Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Evrim ile ilgili bir soru merak ediyorum, biri cevaplayabilirse çok güzel olur. Şimdi ilk canlı fotosentez yapan, basit yapılı bir canlıydı. Üreme sistemleri o durumdan şuan ki duruma nasıl geçti? Yani mesela mitoz bölünme ile çoğalıyorsa ilk canlı, evrim ile şuan bizim yaptığımız şekilde çoğalma durumuna geçmesi nasıl oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

1) Arabalar,evrimle oluşmaz o yüzden öyle bir şey demeyeceğime emin olabilirsiniz.Arabalara pek ilgim yoktur ama Mercedes marka arabaları severim.Dolayısıyla arabalar benim için Mercedes ve diğerleri olarak ayrılır.Bu arabayı hangi firma tasarlamış diye de sorarım kendime.Görüldüğü gibi gayet normal bir insanım

2)Bu da çok saçma bir düşünce tarzı.Zaten meyvelerde kabuk veya çekirdek olmak durumunda.Onların tohumları o.Teşekkür edecek bir Tanrım olmadığı için ben de meyveye teşekkür ederim,sonuçta yaşamımı sürdürmek için onlara ihtiyacım var değil mi.Tıpkı onların da Güneş'e,suya ve CO2 ye ihtiyaçları olduğu gibi.Bir nevi onların yaşaması için de ben CO2 üretiyorum.Karşılıklı dayanışma içerisindeyiz yani.Meyvelerle aram sizin tahmin ettiğinizden daha iyi yani.

3)AVM yapılmasını isteseydim gezi eylemlerine destek vermezdim.İnsanlığın geleneklerinden gelen bir ölüye saygı vardır.Ne kadar ruh vb. şeylere inanmasam da ölüye her zaman saygı duyarım tabii bazıları saygıyı hak etmese de.Dolayısıyla bir AVM yapılsın demem,mezarlara da saygı gösteririm malesef bunda da çuvalladınız.

4)Bir kere ben evrimi yavaşlatıyor diye neden birisine kızayım bu ayrı bir saçmalık. Ben evrimin hızlanması ya da yavaşlaması taraftarı değilim sadece evrimle oluştuğumuzu düşünenlerdenim.Evrimci düşünceyi anlamadığınızın bir kanıtı bu da.Çocuk meselesine gelince çocukları çok severim.Tabii daha evlenip,çoluk çocuğa karışacak yaşa gelmedik ama kendimden ve çok sevdiğim bir insanın bir parçasından olan çocuk tabiki benim için daha değerlidir.Nesli devam ettirme düşüncesi sizin sandığınızdan daha kuvvetli ve sevgi dolu bir düşünce.Dolayısıyla bu cümlenizle evrimci insanların vicdansız olduğunu kastediyorsunuz ama vicdanı dinler oluşturmuyor sayın Borsazede.Hayvanlar arasında da çocuklara sevgi,ilgi vardır ama onların dinleri yok dikkat ederseniz.Dolayısıyla vicdan meselesinin evrimcilikle yaratılışçılıkla bir alakası yok.

5)Sanata fazlaca ilgi gösteririm,hatta bu sanat Da Vinci gibi bir dehanın eseriyse daha bir hayranlık gösteririm.Sanata olan ilginin de evrimle ne alakası olduğunu çıkaramadım.Elindeki su,üç yudum falan komik olmayın gerçekten,bir de müzede şükür namazı kılın tam olsun

Şu 5 tane gerçekten saçma olan önermelerinize tek tek cevap verdim ya benden iyisi yok herhalde.

*** Arabayı hangi firma tasarlamış diye soruyorsunuz ama yolda gördüğünüz kedi-köpeği kim tasarlamış diye sormuyorsunuz kendi kendinize... Gayet normal bir insanmışsınız (Arif olan anlar)

*** Meyveye teşekkür etmek güzelmiş :) Keşke cümlenize saçma düşünce tarzı diye başlamasaydınız :)

*** Ölüye neden saygı duyuyorsunuz anlamadım. Ölmüş gitmiş, toprak olmuş. Bunu söylerken siz de pek tatmin olmadınız kendi cevabınızdan ama neyse, varsın ben çuvallamış olayım. Ölüye saygı ve evrim görüşü... Bunu düşüneceğim. (Ayrıca AVM'ye takılmayın, şehir parkı dediğimi varsayın)

*** Evrimci insanların vicdansız olduğunu kastettiğimi nerden çıkardınız anlamadım. Sadece evrimci düşünceye sahip bir insanın çocukların gelişmesini hayranlıkla seyretmeyeceğini anlatmak istemiştim. Gelişim zaten doğanın seçimi ya... Biz yaratıcıya inananlar, o çocuğun yaratıcı tarafından korunduğunu düşünür ve onun gelişimini hayranlıkla izler, "anne-baba" demesini duyunca, sanki çocuğumuz tekerleği keşfetmiş gibi abartırız. Yaratıcının bize lütufu gibi çocuğumuza bakarız. Benim bahsettiğim vicdan değildi...

*** Da Vinci gibi bir dehanın sanatını görüyor ve ona fazlaca ilgi, hatta HAYRANLIK gösteriyorsunuz ama Yaratıcının sanatını küçümsüyor ve akılsız tasarım diyebiliyorsunuz. Ayrı bir çelişki...

Saçma olduklarını düşünseniz bile cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.

Saçma da olsa sorgulamaya devam... Mizahi çıkarımlarım ile sizin değerli vaktini almaya devam edeceğim.

Selam ve saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

Neden makale atıyorsun arkadaşım? kendin anlatamıyor musun? Ben en baştan beri her konuya, "bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir" diyerek başlıyorum. Sen çok şey bildiğini mi sanıyorsun? Ordan burdan makale atmak mıdır tartışmak? Gel anlat işte,,, bak seni dinliyorum kaç gündür. Miller deneyinden mi ibaret abiyogenez dedin...

Senin verdiğin wiki anlatımında ilk başta miller deneyinden bahsediyor. Ben demiyorum temel taşınız miller deneyi diye, evrimciler diyor. Gel anlat bana miller deneyini...

Farzet ki ilkokulda okuyan çocuğun geldi sana Miller deneyini sordu... ne diyeceksin ona? Eline Barkley ünideki bir hocanın makalesini mi vereceksin yoksa ona olayı mı anlatacaksın?

Hadi beni utandır neuro? En temel hatlarıyla Miller deneyini anlatamazsın diyorum. Ordan burdan copy/paste yapmadan hiçbirşey anlatamazsın sen.

ALINTI; neuro: Din konuşmak istemiyorum gibi başlayıp da herkesi imana davet edersen burada o inandığın dine ve o yaratıcıya daha çok laf yedirirsin.

Zaten o bilim hakkındaki yazını okuyan birinin ateist olmasına gerek yok. Bilim hakkındaki o paragraftan sonra millete iman dersi vermek ne yalan söyliyim biribirni tamamlamış aslında.

Ha bu arada yaratılış teori bile değildir. Yaratılış uydurmadır.

ALINTI; Borsazede: Din ve iman farklı şeylerdir neuro. Bilmediğin bir konuda yorum yazarken bilmediğini hissettirmemeye çalış en azından. İslam bir dindir. Hıristiyanlık, Musevilik, Putperestlik,... bunlar birer dindir.
    .
    .
    .
    Bunlar din muhabbeti değildir neuro. Ayrıca kimseyi imana davet ediyor da değilim. Haddim de değildir, yeterli donanıma da sahip değilimdir. Benim tek istediğim bilimi savunan insanlara, bilimin birinci kuralı olan sorgulamayı hatırlatmaktır. Soru sormadan bilim yapılmaz. Açıklayamadığı şeyi inkar etmek bilimin yöntemi değildir.

Hatırladıysan bunlar bizim cümlelerimiz... Kimse bana din propogandası yasak demedi, insanları imana davet ettiğimi sen iddaa ettin, ben de yanlış düşündüğünü, forumda din konuları yasak ama yaratılış gibi felsefelerin din olmadığını ve yasak olmadığını anlatmaya çalıştım. Ayrıca kimseyi imana davet etmek gibi bir haddim olmadığını da en başta yazdım. Sen benim yazdıklarımı anlamadın veya yanlış anladın diye, ve üstelik senin anlaman için ben de açıklamalar yaptım diye kıvırmış mı oluyorum. Kusura bakma neuro ama sen okuduğunu anlamaktan acizsin.

***Madem bir yaratıcıya inanıyorsun konu döndü dolaştı yaratıcıya geldi; sen hiç hayatın boyunca suyu içmeden önce yaratıcıya keşke beni bu suya muhtaç olarak yaratmasaydın dedin mi?

Çok güzel bu soru. Seni tebrik ediyorum neuro. Sende de bir ışık gördüm. Bunun üzerine konuşalım ama şimdi vaktim yok.

Selam ve saygıyla...

Ben şimdi burada inanan insan şöyledir inanmayan insan böyledir diye genelleme yapsam kıyamet kopar.

Din muhabbeti sadece ayet vererek hadis vererek yapılmaz. Konuyu nereye getirmeye çalıştığını sen dahil herkes biliyor.

Din propagandası yasak değilse devam et o zaman yapmaya.

http://evrimagaci.org/makale/349/

Hepsini değil bir kaç paragrafı oku. Yalnız okumadan önce alttaki kaynakçayı bir oku da başkaları gibi gaflete düşme. Orada yazılanların tamamını 3 kere. Belirli kısımlarını belki 5 kere okumuşumdur. Katılmadığım yeri yok.

Bana de ki şurasına katılmıyorum o zaman tartışalım.

Zamanında çok yazdım uzun uzun. Sadece bu konuda değil evrim ile ilgili açılan sayısız konuda. İşe yaramadı mı yaradı? Ama konu o değil. Şöyle bir gerçek var. Benim yazdığım şeyler zaten yazılmış hem de benden çok daha bilgili kişiler tarafından.

Mesela sonsuz maymun teoremi. Kaç kere açıkladım hatırlamıyorum. Konunun taraflı olmakla ilgisi bile yok. Ortaokul çocuğu bir kerede anlar. Anlatıyorum bir kez daha geçiyorum üzerinden adam hala tesadüf eseri diyor evrim nerden bilecek diyor.

O yüzden artık uzun uzun yazmayı tercih etmiyorum.

O sorudaki amacım isyan falan değil. Ben inandığım zamanlarda da isyan etmedim. Sadece inanmayı bıraktım o kadar. Sesimi duymadığı için değil saçma geldiği için bıraktım inanmayı.

O soruyu sordum çünkü amaç şu:

Sen diyorsun ki benim şu maddeye ihtiyacım var. Ve doğaya bakıyorsun(veya yaratıcıya) a ne güzel tam da benim ihtiyaç duyduğum madde ne güzel diyorsun.

Lenskinin ekoli bakterileri evrimden önce sitratı besin olarak kullanamazken Lenski ortamdaki glikozu kademeli olarak azaltıp yerine sitrat koymuş bakteriler evrim geçirerek sitratı besin olarak kullanmaya başlamıştır. Şimdi bu bakterilerin bir an için konuşabildiğini ve bilinç sahibi olduğunu düşünelim. Lenskiye onlara sağladığı sitrat için şükretmeleri gerekirdi senin mantığınla.

Ben diyorum ki: O maddenin doğada bulunmasının nedeni canlılar kullansın diye değildir. O madde doğada bulunduğu için canlıların evriminde o maddeden fayda sağlayacak şekilde bir eğilme olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Neden makale atıyorsun arkadaşım? kendin anlatamıyor musun? Ben en baştan beri her konuya, "bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir" diyerek başlıyorum. Sen çok şey bildiğini mi sanıyorsun? Ordan burdan makale atmak mıdır tartışmak? Gel anlat işte,,, bak seni dinliyorum kaç gündür. Miller deneyinden mi ibaret abiyogenez dedin...

Senin verdiğin wiki anlatımında ilk başta miller deneyinden bahsediyor. Ben demiyorum temel taşınız miller deneyi diye, evrimciler diyor. Gel anlat bana miller deneyini...

Farzet ki ilkokulda okuyan çocuğun geldi sana Miller deneyini sordu... ne diyeceksin ona? Eline Barkley ünideki bir hocanın makalesini mi vereceksin yoksa ona olayı mı anlatacaksın?

Hadi beni utandır neuro? En temel hatlarıyla Miller deneyini anlatamazsın diyorum. Ordan burdan copy/paste yapmadan hiçbirşey anlatamazsın sen.

ALINTI; neuro: Din konuşmak istemiyorum gibi başlayıp da herkesi imana davet edersen burada o inandığın dine ve o yaratıcıya daha çok laf yedirirsin.

Zaten o bilim hakkındaki yazını okuyan birinin ateist olmasına gerek yok. Bilim hakkındaki o paragraftan sonra millete iman dersi vermek ne yalan söyliyim biribirni tamamlamış aslında.

Ha bu arada yaratılış teori bile değildir. Yaratılış uydurmadır.

ALINTI; Borsazede: Din ve iman farklı şeylerdir neuro. Bilmediğin bir konuda yorum yazarken bilmediğini hissettirmemeye çalış en azından. İslam bir dindir. Hıristiyanlık, Musevilik, Putperestlik,... bunlar birer dindir.
    .
    .
    .
    Bunlar din muhabbeti değildir neuro. Ayrıca kimseyi imana davet ediyor da değilim. Haddim de değildir, yeterli donanıma da sahip değilimdir. Benim tek istediğim bilimi savunan insanlara, bilimin birinci kuralı olan sorgulamayı hatırlatmaktır. Soru sormadan bilim yapılmaz. Açıklayamadığı şeyi inkar etmek bilimin yöntemi değildir.

Hatırladıysan bunlar bizim cümlelerimiz... Kimse bana din propogandası yasak demedi, insanları imana davet ettiğimi sen iddaa ettin, ben de yanlış düşündüğünü, forumda din konuları yasak ama yaratılış gibi felsefelerin din olmadığını ve yasak olmadığını anlatmaya çalıştım. Ayrıca kimseyi imana davet etmek gibi bir haddim olmadığını da en başta yazdım. Sen benim yazdıklarımı anlamadın veya yanlış anladın diye, ve üstelik senin anlaman için ben de açıklamalar yaptım diye kıvırmış mı oluyorum. Kusura bakma neuro ama sen okuduğunu anlamaktan acizsin.

***Madem bir yaratıcıya inanıyorsun konu döndü dolaştı yaratıcıya geldi; sen hiç hayatın boyunca suyu içmeden önce yaratıcıya keşke beni bu suya muhtaç olarak yaratmasaydın dedin mi?

Çok güzel bu soru. Seni tebrik ediyorum neuro. Sende de bir ışık gördüm. Bunun üzerine konuşalım ama şimdi vaktim yok.

Selam ve saygıyla...

Ben şimdi burada inanan insan şöyledir inanmayan insan böyledir diye genelleme yapsam kıyamet kopar.

Din muhabbeti sadece ayet vererek hadis vererek yapılmaz. Konuyu nereye getirmeye çalıştığını sen dahil herkes biliyor.

Din propagandası yasak değilse devam et o zaman yapmaya.

http://evrimagaci.org/makale/349/

Hepsini değil bir kaç paragrafı oku. Yalnız okumadan önce alttaki kaynakçayı bir oku da başkaları gibi gaflete düşme. Orada yazılanların tamamını 3 kere. Belirli kısımlarını belki 5 kere okumuşumdur. Katılmadığım yeri yok.

Bana de ki şurasına katılmıyorum o zaman tartışalım.

Zamanında çok yazdım uzun uzun. Sadece bu konuda değil evrim ile ilgili açılan sayısız konuda. İşe yaramadı mı yaradı? Ama konu o değil. Şöyle bir gerçek var. Benim yazdığım şeyler zaten yazılmış hem de benden çok daha bilgili kişiler tarafından.

Mesela sonsuz maymun teoremi. Kaç kere açıkladım hatırlamıyorum. Konunun taraflı olmakla ilgisi bile yok. Ortaokul çocuğu bir kerede anlar. Anlatıyorum bir kez daha geçiyorum üzerinden adam hala tesadüf eseri diyor evrim nerden bilecek diyor.

O yüzden artık uzun uzun yazmayı tercih etmiyorum.

O sorudaki amacım isyan falan değil. Ben inandığım zamanlarda da isyan etmedim. Sadece inanmayı bıraktım o kadar. Sesimi duymadığı için değil saçma geldiği için bıraktım inanmayı.

O soruyu sordum çünkü amaç şu:

Sen diyorsun ki benim şu maddeye ihtiyacım var. Ve doğaya bakıyorsun(veya yaratıcıya) a ne güzel tam da benim ihtiyaç duyduğum madde ne güzel diyorsun.

Lenskinin ekoli bakterileri evrimden önce sitratı besin olarak kullanamazken Lenski ortamdaki glikozu kademeli olarak azaltıp yerine sitrat koymuş bakteriler evrim geçirerek sitratı besin olarak kullanmaya başlamıştır. Şimdi bu bakterilerin bir an için konuşabildiğini ve bilinç sahibi olduğunu düşünelim. Lenskiye onlara sağladığı sitrat için şükretmeleri gerekirdi senin mantığınla.

Ben diyorum ki: O maddenin doğada bulunmasının nedeni canlılar kullansın diye değildir. O madde doğada bulunduğu için canlıların evriminde o maddeden fayda sağlayacak şekilde bir eğilme olmuştur.

Anlatamadın abi,,, bana Miller deneyini anlat dedim sen bana alakası olmayan bir makale kopyaladın. neuro bana bildiğini kanıtla arkadaşım. Miller deneyinde amaç neydi, düzenek nasıldı, ne üretildi, ortamda hangi gazlar vardı, organik madde, deneyin hangi aşamasında oluştu? Ortamda neden oksijen yoktu, 1/1000000 oranında dahi olsa ortamda oksijen bulunsa ne olurdu?

Senin yöntemin anlatmak değil ki kaynak vermek. Ben arasam senin verdiğin kaynaktan çok daha fazla kaynak bulurum. Anlatmanı istememin sebebi de öğrenmek değil, senin bilip bilmediğini anlamak. Anlat da beni rezil et dedim ama anlatmadın? Lenski deneyi ile Miller deneyini mi karıştırıyorsun neuro

Lenski deneyi dedin madem ben sana sorayım, E.Coli bakterilerinin DNA sında sitrat kullanma kodları yok muymuş da evrime bağlıyorsunuz olayı? İnsanın DNA sında hem x kromozomu hem de y kromozomu vardır. Birbirine baskın gelemediği zaman insan, genetik bozukluk sonucu ara cinsiyetli olur. Siz şimdi çift cinsiyetli insanlara evrim geçirmiş mi diyorsunuz? Lise seviyesindeki biyoloji bilgimle bile Lenski deneyini sorgulayabiliyorum. O Bakterinin sitrat ı besin olarak kullanmaması, DNA'sında bu özelliğinin olmadığını mı kanıtlar? Kendileri söylüyor zaten, mutasyon sonucu ortaya çıkmış bir özellik diye... İşin temeline inip öyle anlat bana. Yanlış biliyorsam da düzelt. Ama bana E.coli bakterisinin DNA'sında sitratı besin olarak kullanabilme geni olmadığını kanıtla.

*** Ben diyorum ki: O maddenin doğada bulunmasının nedeni canlılar kullansın diye değildir. O madde doğada bulunduğu için canlıların evriminde o maddeden fayda sağlayacak şekilde bir eğilme olmuştur.

Bu varsayıma göre herzaman doğa canlıya evrim süresince yön vermiş. Hep canlı doğaya uyum sağlamış öyle mi?

Çok basit bir soru; neden o zaman atmosferdeki oksijenin oluşması için canlının oluşup fotosentez yapması beklenmiş? Canlının kendisi oksijeni doğaya vermiş... Sizin mantığa göre kendi kendine ortam hazırlamış? Ben bir çelişki seziyorum neuro... Bana kaynak vermeden ilkokul seviyesindeki karacahil birine anlatıyor gibi anlat şu çelişkiyi... Ama yazdıklarına dikkat et neuro, karşında tekke öğrencisi yok. Anlattığın her şeyin bir ötesinde başka bir soru çıkacak karşına... Dikkat et de kıvırmak zorunda kalma...

Bu arada miller deneyini de bekliyorum senden...

Selam ve saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

ara form ortadaki oluyor herhalde yoksa mutasyonamı uğramış
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

Din budur.

bu kitabı nereden bulabiliriz yazarı kimdir kaç baskı yapmıştır
  • Merhabalar,

Evrim icinde dogal secilim mekanizmasi varmis,

1.Bu dogal secilimi canlinin hangi unitesi yapiyor,orada calisan makanizma nasildir?cok merak ediyorum,canlilardaki dogal secilim mekanizmasinin biyolojik olarak aciklamasini,var mi boyle bir sey?
    2.Eger varsa beyinmi karar veriyor hucremi?hucre ise nasil oluyor bu?hucrenin hangi uniteleri devreye giriyor?DNA mi?
    3.Diyelim oyle bir mekanizma var peki bu mekanizma da evrim gecirebiliyor mu?onun secilimine ne karar veriyor kendi kendine mi?
    4.Bu dogal secilimler yapilirken duyu organlarimi kullaniliyor?Sonucta dogaya gore oluyor bu dogal secilim degil mi?Dis dunya ile iletisim halinde olmali bu mekanizma.İlk canlilar bu secilimi nsil yapti?Etrafindaki inorganik maddeleri nasil tanidi eledi vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^^William^^ -- 19 Kasım 2013; 18:14:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^William^^

Merhabalar,

1.Bu dogal secilimi canlinin hangi unitesi yapiyor,orada calisan makanizma nasildir?cok merak ediyorum,canlilardaki dogal secilim mekanizmasinin biyolojik olarak aciklamasini,var mi boyle bir sey?
    2.Eger varsa beyinmi karar veriyor hucremi?hucre ise nasil oluyor bu?hucrenin hangi uniteleri devreye giriyor?DNA mi?
    3.Diyelim oyle bir mekanizma var peki bu mekanizma da evrim gecirebiliyor mu?onun secilimine ne karar veriyor kendi kendine mi?
    4.Bu dogal secilimler yapilirken duyu organlarimi kullaniliyor?Sonucta dogaya gore oluyor bu dogal secilim degil mi?Dis dunya ile iletisim halinde olmali bu mekanizma.İlk canlilar bu secilimi nsil yapti?Etrafindaki inorganik maddeleri nasil tanidi eledi vs.

Doğal seçilim bir mekanizma ya da bir bilinç değil. Yaşayabilmek için daha uygun yapıda olan neslini devam ettirebilirken, daha az uygun olanın neslinin tükenmesidir doğal seçilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Merhabalar,

Doğal seçilim bir mekanizma ya da bir bilinç değil. Yaşayabilmek için daha uygun yapıda olan neslini devam ettirebilirken, daha az uygun olanın neslinin tükenmesidir doğal seçilim.

peki uygun olan nedir?mesala delikli bir tahta uzerine 100 tane para attik 10 tanesi bu deliklerden gecti ve basari oldu,boyle birsey mi yani?

• Deliklerin en büyüğü 25 kuruş büyüklüğündeyse eğer, o deliklerden sadece 5-10 ve 25 kuruş geçebilir. 50 kuruş ve 1 lira geçemez. Haliyle ikisi de elenir. Yani elenecek olanları belirleyen bir faktör ya da faktörler vardır doğal seçilimde, bizim faktörümüz de deliğin genişliği.

@^^William^^@
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Deliklerin en büyüğü 25 kuruş büyüklüğündeyse eğer, o deliklerden sadece 5-10 ve 25 kuruş geçebilir. 50 kuruş ve 1 lira geçemez. Haliyle ikisi de elenir. Yani elenecek olanları belirleyen bir faktör ya da faktörler vardır doğal seçilimde, bizim faktörümüz de deliğin genişliği.

@^^William^^@

Selamlar kabuska ben ateist ve materyalist bir insaım fakat şu sorunun cevabını bilmiyoum 1.si.Amino asitlerin proteinleri onlarında sistemleri oluşturmasını 2.side anatominin nasıl düzene geçtiği diyelim atomlarca bir şekilde oldu diyelim makro boyuta çıktığımızda 2 beyin lobu 2 kol 2 bacak varken simetrik 2 burun deliği 2 göz vs tek cinsel organı var testisimiz de 2 adet testis sper depolama alanı var.fakat tek cinsel organ var el ve ayağımızda 5 parmak varken 1 adet boşaltım çıkşı var kulağa komik gelebilir bakın ben inançlı biri değilim burdaki yazımda ironi yada başka bir amacım yok trolleme gibi fakat bu soruların cebaplarını tüm bilim camiası aramakta sanırım üstelik ben anatomik sorular sordum mikrobiyolojiye indiğimizde trilyonlarca hücre var görev ve sistem için bide hocam aklıma geldi sonkez tüm canlılar denizde oluştular ben oluşma esnasını merak ediyorum hani rahimde beden oluşurken hücre 2 ye bölünüyor filan vucudun parçaları oluşuyor fakat deniz oluşan bir canlınan pat diye fabrikadan çıkmış gibi nasıl ete kemiğe trilyonalrca hücre ile oluşuyor fırından hazır çıkmış ekmek gibi lütfen sorularımı bağışlayın sadece öğrenmek amaçlı yazıyorum sayın Kabuska beni bilgilendirirseniz memnun olurum .

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

peki uygun olan nedir?mesala delikli bir tahta uzerine 100 tane para attik 10 tanesi bu deliklerden gecti ve basari oldu,boyle birsey mi yani?

Paralar eşitse tam olarak aynı şey değil gibi.

• tüm canlılar denizde oluştular ben oluşma esnasını merak ediyorum hani rahimde beden oluşurken hücre 2 ye bölünüyor filan vucudun parçaları oluşuyor fakat deniz oluşan bir canlınan pat diye fabrikadan çıkmış gibi nasıl ete kemiğe trilyonalrca hücre ile oluşuyor fırından hazır çıkmış ekmek gib Trojka ne düşüyorsun sen bu konuda ? Niye sordum rahim üretmek amaçlı bir yapı fakat denizin kendisi rahim görevini görebilirmi ilginç bir konu bence bana denizde bir insanın oluşması irrasyonel geliyor

herhangi bir göktaşı raditions ışıma ve iklim değişikleri ilk amino asit içeren bir gök cismi meteor bu denizin içine düştüğünde ve uygun koşullar oluştuğunda bu canlı mı ortaya çıkıyor yani ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 19 Kasım 2013; 21:28:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nationalsocial

tüm canlılar denizde oluştular ben oluşma esnasını merak ediyorum hani rahimde beden oluşurken hücre 2 ye bölünüyor filan vucudun parçaları oluşuyor fakat deniz oluşan bir canlınan pat diye fabrikadan çıkmış gibi nasıl ete kemiğe trilyonalrca hücre ile oluşuyor fırından hazır çıkmış ekmek gib Trojka ne düşüyorsun sen bu konuda ? Niye sordum rahim üretmek amaçlı bir yapı fakat denizin kendisi rahim görevini görebilirmi ilginç bir konu bence bana denizde bir insanın oluşması irrasyonel geliyor

herhangi bir göktaşı raditions ışıma ve iklim değişikleri ilk amino asit içeren bir gök cismi meteor bu denizin içine düştüğünde ve uygun koşullar oluştuğunda bu canlı mı ortaya çıkıyor yani ??

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 22 Aralık 2013; 0:39:19 >

• quote:

quote:

tüm canlılar denizde oluştular ben oluşma esnasını merak ediyorum hani rahimde beden oluşurken hücre 2 ye bölünüyor filan vucudun parçaları oluşuyor fakat deniz oluşan bir canlınan pat diye fabrikadan çıkmış gibi nasıl ete kemiğe trilyonalrca hücre ile oluşuyor fırından hazır çıkmış ekmek gib Trojka ne düşüyorsun sen bu konuda ? Niye sordum rahim üretmek amaçlı bir yapı fakat denizin kendisi rahim görevini görebilirmi ilginç bir konu bence bana denizde bir insanın oluşması irrasyonel geliyor

Hiç bir fikri olmadan bir televizyonu, telefonu bir kişinin anlaması ne kadar zorsa sıfırdan bunların anlatılması da o kadar zor. Temelden edinilmeli bilgiler. Forumda yazılıp anlatılacak şey de değil bu.

Anlatsana TRojka. İki satır uğraş, temelden anlat işte arkadaşa... Makalelerden alıntı yapmadan, linkler vermeden nasıl anlatacaksın evrim teorisini merakla bekliyorum.

Hatta Miller-Urey deneyi ile başla da biz de öğrenelim...

Selam ve saygılar.

• quote:

quote:

Hiç bir fikri olmadan bir televizyonu, telefonu bir kişinin anlaması ne kadar zorsa sıfırdan bunların anlatılması da o kadar zor. Temelden edinilmeli bilgiler. Forumda yazılıp anlatılacak şey de değil bu.

Temel bilgisi olan biri bile denizde insanın oluşamıycağını bilir bak adıda var bu teorinin Irreducible complexity çünkü rahimdeyken bebeği besleyen yüzlerce bağlantı var eğer anne sağılıklı beslenmez ise bebek ölür peki deniz gibi bir ortamda 0 dan oluşum nasıl olabilir bir materyalist olarak bunun cevabını öğrenemiycem hiçbirzaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 19 Kasım 2013; 21:47:13 >

• quote:

quote:

quote:

Temel bilgisi olan biri bile denizde insanın oluşamıycağını bilir bak adıda var bu teorinin Irreducible complexity çünkü rahimdeyken bebeği besleyen yüzlerce bağlantı var eğer anne sağılıklı beslenmez ise bebek ölür peki deniz gibi bir ortamda 0 dan oluşum nasıl olabilir bir materyalist olarak bunun cevabını öğrenemiycem hiçbirzaman.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 22 Aralık 2013; 0:40:15 >

• quote:

quote:

quote:

Anlatsana TRojka. İki satır uğraş, temelden anlat işte arkadaşa... Makalelerden alıntı yapmadan, linkler vermeden nasıl anlatacaksın evrim teorisini merakla bekliyorum.

Selam ve saygılar.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 22 Aralık 2013; 0:39:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İmzamda bir masa var. Öte yandan hangi denizde kim insan oluştuğunu söylüyor?

Teşekkür ederim aydınlandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 19 Kasım 2013; 22:08:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam ve saygılar.

İman eden bir müslümansınız değil mi?

Benim yazdığım hiçbir yorumu okumadınız mı? Sorunuzun mantığını anlamadım.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.