Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: archozi

Allah akıl fikir versin diyerek sana da başarılar diliyorum.

Nasıl da tatlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: archozi

Allah akıl fikir versin diyerek sana da başarılar diliyorum.

Nasıl da tatlı.

Ne Kadarda Tatlı Bi O Kadar Farklı
  • arkadaş bu forumda hep aynı insanlar senelerdir evrimi tartışıyorlar. ne sabır varmış sizde ya
  • I am the Danger kullanıcısına yanıt
    peki parmak her insanın nasıl oluyorda parmak izi birbirinden farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasva57

Değil.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    o zaman parmak izin kalıcak şekilde bi suç işle bakalım bu açıklamayı yap ne diyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su EleMeNtaL

Su da tek hücreli ilk canlı oluştuktan sonra denizden karaya çıkmaya başlayıp milyonlarca yıl içinde sürüngenlere,kuşlara,memelilere dönüştü diyorsunuz.Peki cinsiyetler nasıl oluştu,cinsiyetler oluştuktan sonra dişi ve erkek birbirlerine nasıl oldu da yakınlık hissetti.Evrimleşmeleri yan yana devam etmiş olsun,daha önceden olmayan üreme,çiftleşme isteği bu canlılara nasıl geldi.Cinsel organları birbirlerine uyumlu olarak nasıl evrildi.Çiftleşmeden sonra anne karnında oluşan yavru annesinin içine nasıl uyum sağlayıp hayatta kaldı.Doğumdan sonra oluşan yavruya annesinin beslediği hisler nasıl oluştu.Anne onun yavrusu olduğunu nasıl idrak etti.Ya da yavrunun annesine hissettiği yakınlık nasıl meydana geldi.Yavru doğduğunda annenin memesi ve sütü varmıydı.Evrime göre yavru annenin ter bezlerini emerek süt oluştu.Evrim milyonlarca yılda gerçekleştiğine göre yavru süt oluşumuna kadar neyle beslendi de ölmedi

Güzel soru.

• quote:

Orijinalden alıntı: faaty

arkadaş bu forumda hep aynı insanlar senelerdir evrimi tartışıyorlar. ne sabır varmış sizde ya
    />

Çok doğru söyledin Ve bizden sonrada tartışılacak,bunun sonu gelmez insanlık yok olana dek

• archozi kullanıcısına yanıt
    Hocam size pm atamıyorum siz atarsanız eğer güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: Kasva57

Değil.

Parmak izi farklı değilmi Hocam bunu nerden duydunuz gördünüz bizlede paylaşın.Kriminal incelemede polis parmak izinden nasıl buluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

quote:

quote:

quote:

quote:

Birincisi şu hatayı yapmayın lütfen artık.Teoriler,yasa olmazlar.Teoriler çok geniş kapsamlıdır içinde yasaları barındırır.Yasalar ise küçük şeyleri kapsar,çoğu zaman bir birimle gösterilebilirler.Yasalar,genelde matematiksel işlemlerle de gösterilirler.Ama bir evrim teorisi için nasıl matematiksel işlemler koyacaksınız merak ediyorum,daha öyle bir matematik keşfedilmedi.

Bakın burada çoğu kişiye de anlatmaya çalışıyorum.Artık yaratılışçı argümanları okumaktansa tarafsız bir şekilde evrimi anlatan kaynaklar okuyun.Evrim teorisinde tesadüf diye bir şey olmaz.Kademeli evrim vardır ve tesadüfi değildir.Canlıların karmaşıklığını tesadüfle açıklayan bir kuram zaten bitmiş bir kuramdır.Evrim teorisi bir şekilde oluşan canlıların çeşitlenmesini konu alır.Canlıların nasıl oluştuğu kısmıyla abiyogenez ilgileniyor ve bir miktar şans barındırdığı doğrudur.Ama abiyogenez konusu yeni olan bir konudur,yavaşça gelişip daha iyi açıklamalarla donatılacak bir konudur.Evrim kuramı ile abiyogenezi karıştırmayın.

Evrimin tesadüf sonucu oldugunu ben söylemiyorum,lütfen yanlış anlamayın.Demek istedigim felsefi görüşlerin altına evrim sokulması.Sanki evrime ben tesadüf diyormuşum gibi yazmışsınız.

Ne gibi felsefi görüşler mesela? Felsefi görüşler mi dinsel görüşler mi?

Ateizm felsefesinin içine evrim teorisinin sokulmadıgını söylemeyeceksiniz sanırım ?

Bakın, Darwinden önce de fazlaca ateist filozof vardı.Onlar kutsal kitap öğretilerine inanmakta güçlük çektiler ve Tanrı kavramının böyle açıklanamayacağını söylediler.Yani Darwinden önce felsefi şekilde Tanrının yokluğuna yaklaşılıyordu.Darwinden sonra ise felsefenin yanında bilimsel olarak da yaklaşıldı.Evrim kuramı ve abiyogenez ateizme destek sağlayan şeylerdir evet ama bu teoriler yıkılırsa ateizm de yıkılır diye bir şey yok.Yani ateizmin tutunduğu temel basamaklar evrim kuramı değil.

Deizmle ateizmi karıştırmayın lütfen,Filozofların çatışması tarih boyunca sürmüştür zaten buna kimse birşey diyemez.Evrim olmazsa ateizm yıkılır demiyorum,ancak sadece evrime dayatılmış bir tesadüf zincirini savunmanın mantıksız oldugunu söylüyorum.

evrimle ateizmi neden aynı kefede tutuyorsunuz evrim doğal bir süreçtir ki inanmamak çok güç kanıtları çok fazla ateizm ise bir çeşit inançtır nasıl islam Yahudilik Hristiyanlık bir inançsa ve şunuda söyleyeyim darwinle ateizmi karıştırmayın türlerin kökenini okumanızı tavsiye ederim Darwin hayatı boyunca 1 kere bile tanrı yoktur dememiştir kendisi bilinememezciliği savunmuştur(agnostizm)

• quote:

Orijinalden alıntı: selimolc

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Birincisi şu hatayı yapmayın lütfen artık.Teoriler,yasa olmazlar.Teoriler çok geniş kapsamlıdır içinde yasaları barındırır.Yasalar ise küçük şeyleri kapsar,çoğu zaman bir birimle gösterilebilirler.Yasalar,genelde matematiksel işlemlerle de gösterilirler.Ama bir evrim teorisi için nasıl matematiksel işlemler koyacaksınız merak ediyorum,daha öyle bir matematik keşfedilmedi.

Bakın burada çoğu kişiye de anlatmaya çalışıyorum.Artık yaratılışçı argümanları okumaktansa tarafsız bir şekilde evrimi anlatan kaynaklar okuyun.Evrim teorisinde tesadüf diye bir şey olmaz.Kademeli evrim vardır ve tesadüfi değildir.Canlıların karmaşıklığını tesadüfle açıklayan bir kuram zaten bitmiş bir kuramdır.Evrim teorisi bir şekilde oluşan canlıların çeşitlenmesini konu alır.Canlıların nasıl oluştuğu kısmıyla abiyogenez ilgileniyor ve bir miktar şans barındırdığı doğrudur.Ama abiyogenez konusu yeni olan bir konudur,yavaşça gelişip daha iyi açıklamalarla donatılacak bir konudur.Evrim kuramı ile abiyogenezi karıştırmayın.

Evrimin tesadüf sonucu oldugunu ben söylemiyorum,lütfen yanlış anlamayın.Demek istedigim felsefi görüşlerin altına evrim sokulması.Sanki evrime ben tesadüf diyormuşum gibi yazmışsınız.

Ateizm felsefesinin içine evrim teorisinin sokulmadıgını söylemeyeceksiniz sanırım ?

Bakın, Darwinden önce de fazlaca ateist filozof vardı.Onlar kutsal kitap öğretilerine inanmakta güçlük çektiler ve Tanrı kavramının böyle açıklanamayacağını söylediler.Yani Darwinden önce felsefi şekilde Tanrının yokluğuna yaklaşılıyordu.Darwinden sonra ise felsefenin yanında bilimsel olarak da yaklaşıldı.Evrim kuramı ve abiyogenez ateizme destek sağlayan şeylerdir evet ama bu teoriler yıkılırsa ateizm de yıkılır diye bir şey yok.Yani ateizmin tutunduğu temel basamaklar evrim kuramı değil.

Deizmle ateizmi karıştırmayın lütfen,Filozofların çatışması tarih boyunca sürmüştür zaten buna kimse birşey diyemez.Evrim olmazsa ateizm yıkılır demiyorum,ancak sadece evrime dayatılmış bir tesadüf zincirini savunmanın mantıksız oldugunu söylüyorum.

evrimle ateizmi neden aynı kefede tutuyorsunuz evrim doğal bir süreçtir ki inanmamak çok güç kanıtları çok fazla ateizm ise bir çeşit inançtır nasıl islam Yahudilik Hristiyanlık bir inançsa ve şunuda söyleyeyim darwinle ateizmi karıştırmayın türlerin kökenini okumanızı tavsiye ederim Darwin hayatı boyunca 1 kere bile tanrı yoktur dememiştir kendisi bilinememezciliği savunmuştur(agnostizm)

Kitap forumunda adam ateizm kitabı istemiş,sende türlerin kökenini oku demişsin,kendinle çelişiyorsun.

Evrim ateist bir bilim değildir,evrim bilimi herşeyin tesadüf oldugunu söylemez,evrim genetik ve biyolojiyi araştırır,ancak ateist arkadaşlar evrimin üstüne naturalizm bakış açısı ekleyerek bunu ateizm adı altında savunuyor.

Bu arada türlerin kökenini okudum.

• Interludium kullanıcısına yanıt
    Ateist arkadaşlar "tesadüfen oldu" demekten çok "bilim aksini söylemedikçe, bilmiyoruz" derler. Ateizmin evrim teorisi ile hiçbir alakası yok. Ancak evrimin dinlerle çeliştiği doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insunwetrust -- 8 Aralık 2013; 21:45:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: insunwetrust

Ateist arkadaşlar "tesadüfen oldu" demekten çok "bilim aksini söylemedikçe, bilmiyoruz" derler. Ateizmin evrim teorisi ile hiçbir alakası yok. Ancak evrimin dinlerle çeliştiği doğru.

Ateist arkadaşlar gayette tesadüfen oldu diyorlar,şans diyorlar,random diyorlar,olasılık diyorlar ama tesadüf demiyorlar,cok ilginc.Evrim islamla çelişmez,bu ayrı bir konu,ben evrimi dine uygun olmadıgı icin reddetmiyorum,ben bu ideolojinin olasılıklarını cok düsük buldugum ve acıklayamadıgı cok sey oldugu icin inanmıyorum.

Ateist arkadaşlar,bilime naturalizm gömleği giydirerek,bilimi kendi taraflarına cekmeye calısıyorlar,bu yıllardan beri yapılan birşey zaten.Bilim objektif olmak zorundadır.aksi halde o bilim değil felsefe olur.

Bilim sana,canlılıgın türlerini söyler.

Ateistler ise bunlar şans eseri oldu der.Dindarlarsa Tanrı yarattı der.

Dindarların yaptıgı ne kadar metafizikse,ateistlerin yaptıgıda bir o kadar metafizikdir.Bilimi çeşitli ideolojilere sokarak,inancınıza eklemeler yapmayın demeye çalışıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selimolc

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kitap forumunda adam ateizm kitabı istemiş,sende türlerin kökenini oku demişsin,kendinle çelişiyorsun.

Evrim ateist bir bilim değildir,evrim bilimi herşeyin tesadüf oldugunu söylemez,evrim genetik ve biyolojiyi araştırır,ancak ateist arkadaşlar evrimin üstüne naturalizm bakış açısı ekleyerek bunu ateizm adı altında savunuyor.

Bu arada türlerin kökenini okudum.

kitap forumunda adam ''din ve ateizm'' kitapları yazmış ilk önce okumayı öğren ikincisi ateizmle ilgili çıplak maymunu önerdim üçüncüsü Darwin aynı zamanda din adamı olduğu için(bildiğini pek sanmıyorum) ve aynı zamanda evrimi savunduğu için din için de türlerin kökenini yazdım başlıkları ve yorumları düzgün okuyup cevap veriniz lütfen

• Interludium kullanıcısına yanıt
    Kimse tesadüfen oldu demiyor. Evrim teorisi için "inanmak" kelimesi kullanılmaz. Zamanında ben de öyle diyordum ama biri uyarmıştı Neyse konuyu fazla dağıtmadan, ne yazık ki çelişiyor. Yaratılışçılığın savunduğu, mükemmel yaratıldığımızdır. Evrim teorisinin doğal seçilimini, ortak atadan geldiğimizi reddeder.

Bilimin doğuşu felsefeyle olmuştur zaten. Ancak dediğim gibi ateistler "bilmiyorum" derler, tesadüfen oldu değil. Şahsen bana sorarsan evrenin nasıl oluştuğunu, ilk canlının nasıl varolduğunu vs bilmiyorum. Bunun arkasına Tanrı'yı koymuyorum. Evrim teorisi zaten objektiftir. Ateizm ve diğer felsesefi, dini düşüncelerle bir alakası yok. Ateizmin evrimi savunmasının sebebi, yaratılışçıların evrimi hiç anlayıp dinlemeden reddetmesidir. Sürekli "maymundan geldiysek şimdiki maymunlar neden insan olmuyor" sorusu sormaları meseleyi iyi özetliyor bence.

Ateizm evrimden önce de vardı. Evrimi savunmamızın tek nedeni yaratılışçılığa göre akla ve bilime daha yatkın olmasıdır. Tabii bu bizim görüşümüz.

Ayrıca olasılığı metafizikten saymamak gerekiyor.

• insunwetrust kullanıcısına yanıt
    diğer arkadaşlar gibi kesin olarak savunmayıp cumlenin sonuna "tabii buda bizim görüşümüz" demen güzel birşey.

Şimdi çelişiyor demişsin,ama Tanrı inancıyla hiçbirşey çelişmez.Bu konuda Leibnz'in fikri geldi aklıma,Leibniz'e göre,kudret, ilim ve irade sıfatları varlık kavramı ile tutarlılık oluşturmaktadır. Tanrı'yı kendi kendisiyle tutarsız kılacak, yani O'nun bilgi, kudret ve iradesini zorlayacak hiçbir sınırlama bulunamaz. O halde, Tanrı fikri mantıken sağlam ve tutarlıdır.

Yani inanılan Tanrı,sınırlanamaz,dolayısıyla varlıgıyla celisecek birşey olamaz.

Olasılıgı değil,Tanrı hakkında konusucak olursak,biri Tanrı var derse metafiziktir,Yoktur derse buda bilimsel değil metafiziktir.

Demek istedigim bu.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interludium -- 8 Aralık 2013; 22:30:05 >
  • Evrime yani milyonlarca yıldır oluşumun kontrolsüz bir şekilde kendiliğinden tesadüflerle ilerlediğine inananlar yaratılışa inanmazlar. Yaratılışa inananlar bilgi varsa bir sahibi de var diye düşünür. Bilim doğadaki mevcudu araştırıp ortaya çıkarır.
    Darwinin ortaya attığı görüş canlıların yaratılmış olduğunu inkar edenler ve doğanın kendi kendisini var ettiği iddiasına inananlar için sözde bilimsel bir temel oluşturdu.
    Özeltle Darwinizm ateizm demektir.
  • insunwetrust kullanıcısına yanıt
    bence de maymundan geldik maymunlar neden insan olmuyor sorusu çok basit kalıyor.

Bu çağda genetik bilimi bu kadar gelişmişken, DNA ya tek bir yeni bilgi eklenemeyeceği ve mutasyonların (DNA da kodlanmış esneklikler dışında) her zaman zararlı olduğunu bilim kanıtlamışken,
    ayrıca ilk canlının nasıl olduğunu düşünenler için tek bir proteinin bile tesadüfen oluşamayacağını yine bilim ispatlamışken...

evrime inananların hala dinazorlar kuşların atasıydı demeleri de aynen ilk cümledeki tanım gibi havada kalıyor..
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.