Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

Hep aynı saçmalıklar:Tek bir ara geçiş fosili bile yok,indirgenemez karmaşıklıktaki canlıların evrimleşmesi mümkün değildir,tek bir proteinin oluşmasını bile açıklayamaz evrim,organizmada mükemmel bir düzen hassas bir ayar vardır,evrim termodinamiğin 2.kanunuyla çelişir,bunların hepsi mükemmel canlılar,canlı fosilleri milyonlarca yıldır değişime uğramadı bla bla bla ......

Sol elli ve sağ elli aminoasitler eşit derecede bulunuyor ise neden canlıların oluşumunda tamamen sol elli aminoasitler var? Bu tesadüfi orantı nasıl bir bilinçte ki sadece sol elli aminoasitler kullanılarak canlı oluşuyor oysa ki tesadüfi oluşumlarda sağ elli aminoasitlerde görülmesi gerekmez miydi?
    Daha ilginç bir şey söyliyeyim sol elli aminoasitler insan öldükten sonra artık yerini sağ elli olanlarına bırakıyor peki bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Yahu neyi öğrenmeye çalışıyor bu soru? Neyi kanıtlamaya çalışıyor? Ee ne oluyormuş öyle oluyorsa. Demek ki bilinmeyen ya da bizim bilmediğimiz bir sebepten dolayı sağ elli aminoasitler "canlılık" denen şeyi sağlayamıyor. Ee? İnsanlardan "Aa çok garipmiş, demek ki tanrı var." tepkisi mi bekliyorsunuz?

Konu hakkında bildiğin bir şey varsa söylersin öğreniriz yoksa

Yaptığın şeyin internet jargonundaki adı "trollemek"tir. Bir troll'e de saygı gösterilecek değil.

Trollka Abiyugu alıntıladığım halde alakasız bir mesaj yazıyorsun ve senden cevap istediğim halde trollemek dediğin olayı gerçekleştiriyorsun.
    Eğer evrim konusu açıpta kendiniz çalıp kendiniz oynayacaksanız forumu kullanmayacaksınız.Pm ile istediğiniz kadar tartışın.Yok buraya konu açıyorsan babanın çiftliği değil konuya yorum yazarım seni ilgilendirmez..
    Mehmet ben bu forumda yazarken sen 12 yaşındaydın. Forum kullanmayı biliyorum, merak etme. İnteret trollünün tanımı yapılalı seneler oluyor. İnsan gibi soru sormakla troll'lemek arasındaki fark da açık ve net.

Yahu soruya cevabın var mı yok mu kaç mesajdır boş konuşuyorsun farkında değilsin.Ha herhangi cevabın yoksa susta cevabı olanlar konuşsun..

Edit:Yaşla ilgili konulara girmiyorum ama galiba ilk üyelik zamanlarında bu konularda çok rahatsız edildin ki sürekli yaş durumunu dile getiriyorsun.Karşımda 23 yaşında konuşan bir vatandaş kendini çok büyük sanıyor :) Kaldı ki foruma 16 yaşında yazmaya başlayarak çok büyük yaşta sanal aleme adım attmışsın..
    Aramızda ki 3 yaş seni her taştığımız konuda bu yola çekiyorsa vay küçüklerin haline :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 18 Kasım 2013; 2:23:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

quote:

quote:

Hocam gerçekten merak etmiştim kozmik ışınlar O2 yi parçalıyorsa,CO2 yi neden parçalamasın diye.Kendi kendime CO2 arasındaki bağın daha kuvvetli olduğunu düşündüm.Nedeni bu mudur yoksa başka nedenden dolayı mıdır?

Ayrıca ilkel atmosferde az miktarda oksijen bulunması,organik bileşikleri yakabilir mi yani Miller deneyini çürütebilir mi? Yoksa kesin olarak emin miyiz oksijen olmadığına?

Sorunuzun cevabını aldınız mı?
    Yazilanlari simdi okudum ve mobilden rahat yazamiyorum. Kankokan arkadas sagolsun aciklama yapmis ama benim seviyemi asmis biraz. Siz ogrendiklerinizi benim seviyeme inerek anlatir misiniz?

Selam ve saygilar.

KanKokan hocam sağolsun kimya okumuş herhalde açıkladı.Şimdi bu tepkimeler atmosferin daha çok üst kısmında etkiliymiş.Aynı ametal atomları arasındaki kovalent bağa apolar kovalent bağ denir.Dolayısıyla bu kozmik ışınlar genelde O2,N2 gibi gazları yani apolar kovalent bağdakileri etkiliyormuş.CO2,H2O gibi gazlar polar kovalent bağ.Şimdi bir de H2O molekülleri arasında hidrojen bağları var,o yüzden bu hidrojen bağı molekülleri sıkıca kavrayıp atmosferin üst kısımlarına gitmesine engel oluyormuş.Bu da parçalanmamasına neden oluyormuş,ayrıca parçalayacak kadar kozmik ışın gelseydi biz de olmazdık diyor.Bazı gazlar da atmosferin üst katmanlarına çıkıp kozmik ışınlarla farklı tepkimeler veriyormuş.İlle parçalanacak diye bir şey yok,izotoplarına da dönüşebilirmiş.İzotop da aynı elementin farklı nötronlara sahip olan atomları.

Bir de ilkel atmosferde oksijenin olması gibi bir şey olamaz dedi,ayrıca canlılar tarafından üretilen oksijen de 1 milyar yıl boyunca demir vb.madenlerle tepkimeye girmiş.Sonrasında atmosferdeki oranı artmaya başlamış.

Sorduğunuz sorunun cevabını alamadınız ama bana yine de açıklama yapıyorsunuz.

Sorunuz şuydu; "Ayrıca ilkel atmosferde az miktarda oksijen bulunması,organik bileşikleri yakabilir mi yani Miller deneyini çürütebilir mi? Yoksa kesin olarak emin miyiz oksijen olmadığına?"

Bu sorunun cevabından kaçındı KanKoKan arkadaş...

Bu açıklamalardan sonra benim size birkaç sorum daha var o halde.

1000 derecenin üzerinde sıcaklıklardan behsediyorsunuz ama bunu neye dayanarak söyleyebiliyorsunuz anlamadım. 4 milyar yıl önce güneşin enerjisi şimdiki gibimiydi mesela, veya dünyanın güneşe mesafesi neydi, dünyanın hızı neydi? Ayrıca 1000 derecenin nekadar üzerinde? Mesela 10000 derece olabilir mi?

Herşey uzaya kaçıyorsa hatta su bile kaçıyorsa demek ki tüm o bahsettiğiniz gazlar (su buharı dahil) sonradan oluşmuş dünyada. Kaynağı astroidler yazılmış ama anlamadım. Uzaydan mı gelmiş "su" dünyamıza?

Açıklanamayan veya uydurulamayan birşey oldumu hemen uzaydan geldi oluyor?

Kozmik ışınlarla neden CO2, CO, H2O, SO2 gibi moleküller parçalanmıyor diye sormuştum, H2O için açıklama yapılmış. Hidrojen bağı çok güçlü olduğu için parçalanmıyormuş... Teoridir ve kabul edilebilir. Peki CO, CO2, SO2 neden parçalanmıyor? Başka bir soru daha bu bahsettiğiniz kozmik ışınların etkisini veya gücünü nasıl ölçebiliyorsunuz? 4 milyar yıl önceki kozmik ışınlar şimdikiyle aynı mı? Yani kozmik ışınlar ile parçalanıyor demek bile başlı başına kılıfına uydurma iken, neden sadece O2 için etkili? Diğer molekülleri parçalayacak gücünün olmadığı kanıtlanmış mı kozmik ışınların?

Tüm bilgileriniz varsayımlara dayalı ama yine de bazı konularda kesin yargılar çıkarıyorsunuz. Tamam, kimya bilgim zayıf ama mantığım iyidir Elhamdülillah. Yanlış bilgilerim varsa düzeltin ama kabul ediniz ki sizin de cevabını bilmediğiniz birton soru var.

Benim derdim abiyogenezi sorgulamak değil. Bir şekilde farklı deneylerle açıklanabilir (?) ama bu Miller deneyini savunmaktan vaz geçin artık. Kaldı ki siz daha 3 milyar yıl önceki atmosferi bile açıklayamıyorken nasıl oluyor da ilk canlı için kesin yargıda bulunuyorsunuz.

Selam ve saygılar.

Ben Güneş'in sıcaklığından,dünyanın hızından bahsettiğimi hatırlamıyorum konumuzla ne alakası var ki bunun? Okyanusların oluşumuyla ilgili çeşitli görüşler var.Bazı görüşlere göre volkanik faaliyetler sonucu ortaya çıkan su buharı,Dünyanın soğumasıyla yoğunlaşmış ve okyanusları oluşturmuştur bununla birlikte astroidlerle Dünyaya su geldiği düşünülüyor çünkü yapılan araştırmalarda su bulunmuş.Ayrıca bu gazları yer çekimi kuvveti tutuyor ama Dünya soğumaya başlayınca soğuma etkisiyle gazların yoğunluğu artıyor ve bununla birlikte gazlar yükselmiyor daha fazla,alçalıyor.

Karbon monoksitin de parçalanabildiğini söyledi hocam.Ayrıca her molekülün parçalanma şeklinde reaksiyon gösterme zorunluluğu olmadığından bahsetti.Yani farklı tepkimeler verir,kimisi parçalanır,kimisi izotoplara dönüşür,ışıma yapar vs.. Hocamın dediğine göre bu kozmik ışınlar daha çok apolar kovalent bağlı molekülleri etkiliyormuş,dolayısıyla bundan O2,N2 gibi gazlar etkileniyor.

Ayrıca Miller deneyi kim nasıl çürütmüş,bilim adamları oksijen olmadığı konusunda emin ama bunu nasıl tespit ettiklerini bilmiyorum gerçekten.Dolayısıyla bence Miller deneyini savunmamam için bir neden yok.Miller deneyi,bir temel.Daha sonra teknolojisi geliştirildi,farklı gazlar eklendi vs. daha farklı organik maddeler elde edildi.Ben zaten her şeyi bildiğimi iddia etmiyorum,ben de insanım bilmediğim şeyler var her şeyi biliyoruz demedik sonuçta.Benim soru işaretlerim olabilir ama uzman bir insan bu soruların cevabını rahatlıkla verebilir.KanKoKan hocam da atlamıştır,gözünden kaçmıştır soru.

KanKoKan, açıklamasında 1000 derece üzerindeki sıcaklıklardan bahsedince ben de onu nasıl hesapladığını sordum. Biz ilk organik maddenin oluşumu sırasındaki atmosfer şartlarını konuşuyoruz sayın AbiyuGu. Konumuzla ne alakası var diye talihsizce sorduğunuz şeyler, atmoferin etkileyen çok önemli faktörler.

Görüyorum ki yazdıklarımı okuyup, anlamaya çalışıp, sorularıma cevaplar vermek yerine ezberinizdeki bazı bilgileri paylaşıp konyu dağıtmayı tercih ediyorsunuz. Ben bu muhabbeti daha fazla uzatıp kafanızı şişirmeyeceğim.

Bilimde kesin bilgi olmadığını ve yer çekiminin bile teori olduğunu savunan sizler nasıl oluyor da evrim teorisini bu kadar ateşli savunabiliyorsunuz anlamak güç. İlk organik molekülün nasıl olabileceği konusunda bisürü hipoteziniz var ama daha ne zaman ve hangi atmosfer şartlarında olduğunun bile açıklaması yok sizde. 60 yıl önce yapılan bir deneyi sırf ders kitabınızda var diye kanun gibi görmeniz de sizin adınıza çok üzücü.

Madem ki insanlar "peri masalı" muhabbeti açtı, benim de evrim teorisi hakkında bir çift sözüm olsun.

Varsayımlar üzerine kurulu öyle bir teori ki; yüzyıllar önce sırf yaratılışı sorgulayan inançsız felsefe adamlarının kendilerine bir mesnet yaratmak için uydurduğu ve yüzyıllardır kendi içinde yüzlerce farklı açıklamalar üreten,,, NASA dahil büyük sermayeli kurumlar tarafından savunulan ve sorgulamak yerine "kanıtlanmak" için çalışılan,,, kendisi ile çelişen yüzlerce hipotez barındıran,,, sıkışınca açıklayamadığı şeylerin uzaydan geldiğini savunan,,, bundan 1 milyon yıl sonra bile hala dünyanın oluşumu, okyanusların oluşumu, ilk canlının oluşumu konusunda kesin bir bilgi ortaya koyamayacağını kabul eden "bilim"e dayanan olağan üstü mantıklı bir kuram.

Daha önce de başka bir konuda yazmıştım ama kimseden yorum gelmedi.

Bu kadar çok varsayım içinde boğulmaktansa sadece bir tek varsayımınız olsun ve o varsayıma diğer inandığınız varsayımlar kadar inanın, bakın göreceksiniz bütün sorularınız nasıl cevap bulacak.

Hatta inanmsanız da olur. Sadece var sayın. Ya varsa??? Ya sizin bu kadar inatla inkar ettiğiniz bir yaratıcı varsa?

Sadece size (insana) bahşedilen bilinç; ya sizin sandığınız gibi ölünce yok olmuyor da başka bir boyuta geçiyorsa?

Var sayacağınız "yaratıcı"; evreni ve zamanı yarattığı için zaman ve madde gibi sınırları olmayan, mevcut bilincimiz ile zaman ve madde boyutlarını aşamayacağımız için "O" nun niteliğini idrak edemeyeceğimiz, ancak öldükten sonra madde ve zaman sınırlarımızdan kurtulacağımız için bilincimiz ile "O" na döneceğimiz yüce bir varlıktır.
    Zaman sınırı olmadığı için 13.7 milyar yıl öncesi ile 10 milyar yıl sonrası, "yaratıcı" huzurunda aynı "an" olur. Onun yaratmak işi; "O" nun huzurunda 1 an iken, bizim algılarımız ile 13.7 milyar yıl sürmüş ve kıyamete kadar da devam edecektir. Öyle güzel bir bilinç yaratmış ve o bilinç için öyle mükemmel bir sınav merkezi (evren) hazırlamış ki... İnsan bilincinin (beyninin) madde ve zaman gibi kavramlar ile sınırlandığı ve sınırlar kaldırıldığında (hipnoz veya rüya) bilincin (beynin) yapamayacağı şey olmadığı bazı bilimsel deneylerle kanıtlanmış.
    Yaratıcı evreni, tek bilinç sahibi olan insanı test etmek için yaratmış. Bilinciyle yaratıcının varlığını bulabilenler ve ona hakkıyla saygı gösterip itaat edenler sınavı geçmiş, "O" nun verdiği aklı kullanmayıp duyguları ile hareket eden ve "O" nun varlığını göremeyen gafiller de sınavdan çakmışlardır.

Bu yazdıklarım din değil, yaratılış teorisidir. İnançlı arkadaşlardan rica ediyorum, inanmayan insanların sorularına ve hatta dalga geçmelerine ayetler veya hadisler ile cevap vermesinler. Felçli olan hastanın bir anda ayağa kalkıp yürümesi beklenemez. Önce ayak parmağını hareket ettirmek gerekir.

Benim tek amacım ateist olan arkadaşların inandıkları değerleri ve bilgileri sorgulamaya başlamalarını sağlamak. Bilgiyi körü körüne savunan alimin, köydeki cahil ahaliyi kandırıp paralarını yiyen yobaz hocadan farkı olmaz.

Bildiklerinize inanmayın arkadaşlar. Bildiklerinizi sorgulayın. Öyle bir bilinç sahibisiniz ki, cevap alamasanız bile sadece sorular sorup maddeye bakarak gerçeği kendi kendinize bulabilirsiniz.

Yaratılış teorisi ile ilgili hakaret ve aşağılama içermeyen yorumlarınızı memnuniyetle tartışabilirim. Hep yaratılışçılar mı evrimi tartışacak? Buyrun siz argümanlarınızı paylaşın. Yanlız İslam ve diğer dinlere girmeyelim. Biliyorsunuz din konuşmak yasak.

En başta söyledim, amacım sizin sorgulamanızı sağlamak. Yaratıcı neden yok sizce?

Selam ve saygılar.

• quote:

Madem ki insanlar "peri masalı" muhabbeti açtı, benim de evrim teorisi hakkında bir çift sözüm olsun.

Varsayımlar üzerine kurulu öyle bir teori ki; yüzyıllar önce sırf yaratılışı sorgulayan inançsız felsefe adamlarının kendilerine bir mesnet yaratmak için uydurduğu ve yüzyıllardır kendi içinde yüzlerce farklı açıklamalar üreten,,, NASA dahil büyük sermayeli kurumlar tarafından savunulan ve sorgulamak yerine "kanıtlanmak" için çalışılan,,, kendisi ile çelişen yüzlerce hipotez barındıran,,, sıkışınca açıklayamadığı şeylerin uzaydan geldiğini savunan,,, bundan 1 milyon yıl sonra bile hala dünyanın oluşumu, okyanusların oluşumu, ilk canlının oluşumu konusunda kesin bir bilgi ortaya koyamayacağını kabul eden "bilim"e dayanan olağan üstü mantıklı bir kuram.

Bu kadar çok varsayım içinde boğulmaktansa sadece bir tek varsayımınız olsun ve o varsayıma diğer inandığınız varsayımlar kadar inanın, bakın göreceksiniz bütün sorularınız nasıl cevap bulacak.

Hatta inanmsanız da olur. Sadece var sayın. Ya varsa??? Ya sizin bu kadar inatla inkar ettiğiniz bir yaratıcı varsa?

Sadece size (insana) bahşedilen bilinç; ya sizin sandığınız gibi ölünce yok olmuyor da başka bir boyuta geçiyorsa?

Var sayacağınız "yaratıcı"; evreni ve zamanı yarattığı için zaman ve madde gibi sınırları olmayan, mevcut bilincimiz ile zaman ve madde boyutlarını aşamayacağımız için "O" nun niteliğini idrak edemeyeceğimiz, ancak öldükten sonra madde ve zaman sınırlarımızdan kurtulacağımız için bilincimiz ile "O" na döneceğimiz yüce bir varlıktır.
    Zaman sınırı olmadığı için 13.7 milyar yıl öncesi ile 10 milyar yıl sonrası, "yaratıcı" huzurunda aynı "an" olur. Onun yaratmak işi; "O" nun huzurunda 1 an iken, bizim algılarımız ile 13.7 milyar yıl sürmüş ve kıyamete kadar da devam edecektir. Öyle güzel bir bilinç yaratmış ve o bilinç için öyle mükemmel bir sınav merkezi (evren) hazırlamış ki... İnsan bilincinin (beyninin) madde ve zaman gibi kavramlar ile sınırlandığı ve sınırlar kaldırıldığında (hipnoz veya rüya) bilincin (beynin) yapamayacağı şey olmadığı bazı bilimsel deneylerle kanıtlanmış.
    Yaratıcı evreni, tek bilinç sahibi olan insanı test etmek için yaratmış. Bilinciyle yaratıcının varlığını bulabilenler ve ona hakkıyla saygı gösterip itaat edenler sınavı geçmiş, "O" nun verdiği aklı kullanmayıp duyguları ile hareket eden ve "O" nun varlığını göremeyen gafiller de sınavdan çakmışlardır.

Bu yazdıklarım din değil, yaratılış teorisidir. İnançlı arkadaşlardan rica ediyorum, inanmayan insanların sorularına ve hatta dalga geçmelerine ayetler veya hadisler ile cevap vermesinler. Felçli olan hastanın bir anda ayağa kalkıp yürümesi beklenemez. Önce ayak parmağını hareket ettirmek gerekir.

Benim tek amacım ateist olan arkadaşların inandıkları değerleri ve bilgileri sorgulamaya başlamalarını sağlamak. Bilgiyi körü körüne savunan alimin, köydeki cahil ahaliyi kandırıp paralarını yiyen yobaz hocadan farkı olmaz.

Bildiklerinize inanmayın arkadaşlar. Bildiklerinizi sorgulayın. Öyle bir bilinç sahibisiniz ki, cevap alamasanız bile sadece sorular sorup maddeye bakarak gerçeği kendi kendinize bulabilirsiniz.

Yaratılış teorisi ile ilgili hakaret ve aşağılama içermeyen yorumlarınızı memnuniyetle tartışabilirim. Hep yaratılışçılar mı evrimi tartışacak? Buyrun siz argümanlarınızı paylaşın. Yanlız İslam ve diğer dinlere girmeyelim. Biliyorsunuz din konuşmak yasak.

En başta söyledim, amacım sizin sorgulamanızı sağlamak. Yaratıcı neden yok sizce?

Selam ve saygılar.

Bilim hakkındaki samimi görüşlerinden dolayı teşekkür ederim.

Ateist arkadaşlardan problemli hasta olarak bahsetmişsin.

Din konuşmak istemiyorum gibi başlayıp da herkesi imana davet edersen burada o inandığın dine ve o yaratıcıya daha çok laf yedirirsin.

Zaten o bilim hakkındaki yazını okuyan birinin ateist olmasına gerek yok. Bilim hakkındaki o paragraftan sonra millete iman dersi vermek ne yalan söyliyim biribirni tamamlamış aslında.

Ha bu arada yaratılış teori bile değildir. Yaratılış uydurmadır.

Şempanze ile insan sıfırdan mı yaratıldı? Eğer öyleyse neden DNA'larının %98'i aynı. Sıfırdan yaratılmadıysa, hangisi yaratılırken diğerinden kopya çekildi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 18 Kasım 2013; 10:05:05 >

• Şu anda İzafiyet Teorisi bile tartışılıyor aksi ispatlanmaya çalışıyor.Evrim teorisi de tartışılıp aksi iddaa edilebilir.İzafiyet Teorisi'ni reddeden bir insana saygı duyuyorsunuz da neden Evrime karşı olmak yobazlık oluyor?Bundan 600 sene önce dünyanın düz olduğunu zanneden bir canlı türünün günümüzde tartışılan bir teoriyi bu kadar sahiplenmesini anlamak zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silver Eagle

Şu anda İzafiyet Teorisi bile tartışılıyor aksi ispatlanmaya çalışıyor.Evrim teorisi de tartışılıp aksi iddaa edilebilir.İzafiyet Teorisi'ni reddeden bir insana saygı duyuyorsunuz da neden Evrime karşı olmak yobazlık oluyor?Bundan 600 sene önce dünyanın düz olduğunu zanneden bir canlı türünün günümüzde tartışılan bir teoriyi bu kadar sahiplenmesini anlamak zor.

Evrime karşı olana yobaz demiyoruz. Yobazlık yapana diyoruz.

Karşı çıktığımız kişiler bilimsel bulgularla evrimi çürüttüünü zannedip komik duruma düşenler.

Dünyanın yuvarlak olduğu bilgisi ilk defa gökten inmedi. Götken inmesine de gerek yok.

Aristo zamanında farkedildi yuvarlak olduğu.

2:20'den itibaren anlatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Selam ve saygılar.

Bilim hakkındaki samimi görüşlerinden dolayı teşekkür ederim.

Ateist arkadaşlardan problemli hasta olarak bahsetmişsin.

Din konuşmak istemiyorum gibi başlayıp da herkesi imana davet edersen burada o inandığın dine ve o yaratıcıya daha çok laf yedirirsin.

Zaten o bilim hakkındaki yazını okuyan birinin ateist olmasına gerek yok. Bilim hakkındaki o paragraftan sonra millete iman dersi vermek ne yalan söyliyim biribirni tamamlamış aslında.

Ha bu arada yaratılış teori bile değildir. Yaratılış uydurmadır.

Şempanze ile insan sıfırdan mı yaratıldı? Eğer öyleyse neden DNA'larının %98'i aynı. Sıfırdan yaratılmadıysa, hangisi yaratılırken diğerinden kopya çekildi?

uydurma sizin çok iyi bildiğiniz sahte adamlar icat ederek sunduğunuz ve payınızı aldığınız bir konudur.
    Lütfen seviyenizi koruyun.

İnanmıyorsan küfretmek zorunda değilsin saygısızlık yapma!

Burda evrim vs tartışılmaz siz egonuzu tatmin etmeye gelmişsiniz.çocukça kavgaları atışmalar lisede yapılıyor.

Yok olmayacaksınız! Bunu bilmeniz size yeter.

• Konuyu neden inanca çektiğinizi anlamadım ben.Ayrıca bizi teorileri savunmakla suçluyorsunuz,size burada evrimin kanıtlarını anlatacak değilim isterseniz gidip bakardınız.Yaratılış teorisi diyorsunuz bir de bence sizin elinizde hiçbir kanıt yok emin misiniz yaratılışın teori olduğuna peri masallarına inanan sizler olmayasınız? Daha fazla inanç konusuna girmeyeceğim.Konunun kapanmasını istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

quote:

quote:

Hep aynı saçmalıklar:Tek bir ara geçiş fosili bile yok,indirgenemez karmaşıklıktaki canlıların evrimleşmesi mümkün değildir,tek bir proteinin oluşmasını bile açıklayamaz evrim,organizmada mükemmel bir düzen hassas bir ayar vardır,evrim termodinamiğin 2.kanunuyla çelişir,bunların hepsi mükemmel canlılar,canlı fosilleri milyonlarca yıldır değişime uğramadı bla bla bla ......

Sol elli ve sağ elli aminoasitler eşit derecede bulunuyor ise neden canlıların oluşumunda tamamen sol elli aminoasitler var? Bu tesadüfi orantı nasıl bir bilinçte ki sadece sol elli aminoasitler kullanılarak canlı oluşuyor oysa ki tesadüfi oluşumlarda sağ elli aminoasitlerde görülmesi gerekmez miydi?
    Daha ilginç bir şey söyliyeyim sol elli aminoasitler insan öldükten sonra artık yerini sağ elli olanlarına bırakıyor peki bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Yahu neyi öğrenmeye çalışıyor bu soru? Neyi kanıtlamaya çalışıyor? Ee ne oluyormuş öyle oluyorsa. Demek ki bilinmeyen ya da bizim bilmediğimiz bir sebepten dolayı sağ elli aminoasitler "canlılık" denen şeyi sağlayamıyor. Ee? İnsanlardan "Aa çok garipmiş, demek ki tanrı var." tepkisi mi bekliyorsunuz?

sorun maalesef işte bu!
    Sizin için herşey zaten böyle olması gerekiyor mantığı vs.bu bakış açısıyla bilim değil kilim yapıyorsunuz teorinin üstüne oturup hayal kuruyorsunuz.

Hayal teorileri değil genelde peri masallarını okuduktan sonra kurulur.

Teori denilen şey kanıtlanmış,deneylerle izlenip,açığa kavuşturulmuş bilimsel bilgiler bütünüdür. Kısacası teoriye gelindikten sonra hayalgücüne pek yer kalmıyor.

Eee madem kanıtlanmışsa niye kanun olmuyor diye soracaksanız da yerçekimi niye hala teoriyse ondan.

bilimsel diye sunulanların hepsi gereksiz ve tartışmaya açık konular.
    Sahte adamlar için yazılan doktora tezleri ne oldu? Hepsi çöp oldu fakat bilim diye sunuldu.

• TRojka kullanıcısına yanıt
    terbiyeni takın, iftira ve hakaretle burada cahil sazanları toplayarak prim yapmaya çalışma!
    klasik evrimci modeli, bol hakaret, basit, boş ve saçma sözlerle forum kirletip kimseyi oyalama.
  • neuro kullanıcısına yanıt
    Şempanzeden geldiğinizi ispatlamak için inançlı insanlara ve yaratana hakaret edemezsiniz. Biz insan olarak yaratıldık, şuurlu ve akıllıyız diyoruz bundan neden rahatsız oluyorsun?

Evrime inanmayanlar sana değişik düşünme stilleri gösteriyorlar, sen hala benim DNA m şempanze ile aynı diyerek içindeki nefreti kusuyorsun, kaldı ki senin büyükbüyükbaban şempanzeye bile hakaret etmiyor kimse, çok da sevimlidir şempanzeler.
    Ayrıca senin DNA ve kromozomların meyve sineği, solucan ve patates ile de uyuyor, neden şampanzeyi seçtin ortak ata olarak bi düşün bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: archozi

terbiyeni takın, iftira ve hakaretle burada cahil sazanları toplayarak prim yapmaya çalışma!
    klasik evrimci modeli, bol hakaret, basit, boş ve saçma sözlerle forum kirletip kimseyi oyalama.

Evrim ve ateizmin ayrı şeyler olduğunu bilmene rağmen, ateizme karşı kanıtlarını evrime karşıymış gibi sunuyorsun. Bildiğimiz din sömürüsü.
  • neuro kullanıcısına yanıt
    Basit bir örneği bu şekilde yorumlamanıza çok şaşırdım. Ateist arkadaşlara problemli hasta dediğim yok. Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim.

Din ve iman farklı şeylerdir neuro. Bilmediğin bir konuda yorum yazarken bilmediğini hissettirmemeye çalış en azından. İslam bir dindir. Hıristiyanlık, Musevilik, Putperestlik,... bunlar birer dindir.

İman; bir şeyin doğru olduğunu gözüyle görmüş gibi inanmak anlamındadır.

Din bir isim olup, iman bir eylemdir.

Siz ateistleri daha iyi anlıyorum yorumlarınızı okudukça. Siz anlam karmaşaları içinde olduğunuz için böyle inkarcı olmuşsunuz.

Bilim hakkında yazdıklarım hoşunuza gitmemiş anladığım kadarıyla. Elimden geldiğince insaflı olmaya çalıştım ama yine de sizi kızdırdıysam özür dilerim.

Yaratılış teorisi derken tereddütlerim vardı. Uyardığın için teşekkür ederim. Yaratılış teori değil gerçeğin ta kendisidir. Yaratılış gerçeği; bilimin bütün kollarının ulaşacağı son noktadır.

Şempanze ile insanın sıfırdan yaratıldığı gibi bir iddia yok yaratılış gerçeğinde. Yaratıcı evreni ölçüler ve kanunlar çerçevesinde yaratmıştır ve bizim algılarımıza göre yaratma işi kıyamete kadar sürecektir. Sizin evrim dediğiniz kuram benzeri bir sistem vardır belki, ben işin orasında değilim. Bilim er yada geç yaratılışın evrelerini sağlıklı bir şekilde açıklayacaktır ancak yaratıcının kudreti, bizim algıladığımız zaman içerisinde çok kısa sürelerde cansızdan canlı yaratmaya veya yoktan var etmeye yetecek kadardır. Ateist inanış insanlığın tarihi ile yaşıt olduğu için yaratıcı, zaman zaman kendi koyduğu kanunları kaldırarak ateistlere mucizeler göstermiş ama onların çoğu gözüyle gördüğü halde küfürlerine devam etmişlerdir.

Bunlar din muhabbeti değildir neuro. Ayrıca kimseyi imana davet ediyor da değilim. Haddim de değildir, yeterli donanıma da sahip değilimdir. Benim tek istediğim bilimi savunan insanlara, bilimin birinci kuralı olan sorgulamayı hatırlatmaktır. Soru sormadan bilim yapılmaz. Açıklayamadığı şeyi inkar etmek bilimin yöntemi değildir.

Sormaktan korkmayın arkadaşlar. Ben haftalardır değişik konularda evrim teorisini sorguladım ve anlamaya çalıştım. Geldiğim noktada ise öğrendiğim tek şey ateistlerin evrime bakışları ve ön yargıları.

Siz de benim gibi yapıp sorgulayın. Büyük olasılıkla siz de benim gibi karşı görüşünüzdeki insanların ön yargılı olduğu kanaatine varacaksınız ama en azından bilimsel davranmış olacak ve kendinizle çelişmemiş olacaksınız.

Selam ve saygılar.

• quote:

Ben bu sözlerden bunu anladım.

Yani ben yazımda din yerine iman kelimesini kullansam sorun olmayacak. Peki bundan sonra iman eylemini kullanırım. Benim açımdan bir sıkıntı yok.

Bence Yaratılış Teorisi! ile ilgili farklı bir konu aç o zaman sorularını orada kabul et.

Bilimin yaratılışın evrelerini kabul etmesi için yaratıcıyı kabul etmesi lazım. Bunun için de söyleyeceğim şey: Çok beklersin. Bilimin yaratıcı işi olmaz. Ne olmadığını ne de olduğunu ispatlama gibi bir gayesi yoktur bilimin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

uydurma sizin çok iyi bildiğiniz sahte adamlar icat ederek sunduğunuz ve payınızı aldığınız bir konudur.
    Lütfen seviyenizi koruyun.

İnanmıyorsan küfretmek zorunda değilsin saygısızlık yapma!

Burda evrim vs tartışılmaz siz egonuzu tatmin etmeye gelmişsiniz.çocukça kavgaları atışmalar lisede yapılıyor.

Yok olmayacaksınız! Bunu bilmeniz size yeter.

Bilim dünyasında çok yüksek bir oranda kabul gören bir teoriye uydurma diyeceksin. Karşısına yaratılış diye teori bile olmayan bir şeyle çıkacaksın.

sonra da inancıma laf etme vs... diyeceksin. Ettirtmeyin o zaman.

Evet tekrar söylüyorum yaratılış uydurmadır. Teori bile değildir.

Varsa savunacak durumunuz Borsazede'ye söyledim teori olduğunu düşünüyorsanız konu açın. Orada tartışılmaya başlansın yaratılış.

• quote:

Şempanzeden geldiğinizi ispatlamak için inançlı insanlara ve yaratana hakaret edemezsiniz. Biz insan olarak yaratıldık, şuurlu ve akıllıyız diyoruz bundan neden rahatsız oluyorsun?

Evrime inanmayanlar sana değişik düşünme stilleri gösteriyorlar, sen hala benim DNA m şempanze ile aynı diyerek içindeki nefreti kusuyorsun, kaldı ki senin büyükbüyükbaban şempanzeye bile hakaret etmiyor kimse, çok da sevimlidir şempanzeler.
    Ayrıca senin DNA ve kromozomların meyve sineği, solucan ve patates ile de uyuyor, neden şampanzeyi seçtin ortak ata olarak bi düşün bakalım

Mesleğin inceliklerin hakim bir yaratılışçı.

Maymundan geliyorsunuz, şempanzeden geliyorsunuz diyerek itibarsızlaştırma çabası. Kendini yüceltip, belki birilerini kandırırım çabası.

Kromozom sayısı demiyor. Nasıl da tatlı.

• Evet görüldüğü üzere kimlerin inanç konusunu başlattığı belli oluyor.Her zamanki gibi evrimi karalamak için saçma sapan konuşmalar geçiyor.Şempanzeden geliyormuşuz falan bilen de bilmeyen de konuşuyor.Sonra da inanç konusunu ateistler açtı oluyor.Belli kimin açtığı!! Safsata yapıyorsunuz başka bir şey yok.

Edit:neuro nun dediği gibi varsa yaratılış kanıtlarınız madem teoriyse açın konu gösterin bize yaratılışın o muhteşem kanıtlarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 18 Kasım 2013; 14:21:10 >
  • quote:

En yakın akrabalarımızdan birisi olduğu için onları verdim.

Şempanzeler ile olan ortak atamız meyve sineği ile olan ortak atamızdan çok daha sonra yaşamış.

Benim büyükbüyükbabam bir şempanze değildi. Ama neyi yiyip neyi yememesi gerektiğini biliyordu en azından.

Hala laf sokma çabasındasın. Onda bile ne kadar bilgisiz olduğun ortaya çıkıyor. Seni tutanlar senden daha kalifiye birisini bulamadılar mı burada yazdırtmak için?

• quote:

yahu evrim hakkinda bilginiz 0.
    halen neden sempanzeyi sectin gibi bir soru sorabiliyorsun.
    ben okumaktan ogrenmekten bu kadar aciz bir millet gormedim.
    gercekten cok garip bir milletiz.
    okuyup arastirmak yerine direk duydugumuza inaniyoruz.
    ayip su yazilari yaziyir olabilmen zaten bilgi duzeyini gosteriyor.
    halen arkadaslar size cevap vermeye calisiyor fakat bosa ugrasiyorlar.
    bilgi sahibi bile degilken evrime kafa tutabiliyorsunuz.
    varin bunun adini siz koyun.ben birsey demiyorum.

• quote:

Evet görüldüğü üzere kimlerin inanç konusunu başlattığı belli oluyor.Her zamanki gibi evrimi karalamak için saçma sapan konuşmalar geçiyor.Şempanzeden geliyormuşuz falan bilen de bilmeyen de konuşuyor.Sonra da inanç konusunu ateistler açtı oluyor.Belli kimin açtığı!! Safsata yapıyorsunuz başka bir şey yok.

Hepsi aynı.

biri diyor hala senin deden şempanze.

Bir tanesi milleti imana davet eder. Sonra yok ben etmedim. Yok din demedim iman dedim diye kıvırır.

Ötekisinde bir tane bilimsel argüman yok. Yaratılışı tartışılmasına bile müsade etmez.

Çok zor durumdalar çook.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Sami Yen

Canlıların değişebilmesi bir teori değil yasadır. Çünkü canlılar mutasyona uğrayabilir. Malesef bunlar büyülü kitaplarda yazmıyor ki okuyup öğrenesiniz :(

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.