Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: archozi

cevap yazmıştım ama taslakta kalmış nedense, her neyse tekrar iletiyorum..

anlatalım bakalım madem çok merak ediyorsun :)

down sendromu nun tek nedeni kromozom sayısının bir tane fazla olması, burada çok büyük bir mucize var iyi düşünürsen bak anlayacaksın;

sadece bir tane kromozom bile fazla olursa zeka ve beden özürlü bir örnekle karşılaşıyorsun.
    Evrimle herşey milyonlarca yıldır rastgele olmuş diyenleri milyarlarca tane ara geçiş örneği gösterebilmeleri lazım ama bir tane bile yok değil mi?

İşte tek bir koromozom ile fazla olursa sonuç budur, bu da zaten mutasyon sebebiyle olmaktadır yani mutasyonlar her zaman zarar verir.

Down sendromu asıl sizin gibi "DNA'daki en ufak yanlışlık canlıyı yok ederciler"e cevaptır. Bir kromozom fazlası olduğu halde canlı doğup, yaşayabiliyor. Hala ara geçiş diyorsun, hala mutasyon zararlı diyorsun.

Valla sahibine şikayet ederim. Troll'leyeceksen de kaliteyi koru.

• quote:

Evrim teorisinin doğadaki hataların araştırılmasıyla doğduğunu yazmışsınız yanlış anlamadıysam?
    Doğada herşey zıttı ile yaratılmıştır, iyi ve kötü zıttır çünkü biri olmazsa diğerinn kıymeti kalmaz.
    Biz mutasyona uğramış bir canlı gördüğümüzde doğru işleyişin nasıl olduğunu bildiğimiz için bunu hatalı olduğunu anlarız. Ayrıca detaya girmeden belirteyim bir imtihan konusudur.

Doğada ve insan vücudunda saniyelerle işleyen o kadar mükemmel bir organizasyon var ki bunu rastgelelikle, doğal seçilim veya adaptasyonla açıklamak bilime göre mümkün olmayan bir konudur.

Evrimle ilgili çok fazla kulaktan dolma bilgiler dolaşıyor ortada, tüylü dinazor diye birşey yoktur, bu konuda ortaya atılan iddia bilimsel delillerle kanıtlanmıştır,
    Sciende dergisi “Plucking the Feathered Dinosaur” (Tüylü dinazorun tüylerini yolmak)başlıklı bir makalede, Darwinistler tarafından tüy olarak gösterilmiş olan yapıların tüylerle ilgisiz olduğu açıkça belirtilmiştir.

O kadar çok sahte fosil var ki önce çıkarılıp sonra geri çekilen, evrim konusu başlı başına bir komedidir, buna inanmak da bir mucizedir.
    Sadece DNA daki şifreleme sistemini anlayan bir kişinin evrime inanması mümkün değildir.
    Minicik bir hücre sadece mikroskop altında gözlemlenebilirken nasıl şuurlu bir şekilde görevini yerine getirebiliyor, ya da minicik bir arının yaptıkları nasıl akıl almaz derecede disiplinli?

o kadar basit ki sadece bunu düşünmek bile yeterli ama bakmak ile görmek arasında fark oluyor.

Şu cümlene katılıyorum Kendinin rasyonel olduğunu idda eden zoolog, evrimci, insanlar mikrobiyolojinin karmaşıklığı altında irasyonel duruma düşüyorlar.Evrim abiyogenez sonrası bir gelişim yada değişimdir niye gelişim dedim.Kendileri herşeyin randomly oluştuğuna okadar inanıyorlar ki evrime gelişim demekten kendilerini sakınıyorlar.Fizik yasalarını belirleyen kurallar insanı ve diğer tüm canlıların oluşması adına nedense bayağı gayret gösteriyor tesadüfen beyinde nörotransmitter akım yani elektrik sinyali diğer sinirlere ileti yolluyor (impulse) hatta miyalin kılıf iletimin daha hızlı olması için sıçrama noktası portal oluyor.Evrene adapte olan canlı retinaya gelen ışığı beyninde ters çevirirek canlının bilincine algısına iletiyor filan .Yani hücreden bahsetmedim bile çünkü evrim ile hücrenin hiçbir alakası bile yoktur.Tekrar yazıyorum abiyogenez ile ilk hücrenin oluşumu ile evrmin alakası yoktur.İlk fotosentezi yapan canlınında evrimle alakası yoktur.Onuda genelde şu şekilde anlatırlar uygun koşullar oluştu ve nedeni belirsiz bir anda hücre kendini kopyalamaya başladı sonra fotosentezi yapıcak canlı dizilimi oluştu sanki bu dizilim 2 karakterli trilyon tane kod var.Kompleks canlılara hiç girmiyorum bile bunun bile kambriyen dönemi dedin mi zaten yıkılır burası burdaki materyalist arkadaşların haklı olduğu yerler var mesela neden virüsler var?Eğer tanrı bizi yaratmış olsaydı virüslerden bizi korurdu yada oluşmasını engelerdi elbet böyle basit düşünmek olağan fakat kimse abiyogenezi ve karmaşık donanım sistem sahip canlıların sadece fizik yasalarının randomly oluşturudğuna beni inandıramaz.

herkes biliyor bunu fizik yasaları(randomly) hücreyi oluşturamaz.Yani diyor materyalist arkadaşlar zoolog evrime doğruluğuna inanır yaratılşa inanmaz evrimci yaratılışa inanmaz lakin mikrobiyolojist adam fizik yasalarının sonucu randomly ve uygun koşullar altında bu aşağıdakinin ortaya çıkabilceğine inanmaz(materyalist deteminism yada diyaLektik determinsim vs)

Evrim ve Tesadüf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 10 Aralık 2013; 10:46:54 >

• aynı şeyleri söylüyoruz, sadece bu kadar detaya inmedim.
    Bu bir mutasyondur ve zararlı bir mutasyondur.
    sen bunu nasıl açıklıyorsun peki? mutasyonlar faydalı mıymış? yoksa yazdığım gibi zararlı mı?
    yani down sendromu konusunu nereye bağlamak istiyorsun? down sendromlu insana işte ara geçiş formu mu diyeceksin yoksa?
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    eğer down sendromlu bir insan görmediysen, bu mutasyonun yararlı olduğunu yazman normal...
  • quote:

eğer down sendromlu bir insan görmediysen, bu mutasyonun yararlı olduğunu yazman normal...
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 22 Aralık 2013; 0:42:56 >
  • Koskoca bir kromozom fazlalığı var Down sendromluların.Bir kromozomda binlerce gen var ama ona rağmen yaşayabiliyorlar.Mutasyonlar her zaman zarar vermez.Çoğu çekiniktir.Yararlı olma ihtimali de vardır.Zararlı mutasyonlar zaten doğa tarafından eleneceği için aktarılmaz.Bir mutasyonun zararlı olması için enzimin aktif bölgesini belirleyen gende olması gerekir.Bazen mutasyon sayesinde çeşitli çeşitli enzimler sentezlenebilir.Ama sadece mutasyon değil bir sürü gen mekanizması var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nationalsocial

herkes biliyor bunu fizik yasaları(randomly) hücreyi oluşturamaz.Yani diyor materyalist arkadaşlar zoolog evrime doğruluğuna inanır yaratılşa inanmaz evrimci yaratılışa inanmaz lakin mikrobiyolojist adam fizik yasalarının sonucu randomly ve uygun koşullar altında bu aşağıdakinin ortaya çıkabilceğine inanmaz(materyalist deteminism yada diyaLektik determinsim vs)

herkes biliyor bunu fizik yasaları(randomly) hücreyi oluşturamaz.

Abiyogenez öyle demiyor ama.

Senin aklına yatmaması abiyogenezin problemi değil. Senin problemin.
  • Hücreler tamamen kimya ve fizik yasalarının sonucu oluşur.Yani şu anda bile laboratuvarda fizik ve kimya yasaları kapsamında yapay DNA,RNA,ribozom sentezleri yapılabiliyor hatta ilkel hücre yapıları bile oluşturuluyor.Hücre zarını oluşturan fosfolipit tabakası, kendi özgün yapısından dolayı küresel bir yapı olan miselleri oluşturabiliyor.Bu tamamen yağ asitlerinin,gliserollerin fiziksel ve kimyasal yapılarından kaynaklı.Ve bunlar kendi kendine oluşabiliyor.
  • quote:

...
    Doğada herşey zıttı ile yaratılmıştır, iyi ve kötü zıttır çünkü biri olmazsa diğerinn kıymeti kalmaz.
    .....

Evrimle ilgili çok fazla kulaktan dolma bilgiler dolaşıyor ortada, tüylü dinazor diye birşey yoktur, bu konuda ortaya atılan iddia bilimsel delillerle kanıtlanmıştır,
    Sciende dergisi “Plucking the Feathered Dinosaur” (Tüylü dinazorun tüylerini yolmak)başlıklı bir makalede, Darwinistler tarafından tüy olarak gösterilmiş olan yapıların tüylerle ilgisiz olduğu açıkça belirtilmiştir.

.....

o kadar basit ki sadece bunu düşünmek bile yeterli ama bakmak ile görmek arasında fark oluyor.

Vayy, ilk cümledeki diyalektiğin köklerinden gelen önermeye hayran kaldım, biraz kafa yorulursa nelere gider nerelere valla, demek her şeye rağmen yaratıcı birisinin izlediği bir kural var? Ama her fırsatta komünizme atıp tutan patron (HY ) bunu duyarsa hoşlanmıyabilir Archozi.
    " Tüylü dinozor diye birşey yoktur " demişsiniz! Eminmisiniz bundan? Hepsi olmasa bile epeyce tüylü dinozor var ve " eminim olmadıklarından " derseniz size bu konuda kaynaklar gösterebilirim?
    verdiğiniz " tüylerini yolmak " ise tam bir fiyasko, 15-16 yılda çok şey değişir bilimde!

Dayanamadım, altta tüylü bir tavuk resmi var! Ayrıca tüylerin nasıl olması gerektiğininde kimyasal açıklaması güzelce yapılmış!

http://www.rsc.org/chemistryworld/2013/09/fossil-pigments-dinosaur-colour

Ek: Aslında tavuk tüyü epey revaçta Dino'lar arasında, ama fosilden tavuk tüyü bulma araştırmaları yeni gelişiyorlar;

http://en.wikipedia.org/wiki/Feathered_dinosaur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 13 Aralık 2013; 12:13:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Ortaçağ'da, böceklerin yemek artıklarından, güvelerin yünden, farelerin buğdaydan oluştuğuna yaygın olarak inanılıyordu. Hatta, bunu ispatlamak için ilginç deneyler dahi yapılmıştı. 17. yüzyılda yaşayan Belçikalı bir fizikçi olan J. B. Van Helmont, kirli insan gömleğiyle buğday tanelerini biraraya koyduğunda, farelerin oluşacağını sanmıştı.1 Etlerin bir süre sonra kurtlanmasının da, hayatın cansız maddelerden türeyebildiğine bir delil olduğu zannediliyordu. Oysa daha sonraları, etlerin üzerindeki kurtların kendi kendilerine oluşmadıkları; sineklerin getirip bıraktıkları gözle görülmeyen yumurtalardan çıktıkları anlaşıldı.

Bu teori 19. yüzyılda, ünlü Fransız bilim adamı Louis Pasteur'ün yaptığı deneylerle tamamen çürütüldü. Pasteur, vardığı sonucu şu cümle ile özetledi:

"Cansız maddelerin hayat oluşturabileceği iddiası artık kesin olarak tarihe gömülmüştür."

Abiyogenez bilimsel değil ki nasıl benim problemim oluyor ??? (bilim kanıta ve bulgulara dayalıdır)
    bakalım hücrenin bölümlerine ve görevlerine bence sen abiyogenez problemini çözmelisin bilimdışı bir inanca sahipsin(dogmatik) nasıl inorganik madden organik canlı oluşturuyoruz diye bu saçmalığa inanmakta irrasyonelite gerektiriyor.

Cell Part Function
    Cell (plasma) membrane controls entry into and out of cell
    Cell wall shapes and supports a plant cell
    Chlorophyll traps light and is used to produce food
    for plants
    Chloroplasts food for plant cells is made here
    Chromosomes contains code which guides all cell
    activities
    Cytoplasm jellylike substance within cell
    Endoplasmic reticulum surface for chemical activity
    Golgi bodies stores and releases chemicals
    Lyosome digestion center
    mircotubule hollow cylinder that supports and
    shapes cell
    Mitochondria "powerhouse" of cell
    Nuclear membrane holds nucleus together
    Nucleolus spherical body within nucleus
    Nucleus chromosomes are found here
    Plastid stores food or contains pigment
    Ribosomes where proteins are made
    Vacuole contains water and dissolved minerals
    Cell (plasma)
    membrane
    Semi-permeable membrane
    surrounding cell
    Selects what enters
    cell - traffic cop
    Nucleus Spherical, often in center, bounded
    by membrane
    Contains information
    to run cell - cell’s
    brain or computer
    Cytoplasm Semi-fluid medium between plasma
    and nuclear membranes
    Jellylike substance
    within cell - contains
    organelles
    Vacuole Membrane-bound sac
    Stores food and
    waste - cell’s
    warehouse
    Cell wall (plant
    cells only) Fibers of cellulose Shapes and supports
    a plant cell
    Plastid Contain pigments Determines color
    Cell (plasma) membrane controls entry into and out of cell
    Cell wall shapes and supports a plant cell
    Chlorophyll traps light and is used to produce
    food for plants
    Chloroplasts food for plant cells is made here
    Chromosomes contains code which guides all
    cell activities
    Cytoplasm jellylike substance within cell
    Endoplasmic reticulum surface for chemical activity
    Golgi bodies stores and releases chemicals
    Lyosome digestion center
    mircotubule hollow cylinder that supports and
    shapes cell
    Mitochondria "powerhouse" of cell
    Nuclear membrane holds nucleus together
    Nucleolus spherical body within nucleus
    Nucleus chromosomes are found here
    Plastid stores food or contains pigment
    Ribosomes where proteins are made
    Vacuole contains water and dissolved
    minerals

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 13 Aralık 2013; 10:35:10 >

• quote:

quote:

quote:

Ortaçağ'da, böceklerin yemek artıklarından, güvelerin yünden, farelerin buğdaydan oluştuğuna yaygın olarak inanılıyordu. Hatta, bunu ispatlamak için ilginç deneyler dahi yapılmıştı. 17. yüzyılda yaşayan Belçikalı bir fizikçi olan J. B. Van Helmont, kirli insan gömleğiyle buğday tanelerini biraraya koyduğunda, farelerin oluşacağını sanmıştı.1 Etlerin bir süre sonra kurtlanmasının da, hayatın cansız maddelerden türeyebildiğine bir delil olduğu zannediliyordu. Oysa daha sonraları, etlerin üzerindeki kurtların kendi kendilerine oluşmadıkları; sineklerin getirip bıraktıkları gözle görülmeyen yumurtalardan çıktıkları anlaşıldı.

Bu teori 19. yüzyılda, ünlü Fransız bilim adamı Louis Pasteur'ün yaptığı deneylerle tamamen çürütüldü. Pasteur, vardığı sonucu şu cümle ile özetledi:

"Cansız maddelerin hayat oluşturabileceği iddiası artık kesin olarak tarihe gömülmüştür."

Artık Darwin'den Pasteur'dan sıyrılıp günümüz bilimadamlarına gelsek?

Her konuda aynı safsata. Evrime saldıracak kişi Darwin sanki peygambermiş gibi saldırıyor. Abiyogenez'e saldıran kişi Pasteur'un sözünü yazıyor.

Bugün günümüz bilim adamları tarafından büyük çoğunlukla kabul edilen bir teori abiyogenez.

O yüzden diyorum ki size saçma geliyorsa problem sendedir. Abiyogenez de değil.

Ha eğer diyorsan ki o bilim adamlarının hepsi gerizekalı (bu saygın bilim camiasının büyük bir bölümü oluyor) bir halttan anladıkları yok ben olayı çözdüm diyorsan eyvallah. Ona bir lafım yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Artık Darwin'den Pasteur'dan sıyrılıp günümüz bilimadamlarına gelsek?

Her konuda aynı safsata. Evrime saldıracak kişi Darwin sanki peygambermiş gibi saldırıyor. Abiyogenez'e saldıran kişi Pasteur'un sözünü yazıyor.

Bugün günümüz bilim adamları tarafından büyük çoğunlukla kabul edilen bir teori abiyogenez.

O yüzden diyorum ki size saçma geliyorsa problem sendedir. Abiyogenez de değil.

Ha eğer diyorsan ki o bilim adamlarının hepsi gerizekalı (bu saygın bilim camiasının büyük bir bölümü oluyor) bir halttan anladıkları yok ben olayı çözdüm diyorsan eyvallah. Ona bir lafım yok.

Artık bıktım neuro bilimin tanımını bile değiştircek sizin bilimadamları kimmiş bu adamlar bilim sıfatını kendine yapıştıran bana kalırsa onların yaptığı varoluşu herhangi birşeye bağlamadan açıklama gayreti buna saygı duyarım lakin sen hücre gibi bir yapı bile oluşturamamışsın gelmişsin abiyogenezi savurnuyorsun bana elbet karakterine saygım var fakat burda bilimin yanındayız biz bilimi destekliyoruz imajı vermenden rahatsız olduyorum.NEREDE BİLİM ?? bana Abiyogenez kanıtlıycak bir veya birden fazla örnek(deney) yazabilirmisin ???

Kanıta dayalı olmayan kanıtı bulunmamış teoriler(story) bilim olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 13 Aralık 2013; 11:51:04 >

• Bana söyler misin Pasteur'un deneyi ilk canlıyı açıklamaya yönelik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Bana söyler misin Pasteur'un deneyi ilk canlıyı açıklamaya yönelik mi?

Ben şunu diyorum inorganik(cansız) madeden elementler ile radyoaktif ışıma ile 46 kromozmlu, sıcakkanlı, akciğer solunumu yapan, hücreleri kendini yenileyebilen, birbirinden farklı ikicinsiyete saihp canlılar oluşturan,içinde elektrik geçen bir beyin oluşturan hatta elektriği sinirlere daha hızlı gitsin diye miyelin kılıf ortaya koyan,retinaya gelen ışığı beyinde ters çevireni,daha da derine indiğimizd kromozm plastid lokoplast sentrozom vs vs vs gibi hücre parçalarının birbiri ile sistematik görev dağılımı yapmasına yol açan,bazı canlılarda sürüngenler re-generation(yenileme) yapan vs vs vs gibi tirlyonlarca detay varken materyalist diyorj ki evet dünyaımz radyoaktif ışıma altında pişti bir güzel sonra elementler cart curt tirlyon x triyon x trilyon x triyon detaya sahip canlılar meydana geldi tamam çok bilimsel

Sorunun cevabı eet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 13 Aralık 2013; 13:17:02 >

• quote:

quote:

Ben şunu diyorum inorganik(cansız) madeden elementler ile radyoaktif ışıma ile 46 kromozmlu, sıcakkanlı, akciğer solunumu yapan, hücreleri kendini yenileyebilen, birbirinden farklı ikicinsiyete saihp canlılar oluşturan,içinde elektrik geçen bir beyin oluşturan hatta elektriği sinirlere daha hızlı gitsin diye miyelin kılıf ortaya koyan,retinaya gelen ışığı beyinde ters çevireni,daha da derine indiğimizd kromozm plastid lokoplast sentrozom vs vs vs gibi hücre parçalarının birbiri ile sistematik görev dağılımı yapmasına yol açan,bazı canlılarda sürüngenler re-generation(yenileme) yapan vs vs vs gibi tirlyonlarca detay varken materyalist diyorj ki evet dünyaımz radyoaktif ışıma altında pişti bir güzel sonra elementler cart curt tirlyon x triyon x trilyon x triyon detaya sahip canlılar meydana geldi tamam çok bilimsel

Sorunun cevabı eet

dostum uğraşma, sen ne dersen de. onlar sana bir yafta yapıştıracak onu tekrarlayacaklar. sen ne kanıt surarsan sun onlar "doğru bilim adamları bilmiyor sen biliyorsun gelsin sana sorsunlar" diyecekler...

cevapları belli, başlarını kuma sokmuşlar çıkarmıyorlar.

• quote:

Artık bıktım neuro bilimin tanımını bile değiştircek sizin bilimadamları kimmiş bu adamlar bilim sıfatını kendine yapıştıran bana kalırsa onların yaptığı varoluşu herhangi birşeye bağlamadan açıklama gayreti buna saygı duyarım lakin sen hücre gibi bir yapı bile oluşturamamışsın gelmişsin abiyogenezi savurnuyorsun bana elbet karakterine saygım var fakat burda bilimin yanındayız biz bilimi destekliyoruz imajı vermenden rahatsız olduyorum.NEREDE BİLİM ?? bana Abiyogenez kanıtlıycak bir veya birden fazla örnek(deney) yazabilirmisin ???

Abiyogenez'in nasıl olduğu anlatıldı bu forumda. 600 milyon yıllık bir olayı lab ortamında kanıtlanmasını beklemek aptallık olur kısaca.

Gerçek şu ki genetik biliminden, taksonomiden ve paleontolojiden elde edilen bütün tecrübeler tek bir yere çıkıyor o da ortak ata.

Biyokimyadan elde edilen deneyimler gösteriyor ki uygun ortam oluştuğunda basit hidrokarbonlardan kompleks moleküller oluşabiliyor.

Evrim dediğimiz teori senin anladığın şekilde gereken süre nedeniyle labda kanıtlanmamasına rağmen bilimadamlarının büyük bir kısmı evrimi kabul ediyor. Yapılan araştırma ve geliştirmelerin hepsi evrim ekseninde devam ediyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Level_of_support_for_evolution

Evrimsel tıp diye bir bilim dalı var.

Sen kabul etsen de etmesen de sana saçma gelse de BU BÖYLE.

Yani problem sende. Anlatabiliyorum. Sırf inancın öyle emrediyor diye ona buna çamur atacağına şu saçma dogmalardan sıyrılıp "evrim bana bu kadar saçma geldiği halde neden bilimadamları evrimin gerçek olduğunu düşünüyor? Sonuçta neyin bilim olup olmadığını bunların daha iyi bilmesi gerekir" diye bir sor kendine.

Sana kaç defa verildi evrimagacı'ndaki linkler. Okumuyorsun ki. Okusaudın kabul ederdin demiyorum ama en azından ""

• quote:

quote:

Abiyogenez'in nasıl olduğu anlatıldı bu forumda. 600 milyon yıllık bir olayı lab ortamında kanıtlanmasını beklemek aptallık olur kısaca.

Gerçek şu ki genetik biliminden, taksonomiden ve paleontolojiden elde edilen bütün tecrübeler tek bir yere çıkıyor o da ortak ata.

Biyokimyadan elde edilen deneyimler gösteriyor ki uygun ortam oluştuğunda basit hidrokarbonlardan kompleks moleküller oluşabiliyor.

Evrim dediğimiz teori senin anladığın şekilde gereken süre nedeniyle labda kanıtlanmamasına rağmen bilimadamlarının büyük bir kısmı evrimi kabul ediyor. Yapılan araştırma ve geliştirmelerin hepsi evrim ekseninde devam ediyor.

Yani problem sende. Anlatabiliyorum. Sırf inancın öyle emrediyor diye ona buna çamur atacağına şu saçma dogmalardan sıyrılıp "evrim bana bu kadar saçma geldiği halde neden bilimadamları evrimin gerçek olduğunu düşünüyor? Sonuçta neyin bilim olup olmadığını bunların daha iyi bilmesi gerekir" diye bir sor kendine.

Sana kaç defa verildi evrimagacı'ndaki linkler. Okumuyorsun ki. Okusaudın kabul ederdin demiyorum ama en azından ""

Arkadaşım sen iyi misin Ben EVRİM YOKTUR demedim ABİYOGENEZ SAÇMALIKTIR DEDİM YOKSA ABİYOGENEZİ EVRİMİN PARÇASIMI SANIYORSUN OHA Bende boşuna tarıtşmışım bu arkadaşla Evrimle abiyogenezi bir bütün sanıyor inorganik maddedn 46 kromozlu sıcakkanlı akciğer solunumu yapan beyne sahip bir canlının oluşacağına inanıyor oha dogmaya bakın boşuna vaktimi harcamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nationalsocial -- 13 Aralık 2013; 14:11:29 >

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım sen iyi misin Ben EVRİM YOKTUR demedim ABİYOGENEZ SAÇMALIKTIR DEDİM YOKSA ABİYOGENEZİ EVRİMİN PARÇASIMI SANIYORSUN OHA Bende boşuna tarıtşmışım bu arkadaşla Evrimle abiyogenezi bir bütün sanıyor inorganik maddedn 46 kromozlu sıcakkanlı akciğer solunumu yapan beyne sahip bir canlının oluşacağına inanıyor oha dogmaya bakın boşuna vaktimi harcamışım

Evet doğru ben yanlış anlamışım. Evrimi bile yanlış anlamışım.

Evrim, inorganik maddeden akciğer solunumu yapan canlı nasıl oluştu onu anlatıyor evet.

Sen hiçbir şey okumamaya sadece bildiğini okumaya devam et.

• quote:

quote:

Sorunun cevabı eet

Sorunun cevabı evet falan değil Pasteur'un deneyi bir canlının başka bir canlıdan oluştuğunu açıklar ama ilk canlının nasıl oluşacağına bir açıklama getiremez.Yani inorganik maddelerden senin bahsettiğin canlılara açılan yolu çürütemedi.Sen sanıyorsun ki herhalde inorganik maddelerden bir anda sıcakkanlı,akciğer solunumu yapan canlılar gelişti.Ben de soruyorum o zaman.Madem bunlar evrimle oluşamaz neden bu sistemlerin geçiş formlarını görebiliyoruz.Yani neden solungaçlı balıklardan akciğerlilere geçişler var sonra da karadaki canlılara geçiş var? Veya neden çok basit sinir sistemlerinden gelişmişe doğru bir gidiş var.Neden balıkların kalpleri 2 odacıklı,sürüngenlerin 3 odacıklı,memelilerin 4 odacıklı? Neden mitokondri,kloroplast DNA'sı,ribozomu bakterilerinkinin birebir aynısı? Ribozomun büyüklüğü bile neden aynı?

Neden canlıların kromozomunda sürekli tekrarlanan bölümler var? Bana Allah hepsini aynı hamurdan yarattı gibi cevaplar vermeyin ama lütfen.

• quote:

quote:

quote:

Sorunun cevabı eet

Sorunun cevabı evet falan değil Pasteur'un deneyi bir canlının başka bir canlıdan oluştuğunu açıklar ama ilk canlının nasıl oluşacağına bir açıklama getiremez.Yani inorganik maddelerden senin bahsettiğin canlılara açılan yolu çürütemedi.Sen sanıyorsun ki herhalde inorganik maddelerden bir anda sıcakkanlı,akciğer solunumu yapan canlılar gelişti.Ben de soruyorum o zaman.Madem bunlar evrimle oluşamaz neden bu sistemlerin geçiş formlarını görebiliyoruz.Yani neden solungaçlı balıklardan akciğerlilere geçişler var sonra da karadaki canlılara geçiş var? Veya neden çok basit sinir sistemlerinden gelişmişe doğru bir gidiş var.Neden balıkların kalpleri 2 odacıklı,sürüngenlerin 3 odacıklı,memelilerin 4 odacıklı? Neden mitokondri,kloroplast DNA'sı,ribozomu bakterilerinkinin birebir aynısı? Ribozomun büyüklüğü bile neden aynı?

Neden canlıların kromozomunda sürekli tekrarlanan bölümler var? Bana Allah hepsini aynı hamurdan yarattı gibi cevaplar vermeyin ama lütfen.

Arkadaşım bilimsel rasyonel tartışma yapıyoruz burda niye Allahı karıştıryorsun üzerinde etkiler mi bırakıyor yoksa Konumuza gelirsek elbette Pasteur ilk canlının oluşumunu açıklamaz fakat neyi açıklar Organik canlılar organik canlılardan gelir nokta geçmişten buyana çok fazla sahte fosil bulunduğunu tespit ettiğim için solungaçtan akciğere geçiş olayına kahkahalarla güldüm.Emin ol ki eğer bilim dünyasında solungaç ile akciğer arası bir forma rastlamış olsalardı şuanda Bilim dünyasında inançlı insan kalmazdı

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.