Unsuz, tereyağsız ama çok da lezzetli. Türk mutfağının klasik lezzetlerinden olan Ezogelin Çorbasını bir de böyle deneyin. Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 Türk kahvesi fincanı bulgur 1/2 Türk kahvesi fincanı pirinç 1 orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı salça 4 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz Karabiber Pul biber Nane Kimyon Yapılışı: Tencereye sıvıyağı koyup ince doğranmış soğanları ekleyip biraz kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış süzülmüş mercimek, bulgur ve pirinci ekleyin. Biraz kavurduktan sonra 1.5 litre kadar su ekleyin, kapağı kapatıp kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatlarını arzunuza göre ekleyip altını kısın. Kısık ateşte iyice pişene ve kıvam alana kadar tutun. Koyulaşırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Diyetisyen Kübra Şahin Kaynak:https://www.tariflezzeti.com/ezogelin-corbasi// ![]() |
Bildirim