Şimdi Ara

Fan Nasıl Temizlenir? (Isınma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 sene önce aldığım dizüstü (casper cpw2oo0), bu yaz isyanlara geldi sürekli reset atmaya başladı
    Isınma problemim var.Thrm nin 90 dereceye vurduğunu görünce güç koruma modunda 800 mhz işlemci gücüyle çalışmaya başladım.
    2000 mhz de çalışınca çok fazla ısınıyo ve reset atıyo.Fanları temizlemem gerekli sanırım.Şimdiye kadar laptopu hiç açmadım.Garantiside 2-3 ay sonra bitecek.
    Sizlere danışmak istedim.

Laptop fanı nasıl temizlenir?
    Sizin sıcaklık değerleri ne kadar?

Benimkiler şöyle;

(Linux,Kima programından aldım değeri)

Ayrıca gittigidiyor.com dan http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=4883257 sipariş ettim bi kaç gün içinde elimde olur.Sıcaklık düşüşünün kaç derece olduğunu size iletirim.
    Saygılar

• hiç açmadıysan bence garantiye götür.
  • ben süpürgeyi işlemci fanının olduğu yere dayayıp çekmiştim.baya bi toz yumağı çıkmıştı.süpürgenin üfleme fonksiyonu varsa onunla da güzel temizleniyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

hiç açmadıysan bence garantiye götür.

En az 15 gün bekletir servis o yüzden pek sıcak bakmıyorum.Teşekkürler yorum için:)

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347
    ben süpürgeyi işlemci fanının olduğu yere dayayıp çekmiştim.baya bi toz yumağı çıkmıştı.süpürgenin üfleme fonksiyonu varsa onunla da güzel temizleniyor

Benimde aklıma gelen en mantıklı çözüm bu.Fan ters yöne dönüp sakatlık çıkarır diye yapmadım.Bi bakalım yarın hallederim herhalde.
    Teşekkürler yorumun için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnamex -- 10 Temmuz 2007; 1:25:42 >

• Kasanın arka tarafını açıp, fan yada fanları elektrikli süpürge ile tozdan arındırmak yararlı olur.

Onun dısında kompresor yada hava üfleyen süpürgeniz varsa onlada uzun süre olmamak kaydı ile hemen bi hava tutup çekebilirsiniz.
    Tozlar dısarı atılmıs olur zaten .

Ayrıca notebook sogutucusu işe yarayacaktır ama zalman ın bir modeli vardı onu tavsiye edebilirim aynı tarz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Negative

Kasanın arka tarafını açıp, fan yada fanları elektrikli süpürge ile tozdan arındırmak yararlı olur.

Onun dısında kompresor yada hava üfleyen süpürgeniz varsa onlada uzun süre olmamak kaydı ile hemen bi hava tutup çekebilirsiniz.
    Tozlar dısarı atılmıs olur zaten .

Ayrıca notebook sogutucusu işe yarayacaktır ama zalman ın bir modeli vardı onu tavsiye edebilirim aynı tarz

ben açmayı denedim aslında güzelce bi temizlemek için ama bi vidayı derine yapmışlar baya; elektrikli tornavidanın çapı daha büyük olduğundan girmedi oraya.başka neyle denediysem de açamadım.tavsiyem elinizde nası bi tornavida varsa önce en derin olan vidada deneyin yoksa hepsini açtıktan sonra hüsrana uğramanız olası.
    bir de bi sorum olcak, dizüstünün içini açınca garanti kapsamı bozulması gibi bişey oluyor mu? harddisk ve ram de olmuyor onların ayrı kapağı var ama açtım baktım tertemiz duruyolar onlar zaten.işlemciye erişmek lazım onun için de toptan açmak gerekiyor.

• ARKADAŞlar bu ısıının karç dereceye ulastıgına falan nerden bakıorsunuz :S yardım pls
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben açmayı denedim aslında güzelce bi temizlemek için ama bi vidayı derine yapmışlar baya; elektrikli tornavidanın çapı daha büyük olduğundan girmedi oraya.başka neyle denediysem de açamadım.tavsiyem elinizde nası bi tornavida varsa önce en derin olan vidada deneyin yoksa hepsini açtıktan sonra hüsrana uğramanız olası.
    bir de bi sorum olcak, dizüstünün içini açınca garanti kapsamı bozulması gibi bişey oluyor mu? harddisk ve ram de olmuyor onların ayrı kapağı var ama açtım baktım tertemiz duruyolar onlar zaten.işlemciye erişmek lazım onun için de toptan açmak gerekiyor.

Saatçi tornavidası denilen tornavidalardan kullan dostum, derdine deva olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pckophatzeus

ARKADAŞlar bu ısıının karç dereceye ulastıgına falan nerden bakıorsunuz :S yardım pls

notebook hardware control programını kullan. gayet güzel ve yararlı bir programdır. ayrıca ücretsizdir.
  • Temizledim fanları,,50 ereceden yukarı çıkmıyo şu anda..Gittigidiyordan aldığım ürünün bi faydası olmadı..Ayrıca bu ürünü almayı düşünen varsa almasın derim.Çok dandik bişey
    Saygılar:)
  • @ExECaLiBuR

Çok saol işe yaradı.İlgin için teşekkür ederim
  • Arkadaşlar bu degerler normalmı sizce.Bde normallerı kac derece oluor

• Arkadaşlar ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım. Bende Asus A6 modeli var, 1 yıl önce almıştım. Canım neresini istese acıp kurcalıyorum. Sökmediğim yeri kalmadı. Öyle garanti kapsamında da sorun yaratmıyorlar. Ekran kartına gelince bu bölümü acmadan hava tutmak bence sakıncalı, cünkü buradaki tozları işlemciye ve başka parcalara dogru iter, ben kompresörle hava tutup temizliyorum. Tozu dışarı atıyorum.
  • Bana cevap verecek yokmu acil pls :s
  • quote:

Orjinalden alıntı: pckophatzeus

Bana cevap verecek yokmu acil pls :s

Cpu Load %51 de almışsın ekran görüntüsünü.Bilgisayarı kasan bi program yada pc oyununu 5-10 dakika çalıştırdıktan sonra sıcaklık konusunda daha gerçekçi sonuç alabilirsin(%100 le çalışsın işlemci biraz).
    Çok ısınma oluyorsa zaten reset atmalarla, fanın gürültülü sesiyle kendini belli eder:) Çok kafanıza takmayın bunlar yoksa.Ama bu aylarda dikkat etmekte de fayda var. 50-60 arasının sakıncalı olmadığı söylenir.Yanıltmak istemem diğer arkadaşlarda bilgi verebilirler.

quote:

Orjinalden alıntı: akkin

Arkadaşlar ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım. Bende Asus A6 modeli var, 1 yıl önce almıştım. Canım neresini istese acıp kurcalıyorum. Sökmediğim yeri kalmadı. Öyle garanti kapsamında da sorun yaratmıyorlar. Ekran kartına gelince bu bölümü acmadan hava tutmak bence sakıncalı, cünkü buradaki tozları işlemciye ve başka parcalara dogru iter, ben kompresörle hava tutup temizliyorum. Tozu dışarı atıyorum.

Haklısın akkın bende compresor la temizledim.Sen şanslıymışsın, ben kaç tane vida söktüğümü hatırlamıyorum:).Tekrar monte etmek zamanımı aldı.Ekran kartı ve işlemci fanlarını temizledim.Teşekkürler yorum için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.