Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (752. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.452
Cevap
160
Favori
1.650.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 750751752753754
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bu arada bir arkadaş mesaj atmış, aldınız mı emenun musunuz diye. Mesaj atamıyorum o yüzden buradan yazayım dedim

Sonunda WGA142Z0TR alındı. Aynı evde değiliz ancak aldıktan kısa süre sonra sorduğumda annem şimdilik memnun gibiydi, ama tabii daha çok yeni. Tahminimce 1 sene filan kullanıp görmek lazım

• Grundig 9 kg çamaşır makineleri yıkama, performans açısından nasıl? Buharlı yıkama özelliği olduğu yazıyor. Homewhiz uygulaması ile program indiriliyormuş, daha önce böyle özelliği olan hiçbir makine kullanmadık. Grundig çamaşır makinesine şans verilmeli mi yoksa uzak mı durmalıyız? Arçelik servisi kapsamındaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pri-SoNeR -- 28 Eylül 2023; 9:48:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch Home Professional WAY288H0TR kullanıyorum.

6 yada 7 yıl oldu aşırı memnunuz.

hem çok özellikli hemde sorunsuz, kaliteli sessiz bir makina.

• Profilo cmg140, 6 yıl oldu, hâlâ ilk günkü gibi sessiz ve sorunsuz, memnunuz.

•  EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ
     EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ
    Bosch logixx 8 13 senelik yorucu yolculuk(3 çocuk) sona erdi. Sürekli kullanım tambura ne sığarsa yıkadık garantiden bir sefer beyin ve garanti dışı güç kartı değişti. En son tambur ayağını kırdı , emekli olma vakti
    İq700 seri siemens ile yola devam.

• Arçelik 11kg 11140m model A enerji sınıfı 1400 devirli Çamaşır makinesi geldi bugün. 3 yıl kendinden, 4 yılda ek garanti yaptırdım. 2030 yılına kadar garantili. Su girişinde kireç yapışmasını önleyen neodym mıknatıs vardı değiştirmedim. Bu mıknatıs 15 yıl dayanıyormuş ortalama zaten. Bakalım zaman ne gösterecek. Motor sesi inverter olduğundan yok gibi. Kazan temizleme modu olduğu klavuzunda yazıyor, ikonuda var henüz kullanmadım. Elektrik tüketimi çok az. 100 yıkamada 53kw/sa kullanıyor. Genelde hızlıda yıkattığımız için bu tüketim daha da az olacaktır. Pm1w-gr 918 joule akım koruyuculu priz taktım fişinede. Sorusu olan varsa yazabilir.

• Yaklaşık 4 senedir siemens iq700 kullanıyoruz, aldığımız güne lanet ediyoruz. Biz çamaşır makinası diye aldık ancak kuru temizleme makinası almışız haberimiz yok. Makina 2 litre su ile yıkama yapmaya çalışıyor. Özellikle siyahlar makinadan tozlu tozlu çıkıyor. Hiçbir çamaşır iyi temizlenmiyor, 1 saatlik programdan sonra bile 2 gün önce sıktığınız parfümün kokusunu yıkanmış çamaşırdan alabiliyorsunuz.
    Servisler hepsinin bu şekilde olduğunu, su tasarrufu için bu şekilde ayarlandığını ve değişmeyeceğini söylüyor. Her seferinde programı başlatıp elimizle pet şişeyle su ekliyoruz. Almak isteyenler kesinlikle bunu bilip alsın. Eski makinanızdaki gibi cam kapağın yarısına kadar su görmeniz imkansız. Hatta su bile göremiyorsunuz cam kapakta.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Linkteki ürün nasıldır? Tek kişi kullanacak artı 4 yıl garanti yaptırılıp alınır mı? Motor mekanik ve kazan durumu nedir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Eyüp Canyoutube
    Beko Çamaşır Makinesi Koyu Renkliler Ana Yıkama - Beko Washing Machine Dark Care Main Wash
    https://www.youtube.com/shorts/zudKvpeed40?si=93XP1VohOCXOJwz0

Servis genelleme yaparak yanlış yapmış bence, şu doğru BSH grubunda genel olarak bu sıkıntı mevcut. Videoyu incelerseniz Arçelik grubu bol bol su kullanıyor BSH grubuna kıyasla. O sebeple bir daha ki makinenizi arçelik almanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakxd383 -- 3 Kasım 2023; 13:50:42 >

• burakxd383 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, kesinlikle bosch siemens çamaşır makinası bir daha almayacağım. Bilseydim kesinlikle söylediğiniz modelden alırdım.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Servis ağı, gerekli ilgi alaka olsun, gerekse ürün değişimi konusunda hiç bir sıkıntı yaratmıyorlar. Yaygın servis ağı sayesinde kesinlikle müşteri dostu diyebilirim. Arkadaşım aldığı makinesinde taşıma hatasından kaynaklı ufak bir boya soyulması oldu diye, hemen makineyi değiştirelim mi diye sorup değiştirdiler. Başka markalarda olsa büyük sıkıntılı bir problem…

• 9 kiloluk çamaşır makınası onerı var mı acaba uygun?

• narsess kullanıcısına yanıt

Altus AL9103D

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hayırlı olsun. Bizde de Electrolux CDW2 vardı çok memnunduk 7 senelik garantisi dün bitmiş makine bugün bozuldu, kısmet diyelim.

Siz bu modelden 3 hafta kullanım sonunda memnun kaldınız mı? İç kazan, elbiseleri yıpratma vb. yorumda bulunabilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wwtr W kullanıcısına yanıt

Merhaba, sağolun. Biz çok memnunuz. StainPro leke çıkarma teknolojisi ve Kırışık önleme de var bu üründe. Ne koysak sorunsuz yıkıyor. Battaniye yıkadı. Yolluk yıkadı. Günlük çamaşırı da yıkıyor. Şu lekeyi çıkarmamış dediğimiz olmadı daha. Ancak tek parça ağır şeyleri 800 devire ayarlıyoruz. Başlarda titreme ve hafif yana yürüme vardı, ayaklarını ayarladım titreme ve yürüme kayboldu. Aşırı doldurunca hafif tıkırtısı var -sadece sıkarken- o da normal deniyor servis tarafından. Bozulursa zaten 7 yıl garantisi var. İçini açıp müdahale etmedikçe sıkıntı yok. Bazı programlar hızlı yıkama tuşuyla, yıkama süresi programına göre yarı yarıya hızlandırılabiliyor. Örn: Karma modu 2 saatten 1 saate düşürülebiliyor. Motor sesi hiç yok, yıkarken sadece kazandaki su sesi geliyor. Normalde banyonun kapısını kapatırım çamaşır makinesi çalışırken bu makineyle kapatasım gelmiyor o kadar sessiz yıkarken. Su alırken ki sesi ve sıkarkenki sesleri var her çamaşır makinesi gibi. Canavar gibi makine. 11kg olduğu için öne doğru biraz uzun -önceki makine 7kg’idi bizim-. Yürümesi kımıldaması yok, üç haftadır aynı ayarladığım yerde duruyor. Kazan temizlemeyi hiç kullanmadım ama simgesi var. Geçen yanlışlıkla açtık sanırım bu özelliği  EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ Çamaşır yıpratma hiç olmadı. Zaten uzun vadede kurutma yıpratır ki tüylerini alıp kumaş incelince yıpranmaya zemin hazırlar. Bu makineden çıkartıp yine Arçelik 1010km kurutma makinesine koyuyoruz. İkisinde de sorun yok çok şükür.

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZREKLAM DİYARIyoutube
    Arçelik Stain Pro Çamaşır Makinesi Reklamı. KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN: https://www.youtube.com/channel/UCf_7sG2bo8CFU6n7DT2OUFQ
    https://www.youtube.com/watch?v=KutbC_x1bDg

Geçen xiaomi’nin yeni yaptığı çamaşır makinesinin deterjanı suyla karıştırıp, köpürtüp öyle çamaşırlara verme özelliğine özendim sadece. O da hali hazırda başka hiçbir markada yok sanırım. En az bir 10 - 15 sene sonra alırız öyle bir makine.

Mennun olmanıza sevindim çünkü kafam çok karışmıştı. Şikayet sitelerinde hep çabuk bozulma ve yüksek gürültüden şikayet etmişler. Bir de kazanın bir bölümü geri dönüşümlü malzemeden vs. okudum ve yine kararsız kaldım.

Yarın bayiide bir inceleyeceğim, hızlı ve detaylı geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

• wwtr W kullanıcısına yanıt

Ya biz kullanmayı bilmiyoruz ya da ordakiler çok biliyor. Var bir yerde sıkıntı. Ayaklarını iyi ayarlamıyor olabilirler. Ben ayaklarını çamaşır makinesi sıkma yaparken ayarladım. Sıkma yaparken yukarı kalktıkça alttaki ayağını çevirip yükselttim hepsini tek tek pot kalmayınca kadar ayarladım. Çok ağır bir çamaşır makinesi bu 74kg. Elle kımıldatması dahi güç istiyor. Kolay kolay kımıldamaz. Bendeki de ayaklarını ayarladıktan sonra kımıldamadı hiç, üç haftadır aynı yerde.

Gürültü dediğim gibi sıkma yaparken ve su alırken var. Her çamaşır makinesindeki olağan ses. Çok ağır yükleyince tıkırdaması oluyor sıkarken. Bu da normal bence çünkü titreşim motoru etkisine benziyor kazanın içindeki hareket yük ağır olunca -ağır çamaşır döndükçe merkez kaç kuvveti sebebiyle-. Fakat inverterli motorunu öyle bir ayarlamışlarki çok nazik arttırıyor kazanın hızını, birden tam güç yüklenmiyor.

Kazanın neden yapıldığını ne önemi var ki. Oldu ki bozuldu su kaçırdı vs. çağırırım servisi gelir alır gider yapar verir. Yapmazsa THH var. Alırken açtım Arçelik sitesini baktım ne var ne yok. En aklıma yatanı bu model oldu. Tüm beyaz eşya Arçelik bizim. Malına güvenmese 3 yıl kendinden garanti vermez Arçelik. 4 yılda ben yaptım fazladan ek garanti. Servisi de her yerde var. Hiç bakmadım öyle millet ne yazmış. Kusur ararsan, bulursun. Bu her şeyde böyle.

• Bugün desibelini ölçtüm Apple Watch 8’in gürültü ölçeriyle.
    Hızlı 1400d/d programıyla + Hızlı yıkama ve İlave su açık tuşlarıyla. 29dk’lık program.

1400 devir sıkma + su tahliyesi: 75 db (pik)

Su alma: 67 - 71 db arası

Normal yıkama ilave su ile: 59 - 61 db

Çamaşır makinesinin içinde; kalın boncuk kumaşlı dikdörtgen paspasta vardı. Su alınca çok ağırlaşıyor normalde daha sessiz. Döndükçe vuruyordu kazana paspas.

Normal yıkama + su tahliyesi: 58 db

Su tahliyesi sonrası normal dönüş: 38 db

Test yaparken benimkinin ön sol ayağında hafif potluk kalmış onuda makineyi durdurup sağlamlaştırdım. Ufacık bir pot dahi titremeye yol açabilir. Değerler normal gözüküyor. Arçelik sıkma sesi 74 db’e çıkar demiş, Apple Watch 8’in yanılma payı da vardır illaki.

Ayaklarını iyi ayarlamak şart bu makinede. 1400 devirde kullanmıyoruz normalde, çok dolu olunca; 800 devirde kullanıyoruz. Yarım doluydu bu testte hacim olarak. Bilmiyorum hiç PowerBall kullananız var mı. Denge bozuldu mu titreme başlar. Aynı fizik burda da çalışıyor. Ayakları dengesizse yükte dengesizleşiyor. Servis kuruluma geldiğinde; ‘ayaklarını ayarladım’ desede siz yinede kendiniz bir bakın. Ayağı dengesizse makine de yürür, salıncakları da kırılır,.. bu her makinede olur.

Hareket sensörü koyup makinede anormal bir titreme olursa motoru durdurup hata mesajı verse. Hata kodunun açıklamasında da dengesiz ayaklar sebebiyle çamaşır makinenizi korumak amacıyla program durdurulmuştur yazsa sorun çözülür. Sonraki ilk çalıştırmada da eğimi test ettirse sorun yoksa programa devam etse mis gibi olur. 6 dolar=171 TL, 3 eksenli ivme ölçer ve Jiroskop kombolu sensörlü devre. Toplu alırlarsa daha da ucuza gelir.. Makinenin fiyatı 21329 TL.. Alın size bedava innovasyon.

Sağ üst ön köşeden sol üst arka köşeye, sol üst ön köşeden sağ üst arka köşeye doğru itilip çekilse makine dengesiz olup olmadığı anlaşılır. Birde şu var; Bu fayansları yapan ustalar eğim veriyorlar su gidere kendi kendine aksın diye. Bazısıda eğimi veremiyor fayanslar yamuk yumuk duruyor. Makine öndeyken sallanmaz yerine koyunca sallanabilir bu şekilde. Onunda ince ayarını yapmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 12 Kasım 2023; 22:23:59 >

Hocam 2. el bi çamaşır makinası buldumda bosch avantixx 7 nakliye demirleri yok otomobil arkasına sığıyor nelere dikkat etmem gerek başka çarem yok nakliye çok ücret istiyorlar hangi yönde yatırmamı tavsiye edersiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 750751752753754
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.