< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Evleneceklere Özel Fırsatlar Buraya (279. sayfa)
-
-
Dünyayı gezip gelip sokakta yaşayacağız herhalde. Senede çok çok 20 30 gün iznimiz var. Tüm paramızı da bu 20 30 güne gömelim dünyayı gezelim. Hele ki bu kurlarla. Bütün sırrı çözmüşsün maşallah.
Bunlar ev eşyası. Hadi düğüne çok para harcamayın diyenleri anlarım da ev eşyası almayın, dünyayı gezin demek...
Ben de bekarım, ailemden ayrı eve çıkacağım için ben de ev eşyası alıyorum. Ev eşyası almak ihtiyaç. Ailemle yaşayacağım ben ömür boyu diyorsan bilemiyorum tabii.
Dünyayı gezme demiyorum ama ben şu anki kurlarla ülke dışına çıkmam. Alnımda enayi yazmıyor. Ülke biraz düzelirse ve kurlar düşerse o zaman yeniden yurt dışına tatile gitmeye başlarım. Ki ev eşyası almak ile dünyayı gezmenin birbiriyle hiç alakası yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam alttaki koltuk takımı anka modeli mi ? Ürün geldi mi nasıl?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ürün tesla diye geçiyor. Üründen çok memnunum kullanılan malzemeler gerçekten kaliteli ve rahat
Gezmek isteyenleri de enayi yerine koymak da ne bileyim?
İsteyen istedikten sonra otostopla da gezer. Zihniyet ve ufuk meselesi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben zamanında otostopla da otobüsle de trenle de gezdim. Ufuk ile alakası yok. Yine gezmek isterim. Gezmeyi de severim. Şu anki ekonomide, sıradan bir vatandaş için yurt dışını gezmek mantıksız diyorum. Gezmek isteyen veya çok parası olan yine gezsin tabii.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabiki şu anki ekonomik şartlarda çok zor.Ancak burda olay gezmek değil.Evlilik,bizim kültürümüzde,kız tarafının baskın istekleri dolayısıyla ekonomik açıdan çok zor.Evlenince de bitmiyor .Saçma sapan kaprislerle hayatın rezil oluyor.Gereksiz.Biz de aileler evleniyor ki bu çok zor bir durum.İlber hocam da demişti,mobilyacı gezeceğinize dünyayı gezin diye,tercih sizin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evlenirken fotoğrafçısıydı, dış çekimiydi bir sürü şey masraf olarak bir anda karşınıza çıkıyor. Ben Eşim istedi diye ankaranın en ünlü fotoğrafçılarından birisi ile dış çekim için anlaştım. Adam bize söz verdiği tarihte fotoğrafları teslim etmedi. Noter ihtarnamesi ile fotoğrafları usb belleğe alabildik dış çekimden tam 2 ay sonra. Fotoğrafların içine konulduğu Kap da yapacaktı, o zaten hiç başlanmamıştı.
Demem o ki evlenmek demek, firmaların ucundan tutturabildiği anda para istemesi demek. Gelin için bride , süsleme, gelin arabası kiralama , makyöz…. Düğün organizasyonu yapan bir arkadaşım; bu sektör öyle karlıdır ki, ucundan herkes bir şey yakalamak ister. O yüzden harcamaları ihtiyaca yönelik yapmanızda fayda var. Demişti.
Şimdi bebek bekliyoruz ve yukarıda yazdığım benzeri olaylar bu sektörde de var. evlenme arifesi kadar sapkınca olmasa da burada da dikkate değer absürd kalemler var tabi.
Örneğin, dikkatimi çeken bazı olağanüstü masraf kalemleri şunlar;
Çocuğun cinsiyetini öğrenme partisi ( doktorla yaparsan ekstra ücreti var. ,doktorun yerinde yaparsan ayrı ücreti var vs.)
Doğum fotoğrafçısı ( hastane ayarlıyormuş)
Anne ve bebek odası süsleme ( hastane ve ev ayrı ayrı)
Ev hoşgeldin bebek partisi
40 gün fotoğrafçısı ( anne ve baba ile çekiliyormuşsun)
Hastane çıkışı seti ( bebek eşyaları yoğunlukta bir set ama adı farklı olduğu için dünyanın parası isteniyor)
Bebek doğdu, firmalar boş durur mu? Para koparmak için bakın neler uydurmuşlar:
Bebek arabası, oto koltuğu, kıyafet vs zaten zorunlu ihtiyaç. Ancak bebek odası adı altında da firmaların kazıklama girişimlerine bazı örnekler: montesöri odası, bebeği rahat uyutan renge sahip oda, doğal ahşap rengi kullanılarak yapılan oda… Fiyatlar ise ortalama 15-20 bin. Bunların içinde bir beşik ( bazısı çocuk büyüdükçe şekil değiştirebiliyor ) , bir dolap, bir de komodin var. Zaten başka neye ihtiyaç olunur ki?
Söyleyin bana arkadaşlar, hangimiz montesöri ile büyüdük? Veya doğal ahşaptan yapılma ve içinde hiçbir kimyasal boya içermeyen mobilya kullandık? Benim sallanan tahta beşiğim varmış, onda uyurmuşum. Çok ağlarsam da annem ile babam çarşafı gerer, beni ortasına koyar, sallaya sallaya uyuturlarmış. Tamam , günümüzde bilim ilerledi, bebeğin kişiliğini kazanması için kendi başına bazı yetileri yapması için tasarlanan mobilyalar faydalı olabilir. Hatta bunların bir felsefesi de olabilir, o anlamda fiyat baremleri de yüksek olabilir. Ancak daha dünyaya yeni gözlerini açmış bir bebeğin montesöri ile ne işi olur? Zaten sana muhtaç, her ihtiyacını sen karşılayacaksın. Çocuk büyüdükçe ve kendi zevklerine sahip oldukça, onun istekleri ve senin bütçen doğrultusunda hareket edersin.
Neyse çok uzattım. Bebek beşiği ve eşyaları için İkeaya baktım, fiyatlar yarı yarıya uygun. Üstelik ihtiyacın kadarı ile başlıyorsun, yanına ekleterek seti tamamlıyorsun. Örneğin komodini 8li çekmeceli alıyorsun, ileride ihtiyacın artarsa, yanına 4lü çekmeceli ekliyorsun. Aynı şey beşik için de geçerli. Beşik bebek büyüdükçe değişik şekillderde kullanılabiliyor. Oldukça pratik.
İlla istikbal,kelebek vs yerlere ihtiyacınız yok. İkeadan da temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, sonrasında eşyalara ek yaparak evinizi kurabilirsiniz.
Serzenişim ve mesajımı Uzattığım için kendi adıma forumdan ve başlıktan özür dilerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizin özür dileminizi gerektirecek bir durum yok hocam, maalesef değişen dünya, bu sistem hepimizi bu duruma itiyor o mesajı yazalı 3 ay olmuş düğüne 2 ay var olmadık yerden olmadık masraf kalemleri çıkıyor. Her şeyin kutlaması etkinliği var hiç bitmiyor.
-
Aynı şeyleri yaşadım. "Gerekli" şeyler ve ekstra olarak da "olabilir" dediğimiz şeylerin dışına çıkmadık. Fotoğrafçıyla bizde sorun yaşadık, araya tanıdık soktuk. İnanılmaz kötü bir dizayn yapmıştı ve o da bizim semtimizin en ünlü fotoğrafçısıydı. En son söylediğim kelime, ben bunu salona koyarım gelen giden seni ayıplar dedim. Cidden kötüydü çünkü. Yeniden bastırdı ve toplam süreç 1 sene sürdü. Tam tamına 1 sene..
Bebek sonrası da aynı şeyleri yaşadık. Teşhir ürününü neredeyse pahalı markaların 3'te 1 gibi bir fiyata aldım geçtim. İnsanın eşi de anlayışlı olacak yoksa tüm bu aktivitelere girmek zor..
-
Valla güldürdün hocam 😀
Konuyu takip ettim beyaz eşyada hep bosch alınmış. Herkes memnun mu? Bende almayı düşünüyorum
Eşyalar ne zaman gelicek hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar ing'nin 30bin lira sıfır faizli 36 ay vadeli alışveriş kredisi var bilginiz var değil mi? Ben tv buzdolabı çamaşır makinesi alırken faydalandım. Sadece aylık ing banka kartıyla 1250 lira harcama yapmanızı istiyor
Arkadaşlar mobilya ve beyaz eşya için KDV indirimi olacağı söyleniyor. Böyle bir duyum alan var mı ?
İnşallah böyle bir şey vardır.
bu kadar paraya ihtiyaç olan bir dönemde sanmıyorum..
-
hocam link atar mısın bulamadım öyle bisi
-
Hocam anlaşmalı mağazalarda yapılıyor. Link ile başvurulacak bir şey değil
-
36 aylık bir ödeme planı şartı mı var ?
Alacağımız eşyanın minimum 36*1250 şeklinde tutması demek 45000 liralık ödeme.
Benim gardrop , bulaşık makinesi , baza başlık, halı , perde eksiğim var ama bunları nasıl 36 aylık ödeme haline getiririm bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X