Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

Evet görüldüğü üzere kimlerin inanç konusunu başlattığı belli oluyor.Her zamanki gibi evrimi karalamak için saçma sapan konuşmalar geçiyor.Şempanzeden geliyormuşuz falan bilen de bilmeyen de konuşuyor.Sonra da inanç konusunu ateistler açtı oluyor.Belli kimin açtığı!! Safsata yapıyorsunuz başka bir şey yok.

Edit:neuro nun dediği gibi varsa yaratılış kanıtlarınız madem teoriyse açın konu gösterin bize yaratılışın o muhteşem kanıtlarını.

Benim başlatmaya çalıştığım inanç konusu değil yaratılış konusuydu. Sadece birtek varsayım üzerine inşa edilen yaratılış gerçeği teori bile olamıyorken, yüzlerce kanıtlanması imkansız varsayım üzerine inşa edilen evrimin teori olması çok düşündürücü. Ah şu sizin kavram karmaşalarınız...

Konuyu açtığım için çok pişman oldum. Hem yaratılışa inanan hem de evrimi savunan arkadaşlardan özür dilerim.

Yaratılışın kanıtını istemişsiniz ya... size birtek şey söylüyorum. Bizim sadece 1 varsayımımız var ve onu size kanıtlamamız imkansız. Ben bunu kabul ediyorum. Peki siz bana bütün varsayımlarınızı kanıtlayabiliyor musunuz? (Değil bütün varsayımlarınızı, sadece 1 varsayımınızı kanıtlasanız diğerleri çorap söküğü gibi gelir ve evrim sorgulanamaz bir kanun olur.)

Kelime oyunları yaparak kendi içinizdeki çelişkilerden kurtulamazsınız. Benim tek istediğim bilim adamı olmanızdı. Bilim adamı bildiği her bilgiyi böyle ateşli savunuyrsa, açıklayamadığı şeylere karşı da böyle körü körüne karşı çıkıyorsa, insanlığa geçmiş olsun.

Selam ve saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Evet görüldüğü üzere kimlerin inanç konusunu başlattığı belli oluyor.Her zamanki gibi evrimi karalamak için saçma sapan konuşmalar geçiyor.Şempanzeden geliyormuşuz falan bilen de bilmeyen de konuşuyor.Sonra da inanç konusunu ateistler açtı oluyor.Belli kimin açtığı!! Safsata yapıyorsunuz başka bir şey yok.

Hepsi aynı.

biri diyor hala senin deden şempanze.

Bir tanesi milleti imana davet eder. Sonra yok ben etmedim. Yok din demedim iman dedim diye kıvırır.

Ötekisinde bir tane bilimsel argüman yok. Yaratılışı tartışılmasına bile müsade etmez.

Çok zor durumdalar çook.

Komiksin neuro. Sana burda dilbilgisi dersi vermeye çalışıyoruz, ayıbını kapatmaya çalışıyoruz, sen bizi kıvırmakla suçluyorsun. Bilmiyorsan sus ki alim sansınlar.

Kıvırmak ithamını, senin cehaletine veriyor ve affediyorum. Sen hala ısrar edip yine konuyu kapattıracaksan buyur devam et.

Seni kendi iç dünyandaki savaşınla başbaşa bırakıyor ve senin inanmadığın yaratıcıdan senin için hidayet diliyorum. Allah ıslah etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

quote:

Hepsi aynı.

Bir tanesi milleti imana davet eder. Sonra yok ben etmedim. Yok din demedim iman dedim diye kıvırır.

Ötekisinde bir tane bilimsel argüman yok. Yaratılışı tartışılmasına bile müsade etmez.

Çok zor durumdalar çook.

Komiksin neuro. Sana burda dilbilgisi dersi vermeye çalışıyoruz, ayıbını kapatmaya çalışıyoruz, sen bizi kıvırmakla suçluyorsun. Bilmiyorsan sus ki alim sansınlar.

Kıvırmak ithamını, senin cehaletine veriyor ve affediyorum. Sen hala ısrar edip yine konuyu kapattıracaksan buyur devam et.

Seni kendi iç dünyandaki savaşınla başbaşa bırakıyor ve senin inanmadığın yaratıcıdan senin için hidayet diliyorum. Allah ıslah etsin.

Kelime oyununu sen yapıyorsun.

İnançtan bahsediyorsun. Sonra dine çekiyorsun dediğimde hayır din demedim iman dedim diyorsun.

İmanı da geçtim Yaratılış diyorsun. Ben diyorum ki yaratılışın bilimsel platformda karşılığı yok, teori bile değil.

Aksini düşünüyorsan konuyu aç tartışalım yaratılışı.

Benim argümanlarım:
    Ortada bir tasarım varsa bu tasarım akıllı değil.
    Eğer ki yaratılışı konuşacaksak konu mutlaka yaratan'a da gelecektir. Dolayısıyla yaratanın yaptığı hatalar düştüğü yanlışlara gelecektir.
    Yani kısacası yaratana ve yaratılışa eleştiri olacaktır. Neden bilimsel platformda yer bulamadığı gözler önüne serilecektir.

Eğer bunları hazmederim diyorsanız. Yönetici de tamam diyorsa aç konuyu.

Evrim konusunda yaratılışı konuşan sensin. İmanı konuşan sensin. Uyardığımızda kıvıran sensin. Madem kıvırma değil yaptığın demek ki yaratılışın bizim bilmediğimiz çok sağlam bilimsel temelleri var. Dediğim gibi aç konuyu öğret bize. Biz de bakalım; yaratılış ne kadar bilimsel(!)miş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Silver Eagle

Şu anda İzafiyet Teorisi bile tartışılıyor aksi ispatlanmaya çalışıyor.Evrim teorisi de tartışılıp aksi iddaa edilebilir.İzafiyet Teorisi'ni reddeden bir insana saygı duyuyorsunuz da neden Evrime karşı olmak yobazlık oluyor?Bundan 600 sene önce dünyanın düz olduğunu zanneden bir canlı türünün günümüzde tartışılan bir teoriyi bu kadar sahiplenmesini anlamak zor.

Evrime karşı olana yobaz demiyoruz. Yobazlık yapana diyoruz.

Karşı çıktığımız kişiler bilimsel bulgularla evrimi çürüttüünü zannedip komik duruma düşenler.

Dünyanın yuvarlak olduğu bilgisi ilk defa gökten inmedi. Götken inmesine de gerek yok.

Aristo zamanında farkedildi yuvarlak olduğu.

2:20'den itibaren anlatıyor.

Bahsettiğim dünyanın yuvarlak olduğunu ilj bulan insanın kim olduğu değil bahsettiğim şey bundan 600 dene önce bilim adamları arasında kabul edilen görüş dünyanın yuvarlak olduğu değildi.Hatta bilim adamları dünyanın evrenin merkezi olduğunu güneşin evrenin merkezi olduğunu söylediler.Dünyanın yuvarlak olduğu uzun zamanlar boyunca bilim insanları arasında kabul görmedi.Yani bilim değişebilir bilimdeki teoriler kurallar değişebilir.Dünyanın yuvarlak olmasını geçin atomdan bahsedelim atam için son 300 yılda birçok şey dendi.Bilim değişen zamanlarda değişik görüşleri benimsedi.Şimdi burada birisi "İzafiyet Yoktur" diye başlık açsa kimse bir şey demez ama birisi "Evrim Yoktur" derse o kişi yobaz geri kafalı oluyor.Evrimi savunan kişiler türlerin kökenini kendisi yazmış gibi ölümüne evrimi savunuyor.Körü körüne de evrimi savunan insan da yobazdır benim gözümde.Açık görüşlü olmakta fayda var.Bundan 50 yıl sonra evrim tamamen çürütülmüş olabilir izafiyet çürütülmüş olabilir hatta Newton yasaları bile değişebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Edit:neuro nun dediği gibi varsa yaratılış kanıtlarınız madem teoriyse açın konu gösterin bize yaratılışın o muhteşem kanıtlarını.

Benim başlatmaya çalıştığım inanç konusu değil yaratılış konusuydu. Sadece birtek varsayım üzerine inşa edilen yaratılış gerçeği teori bile olamıyorken, yüzlerce kanıtlanması imkansız varsayım üzerine inşa edilen evrimin teori olması çok düşündürücü. Ah şu sizin kavram karmaşalarınız...

Konuyu açtığım için çok pişman oldum. Hem yaratılışa inanan hem de evrimi savunan arkadaşlardan özür dilerim.

Yaratılışın kanıtını istemişsiniz ya... size birtek şey söylüyorum. Bizim sadece 1 varsayımımız var ve onu size kanıtlamamız imkansız. Ben bunu kabul ediyorum. Peki siz bana bütün varsayımlarınızı kanıtlayabiliyor musunuz? (Değil bütün varsayımlarınızı, sadece 1 varsayımınızı kanıtlasanız diğerleri çorap söküğü gibi gelir ve evrim sorgulanamaz bir kanun olur.)

Kelime oyunları yaparak kendi içinizdeki çelişkilerden kurtulamazsınız. Benim tek istediğim bilim adamı olmanızdı. Bilim adamı bildiği her bilgiyi böyle ateşli savunuyrsa, açıklayamadığı şeylere karşı da böyle körü körüne karşı çıkıyorsa, insanlığa geçmiş olsun.

Selam ve saygılar.

Yaratılış konusu açmanız zaten konuyu inanca getirmenize neden oluyor.Varsayım yapmıyoruz burada deney ve gözlemlerden bahsediyoruz.Varsayım falan yok ortada kanıtlar var.Evrimsel hatalar var canlılarda,bunu yaratıcı tasarladı demek yaratıcıya hakaret olur.Evrimin kanıtları inancınızı yerle bir ediyor diye evrimi bombalamaktan alıkoyamıyorsunuz kendinizi.Burada bilim konuşacaksak inançları bir kenara bırakacağız,tıpkı bilim adamlarının yaptığı gibi.Her şeyi inanca bağlasalardı bilim bir adım bile ilerleyemezdi zaten.

Ayrıca sorgulanamaz kanun ne oluyor? Teoriler,kanun olmaz bunu bu forumda kaç defa söyledim.İsteyen araştırır ayrıca kanunlar da sorgulanamaz diye bir şey yok.Bilimde her şey sorgulanabilir,ama emin olunan şeyler vardır.Canlıların evrim geçirmesi de bilim adamlarının emin olduğu bir şeydir.

Geçenlerde Animal Planetta belgesel izliyorum,tsunami anlatılıyor.''Doğa ananın,yıllarca evrimle oluşturduğu ağaçlar, tsunamiye karşı dayanıklılığı en fazla canlılar.'' diyordu.Yani artık elit kanalların belgeselleri bile canlıların evrimle oluştuğunda hemfikir.Bunu National Geographic,Discovery Channel belgesellerinde de görebilirsiniz.

• quote:

Bahsettiğim dünyanın yuvarlak olduğunu ilj bulan insanın kim olduğu değil bahsettiğim şey bundan 600 dene önce bilim adamları arasında kabul edilen görüş dünyanın yuvarlak olduğu değildi.Hatta bilim adamları dünyanın evrenin merkezi olduğunu güneşin evrenin merkezi olduğunu söylediler.Dünyanın yuvarlak olduğu uzun zamanlar boyunca bilim insanları arasında kabul görmedi.Yani bilim değişebilir bilimdeki teoriler kurallar değişebilir.Dünyanın yuvarlak olmasını geçin atomdan bahsedelim atam için son 300 yılda birçok şey dendi.Bilim değişen zamanlarda değişik görüşleri benimsedi.Şimdi burada birisi "İzafiyet Yoktur" diye başlık açsa kimse bir şey demez ama birisi "Evrim Yoktur" derse o kişi yobaz geri kafalı oluyor.Evrimi savunan kişiler türlerin kökenini kendisi yazmış gibi ölümüne evrimi savunuyor.Körü körüne de evrimi savunan insan da yobazdır benim gözümde.Açık görüşlü olmakta fayda var.Bundan 50 yıl sonra evrim tamamen çürütülmüş olabilir izafiyet çürütülmüş olabilir hatta Newton yasaları bile değişebilir.

İzafiyet teorisinde atladığınız bir nokta var. İzafiyet teorisinin karşısında da güçlü teoriler var.

Mesela Tesla da izafiyet teorisine karşıydı diye biliyorum. 100% emin değilim. Araştırmak lazım.

Ama bilimsel platformda geçmişte yaşamış ve şu anda hala yaşamaya devam eden canlıların oluşumunu açıklayabilen bir teori yok.

Bilim dünyasında kabul görmüş saygıdeğer bir biyolog gayet ciddi bir platformda "evrim yoktur" derse peki ne var? Derler. Evrim bilim dünyasının çok büyük bir bölümü tarafından kabul görüyor.

Şu ana kadar yapılan araştırmalar bilimsel çıkarımlarla da baya bir güçlendi. fosilleri geçtim. Evrimin en büyük kanıtı taksonomidir aslında.

Evrim, çok havada bir teori olsaydı belki "evrim yok" bilimsel platformda yankı bulabilirdi. ama antitez olmadan "evrim yok" diye öne atılınca ne var diye soruyorlar haliyle.

Evrim körü körüne savunulmaz. Yukarıda anlattığım bilimsel bulgular ile savunulur. Evrim özellikle inancı olan biri için kabul etmesi kolay bir şey değildir. Yıllardır sana öğretilen inanca çok büyük ölçülde ters düşen bir teoridir sonuçta. Ve burada büyük çoğunluğumuz müslüman olarak yetiştirildik. Müslüman olan birinin sonradan evrimi kabul etmesi sadece aklına yatması ile mümkün olur. Yani baktığın zaman din toplumun ona direttiği şey iken evrim kişinin tamamen kendi çözümlemesi ile kabul ettiği bir şeydir. Böyle bir şeyi savunması için güçlü nedenleri vardır kişinin. Ve o nedenlerin de hepsi bilimseldir.

Taksonomi ile ilgili bir şeyler yazmıştım zamanında.
    quote:

Evrimi daha iyi anlayabilmek için Taksonomi bilimini bir araştırmanızı öneririm.

Şimdi bir kütüphanedeki kitapları sınıflandırmak istesek mükemmel bir sınıflandırma yapamayız. Sadece bakış açısına göre sınıflandırabiliriz. Mesela Hattat Sanatının Tarihsel gelişimini anlatan bir kitap var elimizde. Kitapta hem bu sanatın inceliklerinden, hem de önemli tarihi bulgulardan bahsediliyor. Şimdi bu kitabı kitabı Sanat kitaplarına arasına mı yoksa Tarih kitapları arasına mı koymamız gerekir? Eğer sanat tarihi diye bir alt tür yapsak bu seferde bu alt türün miras aldığı iki tür olacak. Sanat ve Tarih.

Canlıları sınıflandırırken böyle bir ikileme düşmezsin. Dünyada tek bir canlı yoktur ki hem bu sınıfa hem de bu sınıfa ait olsun. Ya da hiç bir sınıf yoktur ki 2 sınıftan birden türesin- veya iki sınıfın birleşimi gibi olsun.

Evinizin duvarına kocaman bir ağaç çizerseniz canlıları sınıflandıran her dalın ucunda bir canlı olacak şekilde; o dal uçlarından köke sadece tek bir yol olduğunu görürsünüz.

Ama sonradan yaratılan herhangi bir nesne grubunu sınıflandırmak istediğinizde yukarıda bahsettiğim ikilemi yaşarsınız. Canlıları sınıflandırdığımız o ağaç evrim ağacıdır aslında.

Eğer biz kitap yazarken ilk yazılan kitabı bazı kelime/harf hataları olacak şekilde milyarlarca defa kopyalasaydık ve içinden sadece anlamlı olanları/beğendiklerimizi seçseydik (birikimli seçilimi anlatan sonsuz maymun teoremindeki gibi) ve bunu her kitap için yapsaydık ve yine bu işin sonucunda elimizde milyonlarca anlamlı kitap ve belki de trilyonlarca ya da daha fazla çöp kitap olsaydı o zaman kitapları bilimsel bir şekilde sınıflandırabilirdik. Aynı canlıları şu anda sınıflandırabildiğimiz gibi.

• Abi bence bu konu ile ilgili olarak kesinlikle konuşmamalısınız(Bu benim kendi görüşüm) özlelliklede forumda yani insanlara tamamen açık biryerde. Ama siz böyleseyler yazınca bu tip konularla yarası olan insanlar forumu kötülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi And_erson -- 18 Kasım 2013; 17:19:59 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hepsi aynı.

Çok zor durumdalar çook.

Kelime oyununu sen yapıyorsun.

İnançtan bahsediyorsun. Sonra dine çekiyorsun dediğimde hayır din demedim iman dedim diyorsun.

İmanı da geçtim Yaratılış diyorsun. Ben diyorum ki yaratılışın bilimsel platformda karşılığı yok, teori bile değil.

Aksini düşünüyorsan konuyu aç tartışalım yaratılışı.

Benim argümanlarım:
    Ortada bir tasarım varsa bu tasarım akıllı değil.
    Eğer ki yaratılışı konuşacaksak konu mutlaka yaratan'a da gelecektir. Dolayısıyla yaratanın yaptığı hatalar düştüğü yanlışlara gelecektir.
    Yani kısacası yaratana ve yaratılışa eleştiri olacaktır. Neden bilimsel platformda yer bulamadığı gözler önüne serilecektir.

Eğer bunları hazmederim diyorsanız. Yönetici de tamam diyorsa aç konuyu.

Evrim konusunda yaratılışı konuşan sensin. İmanı konuşan sensin. Uyardığımızda kıvıran sensin. Madem kıvırma değil yaptığın demek ki yaratılışın bizim bilmediğimiz çok sağlam bilimsel temelleri var. Dediğim gibi aç konuyu öğret bize. Biz de bakalım; yaratılış ne kadar bilimsel(!)miş.

neuro hala saygısızlıkta ısrar ediyorsun. Kıvırmak senin gibi ne dediğini bile bilmeyen insanların işidir. Ben ne zaman evrim yoktur demişim? Sorgulanmalıdır deişimdir o ayrı. Sen daha yazılanları okumaktan bile acizsin, hangi cüretle bir başkasına kıvırma diyebiliyorsun? Ordan burdan kopyaladıklarınla burda bilim yaptığını mı zannediyorsun? Seninle evrim bile tartışılamıyor, yaratılışı nasıl tartışacağız? İlk canlıyı sorguladık burda günlerdir, Miller deneyini tartıştık, neden 2 kelime katkıda bulunmadın? Kimya hakkında kimsenin gram bilgisi yok, burda evrim tartışıyorsunuz. KanKoKan isimli kimya mühendisi arkadaş katkıda bulunmaya çalıştı ama o da anlamayalım diye aklına gelen her bilgiyi paylaştı.

Tesadüfü tartıştık, tesadüfe türlü türlü anlamlar yüklediniz. İlk canlıyı sorduk kimsenin bilgisi yok. Bu mu bilim tartışması? Siz daha ilk canlı uzaydan mı geldi, okyanusun dibinde mi türedi ona bile karar verememişsiniz, ilk zamanlardaki atmosferin oluşumunu bile bilmiyorsunuz, hangi evrimi tartışıyorsunuz? Ortada proje yokken, binanın temeli bile atılmamışken siz mutfaktaki fayansların rengini tartışıyorsunuz?

Ondan sonra yaratılış teori bile değilmiş...

Sana göre dünyanın %90'ı beyinsiz zaten. Ne zannediyorsunuz? Dünyanın yüzde kaçı ateist?

Kabul ediyorum yaratılış konusunu açmak büyük hata idi. O kadar ileri düzey bilim adamısınız ki, yaratılışı tartışırken yaratıcıya hakaret etmeyi kendinizde hak görüyorsunuz. Eleştirmene kim ne dedi? Akıllı tasarımı da reddebilirsin ama bu sana yaratıcıya aptal deme hakkı vermez. Günlerdir evrim tartışıyoruz, hiçkimse evrim teorisine saçmalık, safsata, cehalet gibi yakıştırma yaptı mı? Kompleksimiz yok bizim neuro. Biz kanıtlamaya değil, anlatmaya çalışıyoruz. kafamızda yaratılış ile ilgili hiçbir soru bile yok. Oysa sien, yaratılış kelimesini duyar duymaz sanki küfür etmişim gibi saldırıya geçtin. Sen ister kabul et ister etme; cahilsin ve bana kıvırma deme cüretin ondan kaynaklanıyor.

• @neuro saygısızlık yapmadan evrimini tartış.şahsa hakaretlerin sorun olmaz fakat dini degerlere yaptığın gereksiz çıkışlarını kendine sakla zira "O"nun sahibi var

• quote:

quote:

İzafiyet teorisinde atladığınız bir nokta var. İzafiyet teorisinin karşısında da güçlü teoriler var.

Mesela Tesla da izafiyet teorisine karşıydı diye biliyorum. 100% emin değilim. Araştırmak lazım.

Ama bilimsel platformda geçmişte yaşamış ve şu anda hala yaşamaya devam eden canlıların oluşumunu açıklayabilen bir teori yok.

Bilim dünyasında kabul görmüş saygıdeğer bir biyolog gayet ciddi bir platformda "evrim yoktur" derse peki ne var? Derler. Evrim bilim dünyasının çok büyük bir bölümü tarafından kabul görüyor.

Şu ana kadar yapılan araştırmalar bilimsel çıkarımlarla da baya bir güçlendi. fosilleri geçtim. Evrimin en büyük kanıtı taksonomidir aslında.

Evrim, çok havada bir teori olsaydı belki "evrim yok" bilimsel platformda yankı bulabilirdi. ama antitez olmadan "evrim yok" diye öne atılınca ne var diye soruyorlar haliyle.

Evrim körü körüne savunulmaz. Yukarıda anlattığım bilimsel bulgular ile savunulur. Evrim özellikle inancı olan biri için kabul etmesi kolay bir şey değildir. Yıllardır sana öğretilen inanca çok büyük ölçülde ters düşen bir teoridir sonuçta. Ve burada büyük çoğunluğumuz müslüman olarak yetiştirildik. Müslüman olan birinin sonradan evrimi kabul etmesi sadece aklına yatması ile mümkün olur. Yani baktığın zaman din toplumun ona direttiği şey iken evrim kişinin tamamen kendi çözümlemesi ile kabul ettiği bir şeydir. Böyle bir şeyi savunması için güçlü nedenleri vardır kişinin. Ve o nedenlerin de hepsi bilimseldir.

Taksonomi ile ilgili bir şeyler yazmıştım zamanında.
    quote:

Evrimi daha iyi anlayabilmek için Taksonomi bilimini bir araştırmanızı öneririm.

Şimdi bir kütüphanedeki kitapları sınıflandırmak istesek mükemmel bir sınıflandırma yapamayız. Sadece bakış açısına göre sınıflandırabiliriz. Mesela Hattat Sanatının Tarihsel gelişimini anlatan bir kitap var elimizde. Kitapta hem bu sanatın inceliklerinden, hem de önemli tarihi bulgulardan bahsediliyor. Şimdi bu kitabı kitabı Sanat kitaplarına arasına mı yoksa Tarih kitapları arasına mı koymamız gerekir? Eğer sanat tarihi diye bir alt tür yapsak bu seferde bu alt türün miras aldığı iki tür olacak. Sanat ve Tarih.

Canlıları sınıflandırırken böyle bir ikileme düşmezsin. Dünyada tek bir canlı yoktur ki hem bu sınıfa hem de bu sınıfa ait olsun. Ya da hiç bir sınıf yoktur ki 2 sınıftan birden türesin- veya iki sınıfın birleşimi gibi olsun.

Evinizin duvarına kocaman bir ağaç çizerseniz canlıları sınıflandıran her dalın ucunda bir canlı olacak şekilde; o dal uçlarından köke sadece tek bir yol olduğunu görürsünüz.

Ama sonradan yaratılan herhangi bir nesne grubunu sınıflandırmak istediğinizde yukarıda bahsettiğim ikilemi yaşarsınız. Canlıları sınıflandırdığımız o ağaç evrim ağacıdır aslında.

Eğer biz kitap yazarken ilk yazılan kitabı bazı kelime/harf hataları olacak şekilde milyarlarca defa kopyalasaydık ve içinden sadece anlamlı olanları/beğendiklerimizi seçseydik (birikimli seçilimi anlatan sonsuz maymun teoremindeki gibi) ve bunu her kitap için yapsaydık ve yine bu işin sonucunda elimizde milyonlarca anlamlı kitap ve belki de trilyonlarca ya da daha fazla çöp kitap olsaydı o zaman kitapları bilimsel bir şekilde sınıflandırabilirdik. Aynı canlıları şu anda sınıflandırabildiğimiz gibi.

Hep örnekler üzerinden gidiyorsunuz ama demek istediğim asıl şeyi anlamıyorsumuz veya ben anlatamıyorum.Burada evrimin kurallarını veya dallarını veya gelişimini tartışmıyorum.Bilim kesin değildir zaten kesin olsa bilim değil din olurdu.Yani bir bilim adamı için bilim kesin değildir o günkü bilgilerle elde edilen sonuçtur.Ama bir insan için inanç kesindir.Değişmez.Kuran'dan örnek verirsek Kuran'a inanan bir insan için, Kuran'daki bütün bilgiler gerçektir ve insanüstü bir varlık tarafından Allah tarafından gönderilmiştir.Bütün insanlığa hitap eder kuralları değişmez 1400 sene önce neyse şimdi de odur.Yani inançlı bir bilim adamı için inanç bilimden daha kesin ve daha doğrudur.Kastetmeye çalıştığım bu.Kaldı ki evrim ateizmin bir tezi değildir.Evrim inanan her insan ateist olmak zorunda değil çünkü evrimi yaratan bir Tanrı düşüncesine de sahip olan insanlar da var.Hatta bunun daha da ötesi de var fakat tam bilgi sahibi olmadığım için yazmak istemiyorum.Bütün yazdıklarımın genel amacı şudur Evrim tartışılsın direk doğru olarak kabul edilmesin ben kendi adıma inanmıyorum evrime bana mantıklı gelmiyor aklıma yatmıyor.Evrimi kabul etmeyen aksini iddaa eden insanlara direk yobaz geri kafalı damgası vurmayın."Sadece benim bildiklerim doğru sen hiçbir şeyi kanıtlayamazsın" görüşü benim kabul etmediğim bir görüş.

Anlatmak istediğim buydu iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Hep aynı saçmalıklar:Tek bir ara geçiş fosili bile yok,indirgenemez karmaşıklıktaki canlıların evrimleşmesi mümkün değildir,tek bir proteinin oluşmasını bile açıklayamaz evrim,organizmada mükemmel bir düzen hassas bir ayar vardır,evrim termodinamiğin 2.kanunuyla çelişir,bunların hepsi mükemmel canlılar,canlı fosilleri milyonlarca yıldır değişime uğramadı bla bla bla ......

Sol elli ve sağ elli aminoasitler eşit derecede bulunuyor ise neden canlıların oluşumunda tamamen sol elli aminoasitler var? Bu tesadüfi orantı nasıl bir bilinçte ki sadece sol elli aminoasitler kullanılarak canlı oluşuyor oysa ki tesadüfi oluşumlarda sağ elli aminoasitlerde görülmesi gerekmez miydi?
    Daha ilginç bir şey söyliyeyim sol elli aminoasitler insan öldükten sonra artık yerini sağ elli olanlarına bırakıyor peki bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Yahu neyi öğrenmeye çalışıyor bu soru? Neyi kanıtlamaya çalışıyor? Ee ne oluyormuş öyle oluyorsa. Demek ki bilinmeyen ya da bizim bilmediğimiz bir sebepten dolayı sağ elli aminoasitler "canlılık" denen şeyi sağlayamıyor. Ee? İnsanlardan "Aa çok garipmiş, demek ki tanrı var." tepkisi mi bekliyorsunuz?

sorun maalesef işte bu!
    Sizin için herşey zaten böyle olması gerekiyor mantığı vs.bu bakış açısıyla bilim değil kilim yapıyorsunuz teorinin üstüne oturup hayal kuruyorsunuz.

Hayal teorileri değil genelde peri masallarını okuduktan sonra kurulur.

Teori denilen şey kanıtlanmış,deneylerle izlenip,açığa kavuşturulmuş bilimsel bilgiler bütünüdür. Kısacası teoriye gelindikten sonra hayalgücüne pek yer kalmıyor.

Eee madem kanıtlanmışsa niye kanun olmuyor diye soracaksanız da yerçekimi niye hala teoriyse ondan.

bilimsel diye sunulanların hepsi gereksiz ve tartışmaya açık konular.
    Sahte adamlar için yazılan doktora tezleri ne oldu? Hepsi çöp oldu fakat bilim diye sunuldu.

Karşı bir argümanın varsa gidersin bunu bilim camiasında paylaşırsın. Kanıtlarınla gidersin burası burası tartışmaya açık,hatta evrim bunu tamamen yanlış anlatıyor diye onlar da evrim çürütüldü çünkü karşı argümanlar daha güçlüydü ve mantıksaldı derler olur biter. Forumlarda bu kadar kasmayın eğer gereksiz buluyorsanız evrimi,direkt gidin bilim kurumlarına orda tezinizi hazırlayıp paylaşın.

Madem gidip bilim camiasıyla çok saygı değer görüşlerinizi ve deneylerinizi paylaşmıyorsunuz,o zaman gelip buraya şu şöyle yanlış bu böyle yanlış diye yakınmayın lütfen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Hep aynı saçmalıklar:Tek bir ara geçiş fosili bile yok,indirgenemez karmaşıklıktaki canlıların evrimleşmesi mümkün değildir,tek bir proteinin oluşmasını bile açıklayamaz evrim,organizmada mükemmel bir düzen hassas bir ayar vardır,evrim termodinamiğin 2.kanunuyla çelişir,bunların hepsi mükemmel canlılar,canlı fosilleri milyonlarca yıldır değişime uğramadı bla bla bla ......

Sol elli ve sağ elli aminoasitler eşit derecede bulunuyor ise neden canlıların oluşumunda tamamen sol elli aminoasitler var? Bu tesadüfi orantı nasıl bir bilinçte ki sadece sol elli aminoasitler kullanılarak canlı oluşuyor oysa ki tesadüfi oluşumlarda sağ elli aminoasitlerde görülmesi gerekmez miydi?
    Daha ilginç bir şey söyliyeyim sol elli aminoasitler insan öldükten sonra artık yerini sağ elli olanlarına bırakıyor peki bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Yahu neyi öğrenmeye çalışıyor bu soru? Neyi kanıtlamaya çalışıyor? Ee ne oluyormuş öyle oluyorsa. Demek ki bilinmeyen ya da bizim bilmediğimiz bir sebepten dolayı sağ elli aminoasitler "canlılık" denen şeyi sağlayamıyor. Ee? İnsanlardan "Aa çok garipmiş, demek ki tanrı var." tepkisi mi bekliyorsunuz?

sorun maalesef işte bu!
    Sizin için herşey zaten böyle olması gerekiyor mantığı vs.bu bakış açısıyla bilim değil kilim yapıyorsunuz teorinin üstüne oturup hayal kuruyorsunuz.

Hayal teorileri değil genelde peri masallarını okuduktan sonra kurulur.

Teori denilen şey kanıtlanmış,deneylerle izlenip,açığa kavuşturulmuş bilimsel bilgiler bütünüdür. Kısacası teoriye gelindikten sonra hayalgücüne pek yer kalmıyor.

Eee madem kanıtlanmışsa niye kanun olmuyor diye soracaksanız da yerçekimi niye hala teoriyse ondan.

bilimsel diye sunulanların hepsi gereksiz ve tartışmaya açık konular.
    Sahte adamlar için yazılan doktora tezleri ne oldu? Hepsi çöp oldu fakat bilim diye sunuldu.

Karşı bir argümanın varsa gidersin bunu bilim camiasında paylaşırsın. Kanıtlarınla gidersin burası burası tartışmaya açık,hatta evrim bunu tamamen yanlış anlatıyor diye onlar da evrim çürütüldü çünkü karşı argümanlar daha güçlüydü ve mantıksaldı derler olur biter. Forumlarda bu kadar kasmayın eğer gereksiz buluyorsanız evrimi,direkt gidin bilim kurumlarına orda tezinizi hazırlayıp paylaşın.

Madem gidip bilim camiasıyla çok saygı değer görüşlerinizi ve deneylerinizi paylaşmıyorsunuz,o zaman gelip buraya şu şöyle yanlış bu böyle yanlış diye yakınmayın lütfen.

milyonlarca değil bir adet için,türün gelişimini gösteren kısaca sizin tabirinizle pireden deveye geçişin kronolojik sıralamasını rica ediyorum.çok zor olmasa gerek!

• Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    sen önce yazılanları okuyup anla sonra fikir yürüt istersen, bizim genetiğimiz şempanze ile %98 aynı diyen senin evrimci arkadaşların, biz de yapmayın etmeyin siz insan soyundan geliyorsunuz diyoruz..
    seninle evrim bilgimin derecesini de tartışarak vakit kaybetmem, senin ortak atan kim onu söyle bakalım öğrenelim?
  • neuro kullanıcısına yanıt
    şempanze benim en yakın akrabam, genetiğim %98 uyuyor diyen sensin, yazıların biraz yukarıda duruyor, diğer arkadaşların da sürekli şempanzeyi sahiplendiler yazdıklarınızı alıntıladıktan sonra okumuyor musunuz siz?

son durumda ortak ata kim oldu neye karar verildi şimdi ben iyice karıştırdım?
  • archozi kullanıcısına yanıt
    DNA'mı insan görünüşünü belirler yoksa bizlerin fiziki görünüşümü DNA'nın yapısını belirler? Kalıpları ve beden fonksiyonları birbirine benzeyen hayvanların aynasıda (DNA'sı) birbirine benzer bu benzerlik aynı soydan geldikleri için değil aynı fiziki kalıp üzerine yaratıldıkları ve iç organları aynı mekanizmalar üzerine çalıştığı içindir.

Evrimcilerin hiç dikkate almadıkları şeyde "Bilinç" Hangi mekanizmalar bir maymunun şuura sahip olmasını sağladı? Şuur ve bilinç hücresel mutasyondan farklı birşeydir, şuur elle tutulamayan ve gözle görülmeyen soyut bir kavramdır, diğelimki hücresel mutasyon ile fiziksel değişim açıklanabilindi ama insanoğlundaki şuurun kaynağı nasıl açıklanabilinir? Beyinin büyümesi ve gelişmesi ile bunun bir alakası yoktur çünkü bilinç somut bir kavram değildir, beyin büyüklüğüne göre şuur belirlenmeye kalkışılırsa o zaman hayvanlar aleminde insan beyininden çok daha büyük beyinlerin var olduğunu görürsünüz ama siz bu hayvanların bir şuura sahip olduğunu göremezsiniz. İnsanı bilinçli bir şekilde hareket etmesini sağlayan güç nedir ve bu gücün kaynağı nedir? Evolüsyoncular maymundan türediğimizi iddia ediyorsa o zaman evolüsyon sürecinde hangi mekanizmaların şuuru ortaya çıkardığını ve bu şuur evolüsyon sürecinde neden başka hayvanların soyuna değilde sadece maymunun soyuna nasip olduğunuda açıklamalılar. Şuur somut bir kavram olmadığı için bu soruların cevabınada hücresel bir açıklama getiremezsiniz ve tesadüfen gelişti kelimesinden de artık vazgeçmelisiniz çünkü tesadüf kelimesi bilimin özüne zıt bir kavramdır, bilim her zaman rakamsal verilere göre hareket eder, tesadüfler üzerine hareket etmez.

İnsanı insan yapan, insanı bir hayvandan ayırt eden en büyük özellik bilinçtir ve bu bilincinde nasıl oluştuğunu evolüsyon teorisi açıklayamaz, bu kadar temel bir özellik açıklanamıyorsa o zaman evolüsyon teorisi ne işe yarar? Bir hücrenin genetik mutasyona uğraması bir insanın maymundan türediğini iddia etmek için yeterli bir sebepmidir? Bilimsel bir kanaata varmak bu kadar basitmidir? Kanserde mutasyon sonucu oluşur ve her yıl milyonlarca insan bu hastalığa kapılır, bu insanların hücreleri genetik mutasyona uğradı diye biz bu insanların veya bunların soylarından gelecek olanların birgün hayvana dönüşeceğinimi iddia etmeliyiz? Evolüsyon teoricileri bu tür sorularla karşılaştıklarında onlar anca şu cevabı verirler; ”kardeşim milyonlarca yıl içinde olaylar tesadüfen böyle gelişti işde”. Dikkat ederseniz bu insanlar sıkıştıkları an “tesadüfen oluştu” kelimesini çok kullanır, onların bu cevabı ile bir müslümanın; “kardeşim bütün varlıkları Allah yarattı işde” demesinin arasındaki fark nedir? Hiçbir fark yoktur, bu iki açıklamada bilimsel verilerden uzak ifadelerdir o zaman nasıl olurda bir açıklamayı biyoloji kitaplarında görürüz ama diğerini değil? Garip olanıda bu değilmi zaten, din karşıtı olabilirsiniz ama en azından objektifliğinizi kaybetmeyin.

• Silver Eagle kullanıcısına yanıt
    İfadeleriniz çok net, ben de ufak bir katkıda bulunayım istedim; elektron mikroskobu bulunduktan ve hücrenin kompleks yapısı incelendikten sonra evrim teorisi zaten yerle bir oldu,

burada hala 60-70 yıl önceki ilkel aletlerle yapılan laboratuar deneyleriyle evrimi savunmaları çok şaşırtıcı geliyor, burada hala Miller deneyi ve abiyogenez konuşuluyor düşünün artık...

protein tesadüfen olur mu diyoruz neden olmasın ki diyorlar, nasıl olur diyoruz üstün bir akıl olması gerekir bu da uzaydan gelmiş olabilir diyorlar,

Darwin bile giderken bütün katmanları aradık onbinlerce işçi çalıştı bulamadık, ilerde hala ara fosil bulunamazsa benim teorim yatar dedi, o zamandan beri bilimyeryüzü katmanlarından çıkanların hepsini incelendi tamamı altın oranla yaratılmış mükemmel canlılar çıktı hiç ucube yok içlerinde,

buna rağmen hala evrim "kanıtlanmış bir teoridir" diye savunuyorlar halbuki teknoloji ve bilim ilerledikçe tüm detaylar ortaya çıkıyor.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 18 Kasım 2013; 23:11:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: archozi

sen önce yazılanları okuyup anla sonra fikir yürüt istersen, bizim genetiğimiz şempanze ile %98 aynı diyen senin evrimci arkadaşların, biz de yapmayın etmeyin siz insan soyundan geliyorsunuz diyoruz..
    seninle evrim bilgimin derecesini de tartışarak vakit kaybetmem, senin ortak atan kim onu söyle bakalım öğrenelim?

ortak ata dedigin sey ne maymundur nede insan.
    2side degildir.
    fakat sempanzeler bizim kuzenimizdir diyebiliriz.
    sen halen maymundan gelmedik yaaavvv demeye devam et.
    evrim maymundan geldik demiyor zaten.
    ilkokul bioloji bilginle allah askina yazma suralara.daha cevap yok sana

• Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    Şimdi evrime inananlar artık ortak atamız maymun demekten utanıyor nedense?

eğer sen ortak atamız "Australopithecus" diyeceksen kanmayız çünkü bu da "güney maymunu" bilmeyenler için söyleyeyim.
    "Homo habilis" diyeceksen bildiğimiz maymun ama buna "alet yapan maymun" dediler çünkü bunun fosilinden birkaç metre ötede bazı aletler bulunmuştu.
    "Ardi" diyeceksen bu da "bonobo maymunu"ydu, insan gibi lanse etmeye çalıştılar, leğen kemiğini toparlayıp omurgaya dik yürüyen şekilde monte ettiler, sonradan dünyanın en büyük Amerikan üniversiteleri özür diledi.

Maymun yürüyüşü eğiktir ve konuşamamasının sebepleri vardır DNA sında kodlanmış şifreler detaya girmeyeyim, genetik bilimini takip ediyorsan DNA ya dışardan eklenti olamayacağını biliyorsundur.

Yıllardır yapılan açıklamalara rağmen sen evrim asla maymundan geldik demez diyorsun?

O zaman maymun yoksa arada ortak ata nasıl birşeydi kronolojik bir sıralama rica edebilir miyiz? sizden bir önceki *farklı oluşumdan? geriye doğru gidebilirsen daha rahat anlarım ilkokul bilgimle...bir de seninle onun (yani büyük dedelerin) arasındaki "ara geçiş canlısı" nasıl birşeydi bunu rica edeceğim zahmet olmazsa. (resimleri varsa eklersen süper olur)
    çamurlu sulardaki tek hücreliye kadar gidersin sıralayarak bilmem anlatabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: archozi

Şimdi evrime inananlar artık ortak atamız maymun demekten utanıyor nedense?

eğer sen ortak atamız "Australopithecus" diyeceksen kanmayız çünkü bu da "güney maymunu" bilmeyenler için söyleyeyim.
    "Homo habilis" diyeceksen bildiğimiz maymun ama buna "alet yapan maymun" dediler çünkü bunun fosilinden birkaç metre ötede bazı aletler bulunmuştu.
    "Ardi" diyeceksen bu da "bonobo maymunu"ydu, insan gibi lanse etmeye çalıştılar, leğen kemiğini toparlayıp omurgaya dik yürüyen şekilde monte ettiler, sonradan dünyanın en büyük Amerikan üniversiteleri özür diledi.

Maymun yürüyüşü eğiktir ve konuşamamasının sebepleri vardır DNA sında kodlanmış şifreler detaya girmeyeyim, genetik bilimini takip ediyorsan DNA ya dışardan eklenti olamayacağını biliyorsundur.

Yıllardır yapılan açıklamalara rağmen sen evrim asla maymundan geldik demez diyorsun?

O zaman maymun yoksa arada ortak ata nasıl birşeydi kronolojik bir sıralama rica edebilir miyiz? sizden bir önceki *farklı oluşumdan? geriye doğru gidebilirsen daha rahat anlarım ilkokul bilgimle...bir de seninle onun (yani büyük dedelerin) arasındaki "ara geçiş canlısı" nasıl birşeydi bunu rica edeceğim zahmet olmazsa. (resimleri varsa eklersen süper olur)
    çamurlu sulardaki tek hücreliye kadar gidersin sıralayarak bilmem anlatabildim mi?

http://evrimagaci.org/makale/388/

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.