Şimdi Ara

exell erişim engelleme lütfen çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • exel de hesaplarım vardı. alacak verecek. ve bilgisayara format atınca erişim engeli çıktı... bilgileri nasıl kurtarabilirim. lütfen çok acil.... şifre dahi istemiyor. direk engel diyor.

• Format atınca mı? Format atınca bilgilerin nasıl kaldı?
    Sanırım başka bir sürücüde. Ama o zaman problem çıkmaması lazım. Belki dil sorunu vardır.
    Ya da format atmadan üstüne kurdun oturum değişti yanı. eski isimle bir oturum açarsan belki düzelir.
    Ya da sen eniyisi durumu biraz daha aç.
  • evet ferhat dedigin gibi... sanırım oturum ismi ile alakalı birşey. erişim izni olan ismi bulamıyoruz.

şifreleme ve korunma ile ilgil kısımlar dolu ve dosyanın ismini mavi olarak gösteriyor.

bu dosyayı mutlaka kurtarmamız gerek.

özelilklerini kurcaladığımızda erişim izni olan ismin protokol numarası gibi birşeyler var ve windowsa o numarayı nasıl yazacağız ki iznimiz olsun.

yada bir program ile bu dosyayı nasıl kurtarırız.
  • Anladığım kadarıyla dosyanın erişim engeli xpnin kullanıcı hesaplarıyla alakalı bir durum. Yani dosyayı koruyan bizzat Xp nin kendisi. Eğer sen bilgisayarına format atmadan başka bir sistem kurarsan (win 98 mesela) ya da Pardus gibi bilgisayarı CD den açan bir işletim sistemi kullanırsan Xpnin korumasına Bypass atıp dosyaya ulaşabilirsin diye düşünüyorum.
  • arkadaşım msn adresini verirsen ayrıntılı olarak anlatmaya çalışayım...
  • Start > Run deyip "regedit" yazin, Regedit'te "HKEY_LO-CAL_MACHlNE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa"
    anahtarina git burada
    "force-guest" DWORD degerini bul, bunun degerini "0" yap.
    Bu sayede Windows XP "Advanced File System Security" inaktif hale geçmis olacak
    Umarım işe yarar.
  • ferhat dedigin yeri 0 yaptım ama nafile..
  • bu sertifika parmak izi numarasını nerden değiştirecegiz... exel dosyasının özelliklerinden gelişmiş ve dosya şifreleme ve sıkıştırmada ayrıntıları tıklayınca

kullanıcı adı ve sertifika parmak izi çıkıyor.

kullanıcı adı nı degiştirdim... ama sertifika parmak izi diyor. onu nerden degiştirebiliriz acaba.
  • Benimde anladığım NTFS dosya sistemi ile ilgili bir şey ve bildiğim kadarı ile çözümü yok. Yani sorun Excel doyası olması değil. Exceldeki korumada sertifika yönetimi diye bir şey yok. Öte yandan NTFS ile şifrelenmiş dosyayı açmak için senin sertifikanın keylerini biryere yedeklemen lazımdı. Daha sonrada bu yedekten yeni kurduğun Windosa aktarmalıyıdın. Ama sen zaten o windowsu formatlamışsın. Yani yapabileceğin bir şey yok.Üzgünüm
  • Ben yine de başka bir işletim sisteminin işe yarayabileceği düşüncesindeyim. En azından harddiskini başka bir kasaya bağlayıp ikinci harddisk olarak dosyaya ulaşmayı denemeni öneririm. Biraz zahmetli ama dosya senin için bu kadar önemliyse bu zahmete değer.
  • winxp den win7 ye geçince aynı problemi yaşadım.

1-bilgileri başka bir diske aktarın
    2-disk bölümlerini kurduğunuz işletim sistemi ile formatlayın
    3-verileri geri diskinize yükleyin

bende bu şekil çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.