Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: archozi

senin kafan sadece buna çalışıyor, muhattap bile olmuyorum seviyenle dikkat edersen
    cehalet kötü birşey, biraz düşünmeye ve yazılanları anlamaya çalışsan belki kurtulursun.

Kafam ona çalışsa senin yerinde ben olurdum archozi.
  • bir konu açtım great attractor diye kimse yüzüne bakmadı.

bizim galaksi dahil bütün galaksiler bir kara deliğe 14 milyon kilometre hızla çekiliyor haberinzi olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

quote:

quote:

Tesadüfe amaçsız rastlantı demedik ki biz. Aksine anlamlı dedik.

1 milyon tane kum tanesi vardır. Seni bir tanesini çekersin. Sonra çektiğini bırakırsın. Bir daha çekersin. Yine aynı kum tanesini çekersen bu anlamlı rastlantı olur. İşte evrimin bu anlattığım tesadüf ile hiçbir ilgisi yoktur.

Bilim zaten her gün ispatlıyor evrimi. Elde edilen her bulgu bize evrimi işaret ediyor.

Sorun işte bunu sen anlayamıyorsun. Kafa bile yormuyorsun. Çünkü biliyorsun ki yorduğun anda anlayabilme ihtimalin var. Anladığın anda da inancına zarar gelmiş olacak.

Bak bu en son çıkarım senin hakkında yapabileceğim en iyi senaryo. Diğer senaryolar daha da vahim çünkü.

Sen anla diye senin anladığın kelimeler ile konuşuyorum ama sen hala demogoji yapıyorsun... Hala bana ezberden gazel okuyorsun. Ama sana yakıştıramadım. Kum tanesi ezberinin yanına bir de yazı-tura ezberi beklerdim. Daha açıklayıcı olurdun (?)

Sorduğum soruya cevabın olmadığı için kelimelerle savaşıyorsun... Tamam neuro sen haklısın. Tesadüf falan yok diyelim. Zaten ben tesadüf dememiştim, sen çıkardın o lafı... Sorunun cevabı ne?

SORU ŞÖYLE: Varyasyonların anlamsız rastlantı sonucu olduğunu iddaa etmek bilimsel mi? Ben varysayonların anlamlı rastlantı sonucu olduğunu iddaa ediyorum. Dha doğrusu yaratıcının kontrolü altında yaratılış 13.7 milyar yıldır sürmektedir diyorum. Sen de bana, böyle söylediğim için bilim düşmanı diyorsun. (ben demedim muhabbetine girme lütfen, öyle düşündüğünü herkes biliyor. Yeni bir demogojiye yelken açma)

Ben bir amaç var diyorum, sen amaçsız rastlantı diyorsun. Sen bilim yapıyorsun, ama ben masal anlatıyorum sana göre... Anladın mı neuro? Kelimelere takılma, sorunun mantığını anlamaya çalış... SENCE SENİN YAPTIĞIN NE KADAR BİLİM? Yoksa cevabın "Ben ne BİLİM" mi :)

Doğru.

Anlamadığınız şeyleri size ezberletiyorlar size dimi? Ne deniyordu ona? Hafızlıktı galiba.

Sen anlat ben hepsini ezberlerim diyorsan yazı-turalı, zarlı, tombalalı versiyonlarını da anlatıyım sana. Ama zaten aklı olan tek örnekten anlar ne demek istediğimi.

Bak yazılı turalısını anlatıyım. Yatmadan önce ezberle tamam mı? Uyumadan önce 5 kere okursan belki bir şeyler olur. Yani okurken düşünme. Kafanı yorma sakın. Sadece ezberlemeye çalış. Diğer arkadaşlar düşünebilir.

20 kere yazı tura attık. "TTYYTYTYYYTTTYYTYYYT" geldi. 1/1048576 Bunun gelme olasılığı neydi? Ama bir bu setin daha atmadan önce böyle gelmesini isteseydik yani işimize sadece bu et yarasaydı bizim için sadece bu setin anlamı olsaydı ve öyle atsaydık 20 kere parayı ve sonunda bu set gelseydi "Vay ve tesadüfe bak" derdik. Çünkü böyle dediğimizde bir amacımız var. Yani ortada bir bilinç var. Ama öbür türlü sadece 1/1048576'lık bir olasılık gerçekleşti. Ne oldu yani hiç bir şey. Başka bir şet de gelebilirdi. Bir anlamı var mı yok?

Soruya gelirsek:
    Sorduğu soruda soru olsa. Sanki cevapalasak soruyu ifşa olacaz. Köşeye sıkışacaz mat olacaz.

Evet varyasyonlar amaçsız bilinçsiz anlamsız rastlantılar sonucu ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan bu varyasyonlara anlam kazandıran doğal seleksiyondur. Çünkü bu varyasyonlar bir kere ortaya çıkmaz. Her saniye milyarlarca kez zar atılır. (Bak zar dedim. Bunu da ezberle) Doğal seleksiyon kendince "anlamlı" olanı seçer. Bunun aksini iddia etmek, (yaratılış gibi akıllı tasarım gibi saçmalıklar) bilim dışıdır.

Ben bilim yapmıyorum. Burada bir birilerine bir şeyler anlatmaya çalışmak ile bilim yapılmış olmuyor. Ben sadece bilimin elde ettiği bulguları anlatıyorum.

• quote:

Senin anlatmak istediğini şu örnekle pekiştirelim:

Çölde kayaların arasında biraz killi toprak var,
    yağmur yağdı çamur haline geldi, güneş açtı kurudu,sertleşti ve kayaların arasında şekillendi.
    sonra etrafındaki kayalar "doğal şartlarda" rüzgar,yağmur v.s..parçalandı ve aradan şekilli bir tuğla ortaya çıktı,
    bu milyonlarca yıl bekledi ve aynı şartlarda yanında pekçok tuğla oluştu,yani binlerce tuğla oldular,(önceki oluşanlar aynen sağlam duruyor,dğerlerini bekliyor)
    bunlar bir bina oluşturacak kadar olduklarını anlayınca, rüzgar,güneş v.s gidi doğal ortamın etkisiyle yanyana üstüste bina planına göre biraraya geldiler,
    tabii bu arada etraflarındaki çimento, demir gibi elementler de onlara "doğal şartlarda" yardım etti, beraber el birliği ile binayı oluşturdular.
    sonra penceresi, kapısı binanın oluştuğunu görünce "doğal şartlarda" yerlerini buldular..
    artık binanın elektriği,tesisatı bunlar nasıl oldu benim aklım ermese de mutlaka doğal şartlar bunu da halletmiştir.
    Sonuçta binayı görünce neuro der ki bu bina evrimle oluştu, archozi der ki bunu kesin biri hatta tecrübeli bir ekip ortaya çıkardı, aynen bu değil mi?

devam etmeyeyim belki uykusu gelenler olmuştur, bu özetle evrimcilerin tritus pytolemaus gibi süslemelerle anlattığı evrim masalıdır,
    şu cümleyle sonuçlandırayım;
    vücudundaki 100 trilyon hücre bu sistemde çok daha karmaşık saniyelerle yarışarak kendiliğinden organize oluyor
    ve yapay hücre için bugüne kadar yapılan tüm bilimsel çalışmalar başarısız oldu.

işte üzerinde düşünülecek bir konu.

İşte benim veya buradaki bir kaç evrimi anlatmaya çalışan kişilerin anlatmaya çalıştığı şey bu değil ki.

İşte sorun orada anlamıyorsun. Anlasan bile anlamamazlıktan geleceksin çünkü işverenlerin var. Sana hiç bir şeyi anlama diyor. Sadece papağan gibi bizim dediklerimiz şeyleri bu forumda papağan gibi tekrar et. Başka da hiç bir şeye karışma diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

quote:

Ben çok yanlış yapıyormuşum. Gereksiz, saçma tartışmalara girip kendimi yoruyormuşum. Birisi zaten burada troll'lemek için maaş alan bir kukla, birisi Allah kesin var diyen bir ateist, diğerleri de ne iş yapıyor hala anlamadım. Hiç fosil görmeden, kemik görmeden kemiklerin, organların yapıları tartışılıyor. Beri ki ilkokulda yaptığı deneyden gayrı bilimle alakası yok ama, neyin bilimsel olup olmadığına karar vermeye çalışıyor. Şöyle bir durup, dışardan izleyin kendinizi. Çok daha eğlenceli.

bende uzaktan izlemeye çalışıyorum fakat fosil ve kemik görmeden teori tartışılamaz diye bir kural mı var ?
    Darwin dna görmeden sözde teoriyi yazdı, ayılardan balina olabilir diye saçma açıklamalar yaparak sonradan çıkarmak zorunda kaldı, fakat yine de zehirli teorisini
    oldu-bitti yaparak gerçekmiş gibi sundu. Ayılarla balinaları yakından incelediğini hiç sanmıyorum. o günden bugüne çok şey değişti ,bilimde gelişti , fakat şu sizin fosil bilim
    aynı kaldı, sözde teorinin ara formlarını bir türlü çıkaramadı ,örnek olarak komik bir açıklama ile kambriyen gerisine topu taca attı. Aferin sözde evrime.

Darwin hipotezini ortaya attı, fosiller ve eldeki deliller bunu destekledi. Bugün yanlış olduğunu bildiğiniz şeyleri bulanlar da teoriyi bugünkü haline getirenler.

Ayrıca burada bilgisayar başında oturup hiç insan kemiklerini incelememişken, Aves sınıfından bir canlının kanatlarını sadece mangal yaparken görmüşken, belki bir yarasayı elinde bile tutmamışken çizimler üzerinden ki bu çizimler öylesine yapılmış basit çizimler, karşılaştırma yapmak gülünülecek bir durumdur. Bir de aynı kişiler kalkıp bir şeyleri bilimsel olmadıklarından dolayı eleştirirse eğlence tavan yapar.

kemiklerle teoriyi savunmak yeni moda mı? Kemik teorisi olarak değiştirelim adını.

Sözde evrim dediğinizde matematiğin olasılığı,fiziğin imkansızlığı(td2),kimyasal proteinin yaratılışı,biyolojinin dnası,genetiğin sabrı,felsefenin açmazları
    vs..işin içine girmiyormu?

Doktorların seni muayene etmesi için kemiklerini görmesine gerek yok.yerlerini bilmeleri yeter.bilimsel açıklama aşkı niyetine lütfen kemikleri çarpık kullanmayalım.sizede bizede eğlence çıkmasın

Kemikler üzerinden teori yanlışlamaya çalışan ben değlim Miralge. Hem de ne olduklarını bilmeden. Bunun dışında bahsettiklerinse tanrının var olması gerektiği yönündeki deliller ki tekrar söylüyorum tanrının varlığından veya yokluğundan bana ne? Ayrıca canlıların bir ortak atadan türleştiğini söyleyen bir canlı hipotez nasıl kanıtlanacaktı? Darwin'in ve sizin ara fosil kavramınız o günden beri gelişmedi, Darwin'in bahanesi var buna, adam öldü gitti de Evangelistlerin işine gelmedi, siz de çeviri yaparak hayatınızı sürdürmeye çalışıyorsunuz işte.

Doktorun beni muayene etmesi için kemiklerimi bilmesi gerekir ayrıca Miralge. Sol kolum için kübital tünel sendromundan şüpheleniyorum. Yerlerini bilmek yetmiyor bazen, tanımak gerekiyor.

Ne demek istediğimi çok iyi anladın fakat işinize gelmiyor , ruhunuzu muayene etmek içinde yerini bilmek gerekiyorsa gösterir misin yerini ?

sözde evrim teorisini savunmak istiyorsan sadece kemik teorisi olmadığını bilmek zorundasın. oldu bitti diyerek ve gerçekmiş gibi sunarak zaten bir yanlış yapıyorsunuz,
    üstüne açıklayamadığınız konuları da evrim teorisinin bir gün açıklayacağını savunmanız yanlış.

Sözde teorinin bir çok yanlışı var kabullenmek bu kadar mı zor. dini değerleri masal diye küçümseyenler var bu forumda ve bilimsel açıklama yapıyorum diye geçiniyorlar.
    Bir açmaz ancak bu kadar körü körüne savunulabilir , bu savunmanın bilim adına yapılması utanç verici.

• neuro kullanıcısına yanıt
    anlatmak istediğin evrim tam olarak bu, daha doğrusu kendin de hiç anlamadan yamalarla montajlarla idare ettiğin...
    ama aslında arkasındaki inançsızlığına kılıf olan
    ve yaratılışa inananlara olan kinini de her mesajında ve bu örnekteki gibi açıkça gösterdiğin bir ruh hali.
    yerinde olmak istemezdim.
    Sen hala anlamamakta ısrar ediyorsun neuro. Çok zoruna gitmiş ezberlerinin bozulması... Şu ezberlerini biraz daha yüzüne vurayım da biraz daha çirkinleş... Seninle bilgi paylaşmaktan nefret ediyorum ama sen kendin kaşınıyorsun...

ALINTI: 20 kere yazı tura attık. "TTYYTYTYYYTTTYYTYYYT" geldi. 1/1048576 Bunun gelme olasılığı neydi? Ama bir bu setin daha atmadan önce böyle gelmesini isteseydik yani işimize sadece bu et yarasaydı bizim için sadece bu setin anlamı olsaydı ve öyle atsaydık 20 kere parayı ve sonunda bu set gelseydi "Vay ve tesadüfe bak" derdik. Çünkü böyle dediğimizde bir amacımız var. Yani ortada bir bilinç var. Ama öbür türlü sadece 1/1048576'lık bir olasılık gerçekleşti. Ne oldu yani hiç bir şey. Başka bir şet de gelebilirdi. Bir anlamı var mı yok?

Ezberden konuşmuyorsan cevap ver bana; Aynı setin tekrar gelme olasılığı kaç?

Yani o setin gelmesi AMACI ile başladın parayı havaya atmaya... yukarıda yazdığın setin gelme olasılığı kaç sence?

• İlk başta bir amaç varsa şu setin gelmesini istiyorum diye atarsam bir sete anlam yüklemiş olurum.

O anlamlı setin gelme olasılığı 1/1048576. Anlamsız bir setin gelme olasılığı ise : 1048575/1048576

İşte sizin anlamadığını nokta orası. Bir saniyede milyonlarca set oluşuyor belki. Doğal seleksiyon işine yarayanı seçiyor sadece.

Sonuçta da böyle bir set oluşuyor. "TTYYTYTYYYTTTYYTYYYT" bu set bize de anlamlı geliyor haliyle.

Ondan sonra diyorsunuz ki bak bu set hem ne kadar karışık ve aynı zamanda bir o kadar da anlamlı. Bu sette tek bir şey bile eksik olsa(mesela 5. karakter T) set tamamen bozulacak hiç bir anlamı kalmayacak. O yüzden bu seti akıllı biri yarattı vs....
    Ancak bu kadar demogoji yapılır...

Kurnazlık edip bir sonraki soracağım soruya da cevap vermişsin ama yanlış cevap vermişsin... Anlamsız bir setin gelme olasılığı "1" dir. Yani %100. (1048575/1048576 değil)

Bilim; ilk canlı hücreden, insan türüne kadar olan gelişimin olasılık hesabını yapmış mıdır? Yapmamıştır, asla da yapamayacaktır. Peki 13.7 milyar yıl gibi kısa bir zaman diliminde, madde bile olmayan bir enerji birikiminden insan gibi gelişmiş bir türün hiçbir müdahale olmadan oluşabileceğini savunmak bilimsel midir? Daha siz olasılığını bile hesaplayamıyorsunuz ama anlam katmak bilim düşmanlığıdır diyorsunuz. Kusura bakmayın ama olasılığını bile hesaplayamadığınız bir sonucun olma ihtimaline %100 demek, asıl bilim düşmanlığının ta kendisidir.

Evrenin yaşı 13.7 Milyar yıl
    Dünyanın yaşı 4.4 Milyar yıl
    İlk canlının yaşı 0,4 Milyar yıl
    İlk insanın yaşı 400.000 yıl

Bunlar bilimsel veriler. Topu topu 400 Milyon yıllık gelişimden bahsediyoruz. Toplam 12.614.400.000.000.000 saniye ediyor. Bu kadarcık bir sürede doğal seçilim ile insan türünün oluşabileceğini iddaa etmek mi bilimsel?

Bak ben senin cevabını vereyim...

Diyeceksin ki (ezberden) birikimli seçilim diye birşey var...

Eyvallah... Yani bir ivme var gelişimde... İlk canlı 600 milyon yılda oluştu ama sonrası çorap söküğü gibi geldi diyorsunuz

Ona da eyvallah...

Madem ki bir ivme var gelişimde, biz neden hissetmiyoruz mübarek (?)

Son 400.000 Yıldır insan türü var ama hala insanların arkasında gözü yok? Benim doğam, rastlantı sonucu arkamda bir göz olsa onu hemen seçecek ama hiç olmamış? Veya benim duvarın arkasını görme isteğim var. Bu rastlantılar bana öyle bir özellik eklese benim doğam hemen seçer onu... (Örneklere takılıp demogoji yapma yine, bu da benim mizah anlayışım... sen işin mantığını anlamaya çalış.)

Senin bilim anlayışına göre marvel kahramanları mutantlar da çok olabilir şeylerdi demi neuro?

• 1 değildir. 1048575 tane set var. Senin için bu setlerden 1 tanesi anlamllı. Diğerleri anlamsız. Yani 1048575 tane setin var.

Evet o bilimsel diye sorduğun her soru bilimsel. Müdahaleden kastı ilahi müdahale şeklinde algılayarak cevap veriyorum. Zaten işin içine ilahi müdahale girdimi o şey pozitif bilim olmaktan çıkar.

Birikimli seçilimin yaptığı şey ivme değil üzerine koyarak gitmektir. Yani bütün seçenekler elendiğinde en başa dönülmez kalınan yerden devam edilir.

Ayrıca ezberlemek senin işin benim değil. İş tanımınız bile var ezber ile ilgili. Hafız.

Yani öyle ivme falan yok gelişimde. En azından birikimli seçilim kaynaklı bir ivme yok.

Hele insanlarda hiç yok. Doğal seleksiyon insanlara diğer canlı türlerine davrandığı gibi davranamıyor çünkü. Toplum hayatına direk dikte eden bir takım sosyo-kültürel kurallar var. Bu kurallar yüzünden insanların çok büyük bir kısmı (güçlü veya güçsüz olmalarına bakılmaksızın) evleniyor çocuk sahibi oluyor. Burada güçten kasıt sadece kas gücü değil tabi ki. Zeka akıl da giriyor işin içine. Mesela hala din diye bir şeyin olması da bu yüzden. Zayıflar elenemiyor.

Mesela bütün insanlığa çok katı bir dikte rejimi uygulansın. Her önüne gelen çocuk yapamasın. Çocuk yapmak için belirli nitelikler aransın. (Bir nevi yapay seleksiyon yani) İnsan evrimi baya bir hızlanır. Yani doğal seleksiyon insanlara diğer canlılara davrandığı gibi davransaydı sen çocuk yapamazdın mesela. Genlerinin devam etmemesi gerekirdi. Ya da ne biliyim Einstein'in 15 tane çocuğu olurdu gibi....

Ha bunları yazıyorum ama şu andaki sosyo kültürel yapıya karşı değilim tabi ki veya yukarıda söylediğim dikte rejiminin de destekçisi falan olmam hiç bir zaman.

Yani öyle seni sandığın gibi bir ivme durumu yok gelişimde.

Benim bilim anlayışıma göre marveldeki mutantlar olamaz ama senin bilim anlayışına göre mesela cinler periler suda yürüyen ayı ya da nehirleri ortadan ikiye ayıran insanlar var dimi? İşte malesef bunları bilime yedirme gibi bir amacınız var sizin. Patladığnız yer de orası zaten.

anlaşıldı senin inandığın Tanrı "doğal seleksiyon"
    doğal seleksiyonun gücüne kudretine o kadar inanmışsın ki, bu tanım öyle bir kudret ki hücreleri, senin gibi düşünenlerin beynini, DNA nı,
    doğadaki canlıların üremesinden tut, besin kaynaklarına kadar yönetiyor, herşeyi organize ediyor.
    Şunu baştan açıkça yazsaydın, cevabını bilemediğin soruları da "doğal seleksiyon" ilerde halleder nasılsa.
  • quote:

anlaşıldı senin inandığın Tanrı "doğal seleksiyon"
    doğal seleksiyonun gücüne kudretine o kadar inanmışsın ki, bu tanım öyle bir kudret ki hücreleri, senin gibi düşünenlerin beynini, DNA nı,
    doğadaki canlıların üremesinden tut, besin kaynaklarına kadar yönetiyor, herşeyi organize ediyor.
    Şunu baştan açıkça yazsaydın, cevabını bilemediğin soruları da "doğal seleksiyon" ilerde halleder nasılsa.

Yahu benim inandığım tanrı falan yok kerdeşim. Nasıl bir kafa yapın var senin.

Bir insanın bir tanrıya inanmamasını aklın almıyor mu?
    inanmadığını biliyorum, kendine doğal seleksiyonu ilah edinmene gülüyorum....
    içindeki boşluğu doğal seleksiyon ile doldurmuşsun yazdıklarını tekrar oku istersen...
  • quote:

inanmadığını biliyorum, kendine doğal seleksiyonu ilah edinmene gülüyorum....
    içindeki boşluğu doğal seleksiyon ile doldurmuşsun yazdıklarını tekrar oku istersen...

inanmayıp da ilah edinmek nasıl oluyor?

İlah edinmek gibi bir şey yok bende. Tanrıya inanmamaktan kaynaklanan bir boşluk da yok.
  • archozi kullanıcısına yanıt
    Tamam, tamam Sayın Archozi, ben itiraf ediyorum! Hergün Allahım doğal seleksiyon için 5 vakit namaz kılıyorum ve peygamberim Dawkins içinde üç-beş dua okuyorum!
  • quote:

1 değildir. 1048575 tane set var. Senin için bu setlerden 1 tanesi anlamllı. Diğerleri anlamsız. Yani 1048575 tane setin var.

Evet o bilimsel diye sorduğun her soru bilimsel. Müdahaleden kastı ilahi müdahale şeklinde algılayarak cevap veriyorum. Zaten işin içine ilahi müdahale girdimi o şey pozitif bilim olmaktan çıkar.

Birikimli seçilimin yaptığı şey ivme değil üzerine koyarak gitmektir. Yani bütün seçenekler elendiğinde en başa dönülmez kalınan yerden devam edilir.

Ayrıca ezberlemek senin işin benim değil. İş tanımınız bile var ezber ile ilgili. Hafız.

Yani öyle ivme falan yok gelişimde. En azından birikimli seçilim kaynaklı bir ivme yok.

Hele insanlarda hiç yok. Doğal seleksiyon insanlara diğer canlı türlerine davrandığı gibi davranamıyor çünkü. Toplum hayatına direk dikte eden bir takım sosyo-kültürel kurallar var. Bu kurallar yüzünden insanların çok büyük bir kısmı (güçlü veya güçsüz olmalarına bakılmaksızın) evleniyor çocuk sahibi oluyor. Burada güçten kasıt sadece kas gücü değil tabi ki. Zeka akıl da giriyor işin içine. Mesela hala din diye bir şeyin olması da bu yüzden. Zayıflar elenemiyor.

Mesela bütün insanlığa çok katı bir dikte rejimi uygulansın. Her önüne gelen çocuk yapamasın. Çocuk yapmak için belirli nitelikler aransın. (Bir nevi yapay seleksiyon yani) İnsan evrimi baya bir hızlanır. Yani doğal seleksiyon insanlara diğer canlılara davrandığı gibi davransaydı sen çocuk yapamazdın mesela. Genlerinin devam etmemesi gerekirdi. Ya da ne biliyim Einstein'in 15 tane çocuğu olurdu gibi....

Ha bunları yazıyorum ama şu andaki sosyo kültürel yapıya karşı değilim tabi ki veya yukarıda söylediğim dikte rejiminin de destekçisi falan olmam hiç bir zaman.

Yani öyle seni sandığın gibi bir ivme durumu yok gelişimde.

Benim bilim anlayışıma göre marveldeki mutantlar olamaz ama senin bilim anlayışına göre mesela cinler periler suda yürüyen ayı ya da nehirleri ortadan ikiye ayıran insanlar var dimi? İşte malesef bunları bilime yedirme gibi bir amacınız var sizin. Patladığnız yer de orası zaten.

Ezberden olmayan örneklerin bile senin ne kadar mantık yoksunu olduğunu gösteriyor. Yine aklınca beni aşşağılamaya çalıştın ama eline yüzüne bulaştırdın neuro...

ALINTI: Mesela bütün insanlığa çok katı bir dikte rejimi uygulansın. Her önüne gelen çocuk yapamasın. Çocuk yapmak için belirli nitelikler aransın. (Bir nevi yapay seleksiyon yani) İnsan evrimi baya bir hızlanır. Yani doğal seleksiyon insanlara diğer canlılara davrandığı gibi davransaydı sen çocuk yapamazdın mesela. Genlerinin devam etmemesi gerekirdi. Ya da ne biliyim Einstein'in 15 tane çocuğu olurdu gibi....

Aklınca bana akılsız demeye çalışıyorsun. Kimin ne kadar akıllı olduğu gün gibi aşikar neuro... Komplekslerine hakim ol, haddini aşma...

İstatistik ezberinin zayıf olduğunu çok belli ediyorsun. Bence bu 1.048.576 muhabbetini uzatma. Rastgele 20 para atmada herhangi bir serinin gelme olasılığı 1.048.576/1.048.576 yani "1" dir. Yani 1.048.576 olasılıkta 1.048.576 ihtimal vardır. Her bir anlamsız serinin gelme ihtimali %100 dür... Ve bu muhabbet de %100 demogojidir.

Birikimli seçilim konusunda kendi yorumumu yazayım. Evrim konusunda eksik olduğum için sen engin (?) ezberlerinle benim eksiklerimi düzelt ama konunun ana fikrini kaçırma...

İlk hücre 1 adet oldu diyorsunuz. Bu bir hücre bölünerek çoğaldı ve çok sayıda tek bir tür oluştu. Evrim teorisinden anladığım kadarını anlatıyorum. Bu yazdıklarımın doğru olmadığına inandığımı baştan söyleyeyim de beni tanımayanlar evrimci sanmasın (Allah muhafaza:)

İlk tür oluştuktan sonra, tür içerisinde sürekli varyasyonlar oldu ve bölünmeler sırasında bu türden değişik DNA yapısına sahip türler oluştu ve mesela 2 adet (veya belki 200 adet) yeni tür oluştu. Bunlardan da mesela 1 adeti (veya 100 adeti) 2 hücreli organizma... Evrim devam etti ve ilk türde daha başka varyasyonlar ile daha başka türler oluşmaya devam ederken 2. generasyon (gelişmiş türler) de varyasyonlar ile çoğalmaya devam etti. İlk başta 1 sıra DNA vardı ama 2. generasyonda en az 2, belki onlarca veya belki yüzlerce değişik tür oluştu. İlk başta tek DNA'da varyasyonlar oluyordu ama türler ve sayıları çoğaldıkça, tabiri caizse zar atanların sayısı artınca olasılıkların gerçekleşmesi de hızlandı. Sen ivme yoktur diyorsun ama benim yazdıklarımın mantığını (veya benim anlatmak istediğimi) anlayabilirsen bir ivmenin olması gerektiğini görürsün.

İlk insan türü oluştuğunda şimdiki gibi 5-6 milyar insan yoktu. Hatta ilk insandan şimdiye kadar ölenleri de işin içine katarsak çok çok daha fazla doğum ve varyasyon gerçekleşti...

Hadi diyelim ki insan türü doğaya karşı koydu ve doğanın seçim hakkını elinden aldı, Maymunlar neden varyasyonlar ile gelişmiyor? Onlar de ivmeli seçilimin son halkasına en yakın halka sizin mantığa göre...

Hakaret etmeden adam gibi yorum yap. Tekrar dolaylı hakaret hissedersem şikayet ederim...

• İyide bir sürü evrim örnekleri var

-Kelebekler
    -Avustralyadaki tavşanların zehre karşı evrimleşmesi

Daha bir çok örnek vardı okumuştum bi yerde ama aklıma gelmiyor
  • quote:

Ezberden olmayan örneklerin bile senin ne kadar mantık yoksunu olduğunu gösteriyor. Yine aklınca beni aşşağılamaya çalıştın ama eline yüzüne bulaştırdın neuro...

ALINTI: Mesela bütün insanlığa çok katı bir dikte rejimi uygulansın. Her önüne gelen çocuk yapamasın. Çocuk yapmak için belirli nitelikler aransın. (Bir nevi yapay seleksiyon yani) İnsan evrimi baya bir hızlanır. Yani doğal seleksiyon insanlara diğer canlılara davrandığı gibi davransaydı sen çocuk yapamazdın mesela. Genlerinin devam etmemesi gerekirdi. Ya da ne biliyim Einstein'in 15 tane çocuğu olurdu gibi....

Aklınca bana akılsız demeye çalışıyorsun. Kimin ne kadar akıllı olduğu gün gibi aşikar neuro... Komplekslerine hakim ol, haddini aşma...

İstatistik ezberinin zayıf olduğunu çok belli ediyorsun. Bence bu 1.048.576 muhabbetini uzatma. Rastgele 20 para atmada herhangi bir serinin gelme olasılığı 1.048.576/1.048.576 yani "1" dir. Yani 1.048.576 olasılıkta 1.048.576 ihtimal vardır. Her bir anlamsız serinin gelme ihtimali %100 dür... Ve bu muhabbet de %100 demogojidir.

Birikimli seçilim konusunda kendi yorumumu yazayım. Evrim konusunda eksik olduğum için sen engin (?) ezberlerinle benim eksiklerimi düzelt ama konunun ana fikrini kaçırma...

İlk hücre 1 adet oldu diyorsunuz. Bu bir hücre bölünerek çoğaldı ve çok sayıda tek bir tür oluştu. Evrim teorisinden anladığım kadarını anlatıyorum. Bu yazdıklarımın doğru olmadığına inandığımı baştan söyleyeyim de beni tanımayanlar evrimci sanmasın (Allah muhafaza:)

İlk tür oluştuktan sonra, tür içerisinde sürekli varyasyonlar oldu ve bölünmeler sırasında bu türden değişik DNA yapısına sahip türler oluştu ve mesela 2 adet (veya belki 200 adet) yeni tür oluştu. Bunlardan da mesela 1 adeti (veya 100 adeti) 2 hücreli organizma... Evrim devam etti ve ilk türde daha başka varyasyonlar ile daha başka türler oluşmaya devam ederken 2. generasyon (gelişmiş türler) de varyasyonlar ile çoğalmaya devam etti. İlk başta 1 sıra DNA vardı ama 2. generasyonda en az 2, belki onlarca veya belki yüzlerce değişik tür oluştu. İlk başta tek DNA'da varyasyonlar oluyordu ama türler ve sayıları çoğaldıkça, tabiri caizse zar atanların sayısı artınca olasılıkların gerçekleşmesi de hızlandı. Sen ivme yoktur diyorsun ama benim yazdıklarımın mantığını (veya benim anlatmak istediğimi) anlayabilirsen bir ivmenin olması gerektiğini görürsün.

İlk insan türü oluştuğunda şimdiki gibi 5-6 milyar insan yoktu. Hatta ilk insandan şimdiye kadar ölenleri de işin içine katarsak çok çok daha fazla doğum ve varyasyon gerçekleşti...

Hadi diyelim ki insan türü doğaya karşı koydu ve doğanın seçim hakkını elinden aldı, Maymunlar neden varyasyonlar ile gelişmiyor? Onlar de ivmeli seçilimin son halkasına en yakın halka sizin mantığa göre...

Hakaret etmeden adam gibi yorum yap. Tekrar dolaylı hakaret hissedersem şikayet ederim...

Sana olasılığı kim öğretti ki? İmam Hatipte falan öğrendin herhalde.

Yahu bizim için sadece 1 set anlamlı. X bütün setlerin sayısı ise anlamsız setin gelme olasılığı x-1/x'tir. Ortaokul çocuğu bile bilir bunu. Hala 1 diyor çok yazık gerçekten. Bu kafa ile bir de borsaya girmişsin. Hiç şaşırmadım sonuca.

quote:

Yorumsuz.....

Maymunlardan kaç senede ne bekliyorsun mesela? Yani şu kadar senede neden şöyle bir gelişim olmadı mı diyorsun?

20 para olunca ezberin karıştı tabi... 1 para ile örnek vereyim. 1 parayı havaya attın. Yazı veya tura gelme olasılığı % kaçtır? Düşünmeye düşünmeye, düşünme kabiliyetini de köreltmişsin ama biraz zorla kendini... Ne yazı, ne de tura anlamlı değil senin için. Parayı atacaksın yazı veya tura gelecek. Yazı veya tura gelme olasılığını söyler misin bana? Yazı gelme olasılığı 1/2, tura gelme olasılığı da 1/2, ikisini topla bakalım kaç ediyor? 20 kere atmada herhangi bir serinin gelme olasılığı da aynıdır. Serilerin hiçbiri anlamlı değil bizim için. 20 kere zar atınca %100 bir seri oluşacak. Bir seri seçip onun gelmeme ihtimali, veya ondan başka bir seri gelme ihtimali senin verdiğin değere (1.048.575/1.048.576) eşittir.

Ben sana bu muhabbeti uzatma demiştim ama kendin kaşındın. Uzattıkça senin canını acıtacak neuro...

Bozuk ve kokuşmuş ezberlerinle İmam Hatip Liselerine dil uzatmana müsade etmiyorum. Eğitimin temelleri ailede başlar. Sen aldığın eğitimden ve mevcut donanımından memnun isen okuduğun okuldan önce gidip ailene sarıl...

O kadar ezbersin ki yazdığım uzun uzun yorumlarda sorduğum sorulara ve yaptığım yorumlara bir gram katkın bile olamadı. Tek yaptığın demogoji... 2 şey ezberlemişsin, onu da yanlış ezberlemişsin.

Benim sabrımı taşırıyorsun neuro. Adam gibi bilgi paylaşacaksan cevap yaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borsazede -- 30 Aralık 2013; 14:01:54 >

Yazdım yazdım sildim, söyleyeceklerimi. O kadar çok cevap var ki sana verilecek... Ama senin seviyene inmeden sana laf anlatmanın imkanı yok.

Sen git neuro, hiçbir gereğin yok. Şikayet etmeyip de ne yapayım?

Yok ki seni süresiz uzaklaştıracak bi yönetici...
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.