Şimdi Ara

Fakir insanlar neden çocuk yapıyor? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
5
Favori
26.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsveç örneği veriliyor ama onlar da çoluk çocuk yapmadığı için ülkeye milyonlarca mülteciyi doldurdular. Şimdi daha beter durumdalar. Swedistan diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım nasış geçiniyorlar ben bekarım inan maaşım yetmiyor içim daralıyor o borç o kdr kredi çocuk karı kafayı yemesi lazım normal bi insanın

Hep derim Fakir adam çocugunu zengin adam parasınıı sayar inan artk benimde midem bulandı bu nedir heryerde çocuk beşiği heryerde çocuk tıka basa cidden artk bıkkınlık geldi

• Birde savaştan kaçıp,9 ayda bir üreyen,daha 16-18 yaşında 3 çocuklu bir ırk var!

• ya arkadaş ne çok biliyorsunuz ?
    sorsak daha 20 yaşında bile değildir (forumdaki çoğu kişi) ama evlenmek -çocuk yapmak -ev geçindirmek -boşanmak her türlü konuyu bilir (sadece bilmez ,en iyisini bilir)

millet evlenmek veya çocuk yapmak için size mi soracak ?

hitler kafası gibi kafa yapısı var bazılarında ,neymiş efendim çirkinse çocuk yapmayacakmış
    öyle diyeceğine çirkinleri doğru gaz odasına gönder olsun bitsin

bize zengin ve yakışıklı insanlar gerekmiyor
    adam gibi adamlar gerekiyor

tek çocuk deyip durdukları için bizde inanıp tek çocuk yaptık da ne oldu sanki ,ona dünyaları mı sunabildik ?
    aksine biz deli gibi çalışıp hiçbir şeye sahip olamadık ama yan komşum var kendisi spor salonu işletiyor (saat 10:00 dan önce işe gitmez) 4 çocuk yaptı +2 tane ev aldı +benim arabamdan daha iyi arabası var (kısaca her konuda benden iyi yaşıyor)

yeni bilgisayar nesli aynen şöyle istiyor ;
    baba deli gibi çalışıp milyonlar kazansın ,çocuğunun elini sıcak sudan soğuk suya sokmasın
    çok yakışıklı çocuk yapsın ,oğlu ise otursun bilgisayarda oyun oynasın ,babası süper güzel ve zengin bir kız bulsun ,çalışacağı çok kolay ve çok yüksek maaşlı iş ayarlasın

vs.vs.

dünyanın sizin zannettiğiniz gibi bir yer olduğunu anladığınızda çok geç olacak
    alın teri ile kazanılmamış hiçbir şeyin değerinin olmadığını da anlayacaksınız (gerçi zaten bir kısım öyle yaşadığınız için hayattan hiç zevk almıyorsunuz)

eskiden çoğu kişi sizin yaşlarınızda iken iş bulmuş ,evlenmiş ve çocuk yapmış olurdu
    siz ise yıllarca oku da oku ,başka bir şey yaşadığınız yok
    25-30 yaşında okul bitirir ama iş bulamaz ,iş bulamadığı için eş de bulamaz (zaten ev geçindirmesi imkansız olduğu için aramaz bile)

bir sorun olduğu ortada ama sizin söylediklerinizin hiç ilgisi yok
    9 çocuğu olup hepsinin işi eşi ,güzel hayatı olanı gördüğüm gibi ,1 çocuğu olup sürüneni de çok gördüm
    tipsiz olduğu halde harika hayatı olanı da ,çok yakışıklı olduğu halde rezil yaşantısı olanları da çok gördüm

o nedenle bırakın başkalarının hayatını ,siz kendinize bakın
    sanki sizin söyledikleriniz olsa her şey mükemmel olacak kafasından da ,artık bir çıkın

• Fakirlerin beyne kan gitmiyor ki moruq. Adam hayatında kesintisiz 30 sn düşünse anlayacakta, beyin ölümü çoktan gerçekleşmiş hahahhaha. Şimdi bu kendini düşünmeyenleri zenginler ne kadar sömürse kendilerine yaptıkları kadar kötülük yapmış olamazlar asla. Hahaha. Adamlar zenginleri sevmiyor bide, ulan gece aç uyumuyorsan zenginin verdiği iş sayesinde haha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle düşünseler yine iyi, millet düşünmüyor bile, karısı ile birlikte olmayı düşünüyor sadece, hiçbir önlem vs. almıyor, sonra olan doğan çocuğa oluyor. Hepsi cahillikten.
  • Çirkin kelimesini başlıktan silmelisiniz, gerisine katılıyorum.
  • 70 yaşında 56 nüfuslu bir adam tanıdım geçen hayatında hiç çalışmamış paso dogurtmus adamin tek bildiği sigara çay. Birde marifetmis gibi söylüyor. Kısaca şeyine güvenen adamın ne kendisine ne ülkeye gram faydası olmuyor.

• Yaşlanıp hastalanınca bakıcak birileri olsun diye insanlar evlenip çocuk yapıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dribblingmaster

Yaşlanıp hastalanınca bakıcak birileri olsun diye insanlar evlenip çocuk yapıyolar.
    Ya bakmassa

• quote:

Orijinalden alıntı: thebiqboss

Herşey Para Değilki Rızkını veren Allah ' evlat vermiş gerisini verir zaten her insan fakir olabilir , hayata fakir olarak gelebilir büyüdüğün zaman ya okur bişey olursun yada çalışarak çabalayarak bir yerlere gelmeye çalışır hayatın gerçeği bunlar ...

Alıntıları Göster
    O çocuk niye anası babası fakir diye hayatı zorluklarla yaşasın? Niye çabalayarak çalışarak bir yerlere gelmeye çalışsın?
    Niye çocukluğunu fakirlik, sefalet ve yaşıtlarının imkanlarına bakıp iç çekerek yaşasın?
    O çocuk, çocukluğunu ve gençliğini neden fakirlik dolayısıyla yaşayamasın?
    Siz ne kadar bencil insanlarsınız böyle. Hepinizin dilinde Allah rızkını verir cümlesi

Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);

Allah çocuklarınızı öldürmeyin diyor. Sen o çocuk ile ilgilenmek, eğitimine özen göstermek , sevmek, aç ve açıkta bırakmamak, hak ettiği gibi yaşatmak, temiz giydirmek, muhtaç etmemek, evlendirmek gibi bir çok sorumluluğa sahipsin. Hatta belli bir süre emzirmek bile bir hak.

Herkesin yaptığı her hayrı ve işlediği her kötülüğü, önünde hazır bulacağı gün yaklaşmaktadır. O gün kişi, kendisiyle yaptığı kötülükler arasında uzak bir mesafe bulunmasını ister. Allah sizi, kendisinden korkmanız için uyarıyor" (Âlu İmrân, 3/30).

Bak burda Allah ne diyor. Her yaptığınız işin hesabı sorulacak deniyor.

Ülkede sevgisiz, ilgisiz, eğitimsiz, hayata karşı umudu olmayan çocuklar yetiştiği için yaşıtını mafya gibi toplanıp döven ve videoya çekenler türüyor.

Yaptığınız herşey çatır çatır sorulacak. Hesap vermek bu kadar basit mi? Çocuk yapmak 300 TL'lik tableti 1000 TL'lik bilgisayarı çocukların eline verip hayatını YouTube çöplüğünde geçirmesi değil.
    Herşeyin hesabı var. Herkesin çocuk sevmeye hakkı var bu en doğal haklardan biri ama 1 tane hadi 2 tane. 5 tane değil 6 tane değil. 2 tane bile fazla.
    1 tane yaparsın adam gibi yetiştirir adam gibi yaşatırsın.

• Doğu taraflarında hala çok çocuğu güç gösterisi olarak gören var. Şimdi doğulular buna tepki göstermesin, ev arkadaşımdan direkt yaşıyorum bunu. Çocuk üniversite okuyor ve ben gelecek sene (son sınıfta) evlenip 3 çocuk yapacam diyor. Nasıl bakacaksın dediğimde cebine para koyar gönderirim diyor. İlgi alaka sıfır. Sonra çocuk büyüyünce neden abuk subuk bir insana dönüştü diye düşünüyorlar

• Psycho Cepkin P kullanıcısına yanıt
    Hayir, nufusta ciddi azalma var, o yuzden destek veriliyor . Hatta destek icin evlilik sarti bile yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu serzenişinin yanında edit alıp bence bu deyimide paylaş.

ZENGİN PARASIYLA, FAKİR KARISIYLA OYNARMIŞ
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Aile saglik merkezleri bedavadan prezervatif veriyor, neden almiyorlar? Adamin isi gucu yokki zaten. Bir baltaya sap olamamis, gorucu usulu evlenmis, hayati kahvede gecen birisi zaten. Kadin da egitimsiz, cahil, neyin ne oldugundan habersiz aile baskisiyla buyumus. Sadece cocuk yapiyorlar sonra devlet bize bakmiiiii diye agliyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakınız nereden geldiğini bilmeyen insan(!)
  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    Bakmazsa "Hayırsız evlat"
  • Ben çirkinsem oğlumda mi çirkin olmak zorunda anlamadım?

• Birincisi beyin proteinle değil, glikozla çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 29 Mart 2019; 10:5:6 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.