Şimdi Ara

Fallout 4 Vram'in kullanılmaması ve düşük fps

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce forumlarda konu açmadığım için konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Şimdiden kusura bakmayın Fallout 4 le ilgili bir kısım bulamadım. Öncelikle hemen sistemimi yazayım.

İşlemci

AMD Ryzen 5 1600 AF 3.2 - 3.6 GHz 19MB AM4 İşlemci

Anakart

ASUS PRIME B450M-K DDR4 4400MHz OC AM4 mATX

Ekran Kartı

Asus DUAL Geforce GTX 1660 Super Evo 6GB GDDR6 192 Bit

Ram

Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) 3000Mhz DDR4 CL16

Sistemde herhangi bir oc bulunmamaktadır. Oyun 1080p'de çalışmaktadır.

Fallout 4'ün kendisi de ssd'nin içine kurulmuştur. Oyun Steam'den alınmış orijinaldir ve içinde herhangi bir mod bulunmamaktadır. Oyunu ultra ayarlarda açtığım zaman -ki bilgisayarımın özelliklerinin ultra ayarları kolaylıkla karşıladığını düşünüyorum- ss'de görebileceğiniz gibi Fps'in 25- 35 arasında değiştiğini ve Vram'in neredeyse hiç kullanılmadığını görüyorum. Ayrıca internette fallout 4 için fps testlerinde ryzen 1600 işlemci ve 1650 superle ultrada sabit 60 fps aldıklarını da gördüm. Kendi bilgisayarımda neden böyle bir sıkıntı olduğunu anlayamadım. Yardım etmeye çalışanlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cqlicigo72 -- 7 Temmuz 2021; 19:18:33 >

• Araştırmalarım sonucu problemi çözdüm. Oyunun kendi Vsync sistemi ile alakalı bir durummuş. Vsync sistemi diğer oyunlardaki gibi ayarlardan kapatılmıyor. Aynı sıkıntıyı yaşayan olursa aşağıda söylediklerimi yaparsanız sizin de probleminiz çözülecektir.

1-Belgelerim/My games/Fallout4 içindeki fallout4.ini dosyasını not defteri olarak açıp iPresentInterval=1 yazan kısmı iPresentInterval=0 a çevirin. (Dosya uzantıları açık değilse dosyayı fallout4.ini değil de fallout4 olarak göreceksiniz. Dosyanın şekli dişli şeklindeyse doğru dosyayı seçtiğiniz anlamına gelir.)

2-Belgelerim/My games/Fallout4 içindeki Fallout4Prefs.ini dosyasını not defteri olarak açıp iPresentInterval=1 yazan kısmı iPresentInterval=0 a çevirin.

3- Steam/Steamapps/Common/Fallout4 içindeki Fallout4default.ini dosyasını not defteri olarak açıp iPresentInterval=1 yazan kısmı iPresentInterval=0 'a çevirin.

4- Steam/Steamapps/Common/Fallout4/Fallout4 içindeki Fallout4Prefs.ini dosyasını not defteri olarak açıp iPresentInterval=1 yazan kısmı iPresentInterval=0 a çevirin. Böylelikle oyunun Vsync sistemini kapatmış oluyoruz. Aşağıda da ekran kartının artık kullanıldığını ve fps'in 70'lere geldiğini görebilirsiniz.

• Tam ben yazıyorken yazmışsın görmemişim. Aynen bu şekilde çözdüm ben de teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.