Farklı bir forumda aynı konuyu açtım. YARIM YAMALAK OKUYUP YORUM YAPACAKSAN LÜTFEN SAYFAYI KAPAT. 72 yaşında biri için sistem topluyorum. 15 yıl kadar önce "AMD Athlon 2 X2 250" işlemcili sitem topladık. Bilgisayar artık kaldırmıyor. Bilgisayarı Facebook, Facebook'da tavla okey oynamak için, film izlemek için vs.kullanıyor. Bilgisayarı başka kullanan yok. Yükseltme yapmak istiyoruz. Alacağımız parçalar da bir 10-15 sene götürsün istiyoruz. Düşündüğüm parçalar. İşlemci: Ryzen 5 5600g, 5600ge, 5650ge, 4650g, 3400g... Ekran kartı almayacağız. Ne önerirsiniz? Anakart: Anakartta aradığım özellikler 1-) 4 slot ram 2-) DP port olmalı 3-) B450 veya B550 chipset (A320, A520 de iş görür mü?) Bulabildiğim en ucuz anakart MSI B550M PRO-VDH Ram: Kingston 16 GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM HyperX Fury Black Kasa: "Corsair Carbide Spec-05 CV550 Psu Oyuncu Kasası CC-9020129-EU" Bu arada güç kaynağı değişecek de, 2 tane 8 mm fan olan eski kasa soğutma işini halledebilir mi? Kasa kurtarsa 1000 TL karımız olacak. SSD: Kingston A400 SSDNow 240GB 500MB-350MB/s SATA3 2.5" SSD Hoparlör: Logitech S150 USB 2.0 stereo hoparlör Bütçe: Emekli + cimri adam. O yüzden bütçeyi olabildiğince düşük tutmaya çalışıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 15 Nisan 2023; 2:41:13 > |
Facebook'da Oyun Oynayan için 10-15 Yıl Yetecek Bilgisayar
GÖNBELER 1 Kg - Dana Eti Sucuk Afyonkarahisar - %100 Dana Eti : Amazon.com.tr: Gıda Ürünleri
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C17NBTTX
6 gün önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ayarlarız.
-
Mevcut kasayı kullanın.
Kasadaki poweri neden değiştiriyorsunuz. Sağlamsa,gayet ve de fazlasıyla yeterlidir.
Powerde değişirse,hepsi,4575 TL. 8 gb ram kafidir.
-
İlgilendiğin için çok teşekkür ederim. Zahmet edip bakmışsın... Anakart kafama yattı. Aslında bir daha Asus almam demiştim ama kendime almıyorum artı en hesaplı da Asus. İşlemci de senin dediğin olsun. Kasa için söylediğin de kafama yattı. gerekirse yan kapağı deler, fan takarız. Kim görüyor zaten? Yalnız 350 watt biraz az değil mi? Bu bilgisayar 10-15 yıl da kullanılacak. Verimliği de düşecek. Ben hatta o yüzden en az 500 watt bakıyordum.
-
Yan kapağı delip fan takma neden,anlamadım . Corsairin kasası zaten zehir gibi,powerde ona keza.Power neden değişiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 15 Nisan 2023; 5:10:22 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X