Şimdi Ara

Evolve [PS4 ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
268
Cevap
3
Favori
8.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hatırlarsanız dün game informer yeni nesle bomba gibi bir oyun duyurulacağını söylemişti. O oyun netleşti! Evolve isimli oyun Turtle Rock Studios tarafından geliştiriliyor. 2014'ün sonuna doğru çıkması planlanıyor. Geçen sene oyunun telif hakları 2K tarafından 10.8 Milyon dolar karşılığında THQ'dan alınmış. Oyun CryEngine motoru ile geliştiriliyor. Oyun Multiplayer odaklı olacak. 4 oyuncu karşı takımdaki yaratıklara karşı mücadele edecek. Ayrıca her karakterin özel bir yeteneği bulunacak. Kısacası oyun takım oyunu olacak. Daha önce tatmadığımız bir Multiplayer sunmayı hedefliyorlarmış.

Kaynak;http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2014/01/07/february-2014-evolve-768796.aspx

Platformlar: Playstation 4 - Xbox One - PC

Çıkış Tarihi: 10 Şubat 2015

Tür: FPS/TPS

Oyunu hem FPS, hem de TPS olacağı açıklandı. İnsanları yönlendiren ekip FPS olarak, canavarları yönlendiren ekip TPS olarak oynayacak. Oyunun en çok Multiplayer moduna değiniyorlar. Single ile ilgili pek bir bilgi yok şuanda. Ayrıca canavarlar bir şeyleri yiyerek büyüyebilecek. Her canavarın ve her insanın farklı yetenekleri bulunacak. Oyunu singleplayer modunda canavar olarak oynayabileceğiz.

Evolve - Happy Hunting Trailer

Oynanış ve Röportaj videosu;

Arkadaşlar merhaba. Kotaku'da oyunu oynama şansına erişen bir kişi deneyimlerini paylaşmış. Bende elimden geldiğince Türkçe'ye çevirmeye çalıştım. Hatam varsa affola. Ayrıca site linkini de veriyorum eğer oradan okumak isterseniz okuyun. Çok güzel ve eğlenceli geliyor oyun. İyi okumalar

Site Linki

Çoğu multiplayer oyunda, benzer askerleri yönlendirdiğimiz bir karşılaşma olur. Peki ya bir grup askerin DEV bir yaratığa karşı mücadele vermesine ne dersiniz? Ateş püsküren bir yaratık? Güzel olurdu.

Ayrıca bir diğer gerçek: Yakın zamanda oynadığım ve beni etkileyen Turtle Rock Studios'un geliştirdiği Evolve. Bir kaç hafta önce Evolve'un yayımcısı olan 2K'in düzenlediği bir basın toplantısında yer aldım. Orada, basından bir grup kişi ile birlikte bilgisayarlar karşısında, tüm günü bu oyunu beraber ( ayrıca rakip olarak) oynayarak geçirdik.

Beş oyuncunun oyunda ki konumu bu şekildeydi;
     Evolve [PS4 ANA KONU]

Evolve, iş birliği şeklinde multiplayer bos savaşının ve bir kişinin bosu kontrol etmesinin en güzel tanımı. Dört oyuncu, sanıyorum ki iyi ücret alan paralı askerler, paraşütle sorunlu bölgelere atlayıp bela çıkaran büyük yaratıklara karşı avcı olarak birlikte görev alıyorlar. Beşinci oyuncu ise oyun boyunca önüne çıkan her şeyi un ufak edebilecek devasa, aşırı derecede güçlü bir yaratığı kontrol ediyor.

Avcılar, canavarı öldürünce kazanıyor ve canavar ise avcıları öldürerek “gelişip”, bazı özel görevleri tamamlayarak kazanıyor. (Bizim oynadığımız seviyeye göre, bir jeneratör yok edip bazı çaresiz bilim adamlarını yemek gerekiyordu.)

Bazı kilit noktaları ve gerçekleri paylaşacağım fakat videoda ki bazı bölümleri kesmem gerekti.

1) Tüm karakter sınıfları farklı şekilde oynuyor ve tabi ki dört karakter farklı seçilmek zorunda: Medic, Assault, Support ve Trapper. (Dört medic ile oyuna giremezsiniz.) Karakterlerinizin gerekli yeteneklerini kullanmazsanız yaratığı yenme gibi bir durumunuz bulunmuyor: Medic, yaralanan parti üyelerine sağlık aşımalı, Support Assault’u yönlendiren oyuncuya saldırdığı sürece kalkan tedarik etmeli, Trapper ise canavarın hareketlerini, takımın geri kalanı canavara saldırabilsin diye akıllı bir şekilde kısıtlamalıdır. Takım oyunu çok önemli ve iletişim kilit nokta. Bu iki önemli unsur olmadıkça, canavar sizin iletişim veya takım oyunu unsurunuzu önemsemeden yok edecektir.
    Video’da, oyunun PC versiyonu olduğundan kısmen emin olduğumu belirttim, fakat şimdi oyunun PC versiyonundan alındığından tamamen eminim.(2K doğruladı.)
    2) Ayrıca Evolve’un bölünmüş ekran ile oynanmayacağı da doğrulandı. Her bir konsolda ve PCde tek bir kişi oynayabilecek.
    3) Oyun yeni nesil konsollara ve PC’ye çıkacak. Ashton’ın belirttiklerine göre, bir önceki nesil konsollara çıkarabilmek için oynanışı ve oyundaki dengeyi etkileyecek bazı fedakarlıkların yapılması gerekiyormuş. Bölümde ki vahşi doğayı veya kuşları öylece çekip oyundan alamazsınız. Çünkü canavarın evrimleşmesi için vahşi doğada beslenmesi ve kuşların avcılara canavarın nerede saklandığını belirtmesi gerekmekte.
    4) Oyunu çevrimdışı da oynayabilirsiniz. Oyundaki karakterlerle ve canavarla alıştırma yapabilirsiniz. (Burada anlatılmak istenen yanılmıyorsam oyunda single-player olmayacak. Yani bir hikayemiz yok.)
    5) Oyunun yeni nesil konsollardaki performansını sordum fakat Ashton bu konuyu konuşmak için henüz erken dedi. Oynadığımız PC versiyonunda oyun, 60 FPS ve 1080p olarak çalışıyordu.
     Evolve [PS4 ANA KONU]

6) Oynadığım tüm karakterler arasında en çok Support sınıfını sevdim. Çok yönlü bir sınıf, çevredeki oyunculara sağlık tedarik edebiliyor, pelerin giyerek görünmez olabiliyor (ki canavardan kaçmanın en güzel yolu) ve avcılar canavarın etrafında çember oluşturduklarında yıkıcı olabilen çok güçlü bir hava saldırısı yapabiliyor. Medic ve Trapper oldukça eğlenceliler ve Trapper çok üzerinde durulması gereken bir sınıf gibi görünüyor. Assault en az ilginç olan sınıf fakat yine de eğlenceli, sağlam bir Medic sizi iyileştirir ve Support kalkanınızı sağlarsa canavarı un ufak edebilirsiniz.
    7) Tabi ki canavar olarak oynamak en eğlenceli şey. Canavar ile oynadığım sırada bazı riskler aldım, açık arazide evrimleşerek 3. Seviyeye ulaştım. Birinci ve ikinci seviyedeki saklambaç biraz eğlenceli geçse de üçüncü seviyeye ulaştığınızda hızınızı alamıyorsunuz. Tamda bu noktada 2K’deki eleman “Tamamdır, daha fazla kaçmana gerek kalmadı. Bu herifleri alaşağı edebilirsin artık” dedi. Etrafımdaki avcıları teker teker avladım, masanın etrafındaki bir grubun alkışları eşliğinde maçı kazandım. Muhteşemdi! (Multiplayer oyunlarda daha önce kazanmamıştım.)
    8) Bize sunulan demoda, her sınıfın bir ismi bulunuyordu. Support’un ismi Hank, Assault’unki markov, Medic’inki Val ve Trapper’ınki Griffon. Başta tabi ki sadece Medic bayan karakterdi diye düşündüm. Sonra, Chris Ashton her bir sınıf için farklı isimde bir sürü karakterin olduğunu, kadın karakterlerin farklı sınıflarda olabileceğini belirtti. Buda demek oluyor ki oynadığımız demoda bulunan karakterlerden daha fazlasını göreceğiz.
    9) İsimli her bir karakter dört sınıftan biri ile çakışacaktır, fakat nasıl işleyeceğine dair bazı çeşitlilikler var. Her birinin ana silahı/aleti aynı olacak ama her bir karakter farklı silah ve yeteneklere sahip olacak. Oynadığınız sürece, geliştirmeleri ve yeni teçhizatları açabileceksiniz.
     Evolve [PS4 ANA KONU]

10) Bol çeşitli canavar ile çıkış yapmak Evolve için önemli olacak. Oynadığımız maçlarda Left 4 Dead’deki Tank savaşlarında olduğu gibi heyecana kapılmıştık ki zaten Turtle Rock ilk Left 4 Dead yapımcısıydı. Kontrol ettiğimiz canavar Goliath, L4D’teki Tanka çok benziyordu, onda olduğu gibi ağır şeyler fırlatma ve avcıların üstüne atlama yeteneği vardı. Bu güzel ve eğlenceliydi. Ama sanki “daha önce oynadım” hissi veriyordu. Geliştiriciler diğer canavarlar hakkında bilgi vermedi fakat ben güzel bir çeşitlilik bekliyorum. Mesela gizlilik öğesi barındıran canavarlar, uçan canavarlar yada garip şekilli çevik avcılar?
    11) Oynadığımız bölüm büyük ve çeşitliydi. Canavar oyuncu birçok strateji uygulayabiliyordu. Zeki bir canavar oyuncusu, avcıları tuzağa çekebilir, fabrika altındaki dev asansörde pusu kurabilir yada zehirli böceklerin bulunduğu alana sürükleyebilir. Bölümü bilmek iki tarafa da önemli bir avantaj sağlıyor.

PS4 Oyuncu Topluluğu

1) SavasLordu
    2) BlackMaMba2106
    3) EmreKurtulmuss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa -- 12 Şubat 2015; 13:24:19 >

• Cop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçiniz
  • Sevmediğim,oynamadığım bir seri fakat yeni nesilde deneyeceğim.
  • evolce ediğiniz şu 2000'lerin başında çıkan mı acaba :D:D Öyleyse ben varım
  • Multiplayer shooter mi gecelim o zaman.

• Geçiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rocket League [PS4 ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Minecraft [XBOX ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alternatif oyunlar kimseyi öldürmez. Geçmeye gerek yok bekleyip görelim

• Şu uzaylı şeysi güzele benziyor

• Gelen haberlere göre Evolve'daki avcı tarafında Medic, Assault, Support ve Trapper olmak üzere dört ana sınıf bulunuyor. Bu dört ana sınıf içerisinde farklı özelliklere sahip, farklı karakterleri barındıracaklar. 4'e karşı 1 mücadeleleri içerecek olan multiplayer modunun tek kişilik yaratık tarafı da aynı şekilde. Oyuncular, farklı yeteneklere sahip yaratıklar arasından seçim yapabilecekler.

Evolve'da oyun içerisinde farklı dinamikler yer alacak. Örneğin yaratığı oynayan oyuncu, oyundaki farklı görevleri yerine getirip kendini geliştirebilecek ve yeni yeteneklere ulaşabilecek. Avcı tarafında ise farklı görevleri yaptıktan sonra daha hızlı can doldurma, daha yüksek hasar verme gibi özelliklere sahip olabileceksiniz.

Oyunu kazanmak için avcı ekibinin tek çaresi yaratığı öldürmek olsa da, yaratık tarafında farklı objeleri elde ederek de oyunu kazanabileceksiniz. Zira avcı tarafında Left 4 Dead misali, arkadaş yardımıyla yeniden ayağa kalkma özelliği bulunuyor. Buna ek olarak bütün avcı karakterlerinde Jetpack'ler de yer alıyor. Yani oynanış epey bir hareketli olacak.

Kaynak:http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Yeni_Duyuru_Evolvedan_Detaylar-48436.htm

• Aslında evolve ilgi çekici duruyor özellikle benim gibi yaratık/hayvan benzeri şeyleri yönetmeyi seven kişiler için daha bir güzel. Evolve un güzelliği eğer 2014 sonuna yetisirse, adam akıllı oyunlar gelene kadar çok güzel bir alternatif olabilir multi sayesinde. Oynanısi güzel yapmaları lazım ama yoksa bayar. Şöyle insan tarafi için sanki single player korku oyunu oynuyomus gibi hissettirebilirlerse, canavar tarafınada adam akıllı yonetbilme seçeneği sunarlarsa çok sukela olur. Primal carnage hiç sevmemistim, 2-3 hareket var dinozor odun gibi zipliyor, kosusu falanda çok basit. Neyse uzun lafın kısası potansiyeli var nasıl degerlendireceklerine kalmış.

•  Evolve [PS4 ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 8 Ocak 2014; 0:50:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun Single Player kısmı da olacak..
  • Oyunun hem FPS, hem de TPS olacağı açıklandı. İnsanları yönlendiren ekip FPS olarak, canavarları yönlendiren ekip TPS olarak oynayacak. Oyunun en çok Multiplayer moduna değiniyorlar. Single ile ilgili pek bir bilgi yok şuanda. Ayrıca canavarlar bir şeyleri yiyerek büyüyebilecek. Her canavarın ve her insanın farklı yetenekleri bulunacak. Oyunu singleplayer modunda canavar olarak oynayabileceğiz.

Kaynak;http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2014/01/08/what-is-evolve.aspx
  •  Evolve [PS4 ANA KONU]

Turtle Rock Studios:"Goliath adlı canavar yalnız değil ve bu daha sadece başlangıç.."
  •  Evolve [PS4 ANA KONU]
  •  Evolve [PS4 ANA KONU]
     Evolve [PS4 ANA KONU]
     Evolve [PS4 ANA KONU]
     Evolve [PS4 ANA KONU]

• takip
  •  Evolve [PS4 ANA KONU]

Evolve'un Medic sınıfı açıklandı..

Name: Val
    Class: Medic
    Class Ability: Health Burst

Evolve [PS4 ANA KONU]
     Evolve [PS4 ANA KONU]
     Evolve [PS4 ANA KONU]

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.