Şimdi Ara

Evleneceğim kızın ailesinin istedikleri ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
69
Cevap
3
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evlenirken kızın ailesinin bişey istemesi neymiş ya, hadi onlar gerikafalı istedi, kızın illa bunlar olacak demesi de aşırı saçma.

biz evlenirken benim işim yoktu, kimse ona bile laf etmedi. siz birbirinizi sevin, huzurunuz olsun da her şey hallolur dediler. kenarda birikmişimle hatunun da desteğiyle hallettik her şeyi, olduramadığımıza eşim gerek yok dedi beni ezmemek/ezdirmemek için, borç yapar alırız dedim yine istemedi. şimdi eksik yok hatta bu hafta sonu hatuna araba bile aldık, hayatın size ne getireceği elbette belli değil ama bu şekilde hiç bir şey ilerlemez. aileden önce siz yuva kuracaksınız siz aile olacaksınız, daha yolun başında kız böyle diretiyorsa ilerde elbet daha büyük sıkıntılar çıkar, çocuk vs var. ne diyeyim. şunları benden isteseler, hatun da diretse b.k olurdu her şey yolun başında, ne yuvamızı kurabilirdik ne de şu anki sahip olduklarımıza sahip olurduk.

insanlar çok garip. hakkında hayırlısı olsun.

• Normalde çok fazla bir şey istememişler. Artık devir değişti herkes bir şekilde kendisini garanti altına almak istiyor.

Sorun senin çapından fazla şey istemeleri. Bunu eğer kızla açık açık konuşmaz isen bir şekilde burayı aşsan bile sıkıntı yaşayacaksın. Al karşına bak güzelim benim bütçem bu. Buna göre bir şey yapabiliriz, yoksa imkanım yok diyeceksin.

Bizim milletin en büyük hatası bu. Kadın milleti ile para konuşmayı beceremiyoruz. Sen bu insanla yuva kuracaksan iyi yanını da kötü yanını da söyleyeceksin. Yok ben seninle iyiye varım kötü yanına, zor zamana karışmam diyorsa da hayırlı işler diyerek yolunu ayıracaksın.

• Hangi iste olursa olsun, istekli olan sen olursan kaybedersin. Erkek oldugun ve kizi Istedigin icin adamlar sana birtakim sartlar sunmuslar. Ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin demisler. Evlilik icin ayni cati altinda yasamaniz icin bir ev kurmaniz gerekiyor. Bizim kültürümüzde bu görev erkek tarafina ait. Kizla konusup agir gelen listeyi biraz daha hafifletmelerine calis. Evi erkegin kurmasinin baska bir sebebide ayrilik durumunda kiz genelde baba evine gider ve ev erkege kalir. Takilarda ayrilik durumu icin kadin icin bir garanti gibidir. Kizin ailesinden ve taleplerinden vazgecmemesi normaldir, hangi kiz güzellikle olacak is varken ailesiyle kötü olmak isterki?

Evlilik icin maddi olarak hazir degilsin, ya denilenleri yaparsin yada bu isten vazgecersin. Evlensen bilemaddi zorluklar altinda ezileceksin. Kizin ailesinede agirligini koyamazsan isin zor olur. Biz erkekler bir kadinla evlenince onun sahibi oldugumuzu sanirirz, oysa kadinlar bunu böyle görmez. Nikahtan sonra erkek icin artik bu is bitmistir olurken kadin ise yeni basliyoruz der.

Özet olarak ya böyle talepleri olmayan baska bir kiz bulacaksin yada ömür boyu bu tür istekleri yerine getirmeye calisacak en ufak bir eksiklikte yüzüstü birakilacaksin.

• ben bu kadar sert konuşmak istemedim ama durum bu cidden.

• Bana bu evlilik konularındaki para pul işleri çok boş geliyor. Gittik belediyeye imza attık, düğünü de para olunca yaptık. Beyaz eşyaları da ikinci el aldık. Benim hanım kendi ailesine rest çekti hatta evlenmemizi istemiyorlar diye. Ki o zaman 23 yaşındaydık para olmaması da normal. Şimdi zaten ailesiyle de aramız gayet iyi. Buradaki herkesin dediği gibi her şeyinizi kaybetmeniz bir boşanmaya bakar. Evlilikte fedakarlık iki tarafta da olmalı bence. Bu kadar yükün altına tek başınıza girmeyin derim.
  • Bu nasıl pazarlık. İlk çağlarda yaşasak bu kadar şeye sülaledekilerinin tamamını köle yapardın

Senden beklenen şey tüm hayatını kumara atman. Kız seni senin onun sevdiğin kadar sevse asla sana bu paralarının %10 unu harcatmadan evlenirdi...

Çok büyük kumar bence oynama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 4 Nisan 2023; 14:34:29 >
  • bir düzeltme yapalım, herhangi bir ekstra evlilik sözleşmesi medeni kanunu bağlamaz, boşanırken hakim ne derse o, sadece mal birliği/mal ayrılığı sözleşmesi var kanun dahilinde oda zaten senin işine yaramaz.

• Katılıyorum hatta sözleşmede kurtarmaz ortada net bir sevgi olsa bunlara gerek kalmazdı.

kız diyecek ki bak ben seni seviyorum ama durum bu bunları yapmayacağım aramızdaki şey maddiyatla bağlantılıysa ve benim seni sevdiğim gibi sen beni sevmiyorsan bu iş olmaz. Kız seviyorsa evlenmeyi kabul ediyorsa gider ailesine ben kızınızı seviyorum ama durum bu der geçer. Ailede hem kızın hem çocuğun baskısına ya boyun eğer yada onlarsız evlenirler.

• Okumadım beşi bir yer de
  • Evli bir abin/kardeşin olarak diyorum ki :

Hayatını yakarsın böyle bir evlilikle.

• Nextle hocam uğraşmadan
  • İş daha çok ciddiye binmedi... binsin bak neler çıkacak altından :) tavrını koymazsan çok ezerler, sürüm sürüm süründürürler seni. lastik gibi uzatır duvara çarparlar. demedi deme.

• İlk kavganızda kız boşanmaya kalkar, tüm bu verdiklerin yetmiyormuş gibi bir de ömür boyu nafaka ödersin.
  • Çok para değil ya sat gitsin abi civic mi eş mi değerli daha düşük bir şey alırsın toparlarsın yine.

Burada herkes maddiyat işin içine girince bırak gitsin diyor siz de haklısınız biri maddiyat ister diğeri de güzellik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB9C04491 -- 4 Nisan 2023; 16:20:5 >
  • gönül bağı kuvvetli kurulmamış, dikkat etmeniz gerekiyor.

hanımefendi kesinlikle olmaz demiş, ona karşılık siz araç satmayı düşünüyorsunuz.

aynı şeyi siz yapın bakalım nasıl tepki verecek?

kesinlikle alamam ben bunları, sadece düğün yapacağım eşyaları da zamanla alırız deyin ne diyecek çok merak ediyorum.

• yaşanacakları bir bir anlatıyorum. arabayı sattın kredi çektin bi ton borca girdin ve evlendin. aldığım tüm maaşın borçlarına gidecek. ama karın senden hala bişeyler beklemeye devam edecek gezmek tozmak tatil hediye vs. bunları yapamayacağın için evde kavgalar olacak. üstüne sende borçlarından ötürü mutsuz ve gergin olacaksın. bu asık suratla yine kavga edeceksiniz. sonra boşancaksın ve hem borç ödemeye devam edip hem nafaka ödeyeceksin.

güzel kardeşim iki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler. kızın ailesi belliki maddiyata düşkün. o kadar altın takmakla saadet olmaz. önemli olan sizin birbinizi ne kadar sevdiğiniz ve hanggi şartlar altında bile olsanız birbinize olan sevgi ve saygıyı kaybetmeyip engelleri beraber aşmanızdır.

illaki kız tarafına altın takılacaktır adetler yerini bulacaktır ama bu arkadaşlar işi abartmış. yine sen 160 gr olmasa bile altınını alır takarsın. yine gider evinin eşyalarını alırsın düğününü yapar evine yerleşirsin. ama bu demek değildir ki ben kız tarafıyım her şeyi sen yap ben bi tek kızımı sana vereyim davetli gibi hiç bir işe elimi atmadan evleneyim. kendinizi ezdirmeyin ben açıkcası bu insanla evlenip hayatını mahvetmeni istemem güzel kardeşim bu hayat senin en güzelini yaşamaya layıksın unutma hayat müşterektir ama sende kimsenin kölesi değilsin

• bende 1 yıllık evliyim ailemden hiç destek görmedim. kredi çektim patronumdan borç aldım o şekilde eşyalarımı aldım ama eşim sağolsun hiç üstelemedi söyle olsun böyle olsun diye. sonuçta biz birimizi seviyoruz beraber alırız tüm eksik neyimiz varsa dedi. ben senle mutluyum eşyalarla değil dedi. allah gönlüne göre versin bende ne isterse yapmaya çalışıyorum. ama mutlu muyuz evet.

• @vanbommel Daha baştan ofsayt

Nişan elbisesi,Gelinlik, Düğün salonu: Erkek tarafı

Nişan Takım elbisesi,Damatlık, Nişan Salonu: Kız Tarafı.

Eşyalar Ortaklaşa paylaşılır. Genelde yatak odasını Kız tarafı, Oturma odasını Erkek tarafı

Geri kalan altın saçmalığa girmiyorum.

• İyi oldu bu konuyu gördüğüm ben de istiycem bunlardan düğün istemiyorum gerek yok dedim diye arkamdan o nasıl kız demişler
  • Arabayı satma

Kızla iletişimi kes
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.