Şimdi Ara

Fakir insanlar neden çocuk yapıyor? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
5
Favori
26.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: izayoi

Hocam nafaka veriyordun demi sen

Alıntıları Göster
    no
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

kimse çirkin olduğunu bilmiyor da o yüzden. bütün insanlar bu konuda narşist kendilerini çekici buluyorlar. dışarıdan kendilerini görse fotoğraf çekmez instagram a fotoğraf koymazlardı ama koyuyorlar.
    Ya hadi tamam çirkinliklerinin farkında olmadan çocuk yaptılar, peki ya fakirliklerine rağmen çocuk yapanlar ne olacak?
  • Gen bencildir diye kitap var yani insan bir gen makinesi ve bencildir
    ayrica dunyaya gelen cocukta bencildir oda cocuk yapaçak.o cocukta yine kizacak oda zengin olamazsa yine oda cocuk yapacak.insan bencildir ayrica uretim devam etcek
    hadi diyelim sadece zenginler var mantiken bu pekte mumkun degil dusunuisen anlarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakir diye aile olma o duyguyu tatma hakkı yok mu? Bence neden çocuk yaptıklarını değil neden çocuk yaptıklarında bakamadıklarını düşünmelisin

Almanya gibi ülkelerde çocuklarına bakabilsinler diye verilen desteklerin nedeni de aile duygusuna verdikleri önemdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Hocam çocuk yapmak zorunda değiller ki? adam çıkar eşiyle gezer, çocuğa ayıracağı para ile sinemaya gider, hayatın tadını çıkarır, bunları da yapamayacaksa yani akıllarına sadece çocuk gelecekse o evlilik olmamalı zaten.

Alıntıları Göster
    tekrar ediyorum. böyle insanların 2 başarısı vardır hayatta birisi evlenebilmek diğeri çocuk yapabilmek. elle tutulur başaralıları bunlardır onlara göre. yaapbildikleri tek şey çocuktur bu bu onlar için başarıdır. bir de çocuğu ha ben yaşlanınca bana baksınlar diye yapanları da çoktur.

• Psycho Cepkin P kullanıcısına yanıt
    Arkadaş o duyguyu tatmasınlar demiyor. 1-2 çocuk yapsınlar o çocuklara hem maddi hem manevi anlamda rahatça bakabilsinler diyor. Haksızda sayılmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sex'in ülkemizde ki tanımlarında biriside fakir eğlencesi olmasıdır.Adam dışarıda eğlenecek parayı bulamayınca, evde karısı ile eğleniyor. Takkede takamıyor kuşuna sonuç gebelik. Nasıl takke alsın 12 li okey olmuş 50 tl
  • Sonuna kadar haklısın hocam zaten böyle ailelerin çocukları genelde suça meyilli oluyor. doğru düzgün eğitim yok anne baba ilgilenmiyor çocuk ne yapsın. yolda gördüğümüz parkta bağda bahçede dolaşan başıboş ve hayatta hiçbir gayesi olmayan serseriler bu bahsettiğin ailelerin çocukları hep
  • Ülkenin en büyük sorunu bu zaten önüne gelenin çocuk yapması. Bu dünyaya her gelen evlenecek çocuk yapacak diye bir şey yok. Sırf bunun için eğitim verilmeli bence. İsveçte Norveçte yaşıyorsan istersen 5 tane yap halbuki onlar bile bu kadar çocuk yapmıyor ama Türkiye gibi garibanın hiçbir şansı olmadığı adeletin olmadığı sefil Türkiye'de çocuk yapmak cehenneme çocuk getirmekten farkı yok. Çocuk yaparken kaç kişi ben o çocugun geleceğini kurtarabilir miyim onun gelişimine ne gibi katkılar sağlayabilirim diye düşünüyor acaba. Ülkede yapıyorlar çocuğu veriyorlar eline 4-5 yaşında tableti telefonu bu kadar. Kuzenim doğum yaptıktan sonra instagram facebook hesabı açtı hergün bebeğinin resmini videosunu çekip paylaşıp like kovalıyor tüm misyonu buymuş demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 28 Mart 2019; 21:28:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho Cepkin

Fakir diye aile olma o duyguyu tatma hakkı yok mu? Bence neden çocuk yaptıklarını değil neden çocuk yaptıklarında bakamadıklarını düşünmelisin

Almanya gibi ülkelerde çocuklarına bakabilsinler diye verilen desteklerin nedeni de aile duygusuna verdikleri önemdir
    Hocam ben zaten o duyguyu tatmasınlar demedim @matador_mirkhan nickli arkadaşın dediği gibi, sonuçta bizde Almanya'da olduğu gibi aileye verilen destekler yok, fakir bir karı koca tek çocuğu gayet rahat yetiştirebilir, fakat gidip 3 ve üzeri çocuk yapmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sen Aydınlatırsın Geceyi

Ülkenin en büyük sorunu bu zaten önüne gelenin çocuk yapması. Bu dünyaya her gelen evlenecek çocuk yapacak diye bir şey yok. Sırf bunun için eğitim verilmeli bence. İsveçte Norveçte yaşıyorsan istersen 5 tane yap halbuki onlar bile bu kadar çocuk yapmıyor ama Türkiye gibi garibanın hiçbir şansı olmadığı adeletin olmadığı sefil Türkiye'de çocuk yapmak cehenneme çocuk getirmekten farkı yok. Çocuk yaparken kaç kişi ben o çocugun geleceğini kurtarabilir miyim onun gelişimine ne gibi katkılar sağlayabilirim diye düşünüyor acaba. Ülkede yapıyorlar çocuğu veriyorlar eline 4-5 yaşında tableti telefonu bu kadar. Kuzenim doğum yaptıktan sonra instagram facebook hesabı açtı hergün bebeğinin resmini videosunu çekip paylaşıp like kovalıyor tüm misyonu buymuş demek ki.
    Kesinlikle hocam, eğer çocuk iyi şartlarda büyümeyecekse yapmak kesinlikle mantıksız, daha önemlisi o çocuğa eziyettir. Çocuk yaptıktan sonra internette paylaşmak ayrı bir konu fakat çocuğa iyi bakılıyorsa sorun olarak görmüyorum ben, örneğin benim de bir kuzenim evlendi, durumu kötü fakat tek çocuk yaptılar ve ailesinin de yardımıyla birlikte çocuğu gayet rahat yetiştiriyorlar, eğer bu durumda 2-3 veya daha fazla çocuk yapsalardı işte o zaman sıkıntı çekecekelrdi.

• insanları "çirkin" olarak nitelendirip, ötekileştirip çocuk yapmamaları gerektiği yönündeki düşüncene bir şey söylemek istemiyorum, yukarıda bazı arkadaşlar bu konuda gerekenleri söylemişler zaten. ama bu bahsettiğin 5 6 veya daha fazla çocuklu aileler nerede? bir size mi denk geliyor yoksa ben mi göremiyorum acaba? düşünecek, tartışacak başka mesele mi kalmadı arkadaşım. ha yok değil, var evet. özellikle benim yaşadığım mahallede doğulu kesim çoğunlukta olduğu için, biz de okulda, mahallede vs ister istemez onlarla büyüdük ve ben de gördüm 8 10 tane çocuğu olan aileler, ama inan bu kesim genelde fakir olmuyor kardeşim.

bunların haricinde asgari ücretle çalışıp, 2500 lira maaşı olup da 3 ten daha fazla, özellikle aralarındaki yaş farkı az olacak şekilde çocuk yapmak yanlış bu konuda haklısın ona bir şey diyemeyeceğim, fakat daha önemli, en azından kendini daha çok ilgilendiren meselelere kafa yormanı önereceğim. hayırlı akşamlar

• Maddi durumun iyiyse evlen ve çocuk yap bu misyon tamam ama maddi durumun iyi değilse ne evlen ne de çocuk yap insanlar ülke durumuna bakmadan her haltı yapıp işliyor tuhaf ya hiç gelecek kaygıları yok ulen Milyonerler bile ilerisini kara görüyor asgari ücretle çalışıp evlenip çocuk yapan insanlara akıl fikir versin ne diyim.
    Edit:Dalga geçmek değil mevzu gerçek sorumluluklar kira mutfak masrafı bebek bezi dedin mi her şey değişir bunu şu düzende çok çok iyi anlıyoruz zaten.

• Adam zaten bu düşündüklerini düşünse fakir olmaz. Eşek olana semer vuran çok olur.
  • olay çok basit

uğraşı olmayan, kaybetçek birşeyi olmayan insanlar çok cocuk yapıyor. Adam genelde işsizse, mesleğinde mutlu değilse. Beyin en hızlı mutlu olma yöntemi cinselliği kullanıyor. Kontrol edilmeyincede çok cocuk oluyor.
  • Geçen bir paylaşım görmüştüm Anadoluda korunma yöntemi 7. çocuğa yeter ismini koymak diye aklıma o geldi

Çirkin insanlar çocuk yapmasın demek yanlış olur. Bu konu sadece doğal seçilimle çözülebilir yani çirkin insanla kimse evlenmeyecek ve böylece dışarıda kalıcak. Nitekim zengin soylu ailelerin hepsi bu yüzden yakışıklı veya güzeldir.

Fakir insan konusu da tamamen gelişmişlik düzeyi ile alakalı. Ülkede zengin olup da iyi eğitimli ve gelişmişlik seviyesi yüksek bir birey oranı bile azken fakir kesimde eğitimsizlik cahillik tavan seviyede ve bu insanlar tek çocuğun rasyonel olduğunun farkında değiller dediğiniz gibi allah rızkını verir inancıyla çocuk yapıyorlar sonra o doğan çocuklara rezalet bir hayat sunup problemli birey olarak doğaya salıyorlar.

• Up
  • En garibi şu savaşta olan Suriye'de bombalar altında hala çatur çutur üremeye devam ediyorlar çok şaşırıyorum. İnsanın asalak haline geleceğine tahmin edemezdim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.