Merhabalar, Eğer 20k civarına çıkacaksanız alacağınız makinenin su jeti olmasını tavsiye ederim. Baktığım kadarıyla size önerilen Bosch WAW2856XTR 4D yıkamaya sahip değil. Sizin için çok önemli bir özellik olmayabilir ancak deterjanın efektif bir şekilde kullanılması açısından mutlak gerekli olduğunu düşünüyorum. |
EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (737. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Electrolux EW9F161BT modelini kullanmaktayım çok memnunum tavsiye ederim sormak istediğiniz soru olursa memnuniyetle cevaplarım :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence bsh grubunda su jeti önemli bir kriter çünkü bsh grubu suyu baya cimri kullandığı için su jeti bayağı yarar sağlar o yüzden waw serisi değilde wax serisi tercih edilmeli
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu yüzden leke çıkarmama çamaşırlar da deterjan artığı kalması gibi şikayetler yaygın.
-
Bosch çamaşır makinalarında su jeti olmasının , yıkamada önemli bir tercih olduğunu da öğrenmiş oldum sayenizde.Eyvallah...
-
Eyvallah değerli kardeşim ,
Ciddi olarak Electrolux EW9F161BT modeline yoğunlaştım gibi.PM'den bazı sorularım olabilir gerekirse.
Şimdiden teşekkür ediyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Eylül 2022; 17:8:56 > -
Arkadaşlar ,
Mediamarkt ,Teknosa gibi mağazalarda bulabiliyoruz ama Ankara'da Electrolüx ürünlerini görüp alabileceğim güvenilir bayii ve spotçu tavsiyeniz var mı?
Çünkü bildiğiniz gibi bazı köklü spotçular nakitte iyi fiyat verirler ve tercih edilebilirler.
Teşekkürler...
-
Paşacan ve Zekibey. Ben ikisine de bakmıştım zekibey her üründe daha uygun fiyat veriyordu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba;
Benim de tavsiyem düşündüğünüz model olacaktır.
Bosch grubuna göre
+Daha geniş tambur hacmi
+Daha etkin bir yıkama teknolojisi su jeti yıkama ve durulamada açık su jeti ile değişken devirli yıkama ritmi ve yıkama aşaması başında deterjanlı suyu altta Ultramix pompası ile karıştırıp püskürtüyor aynı işlemi yumuşatıcı alımı aşamasında da yapıyor.
+ Tuz ile suyu yumuşatma sistemi( Makinenizi kireçten koruyacak renkli çamaşırlarınızın renklerini de uzun süre koruyacaktır)
+ Aqua Stop
+ 5 kg orta kirli çamaşırı 60 derecede 1 saatte yıkayan özel yıkama ritimleri ile UltraWash 59 programı
+ Süreyi 5 kademeli olarak ayarlayabilirsiniz
+ Suyu daha seri boşaltan su tahliye pompası ve daha iyi bir sıkma yazılımı ile geniş tambur hacmine rağmen sıkmada köpük oluşumunu başarılı şekilde engellemesi
+ Ve daha uygun fiyata daha donanımlı verimli bir cihaz
Gibi nedenlerden dolayı bence de Electrolux daha mantıklıdır. Servis hizmet kalitesi servis ağı bir Bosch kadar iyi olmasa da ürün kalitesi donanımı ile gayet iyi cihazdır. Orta modelini kullanan biri olarak bende çok memnunum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet ne yazık ki ayrıca sudslock sorunu çok yaşanıyor.
Gerçekten donanım anlamında çok güzel özetlemişsiniz Electrolux çamaşır makinesinin artılarını.Ellerinize sağlık.
Zaren bende 7 yıldır Electrolux EWF1486GDW2 A+++ modelini kullanıyorum evde ve gerçekten çok memnunum.
Sonuç olarak yine Electrolux'un bu modelinde karar kıldık sizlerin paylaştığı değerli bilgiler sayesinde ve hayırlısıyla ilk fırsatta da alacağız.
Teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Ekim 2022; 0:27:24 >
Çok teşekkürler.
Memnuniyetinizin uzun yıllar boyu devam etmesi dileğiyle maşallah cihazınıza. Eski seriler bence tasarım olarak daha güzeldi ve daha sessizdi. Ama şimdikileri de beğeniyorum yine onlar da güzeller.
Şimdiden hayırlı olsun uzun yıllar boyu umarım memnuniyet mutlulukla kullanırsınız. Garantiyi 7 yıla uzatırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 24 Eylül 2022; 0:12:7 >
Her ikisini de bakıp ona göre değerlendireceğiz.
Eyvallah...
-
Merhaba arkadaşlar. 14 yıllık Profilo çamaşır makinem emekli olmuştur. 7-9 Bin TL. arası 9kg çamaşır makinesi önerilerinizi beklemekteyim. Teşekkürler.
-
Merhaba, 14 yıldır kullandığımız Almanya üretimi Bosch 8kg makinemizin amortisörleri iflas etti. Daha önceden de kapak kırılmıştı hala kırık öyle kullanıyoruz. Bu zamana kadar sadece kart arızası verdi onun dışında herşeyinden çok memnunuz. Ancak bosch yedek parçalar inanılmaz pahalı o yüzden 10 kg Arçelik 10120m modelini düşünüyorum. Bu cihaz nasıldır, pek bilgiye ulaşamadım. Samsung ve elektrolux kullananların olumlu yorumlarını gördüm ancak aynı yedek parça sorunu onlarda da vardır, hatta bir de servis sorunu yaşayabileceğimi düşünüyorum. Önerilere de açığım. 10kg çamaşırlara zarar vermeyecek sadece çamaşır makinesi istiyorum. Kurutma ayrıca var zaten. Vestel ve türevleri dışında lüften.
Bahsettiğiniz cihazı kuzenim kullanıyor. Yıkaması güzel ancak makineyi ben incelediğimde kapağı hariç her yanı esnek sac gibi biraz güç uygulayınca yamuluyor. Ses konusunda arçelik epey yol almış ama makine oturaklı değil. Daha iki senelik cihaz ama kazanı elinizle çevirince içinden kayış sürtünmesi sesi geliyor. Ayrıca programlama algoritması aşırı saçma mesela hızlı programda 14 dk alınca devri yükselttiğiniz takdirde süre de 20 dk oluyor. 40 dereceye de çıkamamanız zaten çok saçma.
Arçelik grubunun illa tercih edilecekse yeni PM serisi alınması daha mantıklı bence. Kazan tambur tasarımı arkaya doğru genişletilmek yerine derinleştirildiği için sarsıntıyı daha kolay absorb edebiliyor. Bu da daha sessiz bir makine olmasını sağlıyor. Ayrıca dış kasa tasarımı da daha sağlam olmuş. Yine de eğer makineniz temiz durumdaysa ve kart motor arızası gibi pahalı bir problemi yoksa rulmanları da sağlamsa yaptırmanızı tavsiye ederim. Muhtemelen Was serisi bir ürün ve bugün alacağınız herhangi bir makine onu geçemeyecek. Amortisör ve kapak komple yenilense maks 1000 lira tutar bunun için elinizdeki makineyi atmaya değmez. İlle de yenileyecekseniz BSH grubu WGA serisini tavsiye edebilirim( Profiloda CGA diye geçiyor) inceleyebilirsiniz. Yine Electrolux ew7 serisi ve daha üst modellerine de bakabilirsiniz.
-
Cevap için teşekkürler. Kapak çok sorun değil ama amortisorler ciddi problem. Servis 2200tl diyor. Logixx 8 was serisi diye hatırlıyorum. Kazan yapısı, yıkaması herşeyiyle güzel makine. 1000tl’ye hallolsa kullanırdım tabi.
Bu arada pm serisi hoşuma gitti. 9100 pm ve beko 9102 ey inceledim. Aquafusion, suda bastırma ve buhar teknolojisi hoşuma gitti aslında. Yorgan modu olması önemli. Bosch bu yüzden rahmetli oldu:)
Anladım hocam. 9100pm yerine 10140 pmf inceleyebilirsiniz. Programlamada size daha fazla esneklik sağlar. Ayrıca fibercatcher özelliği var. İçindeki yıkama suyunu sürekli olarak süzgeçten geçirdiği için pamuklanma ya da tozlanmayı da epey engeller diye düşünüyorum. Ayrıca tambur hacmi de gayet büyük.
Bosch servise gelince iyi üfürmüş. Ankarada iseniz ulustan ya da keçiören demet bölgesindeki orijinal servislerden amortisör fiyatı alabilirsiniz. Toplam seti kesinlikle 2000 gibi bir rakam tutmayacaktır servisinde bile. Bu arada logixx 8 in kazan hacmiyle şu an satılan 8-9 kg siemens-boschların kazan hacmi aynı yani yorgan yıkamaya uygun aslında ama bu daha geniş makinelerin olmadığı anlamına gelmiyor tabi.
Bu arada bu özellikler şov hocam. Suya bastırma yıllardır otomatik leke seçimi olarak logixxlerde var. Arçelik aquafusion diyor ama bosch her bir tambur dönüşünde aquafusiondan fazla suyu çamaşıra paletlerle boşaltıyor. Yorgan mevzusu da şöyle kazanı 60 litreden büyük olan her makinede zaten elyaf olmak şartıyla yorgan yıkayabilirsiniz. Buhara gelince. Çok verimli olduğunu düşünmüyorum. Doğrudan kazan rezistansı kızdırılarak buhar üretiliyor. Ayrıca bir buhar kazanı sistemi olsa LG ler gibi o zaman kesinlikle tercih edilebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X