Şimdi Ara

Evlilik süreci

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya beyler aklımı kurcalayan bir olaydır. Birisine aşık olduk tanıştık anlaştık sıra geldi Aile bireylerini tanıştırmaya hadi onlar da tanıştı asıl bahsetmek istediğim mesele Kız tarafının yapabileceği olası baskılar işte şu kadar altın istiyoruz vs. yada aradan eniştesi çıkıp benim de şu kumar borcunu kapatırsınız falan filan  Çok korktuğum meselelerdir bunlar hep düşünürüm acaba olsa ne yaparım diye... :D

• Şu devirde evlilik çok cesurca bir adım. 10 tane tam altın da ben isterim.  

• Mobidik kullanıcısına yanıt

Sen de mi Brütüs ? 

• lokkatto kullanıcısına yanıt

Şimdiden alıştırıyorum. :)

Evlilikte düğün vs istemeyen gelinler, sonradan da değer görmüyormuş diye bir yerde yeni okumuştum. Ne kadar çok masraf yaptırır ve zorluk çıkarırsa, o kadar değerli oluyormuş erkeğin ve erkek tarafının gözünde.

Yok daha neler Hocam böyle düşünce yapısına sahip birisiyle aynı hayatı paylaşmak Dünya da cehennemi yaşamak...

• Bu kültürde toplum ve insan psikolojisi genelde böyle çalışıyor.

• Ben Evilik hazırlığındayım ilk etapda şu kadar altın isteriz denildi alamayacağımı evliliği taksitle ile yapmak istemediğimi beyan ettim. Sonra Dedim ki 5 adet bilezik alıp takarım ama kızını borçla evlenecek göz yumuyorsanız gidip bilezik alırım kredi çekip deyince vaz geçtiler ne kadar isterseniz takın dediler.

Yani aslında ilk etapda işler zorla yürür ama seninde ağızın laf yapıyorsa orta yolu bulursun yapmıyorsa alır geçersin sesinde çıkmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    evlilik sozlesmesi (ciddi konu)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • orta çağ kafasındaki kızlardan uzak durun paranızla rezil olmayın, bana böyle şeylerle gelme olasılığını gördüğüm an kıza yol veririm ki param da var...

• Ya hocam şimdi o aşamaları yaşamadan elbet bilemeyiz ama durumum olsa bile işte şu kadar altın takacaksınız vs. yok abi kimse kusura bakmasın mal satın almıyoruz kızınızı istiyoruz der tek kelime daha etmem baktım devam ediyorlar anamı da babamı da alır çeker giderim  

• Aslında ben evlilik işinin sevgi saygı çerçevesi içinde, iki kişinin ruhsal yakınlığını da içeren bir müessese olmasını savunuyorum. Fakat karşılıklı böyle çiftler kolayca birbirine denk düşmüyor. Hatta bu dediğimi çoğu kimse onaylayacaktır fakat kendisi uygun kriterlere sahip mi ve iyi bir eşi hak ediyor mu diye düşünmeden onaylayacaktır.

• "Çok korktuğum meselelerdir bunlar hep düşünürüm acaba olsa ne yaparım diye."

böyle düşünüyor olmanın nedeni: bir kızla görüşmeye başladığında diğer kızları araştırmayı bırakıp sadece o kıza odaklanıyor olman, ve evlilik görüşmesi sürecine girince de "tamam artık ciddiyiz artık ben bu kızın taleplerini ciddiye almalıyım çünkü ben bu kız ile evlenme aşamasındayım" diye düşünüyor olman.

işin gerçeği ise, sırf bir kız ile birkaç ay çıkıp evlilik görüşmesi aşamasına geldin diye "ciddi bir aşamaya gelmiş" olmuyorsun, istersen anında bırakabilirsin, kimsenin de sana bir laf söyleme "kızımızı niye oyaladın" gibi çıkışlar yapma hakkı olmamalı.

ama bizim ülkede gençlerin çoğu senin kaygılarını taşıyor çünkü kültür erkeği bu aşamada baskılamak üzerine kurulu.

kız tarafı zaten erkeğe bu: "geri dönüşü olmayan noktaya geldin, artık bizi ciddiye almak zorundasın" yalanını kaktırıyor ama büyükler erkeği baskı altına almaya o kadar alışmışlar ki birçok ailede erkeğin kendi annesi bile erkeği baskı altına alıyor.

özetle, aranızda seks olmayan bir kız ile ister 3 aydır çıkıyor olun ister 3 senedir çıkıyor olun, evlilik görüşmesi aşamasında talepleri ciddiyetsiz bulursanız anında ve kimseye hesap vermeden ayrılma hakkına sahipsiniz, bu yaptığınız kötü bir davranış olmaz çünkü kızla aranızda bir "ilişki" yok. rahat olun yani. bu kültürün size kurduğu baskıyı bi nebze silkinip atın üzerinizden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

bu ya da buna benzer yalanlar çok duyarsınız. burada amaç kızların zaten eğilimli oldukları "talepkar" davranış modelini rasyonalize etmektir.

kız tarafı burda: "biz aslında mecburen bu talepleri yapmaktayız, sistem bizi böyle yapmaya mecbur bıraktı, yoksa kızı verip karşılığında maddi çıkar elde etme niyetinde değiliz" imasında bulunuyor.

bu amaçla yapılan aldatmaca laflarının en meşhurlarından biri de "adet böyle biz napalım" lafıdır.

kız tarafı bu tarz lafları söyler. erkek tarafının görevi, elinden geldiğince bunlara cevap verip kendi çıkarını korumaya çalışmaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk kızıyla evlenilmez. En başta sizi tatlı dilleriyle kandırıyorlar. Sonra ailelerine yem ediyorlar. Biz çok gördük, altın bizim için önemsiz canımları. Evlilik yoluna girince her moku erkek tarafına yıkıyorlar. Yapmazsan da kavga ediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.