Şimdi Ara

Facetime kullanılamıyor hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gelen görüntülü atamaları açabiliyorum ama ben arayınca facetime kullanılamıyor diyor nasıl düzelir bu sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

FaceTime Kullanılamıyor Hatası: Nedenleri ve Çözümleri

FaceTime kullanmaya çalışırken "FaceTime kullanılamıyor" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bu hata, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• İnternet bağlantısı sorunları: FaceTime, video görüşmeleri yapmak için internet bağlantısı gerektirir. Kötü bir internet bağlantın varsa veya bağlantın yoksa "FaceTime kullanılamıyor" hatası görebilirsin.
    • Uygun olmayan cihazlar: FaceTime, yalnızca Apple cihazlarında kullanılabilir. Cihazın FaceTime ile uyumlu değilse "FaceTime kullanılamıyor" hatasıyla karşılaşacaksın.
    • Uygunsuz yazılım sürümü: FaceTime uygulamasının güncel olmayan bir sürümünü kullanıyorsan "FaceTime kullanılamıyor" hatası görebilirsin.
    • Sunucu kesintileri: Nadiren de olsa FaceTime sunucularında kesintiler olabilir. Bu kesintiler sırasında FaceTime kullanamazsın.
    • Apple Kimliği sorunları: FaceTime, Apple Kimliğinle ilişkilidir. Apple Kimliğinde sorun varsa FaceTime'ı kullanamayabilirsin.

Sesli FaceTime Kullanılamıyor Hatası

"Sesli FaceTime kullanılamıyor" hatası, yalnızca sesli aramalar yapmaya çalıştığında görürsün. Bu hata genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Mikrofon sorunları: Mikrofonun düzgün çalışmıyorsa "Sesli FaceTime kullanılamıyor" hatası görebilirsin.
    • Hoparlör sorunları: Karşı tarafın hoparlörlerinde sorun varsa "Sesli FaceTime kullanılamıyor" hatası alabilirsin.
    • Ağ sorunları: İnternet bağlantın zayıfsa veya ağ sorunları yaşıyorsan "Sesli FaceTime kullanılamıyor" hatası görebilirsin.

"FaceTime İçin Uygun Değil" Hatası

"FaceTime için uygun değil" hatası, karşı tarafın FaceTime aramalarına yanıt veremediğinde görürsün. Bu hata genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Karşı tarafın cihazı uyumlu değil: Karşı tarafın cihazı FaceTime ile uyumlu değilse "FaceTime için uygun değil" hatası görebilirsin.
    • Karşı tarafın FaceTime ayarları kapalı: Karşı taraf, FaceTime ayarlarını kapatmışsa "FaceTime için uygun değil" hatası alabilirsin.
    • Karşı tarafın Apple Kimliği sorunları: Karşı tarafın Apple Kimliğinde sorun varsa "FaceTime için uygun değil" hatası görebilirsin.

FaceTime Karşı Taraf Beni Görmüyor Hatası

FaceTime görüşmeleri sırasında karşı taraf seni görmüyorsa aşağıdaki sorunları kontrol etmelisin:

• Kamera sorunları: Kameran düzgün çalışmıyorsa karşı taraf seni göremez.
    • Aydınlatma sorunları: Ortamın aydınlatması yetersizse karşı taraf seni net bir şekilde göremez.
    • Gizlilik ayarları: FaceTime gizlilik ayarların kamera erişimini kısıtlamışsa karşı taraf seni göremez.

Bu sorunları kontrol ettikten sonra "FaceTime kullanılamıyor" hatasını hala görüyorsan Apple Destek ile iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende de var aynı sorun. dün de bugün de oldu. türkiyeden amerikayı , amerika dan türkiyeyi ve turkiye içinde cihazları aradık hep aynı mesaj facetime kullanılamıyor. kendi serverlarında hata olabilir diye düşünüyorum.

edit: update yapmak gerekiyormuş
    http://support.apple.com/kb/TS5419

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instructor12345 -- 6 Mayıs 2014; 19:49:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: instructor12345

bende de var aynı sorun. dün de bugün de oldu. türkiyeden amerikayı , amerika dan türkiyeyi ve turkiye içinde cihazları aradık hep aynı mesaj facetime kullanılamıyor. kendi serverlarında hata olabilir diye düşünüyorum.

edit: update yapmak gerekiyormuş
    http://support.apple.com/kb/TS5419

Bilader neyi update yapacağız ve nasıl yapacağız söyler misin ?

• facetimeı kullandığın cihazın işletim sistemini .. ios güncellemesi yapacaksınız. ayarlardan girip sistem kısmından güncelleme yapacaksınız.
  • quote:

facetimeı kullandığın cihazın işletim sistemini .. ios güncellemesi yapacaksınız. ayarlardan girip sistem kısmından güncelleme yapacaksınız.

iOS son sürüm 7.1.1 ama hala bozuk facetime

• şurada cevabı var,
    kullandığınız e-mail adresiyle alakalı
    https://discussions.apple.com/message/21959530#21959530
  • quote:

şurada cevabı var,
    kullandığınız e-mail adresiyle alakalı
    https://discussions.apple.com/message/21959530#21959530

Bende İngilizce yok ki :((

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android Başlatılıyor Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu problemi yaşayıp sonra sorunu halledenlerin yaptıkları:
    1 - bulunduğunuz ülke ayarını Türkiye olarak değiştirirseniz düzeliyormuş (bu başka bir sitede yazıyordu)

2- aramaya çalıştığınız kişinin e-mail adresi adres defterinizde yanlış kaydedilmiş olabilir. facetime bağlantısını konuşmaya çalıştığınız kişinin telefon numarasıyla değil o kişinin appstore a kayıtlı e-mail adresiyle ilişkilendirmeniz gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.