Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    olmaz öyle link vermek üstelik bir de evrim ağacı güldürme bizi şimdi...

senin derin bilgilerinle bizim anlayabileceğimiz şekilde açıklamanı rica ediyoruz, sorularımda anlayamadığın birşey yok değil mi çok net?

heyecanla bekliyoruz evrimle ilgili açıklamalarını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archozi

olmaz öyle link vermek üstelik bir de evrim ağacı güldürme bizi şimdi...

senin derin bilgilerinle bizim anlayabileceğimiz şekilde açıklamanı rica ediyoruz, sorularımda anlayamadığın birşey yok değil mi çok net?

heyecanla bekliyoruz evrimle ilgili açıklamalarını.

gökten inen kitap olmadan inanmazsın sen tabi.
    hadi işine.
    okumaktan acizsin halen birşeyler peşindesin.

al küçük bir kesit.
    Peki İnsan Bir Maymun Türü İse, Diğer Maymun Türleri Neden İnsan Olmuyor?

İlk olarak, bilmeniz ve hatırlamanız gereken nokta şudur: İnsan günümüzdeki hiçbir maymundan gelmemektedir. Hiçbir bilim insanı bunu iddia etmemiştir, etmeyecektir ve böyle bir düşünce, komik olmanın yanısıra Evrim Kuramı'yla, dolayısıyla Biyoloji ile, dolayısıyla da bilim ile çelişmektedir. Çünkü maymunlar, bizden daha az "modern" olan canlılar değillerdir. Şu anda var olan bütün canlılar moderndir ve hiçbiri, bir diğerinden meydana gelmemiştir, gelmeyecektir. Çünkü bu canlıların tamamı, aynı zaman diliminde varlıklarını sürdüren canlılardır. Modern türler birbirlerinden evrimleşmezler; sadece ortak birer ataya sahiptirler. Dolayısıyla insan da, günümüzdeki maymunların hiçbir türünden gelmemektedir.

kelime oyunu yapmaya gerek yok.
    bir ton kaynak var.
    aç oku sadece.

tabi sen bu yazılını nasıl okuyorsan artık.
    Halen maymunda gelmedik yavvvvvvvvvv diye dolanırsın ortalıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 18 Kasım 2013; 23:58:19 >

• Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    sıkışınca nasıl da üslubun değişti, hemen inanç sömürüsüne geçtin, karizma sıfırlandı değil mi? üstün bilgi sahibi evrimci modeli seni gidi seni.

sen burada boş bilgilerle ahkam kesip insanları aşağılarken önce kendine bak istersen, şu yazdıklarına hep beraber gülüyoruz şu anda iyice saçmalamışsın ve savunduğun evrim teorisini de yerle bir ettin şu anda, tebrikler.
  • quote:

sıkışınca nasıl da üslubun değişti, hemen inanç sömürüsüne geçtin, karizma sıfırlandı değil mi? üstün bilgi sahibi evrimci modeli seni gidi seni.

sen burada boş bilgilerle ahkam kesip insanları aşağılarken önce kendine bak istersen, şu yazdıklarına hep beraber gülüyoruz şu anda iyice saçmalamışsın ve savunduğun evrim teorisini de yerle bir ettin şu anda, tebrikler.

şakacı seni
  • Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    yazdıklarınla geçmişini unutmak isteyen evrimci modeli seçildin, bunu çerçeveletip asacağım, hala gülüyorum yahu...
  • quote:

yazdıklarınla geçmişini unutmak isteyen evrimci modeli seçildin, bunu çerçeveletip asacağım, hala gülüyorum yahu...

gülerken düşün arada bir

ayrıca inancına saldırmadım olanı söyledim.
    yalan diyemezsin.
    inanman için gökten inmesi gerek.

hadi selametle güzel kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

İnsanların içindeki doğa sevgisini bile evrimci yaratılışçı diye ayırmışsınız.Lakin maymunvari canlıları küçümseyip bunlar mı benim atam diyen sizlersiniz.Evrimciler ise tüm bitkileri,böcekleri,hayvanları atası olarak görür,en azından ben öyle görüyorum.Ortak bir kökenden geldiğimizi düşünüyorum bu da bende bir doğa sevgisi oluşturuyor.Bir böcek görsem evde onu öldürmem kağıda alır dışarı bırakırım,sivrisineği bile öldürmem ben.Doğa sevgisinin,insan sevgisinin evrimcisi yaratılışçısı olmaz.İnsanları bu kadar kutuplaştırmayın.Siz kutsal saydığınız şeylere şükredin,başınıza kötü bir şey geldiği zaman hepiniz şükretmeyi beceremiyorsunuz malesef.

Yazdıklarınıza sadece gülüyorum.Bu kadar mı karşı görüşlere düşmansınız? Çocuk sevgisi,evrimi yavaşlatma falan gerçekten böyle düşünüyorsanız boşuna cevap vermeye çalışmışım size.

Doğa sevgisi,atalarının onlar olmasını gerektirmez.Eğer evrenle bir bütün oldugunun farkındalıgına ulaşırsan,Doğayıda seversin,insanlarıda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

quote:

İnsanların içindeki doğa sevgisini bile evrimci yaratılışçı diye ayırmışsınız.Lakin maymunvari canlıları küçümseyip bunlar mı benim atam diyen sizlersiniz.Evrimciler ise tüm bitkileri,böcekleri,hayvanları atası olarak görür,en azından ben öyle görüyorum.Ortak bir kökenden geldiğimizi düşünüyorum bu da bende bir doğa sevgisi oluşturuyor.Bir böcek görsem evde onu öldürmem kağıda alır dışarı bırakırım,sivrisineği bile öldürmem ben.Doğa sevgisinin,insan sevgisinin evrimcisi yaratılışçısı olmaz.İnsanları bu kadar kutuplaştırmayın.Siz kutsal saydığınız şeylere şükredin,başınıza kötü bir şey geldiği zaman hepiniz şükretmeyi beceremiyorsunuz malesef.

Yazdıklarınıza sadece gülüyorum.Bu kadar mı karşı görüşlere düşmansınız? Çocuk sevgisi,evrimi yavaşlatma falan gerçekten böyle düşünüyorsanız boşuna cevap vermeye çalışmışım size.

Doğa sevgisi,atalarının onlar olmasını gerektirmez.Eğer evrenle bir bütün oldugunun farkındalıgına ulaşırsan,Doğayıda seversin,insanlarıda.

Ben doğa sevgisinin ille onu gerektireceğini söylemedim.Böyle bir düşünce bende doğa sevgisi oluşturuyor dedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

quote:

Ben doğa sevgisinin ille onu gerektireceğini söylemedim.Böyle bir düşünce bende doğa sevgisi oluşturuyor dedim.

Yok bende şahsi birşey söylemedim zaten,hazır konu açılmışken vesile olmuş oldunuz :).

• quote:

Siz ne yazık ki gerçekten anlam karmaşaları içerisindesiniz arkadaşım. Benim yaptığım mizah idi ve yazdıklarımı hızlı okuma tekniği ile değil de derinlemesine okusaydınız güldürürken düşündürmek gibi bir maksadım olduğunu anlar ve beni karşı görüşlere düşmanlık etmekle suçlamazdınız.

Sineği, böceği öldürmemeniz marifet değil. Sonuçta kimse atalarını öldürmek istemez :) Söylediğiniz gibi be de; değil sivrisinek, hamam böceği öldürmek, yolda yürürken yere bakarak yürürüm ki herhangi bir karınca, böcek, ot, vs basmayayım.

Maymunvari canlıları küçümsemekten kastınızı anlamadım. Dünyada sadece birtek canlı türünde bilinç ve şuur var ve siz onu diğer canlılar ile aynı kefeye koyuyorsunuz ama biz maymunvari canlıları küçümsüyoruz öyle mi? Bence tam tersi, siz "insan" denen en şerefli yaratığı küçümsüyorsunuz. Doğadaki her canlı, her cansız, her kanun, herşey insan için yaratılmıştır. Bunu bildiğim için hiçbir canlıya zarar vermemeye çalışırım. Atam oldukları için değil.

Boşuna cevap vermeye çalıştığınız konusunda da sizinle hemfikirim. Zira verdiğiniz cevaplar, benim böyle bir mizah yapmama vesile oldu. Son birkaç haftadır bu forumları takip ediyorum ve evrimci düşünce hakkında çok daha derin görüşler oluştu zihnimde. Yaptığım mizahı, siz de beni anlamaya çalışarak okursanız düşünmeniz gereken çok acı gerçekler olduğunu görürsünüz.

Selam ve saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiCRaN_

Borsazede Hocam yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum.
    Evrim konusunda veyahut Allah'ın varlığına,yokluğuna zihnini yoran insanlar için tahkik-i iman yaptırmak güzel birşey.
    Helal olsun size.
    Yalnız X Files hocamızda renk katabilirdi.(kişisel kanaat)

Teşekkür ederim hocam. Tahkik-i iman yaptırmak gibi bir haddim olamaz zira iman sahibi olmayan bir insana bunu yaptırmaya çalışmak saygısızlıktır. Ben sadece insanların düşünmelerini sağlamaya çalışıyorum...

Ayrıca, Trojka arkadaşım beni yanlış anlamış. Evrim teorisini, ateistlerin dayanak noktası olduğunu söylemek abes değildir sanırım.

Selam ve saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

Orijinalden alıntı: HiCRaN_

Borsazede Hocam yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum.
    Evrim konusunda veyahut Allah'ın varlığına,yokluğuna zihnini yoran insanlar için tahkik-i iman yaptırmak güzel birşey.
    Helal olsun size.
    Yalnız X Files hocamızda renk katabilirdi.(kişisel kanaat)

Teşekkür ederim hocam. Tahkik-i iman yaptırmak gibi bir haddim olamaz zira iman sahibi olmayan bir insana bunu yaptırmaya çalışmak saygısızlıktır. Ben sadece insanların düşünmelerini sağlamaya çalışıyorum...

Ayrıca, Trojka arkadaşım beni yanlış anlamış. Evrim teorisini, ateistlerin dayanak noktası olduğunu söylemek abes değildir sanırım.

Selam ve saygılar.

Ateizm günümüzde inanılan dinlerden de, bilimden de, evrim teorisinden de eskidir. Öte yandan evrim ateizmin temeli olabilir ancak siz ateizm ve evrimi bir görüp, ateizme karşı iddialarınla alakasız bir şekilde evrimi çürütüyorsunuz. "Tanrı vardır, o zaman evrim yoktur"
    diye tamamen alakasız bir sav ortaya sunuyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Hep aynı saçmalıklar:Tek bir ara geçiş fosili bile yok,indirgenemez karmaşıklıktaki canlıların evrimleşmesi mümkün değildir,tek bir proteinin oluşmasını bile açıklayamaz evrim,organizmada mükemmel bir düzen hassas bir ayar vardır,evrim termodinamiğin 2.kanunuyla çelişir,bunların hepsi mükemmel canlılar,canlı fosilleri milyonlarca yıldır değişime uğramadı bla bla bla ......

Sol elli ve sağ elli aminoasitler eşit derecede bulunuyor ise neden canlıların oluşumunda tamamen sol elli aminoasitler var? Bu tesadüfi orantı nasıl bir bilinçte ki sadece sol elli aminoasitler kullanılarak canlı oluşuyor oysa ki tesadüfi oluşumlarda sağ elli aminoasitlerde görülmesi gerekmez miydi?
    Daha ilginç bir şey söyliyeyim sol elli aminoasitler insan öldükten sonra artık yerini sağ elli olanlarına bırakıyor peki bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Yahu neyi öğrenmeye çalışıyor bu soru? Neyi kanıtlamaya çalışıyor? Ee ne oluyormuş öyle oluyorsa. Demek ki bilinmeyen ya da bizim bilmediğimiz bir sebepten dolayı sağ elli aminoasitler "canlılık" denen şeyi sağlayamıyor. Ee? İnsanlardan "Aa çok garipmiş, demek ki tanrı var." tepkisi mi bekliyorsunuz?

sorun maalesef işte bu!
    Sizin için herşey zaten böyle olması gerekiyor mantığı vs.bu bakış açısıyla bilim değil kilim yapıyorsunuz teorinin üstüne oturup hayal kuruyorsunuz.

Hayal teorileri değil genelde peri masallarını okuduktan sonra kurulur.

Teori denilen şey kanıtlanmış,deneylerle izlenip,açığa kavuşturulmuş bilimsel bilgiler bütünüdür. Kısacası teoriye gelindikten sonra hayalgücüne pek yer kalmıyor.

Eee madem kanıtlanmışsa niye kanun olmuyor diye soracaksanız da yerçekimi niye hala teoriyse ondan.

bilimsel diye sunulanların hepsi gereksiz ve tartışmaya açık konular.
    Sahte adamlar için yazılan doktora tezleri ne oldu? Hepsi çöp oldu fakat bilim diye sunuldu.

Karşı bir argümanın varsa gidersin bunu bilim camiasında paylaşırsın. Kanıtlarınla gidersin burası burası tartışmaya açık,hatta evrim bunu tamamen yanlış anlatıyor diye onlar da evrim çürütüldü çünkü karşı argümanlar daha güçlüydü ve mantıksaldı derler olur biter. Forumlarda bu kadar kasmayın eğer gereksiz buluyorsanız evrimi,direkt gidin bilim kurumlarına orda tezinizi hazırlayıp paylaşın.

Madem gidip bilim camiasıyla çok saygı değer görüşlerinizi ve deneylerinizi paylaşmıyorsunuz,o zaman gelip buraya şu şöyle yanlış bu böyle yanlış diye yakınmayın lütfen.

milyonlarca değil bir adet için,türün gelişimini gösteren kısaca sizin tabirinizle pireden deveye geçişin kronolojik sıralamasını rica ediyorum.çok zor olmasa gerek!

Ben ne diyorum sen ne diyorsun...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

neuro hala saygısızlıkta ısrar ediyorsun. Kıvırmak senin gibi ne dediğini bile bilmeyen insanların işidir. Ben ne zaman evrim yoktur demişim? Sorgulanmalıdır deişimdir o ayrı. Sen daha yazılanları okumaktan bile acizsin, hangi cüretle bir başkasına kıvırma diyebiliyorsun? Ordan burdan kopyaladıklarınla burda bilim yaptığını mı zannediyorsun? Seninle evrim bile tartışılamıyor, yaratılışı nasıl tartışacağız? İlk canlıyı sorguladık burda günlerdir, Miller deneyini tartıştık, neden 2 kelime katkıda bulunmadın? Kimya hakkında kimsenin gram bilgisi yok, burda evrim tartışıyorsunuz. KanKoKan isimli kimya mühendisi arkadaş katkıda bulunmaya çalıştı ama o da anlamayalım diye aklına gelen her bilgiyi paylaştı.

Tesadüfü tartıştık, tesadüfe türlü türlü anlamlar yüklediniz. İlk canlıyı sorduk kimsenin bilgisi yok. Bu mu bilim tartışması? Siz daha ilk canlı uzaydan mı geldi, okyanusun dibinde mi türedi ona bile karar verememişsiniz, ilk zamanlardaki atmosferin oluşumunu bile bilmiyorsunuz, hangi evrimi tartışıyorsunuz? Ortada proje yokken, binanın temeli bile atılmamışken siz mutfaktaki fayansların rengini tartışıyorsunuz?

Ondan sonra yaratılış teori bile değilmiş...

Sana göre dünyanın %90'ı beyinsiz zaten. Ne zannediyorsunuz? Dünyanın yüzde kaçı ateist?

Kabul ediyorum yaratılış konusunu açmak büyük hata idi. O kadar ileri düzey bilim adamısınız ki, yaratılışı tartışırken yaratıcıya hakaret etmeyi kendinizde hak görüyorsunuz. Eleştirmene kim ne dedi? Akıllı tasarımı da reddebilirsin ama bu sana yaratıcıya aptal deme hakkı vermez. Günlerdir evrim tartışıyoruz, hiçkimse evrim teorisine saçmalık, safsata, cehalet gibi yakıştırma yaptı mı? Kompleksimiz yok bizim neuro. Biz kanıtlamaya değil, anlatmaya çalışıyoruz. kafamızda yaratılış ile ilgili hiçbir soru bile yok. Oysa sien, yaratılış kelimesini duyar duymaz sanki küfür etmişim gibi saldırıya geçtin. Sen ister kabul et ister etme; cahilsin ve bana kıvırma deme cüretin ondan kaynaklanıyor.

Evrim sorgulandı zaten. Sorgulanmasa bu kadar geniş oranda kabul görmez.

DNA'nın hücrenin varlığından bihaber bir adam kuyuya bir taş atacak 21.yy'a geldiğimizde bilim adamları hala bu adamın söylediği bir şeye sorgusuz sualsiz inanacak hemde %95 oranından.

Dergahta tekkede öyle şeyler olur. Bilimde olmaz.

quote:

Tesadüfü tartıştık, tesadüfe türlü türlü anlamlar yüklediniz. İlk canlıyı sorduk kimsenin bilgisi yok. Bu mu bilim tartışması? Siz daha ilk canlı uzaydan mı geldi, okyanusun dibinde mi türedi ona bile karar verememişsiniz, ilk zamanlardaki atmosferin oluşumunu bile bilmiyorsunuz, hangi evrimi tartışıyorsunuz? Ortada proje yokken, binanın temeli bile atılmamışken siz mutfaktaki fayansların rengini tartışıyorsunuz?

Sen anlamamışsın ki hiçbir şeyi.

İlk canlının ne olduğunu nasıl oluştuğunu 15 defa yazdık bir bir daha yazıyorum. Kafan almıyorsa senin sorunun benim değil.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis
    Uzaydan değil okyanusun dibinde oluştu.
    Atmosferin oluşumu.
    http://www.youtube.com/watch?v=4paEooDoztk

Bir kaç mesaj sonra yine soracaksın. Unuttuğundan mı yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum ama ben yine yazıyım dedim.

Yaratılışın teori olduğunu gösteren bir makale bul. Bilim dünyasında kimler tarafından teori olarak kabul edilmiş?

Ben cahilim. Paleontolog, biyolog, genetikçilerin %95'i beyinsiz. Dünyanın en eğitimli kuzey avrupa ülkelerinin %80'i beyinsiz.

Çöldeki bedeviler çözmüş olayı evet.

Bak yine söylüyorum. Evrim konusunda yaratılış diye zırvalama. Aç yaratılış konusunu orada tartışalım cesaretin varsa.

quote:

Evrimci ve evrimci olmayanın olaylara bakışı;

Yolda yürürken çok güzel bir araba gören evrimci, 13,7 milyar yılda oluşa oluşa bu kadar basit bir araba mı oluşmuş der ve geçip gider.
    Evrimci olmayan ise o arabanın markasına bakar, zira hangi fabrikada yapıldığını merak eder ve kaynağını araştırıp takdir etmek ister.

Evde otururken bir anda kapı çalar ve evrimci kapıyı açar. Kapının önünde bir tabak içinde çeşit çeşit meyveler. Bu ne biçim meyve tabağı yahu, bu meyvelerin hepsi kabuklu veya çekirdekli der ve kapıyı kapatıp bilim araştırmak üzere kitaplarının arasına döner.
    Evrimci olmayan ise bu meyvelerin nereden geldiğini araştırmak için etrafına bakar, kimseyi bulamazsa gidip komşularına sorar. Çünkü bu nimetin orada kendisi için bulunduğunu bilir ve teşekkür etme ihtiyacı duyar.

Mezarlığa giden evrimci, şehrin merkezindeki bu büyük arazinin harcandığını, oysa büyük bir AVM yapılarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünür.
    Evrimci olmayan ise kendisinin de öleceğini ve bir süre orada ikamet edeceğini düşünerek bu dünyaya kendisini hatırlatacak eserler bırakmak için hiçbirşey yapamasa o mezarlığa bir ağaç dikmeyi düşünür.

Çocuğunun gelişimini izleyen evrimci, onun ne kadar da yavaş geliştiğini ve evrimi yavaşlattığını düşünerek sinir olur.
    Evrimci olmayan ise çocuğunun çabalarını görüp hayretler içinde kalır ve etrafındakilere, çocuğunun becerilerini mutlulukla anlatır.

Ünlü Mona Lisa portresini gören evrimci, olağanüstü ve paha biçilemez bir eser olduğunu düşünerek onun hakkında edindiği ezberleri uzman bir yorumcu edasıyla etrafındakilere anlatarak havasını atar.
    Evrimci olmayan ise, insan eli ile yapılan bir eser olduğunu ve bir bardak suyun bile günü gelip ondan daha kıymetli olabileceğini düşünerek elindeki suyu 3 yudumda :) sindire sindire içerek sahibine şükreder.

Selam ve saygılar.

Böyle bir genellemeyi karacahiller bile yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 19 Kasım 2013; 11:16:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

neuro hala saygısızlıkta ısrar ediyorsun. Kıvırmak senin gibi ne dediğini bile bilmeyen insanların işidir. Ben ne zaman evrim yoktur demişim? Sorgulanmalıdır deişimdir o ayrı. Sen daha yazılanları okumaktan bile acizsin, hangi cüretle bir başkasına kıvırma diyebiliyorsun? Ordan burdan kopyaladıklarınla burda bilim yaptığını mı zannediyorsun? Seninle evrim bile tartışılamıyor, yaratılışı nasıl tartışacağız? İlk canlıyı sorguladık burda günlerdir, Miller deneyini tartıştık, neden 2 kelime katkıda bulunmadın? Kimya hakkında kimsenin gram bilgisi yok, burda evrim tartışıyorsunuz. KanKoKan isimli kimya mühendisi arkadaş katkıda bulunmaya çalıştı ama o da anlamayalım diye aklına gelen her bilgiyi paylaştı.

Ondan sonra yaratılış teori bile değilmiş...

Sana göre dünyanın %90'ı beyinsiz zaten. Ne zannediyorsunuz? Dünyanın yüzde kaçı ateist?

Kabul ediyorum yaratılış konusunu açmak büyük hata idi. O kadar ileri düzey bilim adamısınız ki, yaratılışı tartışırken yaratıcıya hakaret etmeyi kendinizde hak görüyorsunuz. Eleştirmene kim ne dedi? Akıllı tasarımı da reddebilirsin ama bu sana yaratıcıya aptal deme hakkı vermez. Günlerdir evrim tartışıyoruz, hiçkimse evrim teorisine saçmalık, safsata, cehalet gibi yakıştırma yaptı mı? Kompleksimiz yok bizim neuro. Biz kanıtlamaya değil, anlatmaya çalışıyoruz. kafamızda yaratılış ile ilgili hiçbir soru bile yok. Oysa sien, yaratılış kelimesini duyar duymaz sanki küfür etmişim gibi saldırıya geçtin. Sen ister kabul et ister etme; cahilsin ve bana kıvırma deme cüretin ondan kaynaklanıyor.

Evrim sorgulandı zaten. Sorgulanmasa bu kadar geniş oranda kabul görmez.

DNA'nın hücrenin varlığından bihaber bir adam kuyuya bir taş atacak 21.yy'a geldiğimizde bilim adamları hala bu adamın söylediği bir şeye sorgusuz sualsiz inanacak hemde %95 oranından.

Dergahta tekkede öyle şeyler olur. Bilimde olmaz.

quote:

Sen anlamamışsın ki hiçbir şeyi.

İlk canlının ne olduğunu nasıl oluştuğunu 15 defa yazdık bir bir daha yazıyorum. Kafan almıyorsa senin sorunun benim değil.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis
    Uzaydan değil okyanusun dibinde oluştu.
    Atmosferin oluşumu.
    http://www.youtube.com/watch?v=4paEooDoztk

Bir kaç mesaj sonra yine soracaksın. Unuttuğundan mı yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum ama ben yine yazıyım dedim.

Yaratılışın teori olduğunu gösteren bir makale bul. Bilim dünyasında kimler tarafından teori olarak kabul edilmiş?

Ben cahilim. Paleontolog, biyolog, genetikçilerin %95'i beyinsiz. Dünyanın en eğitimli kuzey avrupa ülkelerinin %80'i beyinsiz.

Çöldeki bedeviler çözmüş olayı evet.

Bak yine söylüyorum. Evrim konusunda yaratılış diye zırvalama. Aç yaratılış konusunu orada tartışalım cesaretin varsa.

quote:

Evrimci ve evrimci olmayanın olaylara bakışı;

Yolda yürürken çok güzel bir araba gören evrimci, 13,7 milyar yılda oluşa oluşa bu kadar basit bir araba mı oluşmuş der ve geçip gider.
    Evrimci olmayan ise o arabanın markasına bakar, zira hangi fabrikada yapıldığını merak eder ve kaynağını araştırıp takdir etmek ister.

Evde otururken bir anda kapı çalar ve evrimci kapıyı açar. Kapının önünde bir tabak içinde çeşit çeşit meyveler. Bu ne biçim meyve tabağı yahu, bu meyvelerin hepsi kabuklu veya çekirdekli der ve kapıyı kapatıp bilim araştırmak üzere kitaplarının arasına döner.
    Evrimci olmayan ise bu meyvelerin nereden geldiğini araştırmak için etrafına bakar, kimseyi bulamazsa gidip komşularına sorar. Çünkü bu nimetin orada kendisi için bulunduğunu bilir ve teşekkür etme ihtiyacı duyar.

Mezarlığa giden evrimci, şehrin merkezindeki bu büyük arazinin harcandığını, oysa büyük bir AVM yapılarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünür.
    Evrimci olmayan ise kendisinin de öleceğini ve bir süre orada ikamet edeceğini düşünerek bu dünyaya kendisini hatırlatacak eserler bırakmak için hiçbirşey yapamasa o mezarlığa bir ağaç dikmeyi düşünür.

Çocuğunun gelişimini izleyen evrimci, onun ne kadar da yavaş geliştiğini ve evrimi yavaşlattığını düşünerek sinir olur.
    Evrimci olmayan ise çocuğunun çabalarını görüp hayretler içinde kalır ve etrafındakilere, çocuğunun becerilerini mutlulukla anlatır.

Ünlü Mona Lisa portresini gören evrimci, olağanüstü ve paha biçilemez bir eser olduğunu düşünerek onun hakkında edindiği ezberleri uzman bir yorumcu edasıyla etrafındakilere anlatarak havasını atar.
    Evrimci olmayan ise, insan eli ile yapılan bir eser olduğunu ve bir bardak suyun bile günü gelip ondan daha kıymetli olabileceğini düşünerek elindeki suyu 3 yudumda :) sindire sindire içerek sahibine şükreder.

Selam ve saygılar.

Böyle bir genellemeyi karacahiller bile yapmaz.

neuro, üslubundan çok belli ediyorsun cehaletini ama ben yine de senin anlama kabiliyetin olduğunu varsayarak sabırla tekrar yazıyorum savunduğum şeyleri. (Sana göre biz kıvırıyoruz ama kişi kendinden bilir işi diyerek bu kıvıma meselesine nokta koyuyorum.)

Bana wikipediadan nat. geo dan kopyalama yapıyorsun. Şurada yazdığım türkçe cümleleri bile anlamakta güçlük çekiyorsun, kalkmış ingilizce kaynak veriyorsun. Ana dilin ingilizceyse ve Türkçeyi sonradan öğrendiysen bizim burda tartışmalarımız çok normal. Önce Türkçe okuma anlama tekniklerine çalış, sonra gel tartışalım.

Miller deneyi ilk canlıyı değil ilk organik molekülü bulmaya yönelik yapılmış basit ve geçersiz bir deneydir. Biz burda sayfalar dolusu muhabbet ettik AbiyuGu ile. Aç orada sorduğum soruları oku ve cevabın var ise paylaş. İlk canlıyı geçtim, ilk organik molekülü bile açıklayan bisürü hipoteziniz var. Uzaydan geldiğini savunanlar da sizden neuro... Miller deneyinde atmosferde oksijen koymamışlar. Bana öyle ordan burdan kopyaladıklarını yapıştırma. Ben hepsini okudum ve anlamadığım için benim seviyeme indirerek anlatmanızı istedim. İlk organik molekülün oluştuğu atmosfer ortamında oksijen olmadığını bana kanıtla. Ama bana öyle izotop, kozmik ışın, helyum, hidrojen bağı muhabbeti yapma. Her yerde oksijenin bileşikleri kaynıyor, heryerde kozmik ışınlar var, ozon yok, güneşe daha yakınız, ay, dünyaya daha yakın, yer çekimi bile çok farklı,... varsa kimya bilgin, anlat bana da öğreneyim. Ama bana ingilizce kaynak verme. Sen oku, anla, sonra bana, ana fikrini anlat.

***"Kafan almıyorsa senin sorunun" demişsin, 15 defa anlattığını yazmışsın ve altına ingilizce kaynak yapıştırmışsın. Akıllara zarar bir üslubun var neuro.

O kopyaladığın nat.geo belgeselinde dünyanın ilk oluşumunu anlatırken bir laf ettiler çok güldüm. Dünya üzerinde lav okyanusları var, animasyonda yüzeye iyice yaklaşmışlar, anlatıcı diyor ki; "daha fazla yaklaşırsak yanar boğuluruz" Sen de bu belgeseli bana bilimsel veri olarak kopyalıyorsun :)

***Yaratılışın teori olduğunu yazan bir makale bul :)

Yaratılışın gerçek olduğunu yazan kapı gibi bir kaynak var ama söylesem şimdi ona da çamur atarsınız siz. Burada onun adını zikrederek size malzeme vermeyeyim. Daha önce de yazmıştım. Yaratılış teorisi demekteki maksadım ateist arkadaşlarının tepkisini çekmemekti. Hata yaptığımı kabul ettim ve ikinci mesajımda hatamı düzelttim. (sana göre kıvırdım (!)) Yaratılış; teori değil gerçeğin ta kendisidir ve hiçbir kanıta ihtiyaç duymadan inanılması gereken bir gerçektir. İnanıp inanmamak insanın kendi seçimidir. İnanmayanlar yaratıcı tarafından cezalandırılacaktır ama bu ateist olan insanı hiç bağlamaz. Zaten inanmadığı bir gücün kendisini cezalandırmasından korkmaz. Ama her ne hikmet ise bunları duymaktan öyle rahatsız olur ki hemen saldırıya geçmekten kendini alamaz. Tıpkı senin gibi neuro.

Bırak biz kendi hayal dünyamızda (?) yaşayalım, neden hakaret ediyor ve aşağılıyorsun ki karşı düşünceni? Sen nasıl bıkmadan usanmadan 15 kere bana açıklama yapıyorsan (?) bırak ben de bildiklerimi seninle paylaşayım.

***Aç yaratılış konusu orada tartışalım cesaretin varsa...

Bu soruya önce de cevap vermiştim ama sen hızlı okuyayım derken o satırı atlamışsın sanırım. Tekrar cevap vereyim. Ben, yaratılış konusunu açmış olmaktan da pişman olduğumu yazmıştım ve sizinle evrim hakkında bile konuşamıyorken yaratılış hakkında neyi tartışacağımızı belirtmiştim. Yaratılış kelimesi geçer geçmez sen ve birkaç arkadaş hemen kılıçları kuşanıp saldırıya geçti. İlk anda hemen peri masalı muhabbeti açıldı. Ben vaz geçtim arkadaşım. Sizi kendi varsayımlarınızla baş başa bıraktım.

***Böyle bir genellemeyi karacahiller bile yapmaz :)

Bu genellemelerdeki teşbih ve mizahı kara cahiller bile anlar sayın neoru. Zoruna gittiyse o ayrı tabi...

Sana çok samimi bir soru sormak istiyorum neuro. Cevaplamamakta özgürsün.

Sen hiç hayatın boyunca içtiğin suya bakarak o olmasaydı ne yapardım diye düşündün mü? Bu doğadaki herşeyin sana hizmet ettiğini düşündün mü hiç? Herşey öyle güzel evrilmiş ki, herşeyde senin için fayda var. Veya tam tersi, senin vücudun doğaya öyle uyum sağlamış ki herşeyden kendine fayda sağlayabiliyorsun. Bunların hepsi tesadüf mü diyorsun? Yanlış anlama ama, tesadüf derken önceden planlanmış bir olasılık sonucu değil. Random tesadüf yani. Ben çok iyi anladım sizin tesadüften kastınızı kafanı yorma. Tüm olasılıklar denenmiş ve en uygun olan devam etmiş, uyum sağlayamayan yok olmuş.

Selam ve saygılar.

• quote:

quote:

Siz ne yazık ki gerçekten anlam karmaşaları içerisindesiniz arkadaşım. Benim yaptığım mizah idi ve yazdıklarımı hızlı okuma tekniği ile değil de derinlemesine okusaydınız güldürürken düşündürmek gibi bir maksadım olduğunu anlar ve beni karşı görüşlere düşmanlık etmekle suçlamazdınız.

Sineği, böceği öldürmemeniz marifet değil. Sonuçta kimse atalarını öldürmek istemez :) Söylediğiniz gibi be de; değil sivrisinek, hamam böceği öldürmek, yolda yürürken yere bakarak yürürüm ki herhangi bir karınca, böcek, ot, vs basmayayım.

Maymunvari canlıları küçümsemekten kastınızı anlamadım. Dünyada sadece birtek canlı türünde bilinç ve şuur var ve siz onu diğer canlılar ile aynı kefeye koyuyorsunuz ama biz maymunvari canlıları küçümsüyoruz öyle mi? Bence tam tersi, siz "insan" denen en şerefli yaratığı küçümsüyorsunuz. Doğadaki her canlı, her cansız, her kanun, herşey insan için yaratılmıştır. Bunu bildiğim için hiçbir canlıya zarar vermemeye çalışırım. Atam oldukları için değil.

Boşuna cevap vermeye çalıştığınız konusunda da sizinle hemfikirim. Zira verdiğiniz cevaplar, benim böyle bir mizah yapmama vesile oldu. Son birkaç haftadır bu forumları takip ediyorum ve evrimci düşünce hakkında çok daha derin görüşler oluştu zihnimde. Yaptığım mizahı, siz de beni anlamaya çalışarak okursanız düşünmeniz gereken çok acı gerçekler olduğunu görürsünüz.

Selam ve saygılar.

Evet gerçekten mizahtı çünkü güldüm ama düşünmemi sağlamadı çünkü ortada düşünceye sevk edecek yazıdan çok bir kutuplaştırma,karşılaştırma vardı.Ayrıca insan denen varlığı tabiki de küçümsemiyorum ama sizin gibi de yüceltmiyorum.Bütün hayvanların,bitkilerin hatta evrenin insan için yaratıldığını düşünmüyorum.İnsanı normal bir hayvan olarak ele alıyorum sadece ön beyni gelişmiş bir hayvan olarak.Dolayısıyla kendimi hiç de öyle hayvanlardan üstün bitkilerden üstün görmüyorum,insan merkezli bir evren de düşünemiyorum.Burada farkımız ortaya çıkıyor işte.Siz kendiniz canlılara çok üstten bakıp adeta kendinizi onların sahibiymiş gibi görüyorsunuz,ben ise sadece onlardan bazı fiziksel özelliklerden dolayı farklı olduğum bir canlı olarak görüyorum kendimi.

Ayrıca evrimci görüş hakkında hiçbir fikriniz yok.Sadece yaratılışçı zihniyette düşünerek karşıt görüşleri sindirme politikası gütmüşsünüz kafanızda olay bundan ibaret.

• quote:

neuro, üslubundan çok belli ediyorsun cehaletini ama ben yine de senin anlama kabiliyetin olduğunu varsayarak sabırla tekrar yazıyorum savunduğum şeyleri. (Sana göre biz kıvırıyoruz ama kişi kendinden bilir işi diyerek bu kıvıma meselesine nokta koyuyorum.)

Bana wikipediadan nat. geo dan kopyalama yapıyorsun. Şurada yazdığım türkçe cümleleri bile anlamakta güçlük çekiyorsun, kalkmış ingilizce kaynak veriyorsun. Ana dilin ingilizceyse ve Türkçeyi sonradan öğrendiysen bizim burda tartışmalarımız çok normal. Önce Türkçe okuma anlama tekniklerine çalış, sonra gel tartışalım.

Miller deneyi ilk canlıyı değil ilk organik molekülü bulmaya yönelik yapılmış basit ve geçersiz bir deneydir. Biz burda sayfalar dolusu muhabbet ettik AbiyuGu ile. Aç orada sorduğum soruları oku ve cevabın var ise paylaş. İlk canlıyı geçtim, ilk organik molekülü bile açıklayan bisürü hipoteziniz var. Uzaydan geldiğini savunanlar da sizden neuro... Miller deneyinde atmosferde oksijen koymamışlar. Bana öyle ordan burdan kopyaladıklarını yapıştırma. Ben hepsini okudum ve anlamadığım için benim seviyeme indirerek anlatmanızı istedim. İlk organik molekülün oluştuğu atmosfer ortamında oksijen olmadığını bana kanıtla. Ama bana öyle izotop, kozmik ışın, helyum, hidrojen bağı muhabbeti yapma. Her yerde oksijenin bileşikleri kaynıyor, heryerde kozmik ışınlar var, ozon yok, güneşe daha yakınız, ay, dünyaya daha yakın, yer çekimi bile çok farklı,... varsa kimya bilgin, anlat bana da öğreneyim. Ama bana ingilizce kaynak verme. Sen oku, anla, sonra bana, ana fikrini anlat.

***"Kafan almıyorsa senin sorunun" demişsin, 15 defa anlattığını yazmışsın ve altına ingilizce kaynak yapıştırmışsın. Akıllara zarar bir üslubun var neuro.

O kopyaladığın nat.geo belgeselinde dünyanın ilk oluşumunu anlatırken bir laf ettiler çok güldüm. Dünya üzerinde lav okyanusları var, animasyonda yüzeye iyice yaklaşmışlar, anlatıcı diyor ki; "daha fazla yaklaşırsak yanar boğuluruz" Sen de bu belgeseli bana bilimsel veri olarak kopyalıyorsun :)

Yaratılışın gerçek olduğunu yazan kapı gibi bir kaynak var ama söylesem şimdi ona da çamur atarsınız siz. Burada onun adını zikrederek size malzeme vermeyeyim. Daha önce de yazmıştım. Yaratılış teorisi demekteki maksadım ateist arkadaşlarının tepkisini çekmemekti. Hata yaptığımı kabul ettim ve ikinci mesajımda hatamı düzelttim. (sana göre kıvırdım (!)) Yaratılış; teori değil gerçeğin ta kendisidir ve hiçbir kanıta ihtiyaç duymadan inanılması gereken bir gerçektir. İnanıp inanmamak insanın kendi seçimidir. İnanmayanlar yaratıcı tarafından cezalandırılacaktır ama bu ateist olan insanı hiç bağlamaz. Zaten inanmadığı bir gücün kendisini cezalandırmasından korkmaz. Ama her ne hikmet ise bunları duymaktan öyle rahatsız olur ki hemen saldırıya geçmekten kendini alamaz. Tıpkı senin gibi neuro.

Bırak biz kendi hayal dünyamızda (?) yaşayalım, neden hakaret ediyor ve aşağılıyorsun ki karşı düşünceni? Sen nasıl bıkmadan usanmadan 15 kere bana açıklama yapıyorsan (?) bırak ben de bildiklerimi seninle paylaşayım.

Bu soruya önce de cevap vermiştim ama sen hızlı okuyayım derken o satırı atlamışsın sanırım. Tekrar cevap vereyim. Ben, yaratılış konusunu açmış olmaktan da pişman olduğumu yazmıştım ve sizinle evrim hakkında bile konuşamıyorken yaratılış hakkında neyi tartışacağımızı belirtmiştim. Yaratılış kelimesi geçer geçmez sen ve birkaç arkadaş hemen kılıçları kuşanıp saldırıya geçti. İlk anda hemen peri masalı muhabbeti açıldı. Ben vaz geçtim arkadaşım. Sizi kendi varsayımlarınızla baş başa bıraktım.

Bu genellemelerdeki teşbih ve mizahı kara cahiller bile anlar sayın neoru. Zoruna gittiyse o ayrı tabi...

Sen hiç hayatın boyunca içtiğin suya bakarak o olmasaydı ne yapardım diye düşündün mü? Bu doğadaki herşeyin sana hizmet ettiğini düşündün mü hiç? Herşey öyle güzel evrilmiş ki, herşeyde senin için fayda var. Veya tam tersi, senin vücudun doğaya öyle uyum sağlamış ki herşeyden kendine fayda sağlayabiliyorsun. Bunların hepsi tesadüf mü diyorsun? Yanlış anlama ama, tesadüf derken önceden planlanmış bir olasılık sonucu değil. Random tesadüf yani. Ben çok iyi anladım sizin tesadüften kastınızı kafanı yorma. Tüm olasılıklar denenmiş ve en uygun olan devam etmiş, uyum sağlayamayan yok olmuş.

Selam ve saygılar.

Daha wikidekini anlayamıyorsun. Berkeley ayarında bir üniden makale atıyım istiyorsan anlayacak msın?

Nat geoyu belgeselini bilimsel veri olarak verdiğimi kim söyledi?

Niye onu verdim biliyor musun? Anla diye. Makalelerden anlamıyorsunuz çünkü. Herkesin anlaması için anlatılmış. Bundan da anlamıyorsan artık boyama kitaplarına bakacam ama boyama kitapları daha çok HY denen şarlatanın(yaratılış atlası) uzmanlık alanı olduğu için işim zor.

Her söylediğimizde yok miller deneyi ile ilgili şu çıkmış ama bu çıkmamış vs...

Miller deneyinden mi ibaret abiyogenez.

Evrimcileri aşağılayan sensin. Ahlak dersi vermeyee çalışan sendin. Yok evime inanan böyle yapar yaratılışa inanan böyle yapar şeklinde...

Yaratılışın gerçek olduğunu yazan kapı gibi bir kaynağı at bakalım çamur mu atacaz başka bir şey mi?

Kıvırma olayını orada yapmadın. Kıvırma olayını millete iman dersi vermeye kalktıktan sonra din propagandası yasak dediğimizde öhöm ben din demedim ki iman diyerek yaptın. Yaratılış teorisinde yaptığın kıvırma değil gaftı.

Madem bir yaratıcıya inanıyorsun konu döndü dolaştı yaratıcıya geldi; sen hiç hayatın boyunca suyu içmeden önce yaratıcıya keşke beni bu suya muhtaç olarak yaratmasaydın dedin mi?

quote:

Herşey öyle güzel evrilmiş ki, herşeyde senin için fayda var. Veya tam tersi, senin vücudun doğaya öyle uyum sağlamış ki herşeyden kendine fayda sağlayabiliyorsun. Bunların hepsi tesadüf mü diyorsun? Yanlış anlama ama, tesadüf derken önceden planlanmış bir olasılık sonucu değil. Random tesadüf yani. Ben çok iyi anladım sizin tesadüften kastınızı kafanı yorma. Tüm olasılıklar denenmiş ve en uygun olan devam etmiş, uyum sağlayamayan yok olmuş.

Ah ah o kadar güzel yazdın ki tüylerim diken diken oldu okurken. Ne faydası olduysa artık diken diken olmasının. Kedi değilim köpek değilim.

Tüm olasılıklar denenmemiş. Nereden biliyorsun tüm olasılıkların denendiğini. Bir de diyorsun ki ben çok iyi anladım. Hiçbir şey anlamamışsın.

• quote:

quote:

quote:

Evet gerçekten mizahtı çünkü güldüm ama düşünmemi sağlamadı çünkü ortada düşünceye sevk edecek yazıdan çok bir kutuplaştırma,karşılaştırma vardı.Ayrıca insan denen varlığı tabiki de küçümsemiyorum ama sizin gibi de yüceltmiyorum.Bütün hayvanların,bitkilerin hatta evrenin insan için yaratıldığını düşünmüyorum.İnsanı normal bir hayvan olarak ele alıyorum sadece ön beyni gelişmiş bir hayvan olarak.Dolayısıyla kendimi hiç de öyle hayvanlardan üstün bitkilerden üstün görmüyorum,insan merkezli bir evren de düşünemiyorum.Burada farkımız ortaya çıkıyor işte.Siz kendiniz canlılara çok üstten bakıp adeta kendinizi onların sahibiymiş gibi görüyorsunuz,ben ise sadece onlardan bazı fiziksel özelliklerden dolayı farklı olduğum bir canlı olarak görüyorum kendimi.

Ayrıca evrimci görüş hakkında hiçbir fikriniz yok.Sadece yaratılışçı zihniyette düşünerek karşıt görüşleri sindirme politikası gütmüşsünüz kafanızda olay bundan ibaret.

Evrimci görüş hakkında hiçbir fikrim yok ve sindirme politikası gütmüşüm :)

5 ayrı durumda iki karşıt görüşün düşüncelerini mizahi bir dil ile kendi kafamda canlandırdım. Şimdi buyrun birlikte madde madde tartışalım ve benim yanlış düşüncelerimi düzeltelim. Olabilir tabi, ben sizi yanlış anlamış olabilirim.

***Yolda yürürken çok güzel bir araba gören evrimci, 13,7 milyar yılda oluşa oluşa bu kadar basit bir araba mı oluşmuş der ve geçip gider.

Siz evrimci görüş olarak arabanın markasına bakar mısınız? Arabayı kimin yaptığının bir önemi var mıdır? Sadece diğer 4 tekerlekli arabaların bir benzeridir demez misiniz? Bir ferrarinin bi broadway'den üstünlüğü var mıdır? Ferrarinin sadece motoru biraz daha güçlü ve estetiği biraz daha iyi hepsi o kadar. Yanlış mıyım? Son mesajınızdaki, hayvan ve insanın üstünlüğü kanusundaki yorumunuzu unutmayın.

***Evde otururken bir anda kapı çalar ve evrimci kapıyı açar. Kapının önünde bir tabak içinde çeşit çeşit meyveler. Bu ne biçim meyve tabağı yahu, bu meyvelerin hepsi kabuklu veya çekirdekli der ve kapıyı kapatıp bilim araştırmak üzere kitaplarının arasına döner.

Kapıdaki meyve tabağı size ne ifade eder ki? Tohumun toprakdaki gelişimi ve renk renk, tatlı ekşi, meyveler sizin için ne ifade eder ki? Doğal seçilme sonrası tesadüfen (random tesadüf :) oluşmuş basit canlılar değil mi? Meyveler için kime ne için teşekkür edeceksiniz ki? Onlar kendiliğinden random seçilmeler sonucunda oluşmadı mı? Yoksa siz meyveler için teşekkür edecek bir kaynak arar mısınız?

***Mezarlığa giden evrimci, şehrin merkezindeki bu büyük arazinin harcandığını, oysa büyük bir AVM yapılarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünür.

Mezarlık sizin için ne ifade eder AbiyuGu? Öldükten sonra toprak olup yok olup gitmiyor musunuz? Ne gerek var mezarlığa? Toplu mezarlar yapılsın, ölen insanlar çöplüklerde yakılsın gitsin... Öyle düşünmüyor musunuz? Yoksa siz cesede saygı mı diyorsunuz? Ben yanlış mı biliyorum evrim görüşünü?

***Çocuğunun gelişimini izleyen evrimci, onun ne kadar da yavaş geliştiğini ve evrimi yavaşlattığını düşünerek sinir olur.

Evrimin devam ettiğini düşünmüyor musunuz? Tamam, kabul ediyorum, burada mizahın dozunu kaçırmışım ama çocuğun gelişimi evrimci için ne ifade eder ki? Herşey olması gerektiği gibi gelişiyor zaten. Çocuğun "baba" demesi hiç de mutluluk veren birşey olmasa gerek sizin görüşünüzde.

***Ünlü Mona Lisa portresini gören evrimci, olağanüstü ve paha biçilemez bir eser olduğunu düşünerek onun hakkında edindiği ezberleri uzman bir yorumcu edasıyla etrafındakilere anlatarak havasını atar.

Burada biraz mesnetsiz mizah yapmışım. Siz evrimci olarak hiçbir sanat eserine ilgi göstermiyorsanız, benim bu son mizahımın haksız itham olur ve benim özür dilemem gerekir.

Buyrun madde madde anlatın yanlış düşüncelerimi... Dikkat ederseniz ben yorumumda empati de yaptım ve mizaha kendimi kaptırdığımı itiraf ettim. Bunları yazarken çok güldüm ve sizin de güldüğünüzü duyunca çok memnun oldum. Düşünmenizi sağlamamışsam bile beni anlamaya çalıştığınızı görmek hakkınızdaki önyargımı biraz olsun kırdı. Ayrıca içinizdeki doğa sevgisinin de takdire şayan olduğunu düşünüyorum.

Selam ve saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Selam ve saygılar.

Daha wikidekini anlayamıyorsun. Berkeley ayarında bir üniden makale atıyım istiyorsan anlayacak msın?

Nat geoyu belgeselini bilimsel veri olarak verdiğimi kim söyledi?

Niye onu verdim biliyor musun? Anla diye. Makalelerden anlamıyorsunuz çünkü. Herkesin anlaması için anlatılmış. Bundan da anlamıyorsan artık boyama kitaplarına bakacam ama boyama kitapları daha çok HY denen şarlatanın(yaratılış atlası) uzmanlık alanı olduğu için işim zor.

Her söylediğimizde yok miller deneyi ile ilgili şu çıkmış ama bu çıkmamış vs...

Miller deneyinden mi ibaret abiyogenez.

Evrimcileri aşağılayan sensin. Ahlak dersi vermeyee çalışan sendin. Yok evime inanan böyle yapar yaratılışa inanan böyle yapar şeklinde...

Yaratılışın gerçek olduğunu yazan kapı gibi bir kaynağı at bakalım çamur mu atacaz başka bir şey mi?

Kıvırma olayını orada yapmadın. Kıvırma olayını millete iman dersi vermeye kalktıktan sonra din propagandası yasak dediğimizde öhöm ben din demedim ki iman diyerek yaptın. Yaratılış teorisinde yaptığın kıvırma değil gaftı.

Madem bir yaratıcıya inanıyorsun konu döndü dolaştı yaratıcıya geldi; sen hiç hayatın boyunca suyu içmeden önce yaratıcıya keşke beni bu suya muhtaç olarak yaratmasaydın dedin mi?

quote:

Herşey öyle güzel evrilmiş ki, herşeyde senin için fayda var. Veya tam tersi, senin vücudun doğaya öyle uyum sağlamış ki herşeyden kendine fayda sağlayabiliyorsun. Bunların hepsi tesadüf mü diyorsun? Yanlış anlama ama, tesadüf derken önceden planlanmış bir olasılık sonucu değil. Random tesadüf yani. Ben çok iyi anladım sizin tesadüften kastınızı kafanı yorma. Tüm olasılıklar denenmiş ve en uygun olan devam etmiş, uyum sağlayamayan yok olmuş.

Ah ah o kadar güzel yazdın ki tüylerim diken diken oldu okurken. Ne faydası olduysa artık diken diken olmasının. Kedi değilim köpek değilim.

Tüm olasılıklar denenmemiş. Nereden biliyorsun tüm olasılıkların denendiğini. Bir de diyorsun ki ben çok iyi anladım. Hiçbir şey anlamamışsın.

Neden makale atıyorsun arkadaşım? kendin anlatamıyor musun? Ben en baştan beri her konuya, "bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir" diyerek başlıyorum. Sen çok şey bildiğini mi sanıyorsun? Ordan burdan makale atmak mıdır tartışmak? Gel anlat işte,,, bak seni dinliyorum kaç gündür. Miller deneyinden mi ibaret abiyogenez dedin...

Senin verdiğin wiki anlatımında ilk başta miller deneyinden bahsediyor. Ben demiyorum temel taşınız miller deneyi diye, evrimciler diyor. Gel anlat bana miller deneyini...

Farzet ki ilkokulda okuyan çocuğun geldi sana Miller deneyini sordu... ne diyeceksin ona? Eline Barkley ünideki bir hocanın makalesini mi vereceksin yoksa ona olayı mı anlatacaksın?

Hadi beni utandır neuro? En temel hatlarıyla Miller deneyini anlatamazsın diyorum. Ordan burdan copy/paste yapmadan hiçbirşey anlatamazsın sen.

ALINTI; neuro: Din konuşmak istemiyorum gibi başlayıp da herkesi imana davet edersen burada o inandığın dine ve o yaratıcıya daha çok laf yedirirsin.

Zaten o bilim hakkındaki yazını okuyan birinin ateist olmasına gerek yok. Bilim hakkındaki o paragraftan sonra millete iman dersi vermek ne yalan söyliyim biribirni tamamlamış aslında.

Ha bu arada yaratılış teori bile değildir. Yaratılış uydurmadır.

ALINTI; Borsazede: Din ve iman farklı şeylerdir neuro. Bilmediğin bir konuda yorum yazarken bilmediğini hissettirmemeye çalış en azından. İslam bir dindir. Hıristiyanlık, Musevilik, Putperestlik,... bunlar birer dindir.
    .
    .
    .
    Bunlar din muhabbeti değildir neuro. Ayrıca kimseyi imana davet ediyor da değilim. Haddim de değildir, yeterli donanıma da sahip değilimdir. Benim tek istediğim bilimi savunan insanlara, bilimin birinci kuralı olan sorgulamayı hatırlatmaktır. Soru sormadan bilim yapılmaz. Açıklayamadığı şeyi inkar etmek bilimin yöntemi değildir.

Hatırladıysan bunlar bizim cümlelerimiz... Kimse bana din propogandası yasak demedi, insanları imana davet ettiğimi sen iddaa ettin, ben de yanlış düşündüğünü, forumda din konuları yasak ama yaratılış gibi felsefelerin din olmadığını ve yasak olmadığını anlatmaya çalıştım. Ayrıca kimseyi imana davet etmek gibi bir haddim olmadığını da en başta yazdım. Sen benim yazdıklarımı anlamadın veya yanlış anladın diye, ve üstelik senin anlaman için ben de açıklamalar yaptım diye kıvırmış mı oluyorum. Kusura bakma neuro ama sen okuduğunu anlamaktan acizsin.

***Madem bir yaratıcıya inanıyorsun konu döndü dolaştı yaratıcıya geldi; sen hiç hayatın boyunca suyu içmeden önce yaratıcıya keşke beni bu suya muhtaç olarak yaratmasaydın dedin mi?

Çok güzel bu soru. Seni tebrik ediyorum neuro. Sende de bir ışık gördüm. Bunun üzerine konuşalım ama şimdi vaktim yok.

Selam ve saygıyla...

• 1) Arabalar,evrimle oluşmaz o yüzden öyle bir şey demeyeceğime emin olabilirsiniz.Arabalara pek ilgim yoktur ama Mercedes marka arabaları severim.Dolayısıyla arabalar benim için Mercedes ve diğerleri olarak ayrılır.Bu arabayı hangi firma tasarlamış diye de sorarım kendime.Görüldüğü gibi gayet normal bir insanım

2)Bu da çok saçma bir düşünce tarzı.Zaten meyvelerde kabuk veya çekirdek olmak durumunda.Onların tohumları o.Teşekkür edecek bir Tanrım olmadığı için ben de meyveye teşekkür ederim,sonuçta yaşamımı sürdürmek için onlara ihtiyacım var değil mi.Tıpkı onların da Güneş'e,suya ve CO2 ye ihtiyaçları olduğu gibi.Bir nevi onların yaşaması için de ben CO2 üretiyorum.Karşılıklı dayanışma içerisindeyiz yani.Meyvelerle aram sizin tahmin ettiğinizden daha iyi yani.

3)AVM yapılmasını isteseydim gezi eylemlerine destek vermezdim.İnsanlığın geleneklerinden gelen bir ölüye saygı vardır.Ne kadar ruh vb. şeylere inanmasam da ölüye her zaman saygı duyarım tabii bazıları saygıyı hak etmese de.Dolayısıyla bir AVM yapılsın demem,mezarlara da saygı gösteririm malesef bunda da çuvalladınız.

4)Bir kere ben evrimi yavaşlatıyor diye neden birisine kızayım bu ayrı bir saçmalık. Ben evrimin hızlanması ya da yavaşlaması taraftarı değilim sadece evrimle oluştuğumuzu düşünenlerdenim.Evrimci düşünceyi anlamadığınızın bir kanıtı bu da.Çocuk meselesine gelince çocukları çok severim.Tabii daha evlenip,çoluk çocuğa karışacak yaşa gelmedik ama kendimden ve çok sevdiğim bir insanın bir parçasından olan çocuk tabiki benim için daha değerlidir.Nesli devam ettirme düşüncesi sizin sandığınızdan daha kuvvetli ve sevgi dolu bir düşünce.Dolayısıyla bu cümlenizle evrimci insanların vicdansız olduğunu kastediyorsunuz ama vicdanı dinler oluşturmuyor sayın Borsazede.Hayvanlar arasında da çocuklara sevgi,ilgi vardır ama onların dinleri yok dikkat ederseniz.Dolayısıyla vicdan meselesinin evrimcilikle yaratılışçılıkla bir alakası yok.

5)Sanata fazlaca ilgi gösteririm,hatta bu sanat Da Vinci gibi bir dehanın eseriyse daha bir hayranlık gösteririm.Sanata olan ilginin de evrimle ne alakası olduğunu çıkaramadım.Elindeki su,üç yudum falan komik olmayın gerçekten,bir de müzede şükür namazı kılın tam olsun

Şu 5 tane gerçekten saçma olan önermelerinize tek tek cevap verdim ya benden iyisi yok herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 19 Kasım 2013; 16:04:51 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.