Şimdi Ara

Fan Çoklamak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevcutta ASUS Prime Z690-P D4 Wi-Fi anakart kullanıyorum. 2 adet sıvı soğutucunun olmak üzere sistemimde toplam 6 adet fan var. Şimdi bütün fanların RGB'leri ve kasa fanlarının PWM'leri commander Core XT kontrolcüme bağlı. Şimdi kasa fanları sistem çok ısımasa dahi 1000-1200 RPM'lere çıkıyor. Sessiz modda dahil bu böyle. İşlemci fanlarımda aniden RPM yükseltiyordu. ASUS Armoury Crate'den otomatik ayar çektim. Şimdi tam istediğim gibi. Ama kasa fanlarım direk anakarta bağlı olmadığı için armory üzerinden oto ayar çekemiyorum. Ve iCUE üzerinden de oto bir ayar yok, olsa bile anakart kadar iyi olmuyor. Ya da bu konuda detaylı bilgisi olan varsa aydınlatsın. Kasa fanlarının da anakart sıcaklıklarına göre otomatik çalışmasını istiyorum. Kontrolcüde ısı algılayıcı var ama daha karmaşık.

Anakartımda işlemci fanları hariç, kasa fanı olarak 3 adet çıkış var. Egsoz fanı dışarıda kalıyor. O nedenle bende fan çoklayıcı bir hub almayı düşündüm. Fanların ve LCD Elite'nin kontrolünü commander üzerinden yapacağım. PWM'leri de PWM hub üzerinden BIOS veya yazılımla oto ayarlamayı düşünüyorum. İki kontrolcü sağlıklı olur mu? İkisi de ayrı olacak sonuçta.

Ve konu hakkında fikir ve önerilerinizi almak istiyorum. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.