Şimdi Ara

Fabrikada Yükse Isıda Çalışıcak Televizyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar fabrikamızada sahadan veri toplama sistemimiz var sistem içerisinde üretim miktarlarını çalışanlarımıza gösteren Plazmalar var bu plazmalar yüksek ısılarda kapanmaya başladı özellikle yaz aylarında hem hava sıcak hemde tezgahların oluşturduğu ısı nedeniyle Plazmaların bulunduğu ortam ısı sı 70 dereceyi buluyor bu ortamlarda çalışabilicek bir tv öneriniz varmı acaba şimdiden teşekür ederim

• Zor bir durum
  • Sayın takein ,

Size lazım olan ekran, ağır hizmet tipi endüstriyel lcd monitör. Ama siz daha önce plazma kullandığınıza göre size büyük ekran lazım ve endüstriyel lcd monitörler genelde küçük ebatta oluyor. Ben en fazla 21" olanı görmüştüm. Siz google da endüstriyel lcd monitör diye aratın. Bulmuş olacağınız firmalar en azından size akıl ve yön vereceklerdir.

Google da arama yapınca gittigidiyorda satan birisinin linki var.

Plazma zaten çok ısı üreten hatta bu ısıyı dışarı atabilmek için fan bulunan tvler. Belki sizin sorunun çözümü deneme yanılma ile de çözülebilir. Ucuz ve markasız bir lcd tv alıp gittiği yere kadar diyerek kullanabilirsiniz. Bozulunca atar başka modele bakarsınız en azından ilk maliyeti hep düşük olmuş olur. Eğer lcd tv 2-3 gün dayanıyorsa zaten vazgeçmek en mantıklısı.

Lcd tvnin görüş açısı düşük olacaktır umarım bir sıkıntı oluşturmaz çünkü anladığım kadarıyla siz bir tür ilan panosu mantığıyla kullanıyorsunuz.

• Sayın ender123

ilginiz için teşekür ederim dediğiniz gibi üretim bilgilerini sunmakta kullanıyoruz büyük ekran olması gerekiyor yönlendirdiğiniz şekilde araştırmalarımıza devam edicek takrar teşekür ederim...
  • Sayın takein ,

Rica ederim umarım işinize yarar bir sonuç elde edersiniz.

Siz normal ev kullanıcısı olmadığınız için yani sonuçta fabrika ortamındasınız, size yardımcı olacak ustanız, teknisyeniniz, işçiniz olacağı için aklıma gelen başka bir yöntemi de sizinle paylaşayım.

Isıcam pencere üreten bir yere yeni alacağınız tvye uygun bir kasa yaptırın. Örneğin önceki tv 50" ise siz 150x100x30 cm ebatlarında ön yüzü tek parça cam bir kutu yaptırın. Bu kutunun yan tarafına 100 mmlik hortum geçecek yer hazırlatın. Yine piyasada salyangoz fan denen havalandırma fanından alın. Bu fanı alırken elektrik ustanızdan yardım alın. Yapması gereken fanı ters bağlamaktır. Normalde salyangoz fanlar ortamın havasını emerler, siz elektrik bağlantısını ters yapıp içeri hava basmasını sağlayacaksınız. Ayrıca fanda ters dönmeyi önleyecek mekanik tahdit olmamasını veya varsa iptal edilebilir olmasını sağlayın. Böylece fan ile kutunun içine sürekli dış ortamdan alınan soğuk havayı üflemeniz mümkün olacak. Kutunun içindeki sıcak havayı emdirmeniz işe yaramaz çünkü yerine gelecek olan fabrika ortamı havası daha da sıcak olacak. Bu şekilde soğutmalı tv sisteminiz hazır olmuş olur.

Aklıma gelen birkaç ince husus daha var. Bunları durumunuza göre siz değerlendirin ve hangileri gerekirse onu uygulayın.

Cam parlama yaparsa film kaplayın

Kutunun dışına termo cam koymak için geçme yuvaları, geçme taşıma ayağı gibi şeyler yapın. Fabrika ortamında çapak vs gibi sıcak parçalar kutunun camına yapışıp görüntüyü bozmasın. Gerekirse yılda 1 veya 2 defa sadece öndeki termo camı değiştirirsiniz kutunun kendi ön camı zarar görmemiş olur.

Bu termo camı koyu seçmek daha kolay okunabilirlik sağlayabilir.

Kutuyu koyacağınız yere yani ısının geldiği yöne bağlı olarak içine veya dışına izolasyon sağlayacak izocam veya ısı yansıtıcı panel tarzı şeyler koyun. Veya kutuyu başka kutunun içine koydurun. Amaç tv kutu içine normal şartlarda çalışsın ve ortamdan mümkün oldukça uzak bulunsun

Tvnin elektrik kablosunu, kutunun dışında bir açma kapama anahtarına bağlatın. Hatta bu anahtar ile soğutma fanının birlikte çalışmasını elektrikçinize sağlatın. Yani " Şefim tvyi açmışız ama fanı açmayı unutmuşuz , tv yanmış" durumu olmasın.

Kutuyu beyaz yerine renkli pvcden imal ettirirseniz 2 günde simsiyah olmaz.

Kolay gelsin

• tv intihar ediyosa o sıcaktan çalışanlarınızın halini düşünmek istemiyorum ehh ekmek parası tabi :)
  • gerçekten çalışanlara acıdım..tv bile kapanıyomuş düşün...allah sabır versin çalışanlara..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba,

ender123 arkadaşımız plazma/lcd üzerine güzel çözüm önerilerinde bulunmuş.

Ben de eski işyerimizde (benzer çalışma şartları, yüksek sıcaklık, buhar, vs.) bizim de kullandığımız led panoları tavsiye edeceğim. Detaylı uygulama örneklerini aşağıdaki linkte görebilirsiniz.

Makina ve hat üzerinde bu tarz panolar problem çalışmadan çalışmakta. Eğer yönetcileriniz plazma konusunda ısrarcı olmazlarsa sizin için uygun bir çözüm olabilir. Kafeterye, işçi soyunma odaları gibi mekanlarda da plazmalarda daha kapsamlı sunuşlar ve bilgilendirme yapmaya devam edebilirsiniz.

kolay gelsin.

http://www.led.com.tr/FABRIKA.htm

• Sayın ender123 güzel fikirler sunmuşsunuz vakit ayırdığınız için teşekür ederim şu an için araştırmalarımız devam ediyor verdiğiniz öneriyide proje arkadaşlarımla paylaştım ve bir deme yapmaya karar verildi umarım güzel neticeler alıcaz tekrar teşekür ederim..

Ayrıca arkadaşlar çalışan personellerimizin bulunduğu sıcaklık okadar yüksek değil rahat çalışıyorlar plazmalar yukarıda olduğu için böyle bir sıcaklığa maruz kalıyorlar
  • Sayın takein ,

Rica ederim umarım deneme olumlu sonuç verir. Sonucun fotoğraflarını foruma ekleme imkanınız olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.