Şimdi Ara

Falken lastik kullananlar memnun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
4
Favori
52.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün akşam üzeri arabaya doğru giderken bir baktım lastik gitmiş. Yedekle değiştireyim dedim, arabayı aldığımdan beri hiç dokunmamıştım. Yedek lastik jant ebadı ufak. Normal lastiklerim 215-55 R16 iken, istetmem 215-65 R15. Üstelik bijon anahtarım da büyük geldiğinden lastiği değiştiremedim. 1 km ilerdeki petrol istasyonuna kadar ortalama 20-25 km hızlarla, patlak lastik üzerinde gittim. Diğer lastiklerimi şişirebilmeme rağmen, patlak lastiğe bir türlü hava basmıyordu alet. Sonra yine 600 mt ilerde lastikçilerin bol olduğu, akşam saati açık bir tane bulabilirim ümidiyle yol aldım... Yine patlak lastik üzerinde.... 300 mt sonra açık bir tane buldum. Abi bunun üzerinde geldiğin için lastik bitmiştir dedi ve lastiği janttan ayırırken gösterdi.... Yanaklar gitmiş. 215 ebatlı lastiği yoktu, onun yerine 205 ebatlı çıkma bir lastik ve 30 TL ile işimizi gördük.

Bugün ilk işim lastikçileri dolaşmak oldu. Bir yerde uniroyal marka 2010 tarihli çıkma lastik buldum. Adam çiftine 200 TL isteyince, lastiğin tarihi nedeniyle vazgeçtim. Ancak lastikler de sanki alınmış, 100 km binilmiş, sonra değiştirilmiş gibi, o kadar iyi durumdaydı. Sonra Bridgestona düştü yolum.... Adedine 230 TL isteyince bir sıkıntı bastı beni, daraldım. Kendimi dışarı atmamla continental bayisine daldım. Continentalin ürettiği yan marka Barum lastikler için 230 TL istedi. Aynı daraltı yine bastı, dışarı çıktım hemen yan komşusu Falken lastiklerini gördüm.

Forumdan da aşina olduğum Falken lastikçisine daldım. Ziex ZE912 modeli için 165 TL fiyat aldım. Çift lastik için 320 TL ye anlaştık. Neyse, taktırdım ve eve geldim.

Falken lastikleriyle ilgili yorumları okurken, lastiğin aşırı yumuşak olduğu ve az km dayandığı hakkında yorumlar okudum.

Sizlere sorum ise, daha önce Falken lastik alanlar olmuş forumda. İzlenimleriniz nasıl, kaç km oldu, memnun musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 23 Eylül 2014; 22:48:31 >

• istetseymişin keşke.
  • Bir lastiğim mazgalda yarıldı, öteki üçü sağlamdı ancak 3-4 sene oldu değiştireyim dedim, hepsini falkenle sıfırladım. Dayanıklılığı hakkında yorum yapacak kadar olmadı ancak conti premium contactdan daha çok hoşuma gitti. Araç kapalı yerde muhafaza edilmesine rağmen, 30 bin km de continentaller fazlaca yıpranmıştı, yanaklarda küçük çatlaklar oluşmuştu. Falken çukuru daha az hissettiriyor, fren daha iyi (yeni olduğundan olabilir ama ötekide yeniyken bukadar iyi değildi) ses daha az, yakıt tüketimine etkisinin olumlu olduğunu gözlemledim. Falkende kalite sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum, falkeni bulmak dördünü bir arara getirmek sıkıntı. Bir şeyin yan ürünüde değil köklü bir lastik firması.
  • Petlas bayilerinde toyo diye bir lastik daha var. Falkene nazaran daha kalitelidircok az daha pahalidir ben 205 60 16 toyo proxes cf2 fluence lastigini 3 ay once tanesini 170 e aldim. Toyo made in japan bir lastik 3 aydir cok memnunum. Hayirli gunler. Pardon lastigi aldiginizi gormedim bende toyoladi bulamasaydim falken alacaktim. Oda japon menseyli bildigim kadari ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Eylül 2014; 23:49:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Petlas bayilerinde toyo diye bir lastik daha var. Falkene nazaran daha kalitelidircok az daha pahalidir ben 205 60 16 toyo proxes cf2 fluence lastigini 3 ay once tanesini 170 e aldim. Toyo made in japan bir lastik 3 aydir cok memnunum. Hayirli gunler. Pardon lastigi aldiginizi gormedim bende toyoladi bulamasaydim falken alacaktim. Oda japon menseyli bildigim kadari ile.

Eğer lastikler yumuşaklıktan dolayı çabuk gidecekse, ön lastikleri başka marka alacağım. Şimdilik acil olarak 2 lastiği değiştirdim. Arka lastikler de bitince, ön lastiklerle aynı marka alırım diyorum. Aslında en sağlamı Kumho.... 2 sene 60.000 km kullandım, diş bile yememişti neredeyse. Ama kar gördüğü anda bozuluyordu, en büyük derdi de o.
  • Jazzda ziex serisi falken kullanıyorum 3 yıl ve 19 bin kmdir. Lastik yumuşak hamurlu doğru ama ben bilerek aldım çünkü önceki turanzalar çok sert ve gürültülüydü. Yol tutuşu gayet güzel, abs kolay kolay devreye girmiyor. Ama kusuru en fazla 10 bin daha gidecek gibi duruyorlar. Sonuçta aynı hesaba geliyor bir şekilde ama en azından sessiz lastikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Jazzda ziex serisi falken kullanıyorum 3 yıl ve 19 bin kmdir. Lastik yumuşak hamurlu doğru ama ben bilerek aldım çünkü önceki turanzalar çok sert ve gürültülüydü. Yol tutuşu gayet güzel, abs kolay kolay devreye girmiyor. Ama kusuru en fazla 10 bin daha gidecek gibi duruyorlar. Sonuçta aynı hesaba geliyor bir şekilde ama en azından sessiz lastikler.

3 yıl tamam da sanki 30.000 km bana biraz az gibi geldi. Bir lastiğin en az 50-60 bin km dayanması gerekir diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Jazzda ziex serisi falken kullanıyorum 3 yıl ve 19 bin kmdir. Lastik yumuşak hamurlu doğru ama ben bilerek aldım çünkü önceki turanzalar çok sert ve gürültülüydü. Yol tutuşu gayet güzel, abs kolay kolay devreye girmiyor. Ama kusuru en fazla 10 bin daha gidecek gibi duruyorlar. Sonuçta aynı hesaba geliyor bir şekilde ama en azından sessiz lastikler.

3 yıl tamam da sanki 30.000 km bana biraz az gibi geldi. Bir lastiğin en az 50-60 bin km dayanması gerekir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    michelin goodyear gibi yumaşak lastikler bana 40 bin üstünü hiç görmedi. yeni aracımda da önde lassa var ben aldım alalı 20 bin bindim. önceki sahibide 15 bin kadar bindim demişti. ne erime var ne bişey. ancak tırnaklı asfalta girince ön taraftan manyak bir gürültü geliyor. arka tarafta michelin energy saver var ve ses cok cok az.

yumuşak lastiklerin 40 bin üstü gideceğine pek ihtimal vermiyorum tecrübelerime dayanarak.

• Benim 912 ile tecrubem 3 ayri takim lastigin salgi yapmasi olduki yuvarlak donmuyordu ve maslak cift kurtlar kabul etti seride hata oldugunu soyledi calisanlar ve 326 ile degistirip rahata erdim.
    ancak testlerde cok dusuk puanlar alan bir lastik ya sonuncu oluyor yada 2. Tabi sondan.
    Ozellikle omuzlar cok cabuk asiniyor ve kafandan kaymaya meyilli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 27 Aralık 2014; 21:12:31 >
  • Falken in ziex ze914 modelini alın kesinlikle memnun olursunuz.. ziex912 den her açıdan çok daha iyi bir lastik...tecrube ile sabittir.....
    Kar latigi olarak da falken hs 449 aldim..( 235/45/17) henuz kar yagmadi ama gayet guzel bir lastik... saglam ve sessiz...
  • Falken mi dediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

Falken mi dediniz
    Falken yeni desen Sn832 ecorun taktırdım.Aquapiling konusunda eski lastiğim nokian i3 modelinden çok çok iyi, lastiğin düz gidiş hassasiyeti çok iyi, ufak tefek çukur veya taştan dolayı sapma yapmıyor.Çok konforlu bir lastik , tek eksiği yanaklar çok sert olmadığı için virajlarda fazla esniyor.
    Etiket değerleride çok iyi. Yakıt C, ıslak frenleme A
    Yine bir arkadaşa 914 ecorun modelini aldık.Onunda etiket değeri Yakıt C ıslak frenleme A
    Bu lastik markası bizde çok bilinmiyor.İngilterede Toyo ile aynı fiyata satılan Falken modelini, Türkiye'de tek lastikte Toyo dan 30 lira daha uyguna aldık.

• quote:

Orijinalden alıntı: kizashi

Falken yeni desen Sn832 ecorun taktırdım.Aquapiling konusunda eski lastiğim nokian i3 modelinden çok çok iyi, lastiğin düz gidiş hassasiyeti çok iyi, ufak tefek çukur veya taştan dolayı sapma yapmıyor.Çok konforlu bir lastik , tek eksiği yanaklar çok sert olmadığı için virajlarda fazla esniyor.
    Etiket değerleride çok iyi. Yakıt C, ıslak frenleme A
    Yine bir arkadaşa 914 ecorun modelini aldık.Onunda etiket değeri Yakıt C ıslak frenleme A
    Bu lastik markası bizde çok bilinmiyor.İngilterede Toyo ile aynı fiyata satılan Falken modelini, Türkiye'de tek lastikte Toyo dan 30 lira daha uyguna aldık.

Alıntıları Göster
    faken ziex lastiklerle 3 yıl 55.000 km gördüm. artık çatlamalar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: tigerito

faken ziex lastiklerle 3 yıl 55.000 km gördüm. artık çatlamalar var.

Alıntıları Göster
    Bir aydır Falken eurowinter HS449 kışlık kullanıyorum , Continental SC2 cıkartıp kullanmaya basladım yagmur sürüşü, frenleme, ses konusunda şimdilik memnunum kar henuz görmedi..

Yazlık continentallerden sonra negatif gördüğüm,, yuksek süratlerde kararsız tepkıler geç, belki tum kıs lastıklerının ortak sorunudur bılemeyeceğim..
  • Peki falken mi petlas mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Peki falken mi petlas mi?

İkisininde tutunma karakteristiği aynı petlas yakıt tüketiminde bir tık daha başarılı çıkmış. Bence petlas.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için.petlas 7 serisi için mi 5 serisi için mi bu mukayese..
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Falken eurowinter hs449 ile petlas snowmaster w651

205 55 r16 için
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Peki yazlık lastikleri için durum nedir bilginiz var mi?
  • Bu mesajda yukarılarda da belirttim ziex 912 serisini 3 yıl 21 bin kmdir kullanıyorum. Önler bitti bitecek arkalar idare eder 3-5 bin km daha. Yer değiştirip idare edeceğim biraz daha. Kullanımım tamamına yakını şehiriçi olması ve lastiğin yumuşak olması nedeniyle kısa sürede bitti diyebilirim. Jazzı satmazsam bu sefer petlas alacağım falkenlerin yerine.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.