Şimdi Ara

Fakirsek niye yaşıyoz ki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yks de 19.oldum devletin verdiği para bi boka yaramıyor,ünide it gibi ders çalışıyoz,Nişantaşı üniversitesi zattiri zort bölümü %0 burslu okuyan eleman porschede kızlarla geziyor,asıl meseleye gelelim ben okulu bitirdiğimde bu zengin bebesinin babadan kalma şirketinde çalışacağım ben 1 kazanıyorsam o 10 kazanacak ben yine it gibi çalışacağım o gününü gün edecek.Ben de asgariden,öğretmenden çok kazanıyorum saygın mesleğim var diye kendimi avutacağım anasını s.kim böyle hayatın,yaşamak istemiyorum bu düzende.

• Bir üniversiteli kardeşimiz kapitalizmle tanışıyor. Şuan durum yine iyi kardeşim. 80 li 90 lı yıllarda şirket sahiplerinin çoğu ilkokul mezunuydu. Şimdi en azından zart üniversitesi zort bölümünü bitiriyorlar. Büyük holdinglerin eski sahiplerine bak. Vehbi Koç, Hacı Ömer Sabancı, Sakıp Sabancı bunların hiçbiri lise mezunu bile değil.

• İlk 100 bursu eridi gitti. İlk cümlede haklısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan böyle böyle aydınlanıyo biliyo musun ?

• reis aydınlanmaya başlamışFakirsek niye yaşıyoz ki 

• Bomboş bi konu

• BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Yazacak bı cevabın bile yok,boş konu aynen:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Biz varya boşa yaşıyoruz.
    3 ay önce açıldı
    Herkes sen evlenemicen diyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumsal anlamda ilk anti burjuvazi aydınlanma denemesi

• Bu dünyayı değil ahiretini düşün dostum. Dünya hayat gelip geçici. Bugün eğlenen,gününü gün eden insanlar da elbet birgün ölecek.

Ey kavmim! Şüphesiz bu dünya hayatı, geçici bir eğlencedir. Ama ahiret, gerçekten kalınacak yurttur.(Mü'min 39)

İyi bilin ki, şu dünya hayatı boş bir oyalanma ve oyundan başka bir şey değildir. Âhiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bunu bilmiş olsalardı! (Ankebut 64)

Şüphesiz dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlencedir. Eğer inanır ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız, O size mükâfatınızı verir ve sizden mallarınızı (tamamen sarf etmenizi) istemez.(Muhammed 36)

İyi bilin ki dünya hayatı ancak bir oyundan, bir eğlenceden, bir süs ve gösterişten, aranızda bir öğünmeden, mal ve evlatta çokluk yarışından ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibi ki, onun bitirdiği ekinler çiftçilerin hoşuna gider. Sonra kuruyuverir de sen onu sapsarı kesilmiş görürsün. Ardından da çerçöp hâline gelirler. Âhirette kâfirlere şiddetli bir azap, mü’minlere ise Allah’tan bir bağışlama ve rızâ vardır. Evet, dünya hayatı, aldatıcı bir menfaatten başka bir şey değildir. (Hadid 20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 10 Mart 2024; 16:14:16 >

• Eğer ahiretini çok düşünüyorsan git filistine din kardeşlerine yardım et, allah şehadet nasip ederse şarap akan nehirlerde hurilerle yüzersin.

• Meseleyi başka yerlere çekmeye çalışma şuanda müslümanalar olarak filistine dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 10 Mart 2024; 15:57:48 >
  • daha dün yazmıştım ss'ini atayım ben böyle düşünüyorum. babadan gelen servet/imkan yoksa ya da zengin olmak için bir yol bulmadıysan bu uğurda çabalamak bunu düşünüp sürekli kötü hissetmek dünyadaki kısa ömrünü hiç etmekten ötesi değil. dünya paradan ibaret değil ne güzellikler var şu dünyada. en büyük güzellik de gönlünden geleni yapabilmek.

Fakirsek niye yaşıyoz ki
  • Senin belirttiğinin fakir değil orta halliye daha yakın.asgari ücretle çalısıp tek amacı hayatta kalmak olan insanlar varken serzenişin abes kaçmış.senden daha sefil olan insanlara bakıp elindekiyle mutlu olmaya çalış zaten hayatın anlamı mutlu yaşamaya çalışmak.

• 19. Olmuşsun. Normalde yks zeka ölçmez belirli bir sıralamaya kadar ancak 19. Olduysan bu sıralama eşiğini çoktan aşmışsın demektir. Neden yaşıyoruz sorusunu ,ben zeka ve girişim yeteneğimi kullanarak nasıl zengin olabilirime yormak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberal Bardağı -- 10 Mart 2024; 18:47:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi yönünden bak zengin olsan senden daha zenginler seni kiskaca alıp elinde ne varsa alacaktı,safsan özellikle, kadin diyecek, arsa diyecek ev diyecek ama bunun gercekleme ihtimali hep düşük olacak işin makarası da bu zaten,tr bu konuda baya ileri gitti son zamanlarda
    Senin hiç böyle dertlerin olmayacak

Onun açık ilk 20 harika , sorular önceden gelmediyse , yolun açık olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 10 Mart 2024; 20:10:30 >
  • Küçük şirketlerde bile iş sahibi 10 katından fazla kazanır genelde. Büyükler için 1e 10000 falan kazanç farkı hesaplayabilirsin. Kapitalist dünya düzeni böyle işliyor, değiştirecek gücün ve planın varsa değiştirmeyi deneyebilirsin. Ne yazık ki, nereye ve hangi aileye doğduysan bunu değiştirmen mümkün değil.

Kabullen de demek istemiyorum, çünkü çok .oktan bir durum, büyük ihtimalle ileride insanlar bunları kitaplarda okuyup "nasıl katlanıyorlardı?" diyecekler...

Kendi işini kurup en azından durumu daha adil bir hale çevirmeyi deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 10 Mart 2024; 20:54:52 >
  • Üniyi oku 5-8 sene çalış işi öğren ve para biriktir. Sonra girişimci ol kendi şirketini kur dostum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.