangisi daha sağlam daha kullanışlı geliyorsa onu tercih edin.

Bu bana sorarsanız makina almada bir kriter değil. Kaldı ki A sınıfı bir makine de her programında aynı düzeyde enerji su tüketimi yapmıyor. Ha deseniz tüm programların ortalaması alınarak bu kriter belirleniyor o zaman dediğiniz doğru ama ben 20 bin lira bandında makinenin fonksiyonelliğine programlama serbestliğine yıkama kalitesine çamaşır yıpratmamasına ve en önemlisi dayanıklı uzun ömürlü elektronik aksamlı ve mekanik kalitesine bakarım.

15 yıl önce biz de bosch makine almıştık. Rezistansı mı dersin düğmeleri mi dersin motor harici herşey pert oldu birkaç yıl geçmeden. İyi de para vermiştik o zamanlar hani. Şahsen 20 bin tl ile bosch falan alacağıma alırım elektrolux hoover gibi birşey öderim 6-9 bin tl arası. En azından 3 sene dayanıyorlar ne alırsan al. Tabi canice kulllanmazsan.

Bu model 1.000 TL indirime girmiş 6.499 TL + 500 TL 2 yıl garanti uzatması ile aldım.

https://www.hepsiburada.com/grundig-gwm-101414-b-10-kg-1400-devir-bluetooth-baglantili-camasir-makinesi-p-HBV00001CE62A?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.21.6

Electrolux'u 3-5 yıl kullanabileceğiniz basit bir cihaz olarak düşünmeyin.Bana göre Hoower gibi markalarla aynı seviye de bile değerlendirmeyin.Çünkü Electrolux gerçekten iyi ve kaliteli bir marka.

Mesela benim 2015 yılında aldığım Electrolux marka Çamaşır Makinesi-Bulaşık Makinesi ve Buzdolabı , geçen 7 yıllık sürecin ardından hâlâ ilk günkü gibi tıkır tıkır çalışmakta ve sıfır sorun.

Bu yüzden bugün beyaz eşya alacak olsam ; Electrolux'un A+++ sınıfındaki ürünlerini yine gözüm kapalı alırım...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 733734735736737
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.