Şimdi Ara

Evli ve eşi de çalışanlar bütçelerini nasıl birleştiriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eğer kart borcumu kapatmazsak, kalanın yarısı da karta gidecek.

Düğün takıları, onun maaşı ve benim maaşımın kalanı…

Bunları hak geçmeden ve şeffaf olarak nasıl birleştireceğiz?

Mesela ablam eşine veriyor maaşını (kendine harçlık alarak).

O da çok doğru değil, ben getir hanım maaşı bana ver demek istemem.

Ortak hesap mı açılır, nasıl olur, çoğunluk nasıl yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 26 Aralık 2022; 0:20:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim abimin karısı muhasebeci abim parayı ona verir o ödemeleri falan yapar kalanıyla mutfak masrafları çocuğa harçlık ev giderlerini çıkarır kalan paraylada ikisininde zevkleri aynı olduğu için harcamaları ona göre yaparlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir akraba var evin tüm giderlerinin yarısını o yarısını eşi ödüyormuş. Maaştan kalan da ikisinin de kendine ait ne yapmak isterlerse  Üniversite ev arkadaşı gibi anladığım kadarıyla  Annem anlatırken duymuştum.

• evin morgici
    arabalarin taksidini
    market masraflarini
    elektrik su gaz
    cocugun okulu

hersey bende esim para biriktiriyor kendine harcayacagini harciyor birikimle ortak yatirim yapioruz ev alirken pesinat olarak kullaniyoruz falan filan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lan ortak yaşanan bir evde öyle şey mi olur.

Ortak birleştirin alın. Kadının maaşını bana ver demezsen kadın kendine harcar.

• Çok yakın tanıdığım evin bütün harcamalarını 8 yıl kendisi yapardı maaşı kalmazdı. Dört beş yıl sonra ortak hesapları olsun istedi (kızın geliri yüksekti) kız kabul etmedi. Onca yıllık geçmişi tek celsede çocuksuz bitti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizde hanım maaşı alır almaz bana veriyor, ikimizinkini günlük faize koyuyorum. Kart ödeme günü geldiğinde ne kadar isterse gönderiyorum. Maaşımızın miktarı önemli değil, direkt eve giren maaşa toplam olarak bakıyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Para erkekte olur.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

36. 500 TL kemiksiz giriyor yani evinize

• Ortak hesap olmalı diye düşünüyorum. ( ev giderleri , kart borçları vs için ) bunlar ortak olarak ödenmeli geriye kalan paranın 3/1’i iki taraf içinde ayrı ortak bir hesapta kara gün parası olarak durmalı bence. Kalan para da iki taraf için harçlık olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrı ayrı olursa para yönetiminiz iyi olamayacaktır. Eve ne giriyor, ne çıkıyor takip etmesi zorlaşır. Bu da birikim planlarınızı vs. olumsuz etkiler. Aynı ev içinde faturaları bölüşmek vs. de biraz abes kaçar. Gereksiz bir resmiyet oluşturur. Sanki ev arkadaşınızmış gibi. Bana kalırsa tüm para ortak hesapta toplanmalı. Kim daha iyi parayı yönetiyorsa hesabın yönetimi onda olmalı. Tüm harcamaların hesabını vs. o yapmalı. Ne giriyor, ne çıkıyor kontrol etmeli. Kadının da hesaba erişimi olması lazım. Çalışan bir kadının paraya ihtiyacı olduğunda eşinden harçlık ister gibi para istemesi saçma olur. Arkadaşları içinde falan rencide olmamalı diye düşünüyorum ama kadınların harcamaları kesinlikle kontrol edilmeli. Yani aya vurunca abes bir harcama miktarı çıkıyorsa kenara çekip güzel bir dille uyarmalı. Çünkü çoğu para harcamayı bilmiyor. İndirim yazısını görünce gerçekten indirim var mı falan diye analiz etmeden çullanıyorlar. Tabi böyle erkekler de az da olsa var. O zaman da para yönetimi kadında olmalı. Ama parayı biri yönetmeli kesinlikle. Öyle ortaklaşa falan zor o işler.

Çevremde genelde kadınların kartları erkeklerde. Kadın para istediğinde kocası veriyor. Aylık bir miktar belirleyenler de var. Atıyorum aylık kişisel harcaması ortalama 1500 TL ise maaş yattığında o parayı kadına veriyor. Gerisini alıyor. Para yönetimi kadında olan tek tük örnekler de var. Ama hesabı ayrı ayrı tutanlar pek yok. Ki ayrı tutanlar genelde para yettiremiyor hiçbir şeye, vazgeçiyorlar sonradan.

• Bunların eşinle şeffaf şekilde ve net olarak konuşmalısın burada değil keza konuşamıyorsan bence sıkıntı çok başka yerlerdedir maaş para gider işi halldilir bir şekilde

• standartlarabidesi S kullanıcısına yanıt

Miktarı nereden çıkardınız ki?

• olm evlenmişsiniz hala hak geçmesin cart curt diyorsunuz. bu kafayla evlenmeseydiniz keşke.

çok meraklısına da yazayım. iki kişinin de kredi kartı olur. köylü gibi nakit harçlık mı kaldıanasını satim. hatta biri master diğeri ek kart olur ki yönetim kolay olsun. maaşlar tek hesapta toplanıp oradan fatura bok püsür ödenir geri kalanı ile de yatırım yapılır. eşim trader olsa yollarım parayı hesabına hiç gocunmam ama türkiyede yatırım işini erkek üstleniyor.

bekarlara da tavsiye vereyim. para benim param hesabıma dokundurtmam diyen kadınla asla asla evlenmeyin . evlendiyseniz de vurun tekmeyi . dünyaya bir defa geliyorsunuz o kahır çekilmez.

• Çok karışık mesele bu. Ne kavgalar gördüm bunun üzerinden.  Kadının çalışması ülkemizde çok daha yeni olduğu için net kültür oluşmadı. Gördüğüm modelleri söyleyeyim.

Model A: Ortak hesap olur. Çiftler hem masrafları hem de belirli birikim olacak kadar parayı buraya yollarlar. Geri kalanı kendi kişisel hesaplarında kalır. Genelde bu yüksek maaşlı çiftlerde oluyor. İkisi de çok kazanan doktor mesela. Mahremiyet çok önemli burada. Kimse kimsenin ne kadar parası olduğu net bilmez.

Model B: Üstteki üye gibi ortak hesap yok. Tüm para birleştirilir. Tek maaşmış gibi davranılır. Genelde masrafları anca yeter ya da çok az kalır. Şeffaflık üst düzeydedir.

Model C: Kadın parasını yollamaz. Her masrafı erkeğin karşılaması gerekir. Kadın ölse bir kuruş vermez. Parayı ya kendine ya da anne babasına harcar. Bu modellerde baya kavga çıkıyor doğal olarak. Ancak çiftler arasında uçuk gelir farkı varsa sorun olmayabiliyor. Dolar kazanan yazılım geliştirici arkadaşım, öğretmen ile evli. Beşiktaş'ta dershanede öğretmenlik yapıyor. Memur kadar maaşı bile yok. Arkadaş da ellemiyor zaten üç kuruş diye. Fakat iki taraf da memur olup kadının böyle davrandığı durumlar var ki tam kanserlik. Erkek enayi durumunda kalıyor. Kadın da sürekli erkeklik üzerinden saldırıyor. Madem bakamayacaktın ne diye evlendin ki falan gibinsen laf ediyor.

Model D: Bu da üstteki model gibi ama kadın mağdur oluyor. Maaş kartı direkt erkeğin elinde. Erkek iki maaşı varmış gibi davranıyor. Karısına günlük harçlık veriyor. Kadının ne kadar para kaldı, paraya nereye gitti haberi yok. Trendyol'dan bir şey alacaksa bile kocasından izin alması gerekiyor. Kocası da bakarız gibisinden laf ediyor. Bu da kanserlik.

• Kadın ya da erkek farketmeden kim daha sorumluluk sahibiyse, faturaları kredileri takip edebiliyor, yatırım yapabiliyorsa, tasarrufları yönetebiliyorsa kazanılan para kendine kötü gün parası olarak bir miktar nakit bıraktıktan sonra onun hesabına atılır.

Yüksek limitli bir kredi kartı çıkartılır. Bir de bu karta bağlı aynı limiti kullanan ek kart çıkartılır. Bütün harcamalar kredi kartından yapılır. Parayı yöneten kişi bu kartı ve diğer bütün ödemeleri takip eder.

Böylelikle hem toplam bütçeye oranlı bir harcama yapılır hem emek sarf edip para kazanan iki tarafta harcama özgürlüğüne sahip olur hem de ekonomik başarı sağlanmış olur   

• Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim 🙏🏻

• karımı çalıştırmayacağım.

• bazı kadınlar evin harcamasına vs giderlere ortak olmak istemez .kocanın görevi olduğunu iddia eder. vakti geldiğinde başka Alfa ya da beta bulur hayatına onlar ile devam eder. bu canlı faydasal sever . faydayı kestiğin anda yeni betalar arayacaktır. beta hesap öder. (dr.pill )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 24 Ocak 2023; 23:17:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.