Şimdi Ara

Falken lastik kullananlar memnun mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
4
Favori
52.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizde Falken AS200 modeli, kış lastiği diye satılıyor. Kar tanesi sembolü var ama bu lastik dört mevsim. Dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyönetmen

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Petlası anlamıyorum.yabancı ortak al,daha ileri teknoloji kullan,önce bölgesel sonra Global bir marka ol.daha çok insanımız iş bulsun daha çok vergi,üret.
    Siyasetçide,işadamı da tutturmuş inşaat,bisküvi,peçete,ithalat,

Zaten Petlas bunu bu sene yapıcak. Japon Sumitomo ( Dunlop,Falken ) ile geçen sene Çankırı'da kurmayı planladıkları fabrika bu sene yazın üretime geçecek.

Güzel haber için teşekkürler.keşke daha önce olsaydı
  • eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Lastikleriniz Tayland üretimi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Lastikleriniz Tayland üretimi mi?

Bakmadım hocam,üzerinde yazıyor ise sabah bakar paylaşırım. Ebat 225/60/18.
    Ben de falken 205/55/16 aldım ama takmadim.made in thailand yazısı biraz hayal kirikligi oldu bende.made in japan bekliyordum.
  • quote:

Ben de falken 205/55/16 aldım ama takmadim.made in thailand yazısı biraz hayal kirikligi oldu bende.made in japan bekliyordum.

Üretim yerine çok takılmamak lazım. Apple bile üretiminin çoğunu Çin'de yapıyor. Keşke Türkiye'de açılacak fabrikada üretmiş olsaydı da Made in Türkiye olsaydı.
  • quote:

Evet benim lastiklerde de Made in Thailand yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 19 Ocak 2015; 11:12:10 >
    Tekrar hayırlı olsun.izlenimleriniz nasıl? Yol tutuş nasıl sessiz mi?
  • quote:

Tekrar hayırlı olsun.izlenimleriniz nasıl? Yol tutuş nasıl sessiz mi?

Aracımın üzerindeki lastikler Dunloptu ve 60 bin km idi. Yeni aldığım Falkenler le aynı ses değerine sahipti,muhtemelen sıfır Dunloplar daha sessiz zaten aralarında 1 desibel fark vardı. Benimde en sinir olduğum şey ses,yumuşak diye Falken aldım ama istediğim kadar sessiz değil.
    Yumuşaklık oranı orta düzeyde. Çok yumuşak veya çok sert değil. Aslında o kadar övüldüğü kadar yok bence. Ekonomik bir çözüm Falken.
    Aldığı lastiğin Dunlop olani 370 civarı Michelin ve Bridgistone olanı 450-500 arasıydı. Ben Falkenin tanesine 290 TL verdim. Sökme takma - balans dahil peşin fiyatına 6 taksit yaptılar.
    Ben de yumuşak ve kaliteli bir lastik diye aldım.umarım iyi çıkarlar.
  • Yeni aldığım Falken lastiklerimle bugün ilk kez uzun yol yaptım. Gayet başarılı idi. Konfor ve ses olarak makul düzeyde diyebilirim. İlk aldığımda biraz önyargılıydım ama tam bir fiyat ve performans lastiği.
  • Goodyear michelin gibi markalar kalitesiz tabiiki değil..ancak çok pahalılar...
    falken için Bahsedilen durum bunlardan daha iyi olduğu değil...
    Ama ciddi şekilde ucuz olmasına rağmen güvensiz ve kalitesiz bir lastik olmadığıdır...ziex914 bence çok başarılı bir lastik...tamam michelin primacy3 yada goodyear efficient grip olamaz belki ama fiyat yarı düzeyde ..bu ne demek ,şu demek....;
    micheline bir lastik için 300tl verip 60000km kullanacağıma falkeni 150tl ye alır30000km kullanırım sonra yine sıfırfalken alır 30000km daha kullanırım...ne kadar iyi olrsa olsun pahalı lastik 30000km yaptığında sıfır falken kadar iyi olmayacak....
  • Mantık bu....güvenlik herşeyden önemli diyorsanız o zaman her 20-30 binkm de lastik değiştirirsiniz ve en pahalısından da alabilirsiniz...kimsede size bişey diyemez ..o ayrı konu..
    Lastik hususunda kriter şunlar olabilir çoğu kullanıcı için...
    1.güvenli olsun,frnleme ve viraj kabiliyeti iyi olsun
    2.ufak tefek çukur yada yükseltide balon yapmasın
    3.sessizlik konusunda kabul edilebilir olsun
    4.çok çabuk bitmesin
    5.bütçeyi zorlamayacak bir fiyatı olsun...
    Bu konularda ziex914 gayet iyi...
    Michelin daha sessiz ama çok zayıf balon yapıyor ve çok pahalı
    Brigestone çok km yapıyor ve yol tutuşu çok iyi ama aşırı ses yapıyor
    Goodyear de bir çok konuda iyi fakat pahalı ve çok km yapmıyor..
    Pirellide ona keza çok km yapmıyor ve çabuk sertleşiyor..
    Bu liste uzar gider..
    Sonuç;
    petlas,falken vb bazı firmalar güvenli ve sağlam lastikleri uygun fiyata sunuyorlar...
    Tercih meselesidir tabii..

• Kasım ayında goodyear ug9 265tl
    Michelin A5 280tl
    Falken hs449 145tl
    Petlas w651 155tl fiyat almıştım..
    Şimdi durum nedir bilmiyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylor1956

Kasım ayında goodyear ug9 265tl
    Michelin A5 280tl
    Falken hs449 145tl
    Petlas w651 155tl fiyat almıştım..
    Şimdi durum nedir bilmiyorum....
    Ben de 245 45 18" ebatlı ZE914 aldım ancak henüz takmadım.
  • Bugün 2014 üretim 4 adet Falken ZE914 aldım, 185/55/15 500 TLye., kar kış geçince takıcam, izlenimlerimi paylaşırım.
    Aynı ebat Contiye 220 tl çektiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanoglanli

Bugün 2014 üretim 4 adet Falken ZE914 aldım, 185/55/15 500 TLye., kar kış geçince takıcam, izlenimlerimi paylaşırım.

Hayırlı olsun çok uygun fiyata almışsınız.

Etiket değerleri çok iyi gözüküyor;

Falken lastik kullananlar memnun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 19 Şubat 2015; 16:36:34 >

• Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    Benim etikette ses 69 yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanoglanli

Bugün 2014 üretim 4 adet Falken ZE914 aldım, 185/55/15 500 TLye., kar kış geçince takıcam, izlenimlerimi paylaşırım.

Duster içinmi
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Yok, i10un jantlarını değiştiriyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.