Şimdi Ara

fabrika hız verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu fabrika hız verileri ne kadar doğrudur acaba.benim arabanın max hızı 230 yazıyor sitede ve ankara istanbul arası tam olarak o hızı yaptım ve daha fazla gitmedi.fakat bazı arkadaşlar 220 max hız yazan araçlarla 250-260 yapmışlar.ve tek kişi değil arabadaki herkes ibreyi gördük falan diyor.zannedersem ibreler tam olarak net göstermiyor hızı peki öyleyse benim yaptıgım max hız ile fabrika verisi neden örtüştü.

• Veriler tam doğru değil

Mesela 2011 105 bg 6 ileri Kangoo vardı . Fabrika verisinde 158 km/h yazıyordu max hız ama 190 görmüştüm Çeşme otobanin da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modest11 M kullanıcısına yanıt
    Max hız sınırından sonra araba güvenlik konusunda taviz verir demek istiyor.

En önemlisi yapılacak hıza lastiğin dayanabilmesi.

• Arabanı kalitesi arttıkça max hız değerleri de o kadar kadrana uyum gösteriyor. Mesela kalite düştükçe kadrandaki yanılma payı artıyor ve sanki araba max hızını geçmiş gibi göateriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TroubleTrouble

Veriler tam doğru değil

Mesela 2011 105 bg 6 ileri Kangoo vardı . Fabrika verisinde 158 km/h yazıyordu max hız ama 190 görmüştüm Çeşme otobanin da

Gerçekten buna inanıyor musunuz? Kim bilir kaç derece eğim vardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Combalac kullanıcısına yanıt
    arkadaşım 320d ile 260 gördüm diyor.sitede yazandan 30 km daha fazla
  • Ya ben bu bizim milletin fabrika verilerini isine gore anlamasina uyuz oluyorum. Yakit tuketimini gorunce araba satsin diye dusuk yazmislar fabrika verisinin ustune en az 2 litre ekleyeceksin derler ama iş hizlanmaya, max hiza gelince uretici firma arkadas kadar basmaya korkmus olacak ki hep daha iyi degerler ortaya cikar(!) O hizlanma testlerinin hepsi optimum sartlarda yapilmistir, otoyollarimizda bazen -%7 eğime kadar olan inisler var ki buda max hiza en az 20 kusur km koyar. Kisacasi fabrika verilerine inanin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Benim söylediğim rakam 2 önceki kasa imiş kullandığım modelin 170 mis max hızı

• kadran sapması denen olay var , navigasyon cihazı ile kadran verileri arasında fark var ve bu fark ,
    hız yükseldikçe artıyor , örnek olarak , ara hızını 138kmH e sabitliyorum , navigasyon ise 132 kmH gösteriyor ,
    tabi navigasyon cıhazı da sapma gösterebilir ,
  • Yol ivme lastik motor km mazot yağ şöför bir çok değişkenlik var

• quote:

Benim söylediğim rakam 2 önceki kasa imiş kullandığım modelin 170 mis max hızı

Israrıma devam ediyorum,düz yolda göremezsiniz.

• deserthawk D kullanıcısına yanıt
    1.5 dCi 6 ileri 110 bg kullanmadıniz sanırım .

• quote:

Orijinalden alıntı: modest11

arkadaşım 320d ile 260 gördüm diyor.sitede yazandan 30 km daha fazla

Görmek başka, gördüm demek başka. Ayrica rampa aşağı veya arkadan rüzgarı alma durumları çok etkiler.

• quote:

1.5 dCi 6 ileri 110 bg kullanmadıniz sanırım .

Olay kullanmama değil, fabrika verisini geçmeniz mümkün değil o test optimum koşularda yapılıyor.

• şu gps verisi muhabbetinide geçiniz diyorum. kadran ne kadar sapıyorsa elinizdeki basit gps'ler de o kadar sapar. sanki adamların elinde taktik sınıf askeri gps var da referans alıyorlar...

gps ile ölçüm şöyle böyle demeniz için bunlarla çalışmanız lazım;
    http://www.systron.com/insgps/sdn500-ins-gps-tactical-grade-navigation-system
    http://www.kvh.com/Military-and-Government/Gyros-and-Inertial-Systems-and-Compasses/Gyros-and-IMUs-and-INS/INS/CNS-5000.aspx
    http://www.atlanticinertial.com/index.php?/products/detail/sinav/

kimse biz şöyle ölçtük, böyle çıktı falan demesin, bu benim işim.

atıyorum, 200km hızla kadran 10km/h sapıyorsa navigasyonda kullanılan gps'ler4-5km/h sapar. bu yukarıdaki verdiklerim ise konumda dahi 10cm hatanın altındalar(gerçek hayat verisi). elinizdeki gpslerin hatası 10-30m gibidir. günümüzdeki araçların kadranları (kendi gözlemimdir) gps ile pek farklılık göstermiyor. ayrıca elinizde referans olmadığından hangisi doğru kıyas yapamazsınız.

hızın fazla çıkması bence ortamsal birşey. adam fabrika testinde atıyorum düz ve en fazla %5 yukarı eğim ile deniyor bir rakam buluyor, yani normal şartlarda yapabileceği ve devam ettirebileceği maks. hız şeklinde. gerçek hayatta yokuş aşşağı veya arkadan rüzgarladaha yüksek hızlar görebiliyoruz ki bu asla gerçekçi birşey değildir.

• Sapmasıydı eğimiydi rüzgarıydı vs derken reelde olmasa da kadranda daha yüksek hızlar görülüyor. Mesela en basitinden 1.4 clio symbol aracımın son hızı 167 km gibi bir şey olması lazım. Arkadaşımda aynı arabadan vardı eskiden 190ın üstüne çıktığını söylemişti. Geçenlerde bi konu açılmıştı 0-100 son hız falan videolarını eklemiş arkadaşlar. Onlar da 200ü görüyordu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.