Aerocool un modern-v model fan kontrolcüsünü sipariş ettim içindeki kürdana benzeyen sensörleri nasıl yerleştireceğim konusunda yardım edebilicek biri varmı varsa sevinirim şimdiden teşekkürler
linkte göstermiş fakat işlemci fanının yanını gösteriyo bana hiç mantıklı gelmedi:s
Yerleştirirken biraz dikkatli olmak gerekiyor çünkü göründükleri kadar sağlam değiller. Resimdeki gibi işlemci fanının yanına takmak bana mantıklı gelmedi. En azından soğutucu bloğun yanına takmayı önerebilirlermiş. Biraz uğraştırsada, işlemci yanına taktım ben (amd). İşlemci ile soğutucunun birleştiği noktalara yakın şekilde termal bant ile takarsan daha mantıklı olur. Ram için ise, iki ram arasına yine termal bant ile yapıştırılabilir. Ekran kartında da gpu ile suğutucunun birleştiği noktaya yakın bir yerlere. Son sensörü kuzey köprüsüne taktım. Donanımların kendi sensörleriyle fan kontrolcülerinin sensörleri arasında 1-2 derecelik bir fark oluyor bende.
Şimdi bu aletlerin parçaya direk teması şart değil doğrumu anladım,elektronikten az çok anlarım bu sensörlerin çalışma prensibini anlamadım parçaya teması şart mı değil mi vs..Benim ram ler soğutuculu zaten(gskill trident 2 ghz) sıcaklık kontrolü yapmicam o/c düşünmüyorum yalnız 2 hdd sipariş verdim raid 0 yapıcam hdd ye yerleştirirken sanırım direk üzerine bantlasam yeter?Son soru fsp saga II fanı seslimi bilmiyorum ama kontrol edeceğimi düşünürsek cihazın içini açmam gerekicek dolayısıyla garantiden çıkıcak herneyse peki bağlantısı nasıl olacak?
Termal bantı düşündüğün gibi kullanmadım yani benim sensörler parçalara temas ediyor. Ramlerim soğutuculu, ram'in ortasına gelecek şekilde, iki ramin arasına bant ile yapıştırdım (bantı üstten yapıştırdım). Hdd'de kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla hdd sıcaklığını en iyi ölçebileceğin yer üstü değil yan tarafları. Elle kontrol edip sende görebilirsin. Aynen dediğin gibi güç kaynağı garantiden çıkacaktır ve buna değmez. Galiba en yüksek ses değeri 21dbA. Çoğu zaman bu değerde çalışmayacaktır (değişken fan ayarı varmış) yani sessiz bir güç kaynağına benziyor.
Aleti bir pc ye takıp elle sensörleri değdirerek biostaki sıcaklıklarla karşılaştırdım ölçümleri normal parçaya direk teması şart dğeilmiş sadece yakın olması yeterliymiş keşke manual den çözülebilseydi durum bu kadar uğraşmasaydık..