Şimdi Ara

Evlilik için ne kadar para biriktirmek lazım ortalama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
2
Favori
31.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20.000 TL birikmiş para + 2.750 TL sabit maaş ile evlenilir mi?
    Ev hazır (15.000 TL civarı tadilat gerekiyor)
    Düğün boğazda olması isteniyor.
    Evlilik Ağustos'ta..

Evet tecrübeler konuşsun.

Lütfen Istanbul'u baz alarak yorumlayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rørø -- 4 Ocak 2010; 0:36:34 >

• up!!!
  • valla ablamın düğününde 10 milyara yakın para harcandığını bilirim tabi bu düğünden düğüne göre değişir örneğin almanyada avusturyada yaşayan görmemiş gurbetçilerimiz gibi evleneceksen 200 milyara kadar çıkarsın ehhh salona limuzinlen girecen 1 dolarları dolarlar başından atıldı desinler diye gelinin damadın başından atacan. az şeymi.
  • 20milyar diye tahmınlerım var,haaa 20 mılyar yoksa evlenılmez mı evlenılır tabıkı ama o eksk bu bu dusunulmemıs olur kafada saç kalmaz,sac kalsada stresten kepek yapar
  • sağlıklı mutlu huzurlu ekonomik kaygılardan huzursuzluklardan uzak

kendinin eşinin ve ilerde doğacak cocuğunun veya cocuklarının ekiksiz güvenli ve sağlıklı bir şekilde yetişmesi için güzel bir yaşam için..

en az 500.000 tl olmalı cepte
  • mütevazi bişekilde beyaz eşya,mobilya,altın, düğün (bld.salonunda) 30.000 tl gider
  • arkadaşlar ortalama mobilya fiyatları (kaliteli olsun 2 sene sonra değiştirmiyeyim diyorsanız) evin tamamı için 15 ile 20 milyar arasında değişir. buna ev-kira parametresinde de bi 5 milyar koyabiliriz malum faturalar vs ilk açılma ücretleri. hemen ardından takılar için ne olur ne biter bi tahmin yürütemiyorum ama bi 20 de düğün giderleri demek lazım. salon, ulaşım, altın, kuaför.. 5 bin de beyaz eşyaya ve ev aksesuarına koymak lazım.

geriye önemli bir detay kalıyor mu bilmiyorum ama kafam rahat olsun, evimde huzur içinde oturayım demek için 50 bin gerekli, artısı karizma olur eksisi çok ezik durmaz. 30 bin ile de evlenilir, 5 bin ile de. ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Para harcamak çok iyi bir duygu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eşyalar/dügün takılar vs hersey çin 50-60 bin ücret gidiyor arkadaşimdan biliyorum eşya dügün takılar
  • 30.000 altı kurtarmaz bana güven kardeşim.
  • En az 30.000.
  • Senin ve karşı tarafın insiyatifine kalmış. 10.000 de olabilir 100.000 de. Düğün mütevazide olabilir şatafatlıda.
    Öncelikle istekleri gözden geçir listeni yap ona görede bütçe belli olur az çok.
  • sessiz sakin evlenin.. duğunsuz takısız tukusuz
  • bu dönemde evlenmeyi düşünenlere hayret ediyorum..ya gözleri kör ya da kafaları güzel
  • valla abim evlendi 2 sene önce sadece düğün takılar ev aşağası 30 milyar felandı şimdi de olsun 50 hadi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

sağlıklı mutlu huzurlu ekonomik kaygılardan huzursuzluklardan uzak

kendinin eşinin ve ilerde doğacak cocuğunun veya cocuklarının ekiksiz güvenli ve sağlıklı bir şekilde yetişmesi için güzel bir yaşam için..

en az 500.000 tl olmalı cepte

Aynen bencede o şekilde en azından ileride büyük sorunlar yaşamamak için tebi bu para yaşanılacak hayat standartına veya yaşanacak şehre göre değişir
  • 120.000 tl ev 20.000 2 yerde düğün evin içi falan da 10.000 falan harcadık.
  • 500.000 TL lazım olan şehir var.

50.000 TL yetecek şehir var.
  • 15000 varsa yeter ama maasın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: costance

bu dönemde evlenmeyi düşünenlere hayret ediyorum..ya gözleri kör ya da kafaları güzel

• 20 miilyar civarı, eğer kız tarafı ile ortak yapılacaksa 10 sen verirsin 10 da onlar verir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.