Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (761. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.425
Cevap
158
Favori
1.648.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar;

Miele nin 7 ve 8 kg makinelerin tambur hacmi 59 lt 9 kg makinelerinin ise 64 lt.

Miele nin tambur hacimlerini çok büyük tutmamasının sebebi benim düşüncem Çelik kazanlı olduğu için çok geniş tambur hacimli olursa çelik kazanının ağırlığı ile dengeleme sorunu yaşayacağını düşünüyorum.

Düşünceniz doğrudur tambur hacmi ne kadar geniş olursa o kadar az kırışıklık olur daha kısa sürede iyi yıkama sonuçları alırsınız.

Benim eski makinem Electrolux un 9 kg kapasiteli modeli idi tambur hacmi 69 lt di. Şimdiki makinem Hoover 12 kg kapasiteli tambur hacmi 83 lt. Şimdiki makinem eski makineme göre daha az kırıştırıyor daha bol su kullanıyor. Eski makineme göre daha kısa sürede aynı yıkama sonuçlarını alabiliyorum.

Ancak Siemens yani (B/S/H) grubu tambur hacim bilgisini brüt olarak veriyor yani gerçekte net tambur hacmi 70 lt değil o da 60 küsür lt lerde olabilir.

Bahsi geçen Siemens( B/S/H) grubu modellerinde dengeleme sorunu olmasının sebebi düşen malzeme parça kalitesi ve yazılımsal sorundur. Bosch-Siemens( B/S/H) grubu son 10 küsür senedir makinelerinde vidalı kazan yerine yapıştırma kompakt kazan türüne geçti. Ve makinelerinde eski modellerinde 2 tane kalın kazan yayı var iken şimdiki makine modellerinde 3 tane ama daha ince kazan yayı var. Ayrıca makinelerinin ağırlığı eski orta üst model serilerine göre 7-8 kg daha azaldı. Kazan yayları gereğinden fazla esnek yumuşak olunca ve amörtisörler de esnek olunca dengesiz yüklerde hızlanırken kasaya vurma gibi sorunlar yaşanıyor. Kazan yayları kazanı iyi tutamıyor. Kazan aşağı yukarı balans salınım yapması gerekirken daha çok sağa sola salınım yaptığı için sıkmada da hemen durdurmadığı için dengeleme sorunu yaşıyor.

Bir kaç markanın hatalarını genel olarak nitelendirmek yanlış olur.

İyi tasarlanmış mühendislik iyi malzeme parça kalitesi ve iyi bir yazılım ile de sorunsuz geniş tambur hacimli geniş kapasiteli makineler de üretebilirsiniz.

Benim kullandığım makinem 83 lt tambur hacimli yükseklik genişlik standart ölçülerde sadece derinlik 66 cm ancak hiç bir dengeleme sarsıntı sorunu yaşamadım. Çünkü ona göre tasarlanmış 4 amörtisör kullanılmış( Piyasada 9-10 kg diye satılan çoğu makinelerde amörtisör sayısı 3 dür).

Bazı sıkma videoları buyrun

Washer Loveryoutube
    Hoover(Haier) H-Wash 700 Series Synthetic program 60° 1000 rpm İnterm Spin
    https://www.youtube.com/watch?si=bY8BhG0Ou1aOTgF_&v=40PbsJLChF4&feature=youtu.be

Bu videoda epey Dengesiz halde 1400 devire çıkıyor ses biraz artıyor ancak darbe emiciliğini hala koruyabiliyor

Washer Loveryoutube
    Hoover(Haier) H-Wash 700 Unbalanced Final Spin 1400 RPM
    https://www.youtube.com/shorts/7oDyM61YIeg?si=rutPcHMJEuqGBVXQ

Bu videodaki makine de 69 lt net tambur hacimli ancak dengesiz sıkmaları sorun yaşamadan iyi idare ediyor

72 lt tambur hacmine sahip Samsung un makinesi modeli

LaundryLad2006youtube
    Samsung Series 6 - unbalanced spin spray
    https://www.youtube.com/shorts/OOQ1HbHPq04?si=PocztJiHggE971gH

Yine aynı makine

LaundryLad2006youtube
    Samsung AI | Synthetic rinse & spin
    https://www.youtube.com/watch?si=JucwoCaOauk1oM21&v=zFZW1AkjwEA&feature=youtu.be

Yine Samsung un 72 lt tambur hacimli başka bir modeli

SamsungLad2005youtube
    Samsung Bespoke AI WW11BB704DGW very unbalanced spin slowdown
    https://www.youtube.com/shorts/CX1Ko0Zm9cw?si=YHpPLfWmA0wvxK9X

Şu an geniş tambur hacimli çamaşır makinesi modellerinde dengeleme sorunu yaşayan markalar Bosch-Siemens-Profilo grubu ve Vestel-Regal-SEG grubudur. Ancak bahsi geçen Samsung un modelleri AEG-Electrolux grubunun makineleri ve kendi kullandığım makinem dengesiz sıkmaları sorun yaşamadan idare ediyor veya dengeleme sorunu yaşatmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• emo5313 kullanıcısına yanıt
    bende sizin gibi düşünüyordum ancak marka model bahsetmeye gerek kalmadan ürün kötüyse ek garanti de işe yaramıyor hocam.Servis ile akraba olursunuz,sürekli git gel abi abla bunlar böyle yapacak birşey yok deyip giderler.Hal böyle olunca anlamı kalmıyor.

siz güvenmiyor olarak değilde bhs grubu müşterisinin ek garantiye ihtiyacı olmadığını düşünüyor parası cebinde kalsın olarak düşündüğünü farz edin.😇

Özellikle çamaşır ve kurutma grubunda bhs modellerinden birini özellikle profilo tercih edin diyorum bana soranlara .Bulaşık makinesi pek tavsiye etmem, buzdolabı alınır ancak fiyat/performans yönüyle bakmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    yazdıklarınıza katılmıyorum maşallah diyeyim yeni Siemens 10 kg 68 lt makinemiz en dengesiz yükte bile güzel sessiz sıkıyor.Almadan önce servise gittim özellikle 10 kg önerdiler.

Son olarak sıkmada en dengeli marka yine bsh grubu . Samsung demişsiniz açın bakın sadece bu forum yok.Yine Arçelik te çok fazla sıkıntı var.

ayrıca 59 lt vestel de alsanız hiç sorun yaşamazsınız.Kiracımda 6 kg vestel var kazan hacmi küçük tabi diyorum bunu böyle yapan marka 9 kg makinelere nasıl dans ettirmeyi başarıyor.🤣

• meeb kullanıcısına yanıt

Sizin aldığınız modelde pek sorun yok ancak 4D serisinden alsaydınız muhtemelen sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek olacaktı çünkü 4D yıkama teknolojisinde su jetini açarak spinwash yapıyor aynı zamanda. Bu arada Bosch grubu tambur hacimlerini brüt veriyor bilginiz olsun. Net olarak aslında daha küçükler.

59 lt Vestel alsam sorun yaşamam biliyorum evet ama 59 lt benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir tambur hacmi değil maalesef 🤣. Evimde çamaşır hiç bitmez sık sık yorgan battaniye yıkıyorum o yüzden benim için ne kadar geniş olursa o kadar iyi.

Vestel in parça kalitesi o kadar kötü değil ancak Ar-Ge ekibi bence çok kötü mühendislik tasarımını ya yapamıyorlar ya da maliyetten kısıp yapmak istemiyorlar.

• Miele'nin TD olmayan, tambur 64lt makinesi olarak WWD164 WCS 9kg XL modeli var. Ancak bunda da power wash yok!

• hesheit kullanıcısına yanıt

O zaman bu modele bakabilirsiniz tabii bir makine için sadece yaklaşık 73 bin ₺ vermeye içiniz acımayacaksa.

• Acır + TD almam

Miele de en mantıklı tercih edilebilir model bence bu tek dezavantajı tambur hacmi olabilir ancak PowerWash da var

https://shop.miele.com.tr/
    Miele WWD320 WCS PowerWash 8 Kg 1400 Devir A+++ (-20%) Enerji Tasarruflu Çamaşır Makinesi
    https://shop.miele.com.tr/miele-wwd320-wcs-8-kg-1400-devir-a-enerji-tasarruflu-camasir-makinesi

• Mevcut makinem WM14S761TR. 15 yıl önce bu forumu detaylı şekilde okuyarak almıştım. Tamburu 65lt. İki hafta önce WAV28MH0TR'nin tamburuna baktım; gözüme ilk çarpan daha küçük olduğu idi. Kağıt üzerinde o da 65lt imiş oysa. Bu brüt hacim bildirme yeni galiba.

• WWD320 WCS'nin tambur çapını gidip metre ile ölçmeyi düşünmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 1 Mart 2024; 23:42:18 >
  • Bizde lg vr yillardir
    Makine ile cok ilgilenmiyorum ben aile evindeyim ama son donemlerde cikan camasirlarda kokma durumu oldu ve bundan once de asiri sallanma sorunu vardi
    Su an sallanma yok kokmayi da bayadir yapmadi yani yanlis yonlendirmeyeyim ama basimiza geldi aktarayim dedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Miele eskiden bizde ve babaannemde vardi
    Bizdeki herhalde 15 yil gitti
    Babaannemdeki de 20 yi aşti galiba 1 2 yil once degistirdi
    Hatta biz sasiriyorduk bu makine halen nasi sorunsuz calisiyor
    Asiri saglam makineler uretiyorlar ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuoo -- 2 Mart 2024; 0:2:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    aynen bu dediklerinize katılıyorum.🥰

önceki Vestel kurutmalı fazla akıllıydı aslında .Kurutması çalışmamaya başladı, vestel üretimi vestfrost kurutma makinesi aldım.İstifleme aparatı temin edemediler süreç çok uzayınca kızdım geri iade ettim.

Sonra yine kızdım Siemens wg52a2xvtr aldım.

Oysaki anlayan arkadaşla söktük kurutma ünitesine kağıt kaçmış fanı sıkıştırmış.Ama artık çok geçti.Gelen Siemens i de iade etmek istemedik eşimle,bizde kiracımıza hediye ettik kurutmalı Vesteli.

Evet açık konuşayım vestel in parça kalitesi kötü değil ama yazılım ve mühendislik olarak yüksek kapasiteli makinelerde çortluyorlar.Yeni model 9kg vestel alan arkadaşlara gittikçe denk gelirsem bakıyorum hala dans ediyor güncel Vestel çamaşır makileride.Ama en azından yerinden oynama olayını çözmüşler.Tabi yine sizin dediğinize çıkıyor netice yüksek hacimli tüm çamaşır Makinelerinde kronik sorun bu.Marka modele bağlamak pek doğru da değil.

evet wg52a2xvtr serisi maşallah diyeyim kazan vurma yapmıyor ancak merkezkaç kuvveti tam hıza ulaşana kadar akustik bir bom bom ses yapıyor banyoda pek fazla hissedilmiyor ama salonda çok farkediliyor.Önceki vestelde yoktu mesela tabi sıkması yıkaması kıyaslanamaz derece daha sessiz.

Hacim konusu bize çok geniş geldi.vestel 63 litreydi bu 68 litre .Aralarında genişlik derinlik olarak 2 cm kadar fark var.Ama bu farkı 5 litre su şişesini açılmış halde gözümüzde canlandırınca hacim olarak doğru geldi bize.

Hocam hayırlı olsun. Memnun musunuz peki yıkama performansından?

Şikayetvar a baktım Bosch grubundan hep az su kullandığı için şikayetler var acaba kullanıcı hataları mı yoksa makineler gerçekten sıkıntılı mı bilemedim

Kurutmalı makinelerin mekanik aksamı çok karışık oluyor genelde. Ve yıkama kurutma 6-7 saate kadar sürebiliyor bu da makineyi yıpratıyor. Rezistans gücüyle kuruttuğu için yüksek elektrik tüketimi de cabası. Toz toplayan filtre teknolojisi de yok bunlar hep bir dezavantaj.

İmkanınız yeriniz varsa ayrı ayrı olması her zaman daha iyidir.

Hayırlı uğurlu olsun yeni makinenizi iyi günlerde güle güle kullanın.

Vestel in 7 kg ya kadar olan çamaşır makinelerinde pek sorun yok ama 8 kg ve üstünde sorunlar başlıyor. Basit seviye makineleri çok iyi sorunsuz iken üst model ürünleri basit seviye ürünlerinden daha sorunlu ve kötü olmasını bende anlayamadım açıkçası.

Vestel den tv harici pek bir şey Almayı asla düşünmüyorum sadece tv konusunda gerçekten iyiler.

Akustik bom bom dediğiniz ses kazan devrini alana kadar körük lastiğinin sesi o normaldir.

Ancak 4D serileri enterasan olarak sizin makinenizden de küçük.

• merhaba yıkama sırasında aldığı suyu artırma seçeneği sunan sağlam bir makine var mı? (eski arç 2200 ve bsch 20763 kullanıcısı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 3 Mart 2024; 15:44:22 >
  • Real Slim Shady kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.Evet memnunuz, yıkama sırasında az su aldığı doğrudur yani öyle camdan bakınca su görünmüyor ama bu önemli değil diyorlar.Durulama da ise epey su alıyor ilave durulama da var.Yani yıkama esnasında çamaşırlar temiz çıkıyorsa aldığı su miktarının ne önemi var anlamadım.Ama aradaki fark önceki Vestel den çok fazla değil yıkamadaki su olarak.

teşekkür ederim, evet arkadaşla söktük gerçekten ona da çok karışık geldi ama işi bildiği için anında anladı burada fan dönmüyor dedi söktük kurutma ünitesini dediğiniz gibi filtre olmadığı için çamaşırlarda ne kadar toz, unutulan kağıt varsa buraya dönmüş,hava akışı olmadığı için rezistansların termiği atmış.

Yıka kurut programı 5 saati buluyordu , bu çevrimde yaklaşık 5 kw harcıyordu, sensör olmadığı için çamaşırları yakar derecede fazla kurutuyordu.

Biz ilk çıktığında lansman fiyatından aldık normal çamaşır makinesi ile 250 lira fark vardı 2015 te.Merak edip aldık sonradan ilk makine aşırı sarsıntıdan değişti son gelen kcm 9914 güzeldi.Yani makinenin düzeleceğini bilsem almazdım zaten eşim üyü kuruluğunda kurutuyordu sonra seriyordu 1 günde kuruyordu çamaşırlar.

Tabi şimdi ayrı ayrı daha iyi oldu.Ama artık sürekli kullanıyor bakalım fatura ne gelecek.😀

7 kg kadar evet güzel ama üstü hep sıkıntı.Nedeni de aynı ana makine tasarımı ve mühendislik ve komponentler kullanılmasıymış.

Bom bom sesi evet normal dediler zaten en fazla 10 15 sn kadar sürüyor.kazan salınımı güzel wg52a2xvtr ta.özellikle kazan daha esnek olduğu için 10 kg tavsiye ettiler.

4d serileri hangileei hocam özelliği ne bu serinin?

• Arkadaşlar, yıkama ve kurutma ayrı markalar olunca servis üst üste montajda sorun çıkartıyor mu?

bsh grubu yani Bosch profilo Siemens te istifleme aparatı çamaşır makinesi üzerine vidalanlandığı için başka markaların üzerine kurulum yapılmıyor. Çünkü diğer marka makineye zarar verilmiş Garanti dışı diyebilir diyemiş.

• 
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.